Nije to mentalitet nego realnost. On nikada neće igrati ispred TAA, a pogotovo ne u ovom Realu gdje glavnu riječ vode igrači a ne trener.
Amar Dedić
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Amar Dedić
Slazem se u svemu sto si napisao. Zato i kazem da i ja mislim da nije (još) za Reala, samo eto imponuje to što se naši igrači dovode u bilo kakvu vezu s najvećim klubovima.edvaE2 je napisao/la: ↑13 jan 2026, 11:35Eto vidiš, ja sam uvijek mislio da je Miralem za Barcelone i navijao sam da pređe, iako 30 godina navijam za Juve. Za njega je to bila logična stepenica nakon vrhunskih igara Juventusu. I sada mislim da Mire nije dobio pravu šansu. Gledao sam negdje nedavno kako je govorio da su ga u par navrata pokušali dovesti i da je rekao upravi Juventusa da može samo u Barcelonu preći, odnosno da ga druge ponude ne zanimaju. Međutim, kada je prešao, promijenio se trener i nisu kliknuli. Kao čak ga je i Mesi pitao šta je problem, što ne igraš?231983 je napisao/la: ↑13 jan 2026, 11:19Pa dobro, i sami saigraci te cine boljim. Kada su si dobri, i ti tu bivas dobar, ako ičemu vrijedis. Ne kazem da je on vec sad igrac za Reala, ali sta, neka se proba. Neka se izmjeri. Ovo nije situacija kao kad je Begovic otisao u Chelsea, to je bio čisti suicid. Ili Pjaniceva Barcelona... Dedic bi sigurno dobio priliku, e sad, do njega je.
Da se razumijemo, ni ja ne vjerujem da je ovo ozbiljna priča, kako da Real, tako ni za City, ali svakako puno znači što se naš jedan igrač spominje u istoj recenici sa ovim klubovima. Do prošle godine smo bili ispod svakog nivoa, a sada se vec u kontekstu nasih igraca spominju Real, City, Man utd, Inter, Juventus... veliko je to!
Dedić igrao dobro u Austriji, afirmisao se, pa je doživio pad u Francuskoj, i sada kada se ustabilio u Portugalu, kada ga trenira jedan od najboljih, mislim da nije pametno da rizikuje, odnosno da je još rano.
-
antetokounmpo
- Kontakt:
Mislim da za Dedica uopste nije mjerilo predstava u Marseju. Ni prvi ni zadnji koji je u trohloj sredini bio neuspjesan.
Trent definitivno nije isti kao u Liverpoolu, Carvajal je u zalasku karijere. Tu moze tražiti šansu. Mozda nerealno zvuči trenutno, ali u perspektivi Dedic moze postati kralj. Win-win situacija za nas simpatizere Reala iz BiH. Na kraju krajeva, Real ima historiju dovođenja defanzivaca iz Portugala, doduše sa nestabilnim ishodom (Militao, Coentrao itd.)
Trent definitivno nije isti kao u Liverpoolu, Carvajal je u zalasku karijere. Tu moze tražiti šansu. Mozda nerealno zvuči trenutno, ali u perspektivi Dedic moze postati kralj. Win-win situacija za nas simpatizere Reala iz BiH. Na kraju krajeva, Real ima historiju dovođenja defanzivaca iz Portugala, doduše sa nestabilnim ishodom (Militao, Coentrao itd.)
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Defensacentral nije nikakav izvor, bukvalno shit tier za Real Madrid, lupaju ko maksim po diviziji svaka dva dana.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
-
napapijri1987
- Kontakt:
I austrijanci pisu kako ga trazi City 
Upecali se i neki njihovi mediji na ove price.
Zamisli Dedic u realu, alajbegovic u bayernu, Tarik u interu

Upecali se i neki njihovi mediji na ove price.
Zamisli Dedic u realu, alajbegovic u bayernu, Tarik u interu
-
General505
- Kontakt:
Bez obzira na ove špejulacije o Amaru, ne bih baš rekao da je defensa neki supljak ili amaterski medij.baboedindzeko09 je napisao/la: ↑13 jan 2026, 12:17Defensacentral nije nikakav izvor, bukvalno shit tier za Real Madrid, lupaju ko maksim po diviziji svaka dva dana.
Isključivo prate Real i informišu o njima, npr na instag prate ih više pratilaca nego italijansku Gazettu.
Ok možda nisu neka exluziva kao AS ali sasvim sigurno nisu ni amateri i dosta su upuceni u dešavanja u Klubu.
Benfika je na neki način "filijala" Reala, mislim da su ubjedljivo najviše igrača doveli iz Benfike koje su kasnije etablirali u vrhunske igrace a neki su već i dosli kao formirani igraci.
Tako da, njemu se nije moglo desiti bolji trensfer od dolaska u Benfiku, jer je tu u izlogu najvecim klubovima posebno Realu.
Real je Real, ja ih isto ne volim ali Real ili Barca su klubovi koji se ne odbijaju, posebno Real. Tu ko zaigra taj je igrac nad igračima.
Inače, dok god naši igraci ne budu počeli igrati za Real ili Barcu ne mozemo ocekivati da cemo ikad biti ozbiljna repka, jer tad te drukcije gledaju i sudije i Uefa i Fifa pa i sami protivnici i većinom ekipe koje imaju tu igraca lii vise njih su vrhunske i prave dobre rezultate.
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Druže, na svim Realovim ozbiljnim fan stranicama, redditima i forumima su označeni kao "shit" tier, sekunde nisu pouzdani i sve što napišu je 50/50.General505 je napisao/la: ↑13 jan 2026, 15:39Bez obzira na ove špejulacije o Amaru, ne bih baš rekao da je defensa neki supljak ili amaterski medij.baboedindzeko09 je napisao/la: ↑13 jan 2026, 12:17Defensacentral nije nikakav izvor, bukvalno shit tier za Real Madrid, lupaju ko maksim po diviziji svaka dva dana.
Isključivo prate Real i informišu o njima, npr na instag prate ih više pratilaca nego italijansku Gazettu.
Ok možda nisu neka exluziva kao AS ali sasvim sigurno nisu ni amateri i dosta su upuceni u dešavanja u Klubu.
Benfika je na neki način "filijala" Reala, mislim da su ubjedljivo najviše igrača doveli iz Benfike koje su kasnije etablirali u vrhunske igrace a neki su već i dosli kao formirani igraci.
Tako da, njemu se nije moglo desiti bolji trensfer od dolaska u Benfiku, jer je tu u izlogu najvecim klubovima posebno Realu.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Nemas ti pojmababoedindzeko09 je napisao/la: ↑13 jan 2026, 15:41Druže, na svim Realovim ozbiljnim fan stranicama, redditima i forumima su označeni kao "shit" tier, sekunde nisu pouzdani i sve što napišu je 50/50.General505 je napisao/la: ↑13 jan 2026, 15:39Bez obzira na ove špejulacije o Amaru, ne bih baš rekao da je defensa neki supljak ili amaterski medij.baboedindzeko09 je napisao/la: ↑13 jan 2026, 12:17Defensacentral nije nikakav izvor, bukvalno shit tier za Real Madrid, lupaju ko maksim po diviziji svaka dva dana.
S obzirom u kakvoj je agenciji, ne bi me cudilo u buducnosti da zavrsi u nekom top klubu. Dosta tu igra i sreca, neka ga dovede neki jak klub, povrijedi se konkurent na beku i eto prilike, ko zna...
Mada i da citavu karijeru bude u Benfici, odlicno za nas.
Mada i da citavu karijeru bude u Benfici, odlicno za nas.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Nama je najbitnija stvar da on standardno igra u dobroj ligi. Ako ode u Real i bude na klupi nije to to. Ne priželjkujem takav scenario.
Teško da on ima kvalitet za top ekipu zbog prosječne defanzive. Njegova najveća prednost je što može pokriti obe strane i fizikalije koje su fantastične za beka. Ako bi popravio igru nazad, sve je moguće.
-
19vendetta87
- Kontakt:
Ma to je suplja prica da moze igrati na obje strane. On je nevidljiv na lijevoj strani, i u reprezentaciji, a i u Marseillu kad je glumio lijevog beka.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Ma naravno, kada ideš u City moraš biti vanserijski igrač. Guardiola već godinu ganja Livramenta iz Newcastlea, koji igra desnog beka i nekada ga stavim na krilne pozicije. Moramo biti svjesni da je taj Liveramento igrao u EPL na tim pozicijama, a ne u nekim kupovima ili tako nešto.19vendetta87 je napisao/la: ↑13 jan 2026, 17:15Ma to je suplja prica da moze igrati na obje strane. On je nevidljiv na lijevoj strani, i u reprezentaciji, a i u Marseillu kad je glumio lijevog beka.
Ma kakav City, to probub'o neki naš novinarčić na Oslobođenju,pa i strani mediji počeli prenositi. Mora on još pure pojesti da uopšte zagolica maštu takvim klubovima da ga krenu pratiti,a kamoli da se odluce dovesti.
Inače su Khusanov i slične oyebine top igrači.N3R3D je napisao/la: ↑13 jan 2026, 17:16Ma naravno, kada ideš u City moraš biti vanserijski igrač. Guardiola već godinu ganja Livramenta iz Newcastlea, koji igra desnog beka i nekada ga stavim na krilne pozicije. Moramo biti svjesni da je taj Liveramento igrao u EPL na tim pozicijama, a ne u nekim kupovima ili tako nešto.19vendetta87 je napisao/la: ↑13 jan 2026, 17:15Ma to je suplja prica da moze igrati na obje strane. On je nevidljiv na lijevoj strani, i u reprezentaciji, a i u Marseillu kad je glumio lijevog beka.
E čuj Benfika traži 60 milki 
Ovdje na ovim komentarima dosta ljubomora, jer je Dedic mlad i ne prizeljkuju uspjeh.
dobre guzove ima Belma
- Beduin
- Kontakt:
Na kraju krajeva 50/50 je sasvim solidno, daleko bolje nego nevjerica na forumu.baboedindzeko09 je napisao/la: ↑13 jan 2026, 15:41Druže, na svim Realovim ozbiljnim fan stranicama, redditima i forumima su označeni kao "shit" tier, sekunde nisu pouzdani i sve što napišu je 50/50.General505 je napisao/la: ↑13 jan 2026, 15:39Bez obzira na ove špejulacije o Amaru, ne bih baš rekao da je defensa neki supljak ili amaterski medij.baboedindzeko09 je napisao/la: ↑13 jan 2026, 12:17Defensacentral nije nikakav izvor, bukvalno shit tier za Real Madrid, lupaju ko maksim po diviziji svaka dva dana.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
U kojoj to agenciji? Zar nije birvaktile pričao i sam Dedić da se javio Pjaniću i molio ga da mu sredi neki transfer u francusku jer pjanic ima veze po francuskoj a Dedića niko nije htio u tom trenutku jer je očito imao katastrofa menadžera ko god taj menadžer bio? Tako je i završio nekako u Marseju iako ga zapravo i nisu htjeli toliko što je pokazalo i to koliko su mu malo prostora davali.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.
https://www.transfermarkt.de/lian-sport ... rater/13#/DeeWa je napisao/la: ↑13 jan 2026, 21:24U kojoj to agenciji? Zar nije birvaktile pričao i sam Dedić da se javio Pjaniću i molio ga da mu sredi neki transfer u francusku jer pjanic ima veze po francuskoj a Dedića niko nije htio u tom trenutku jer je očito imao katastrofa menadžera ko god taj menadžer bio? Tako je i završio nekako u Marseju iako ga zapravo i nisu htjeli toliko što je pokazalo i to koliko su mu malo prostora davali.
Pjanic ima veze sa ovom agencijom.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Trenutno korisnika/ca: bosnas_, Goalgetter, tuzlanskinacin i 32 gosta.