AS Roma

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Delvechio
Kontakt:

Re: AS Roma

Post Postao/la Delvechio » 11 jan 2026, 21:26

Gasp je na ljeto htijeo kvalitenog stopera, ideja je bila Lucumi ali su dovedena 2 talenta Ghilardi i poljak placeni skoro 20-ak milki, htjeo je Riosa a doveden mu je marokanac, skoro isto placen, htijeo je top ljevo krilo, Nusa,Sanchez ili sta ja znam tko jos bio u igri a nije doveden nitko, htjeo je i napadaca, mokri san je bio Hojlund posudba 6 milki s opcijom otkupa 42 milke ga je doveo Napoli,sad pogledao,sta je bilo financiski dostižno, doveden je Ferguson s 4 milke posudbom i opcijom od 40 milki, doveden je i Baily s 3 milke posudbom s opcijom od 20 milki, doveden je i grk suha posudba 3 milke... Jedino gdje je ispoštovan bio je Wesly oko 26 milki, sad vec vrijedi 35, sigurno bude isao za 45, 50.....
Znaci treneru niti jedne zamjerke, što kaze @ surreal iznad svakih ocekivanja...
Znaci koj kur.ac radi Massara?...
Ieri,oggi,domani.
Sempre con te! 🔴🟡

Cassano2024
Kontakt:

Post Postao/la Cassano2024 » 12 jan 2026, 08:21

Slažem se da ovaj prelazni rok pokazuje naše ambicije i da se nemamo čemu nadati. Ako se mogne izboriti ponovo LE čisto da bude zanimljivih utakmica i sledeće sezone. Gasp je sigurno nezadovoljan i nemoćan. Ali nije mađioničar. Ne možeš od **** pitu napravit. Kad pogledaš imena gore, to zvuči pristojno, ali forma je nikakva.
Commando Ultrà Curva Sud

Cassano2024
Kontakt:

Post Postao/la Cassano2024 » 12 jan 2026, 14:34

U nadi da ipak radimo pravu stvar, pogledao sam malo Raspadorija na youtube. Ne izgleda to loše. On nije u Napoliju i Atleticu bio prva violina nego rezerva. Možda bi sa većom odgovornosti i on pokazao mnogo više. U prajmu je. 25 godina.

A i mali Robinio Vaz ima dinamita u sebi. Samo ako mu damo priliku. Nažalost sjećam se mnogih kojima je nismo dali.

Enzo Le Fee odličan u Sunderlandu.
Zadnja izmjena: Cassano2024, dana/u 12 jan 2026, 14:54, ukupno mijenjano 1 put.
Commando Ultrà Curva Sud

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 12 jan 2026, 14:53

Nista Raspadori nije gori igrac od Zirkzea kojeg toliko dizu u nebesa ko da je Messi a ne obicni prosjek koji je bljesnuo u Bologni i to je to.Bolje i Raspadori nego niko jer nam fali taj napadac.Kakvu ekipu imamo mi odlicno stojimo i nema ko sta Gasperiniju zamjeriti.Jesmo derbije gubili ali nas niko nije razvalio da toliko kukamo.
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

Delvechio
Kontakt:

Post Postao/la Delvechio » 12 jan 2026, 16:46

Kaže štampa koja prati klub da smo vrlo blizu potpisa Vaza i Malena iz Aston ville.... Nisam gledao niti jednog pa ne mogu reci nista, sam da ne bude ovaj Malen kao Baeily za kojeg je dosta njih pisalo da je top pojacanje....
Ieri,oggi,domani.
Sempre con te! 🔴🟡

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 13 jan 2026, 00:47

Robinio Vaz je stvarno misterija, Massara je čak naglasio da ćemo ga vrlo teško dovesti, ali očigledno je bila bomba. Nije malo plaćen za naše uslove, ono što se vidi je da je vrlo brz, da ima prodoran šut. Čitajući malo o njemu, navodno navijači Francuske i nisu baš bili prezadovoljni, ali šta očekivati od ovako mladog igrača. Mačak u vreći, može biti pogodak, a može biti i promašaj. U svako slučaju Gasperini je doktor za ofanzivne igrače i siguran sam da će ga oblikovati na adekvatan način.

Šalu na stranu, Malen bi mogao biti jako dobar potpis. Djeluje mi da je u ovom trenutku bolji i od Zirkzeea, ali i od Raspadorija. Jako mi je čudno da je Villa spremna da ga pusti, naročito na posudbu sa pravom otkupa.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Perotti
Kontakt:

Post Postao/la Perotti » 13 jan 2026, 01:47

Vaz i Malen bi nam donijeli to ofanzivno sto nam trenutno fali. Malena pratim dugo i provjeren je igrač, dok Vaza nisam gledao. Kao sto je Surreal napisao, Gasperini je doktor za ofanzivne igrače, tako da iskreno ni ne sumnjam da će Vaz biti dobar za nas, naročito jer ćemo ga platiti toliko. Sad ćeš imati opcije - Malen, Vaz, Ferguson, Dovbyk, Bailey, Dybala, Soule - naravno ako dođu ova dvojica

Cassano2024
Kontakt:

Post Postao/la Cassano2024 » 13 jan 2026, 07:47

Perotti je napisao/la:
13 jan 2026, 01:47
Vaz i Malen bi nam donijeli to ofanzivno sto nam trenutno fali. Malena pratim dugo i provjeren je igrač, dok Vaza nisam gledao. Kao sto je Surreal napisao, Gasperini je doktor za ofanzivne igrače, tako da iskreno ni ne sumnjam da će Vaz biti dobar za nas, naročito jer ćemo ga platiti toliko. Sad ćeš imati opcije - Malen, Vaz, Ferguson, Dovbyk, Bailey, Dybala, Soule - naravno ako dođu ova dvojica
I ako ne ode niko.

Inače moja želja, Endrick, prešao u Lyon, prva utakmica i gol. Glupi smo.
Commando Ultrà Curva Sud

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 13 jan 2026, 12:00

Raspadori nas odbio zbog Atalante :crazy:

Malen ide u Atletico.

Massara-style :beba:
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Cassano2024
Kontakt:

Post Postao/la Cassano2024 » 13 jan 2026, 12:45

Očekivano :pinokio: .

Daj Laurientea i Kanea bar.
Commando Ultrà Curva Sud

Totti100
Kontakt:

Post Postao/la Totti100 » 13 jan 2026, 14:02

Mislim da smo mi otkacili Raspadorija i okrenuli se drugim metama. Nakon sto se otvorila mogucnost da potpisemo Vaza i Malena (koji je osjetno bolji igrac od Raspadorija), vjerujem da se Roma ohladila i zbog toga sto je doticni odugovlacio. Takodjer mislim da je razlog neckanja taj sto Roma nije zeljela potpisati ga permanentno i on se dvoumio radi toga jer nije zelio doci u klub samo da bi se opet vratio u Atletiko.
Ne odbija se Roma radi Atalante, sta vam je.

Za Malena jos nije gotovo, moguce da ce zavrsiti kod nas a po zadnjem United pusta Zirkzeea.

Cassano2024
Kontakt:

Post Postao/la Cassano2024 » 13 jan 2026, 14:25

A ja opet čitam da UTD ne pušta više Zirkzeea.
Slažem se da je Malen bolji igrač. Nadam se da ga još možemo dovesti.

Vaz je izgleda završen. Veliki potencijal. Samo mora dati gol u debiju inače će na ljeto putem Emplija ili Genoe.
Commando Ultrà Curva Sud

Perotti
Kontakt:

Post Postao/la Perotti » 13 jan 2026, 15:03

Cassano2024 je napisao/la:
13 jan 2026, 07:47
Perotti je napisao/la:
13 jan 2026, 01:47
I ako ne ode niko.

Inače moja želja, Endrick, prešao u Lyon, prva utakmica i gol. Glupi smo.
Endrick je strašan, gledao ga ja sad prvo poluvrijeme. Ima snažan šut baš. Vidjet ćemo kako će ispasti ovo s Vazom.

Sto se tiče odlazaka, ne znam ko nam može otići od ofanzivaca, možda jedino dybala :D

Perotti
Kontakt:

Post Postao/la Perotti » 13 jan 2026, 15:06

Mene raduje činjenična da se Ndicka vraća, on nam je ogromno pojačanje. Na to dodamo Vaz plus Malen/Zirkzee sto će nam donijeti dosta širine u ekipi. Još barem da neriješeno izvučemo u nekom derbiju i dosta😁

Cassano2024
Kontakt:

Post Postao/la Cassano2024 » 13 jan 2026, 16:24

Perotti je napisao/la:
13 jan 2026, 15:03

Endrick je strašan, gledao ga ja sad prvo poluvrijeme. Ima snažan šut baš. Vidjet ćemo kako će ispasti ovo s Vazom.

Sto se tiče odlazaka, ne znam ko nam može otići od ofanzivaca, možda jedino dybala :D
Može i Dovbyk.
Commando Ultrà Curva Sud

Perotti
Kontakt:

Post Postao/la Perotti » 13 jan 2026, 22:57

Poraz na kraju. Mislim ostaje žal i zao mi Arene sto neće proslavit svoj prvi gol s pobjedom. Ali iskreno, draže mi je da nemamo obaveza u kupu. Sad samo Evropska liga i Serie A

Cassano2024
Kontakt:

Post Postao/la Cassano2024 » 13 jan 2026, 23:13

Isto mislim. Nije me ovo nešto pogodilo. Nemamo kapacitet za sva tri fronta. Bolje ispast sad nego trošiti energiju i dalje, svakako Inter ne bi prošli. Ovako koncentracija na glavni cilj - LŠ. U LE šta uradimo.

Drago mi za malog, već sam ga spominjao ovde, nije mi bilo jasno da stavlja svakoga u napad a neće njega koji jeste CF. A pokazao je u Primaveri da zna.

Šta je sa Mancinija?
Commando Ultrà Curva Sud

Delvechio
Kontakt:

Post Postao/la Delvechio » 14 jan 2026, 09:04

Ispalo se iz kupa, što neki kažu tesko bi Intera vani riješili...
Uz kombinirani sastav mogli smo vidjeti kako od nekih igraca nema baš pomoci... Treba davati priliku mladima, nakon par tekmi se vidi jesu za ostaviti ili neka ih se proda kao što je Pinto napravio onaj mercato, svi do jednoga su propali... Al eto mi rade dovedemo za 25 milke igraca iz Marseille koj je par puta ušao u igru...
Nitko mi ne moze reci da nema veznjaka boljeg od Cristantea u mladima ako bi ga se forsiralo, rezevno ljevo krilo itd npr....
Kako je Gasp preporodio Hermosa, sjecam se kad je tek dosao da je rekao da je nemoguce da tako dobar stoper tako griši i lose igra...

Sto se tice mercata dolazi vjv Malen danas, a novi trener uniteda je rekao da ne racuna na Zirkzee, cisto sumljam da bi se doveo on uz ovu dvojicu...
Ieri,oggi,domani.
Sempre con te! 🔴🟡

Cassano2024
Kontakt:

Post Postao/la Cassano2024 » 14 jan 2026, 10:49

Zirkzee sad nek se J**+. Koji racku nije insistirao na vrijeme. Uzeće njega MIlan.
Kad spomenu mlade igrače, ne čini li vam se kako je Pislili u ovih par utakmica sve bolji i bolji. Njemu samo treba konstantnost.
Commando Ultrà Curva Sud

Delvechio
Kontakt:

Post Postao/la Delvechio » 14 jan 2026, 14:52

Meni taj Pisilli niti smrdi niti miriše... Isto je i jucer par krivih lopti dao, baš njima u noge, treba ga dati na posudbu negdje, da nije rođen u Rimu ne bi on nikako ni igrao Ali rađe bi gledao njega nego ovog mrtvog Cristantea, krvare mi oci od njega, 6 sezona i jos mu budu produzili ugovor... Po meni slicnu karijeru kao Tahirovic ce imati Pisili..

Malen zavrsen :opaopa:
Ieri,oggi,domani.
Sempre con te! 🔴🟡

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.