Da tacno kako si rekao i apsolutno bolja opcija top 8 .DirkNowitzki je napisao/la: ↑11 jan 2026, 19:08Ako udjes u TOP 8, imas dvije sanse u play inu da osiguras nastup u cetvrtfinalu. Ovako prvo moras dobiti ovog koji je bio s tobom u grupi i onda porazenog u duelu izmedju sedmog i osmog mjesta iz TOP-a 8. To znaci ako budes npr. drugi u grupi za ispadanje, moras pobijediti obje na strani.
A ovdje ako budes npr. na osmom mjestu, izgubis onda 7. Kuci onda cekas najboljeg iz one tamo grupe. Mozda se varam, ali mislim da su takva pravila, cini mi se prepisana iz Eurolige.
KK Bosna
Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz
-
bordobijeli
- Kontakt:
Re: KK Bosna Visit Sarajevo
-
DirkNowitzki
- Kontakt:
Realnost je da treba vise publike, ali i vise pameti od rukovodstva. Da su karte 15 i 10 KM, sigurno bi bilo puno vise ljudi na utakmicama. Mi smo idalje u glavi ostali da samo za repezentaciju bi izdvajali vise novca po jednoj utakmici, ali ostali luksuzi nisu problem. Nekada razumijem i Dubravkov kont, dolazi ti npr. Buducnost zelis da gledas ekipu sto kosta 5 miliona eura za 5 KM, pa ne ide realno.Meshko91 je napisao/la: ↑11 jan 2026, 19:16Da, moraš dobiti dvije da bi prošao, tu nema šta. Ali realno, više me brine naš mindset nego sam sistem. Kad krene nizbrdo, odmah panika, niko ne valja, svima dat otkaz, itd. Umjesto da se skupimo i bodrimo tim, mi sami sebe potopimo. To je taj naš klasik, nažalost.DirkNowitzki je napisao/la: ↑11 jan 2026, 19:08Ako udjes u TOP 8, imas dvije sanse u play inu da osiguras nastup u cetvrtfinalu. Ovako prvo moras dobiti ovog koji je bio s tobom u grupi i onda porazenog u duelu izmedju sedmog i osmog mjesta iz TOP-a 8. To znaci ako budes npr. drugi u grupi za ispadanje, moras pobijediti obje na strani.
A ovdje ako budes npr. na osmom mjestu, izgubis onda 7. Kuci onda cekas najboljeg iz one tamo grupe. Mozda se varam, ali mislim da su takva pravila, cini mi se prepisana iz Eurolige.
Ali da se napravila baza od 3.000 sigurnih, to bi vec nesto znacilo. Prvi tim je uvijek splet raznih okolnosti, nije lako to poredati i pogoditi, desavaju se svima greske, ali moralo je bolje.
Sve ostalo oko kluba je trenutno vrlo lose uradjeno, omladinski pogon, struktura kluba, itd itd. Ali prva je sezona, vidjet cemo dogodine sta nas ceka. Nadam se da ce Dubravko prelezati djecije bolesti i nauciti iz ovih gresaka.
Igokea je trenutno jaca od nas za nekih 10-15%, ali definitivno nismo bez sansi u tom dijelu. Volio bi npr. kada bi uzeli domacinstvo Kupa da odmah u februaru odmjerimo snage i nadam se sa oporavljenim Halilovicem. U nekoj eventualnoj doselekciji sa jednim nasusno potrebnim igracem u unutrasnoj liniji, ne bi oni bili ispred nas. Jako bi nam pred nastavak sezone znacio eventualni trijumf u Kupu.
-
bordobijeli
- Kontakt:
Sve je bolje nego predhodni 15 godina, mnogo je uradjeno za godinu ili dvije dana. Neki su ovdje pisali da Bosna ne zasluzuje podrsku da bezveze se ulaze itd , konstantno se negativno pisalo , da li zbog politike ili neke druge ljubomore ne znam. Sad je malo popustilo jer Bosna pravi dobre rezultate i publika se vraća polahko al imam osjecaj čim se vežu neki porazi ide pametovanje kako nista ne valja. BOSNA zadluzuje podrsku svake vrste .DirkNowitzki je napisao/la: ↑11 jan 2026, 20:18Realnost je da treba vise publike, ali i vise pameti od rukovodstva. Da su karte 15 i 10 KM, sigurno bi bilo puno vise ljudi na utakmicama. Mi smo idalje u glavi ostali da samo za repezentaciju bi izdvajali vise novca po jednoj utakmici, ali ostali luksuzi nisu problem. Nekada razumijem i Dubravkov kont, dolazi ti npr. Buducnost zelis da gledas ekipu sto kosta 5 miliona eura za 5 KM, pa ne ide realno.Meshko91 je napisao/la: ↑11 jan 2026, 19:16Da, moraš dobiti dvije da bi prošao, tu nema šta. Ali realno, više me brine naš mindset nego sam sistem. Kad krene nizbrdo, odmah panika, niko ne valja, svima dat otkaz, itd. Umjesto da se skupimo i bodrimo tim, mi sami sebe potopimo. To je taj naš klasik, nažalost.DirkNowitzki je napisao/la: ↑11 jan 2026, 19:08Ako udjes u TOP 8, imas dvije sanse u play inu da osiguras nastup u cetvrtfinalu. Ovako prvo moras dobiti ovog koji je bio s tobom u grupi i onda porazenog u duelu izmedju sedmog i osmog mjesta iz TOP-a 8. To znaci ako budes npr. drugi u grupi za ispadanje, moras pobijediti obje na strani.
Ali da se napravila baza od 3.000 sigurnih, to bi vec nesto znacilo. Prvi tim je uvijek splet raznih okolnosti, nije lako to poredati i pogoditi, desavaju se svima greske, ali moralo je bolje.
Sve ostalo oko kluba je trenutno vrlo lose uradjeno, omladinski pogon, struktura kluba, itd itd. Ali prva je sezona, vidjet cemo dogodine sta nas ceka. Nadam se da ce Dubravko prelezati djecije bolesti i nauciti iz ovih gresaka.
Igokea je trenutno jaca od nas za nekih 10-15%, ali definitivno nismo bez sansi u tom dijelu. Volio bi npr. kada bi uzeli domacinstvo Kupa da odmah u februaru odmjerimo snage i nadam se sa oporavljenim Halilovicem. U nekoj eventualnoj doselekciji sa jednim nasusno potrebnim igracem u unutrasnoj liniji, ne bi oni bili ispred nas. Jako bi nam pred nastavak sezone znacio eventualni trijumf u Kupu.
ABA liga je zaista izuzetno kvalitetno košarkaško prvenstvo, ali je istovremeno i veoma skupo ukoliko želiš igrati bilo kakvu ozbiljnu ulogu. Bez snažnih sponzora i stabilne podrške javnog sektora, dugoročno opstati gotovo je nemoguće.
Uzmimo, na primjer, da se sljedeće sezone ostvari scenario o kojem je govorio Dirk: cijena karte 15 KM, a prosječna posjeta na tribinama 3.000 gledalaca. To bi značilo ukupno oko 675.000 KM prihoda (na 15 utakmica), a u nekom idealnom slučaju i do 1.000.000 KM tokom cijele sezone samo od ulaznica.
Međutim, čak i uz bolju posjetu i veće prihode, bez budžeta od 4–5 miliona KM teško je biti ozbiljan konkurent u ABA ligi. Dok god postoje jaki sponzori i podrška institucija vlasti, u Sarajevu se može igrati kvalitetna košarka. Ipak, svi dobro znamo kakva je politička situacija kod nas, pa ostaje pitanje koliko dugo će takva podrška potrajati.
S druge strane, lično podržavam Dubravka, jer je u velikoj mjeri uložio i vlastiti novac u KK Bosna. Uplate sponzora i institucija vlasti sigurno ne dolaze uvijek bez poteškoća, pa on svojim sredstvima često „krpi“ kašnjenja kako bi sve funkcionisalo bez problema. Bosnu vodi domaćinski i neće dozvoliti da se nagomilaju dugovi koji bi Klub mogli dovesti u težak položaj.
Na kraju krajeva, više bih volio da KK Bosna igra samo 1. PL i da se jača domaća liga zajedno sa svim ostalim klubovima, nego da se po svaku cijenu forsira nastup u ABA ligi i pritom upada u ozbiljne dugove.
Uzmimo, na primjer, da se sljedeće sezone ostvari scenario o kojem je govorio Dirk: cijena karte 15 KM, a prosječna posjeta na tribinama 3.000 gledalaca. To bi značilo ukupno oko 675.000 KM prihoda (na 15 utakmica), a u nekom idealnom slučaju i do 1.000.000 KM tokom cijele sezone samo od ulaznica.
Međutim, čak i uz bolju posjetu i veće prihode, bez budžeta od 4–5 miliona KM teško je biti ozbiljan konkurent u ABA ligi. Dok god postoje jaki sponzori i podrška institucija vlasti, u Sarajevu se može igrati kvalitetna košarka. Ipak, svi dobro znamo kakva je politička situacija kod nas, pa ostaje pitanje koliko dugo će takva podrška potrajati.
S druge strane, lično podržavam Dubravka, jer je u velikoj mjeri uložio i vlastiti novac u KK Bosna. Uplate sponzora i institucija vlasti sigurno ne dolaze uvijek bez poteškoća, pa on svojim sredstvima često „krpi“ kašnjenja kako bi sve funkcionisalo bez problema. Bosnu vodi domaćinski i neće dozvoliti da se nagomilaju dugovi koji bi Klub mogli dovesti u težak položaj.
Na kraju krajeva, više bih volio da KK Bosna igra samo 1. PL i da se jača domaća liga zajedno sa svim ostalim klubovima, nego da se po svaku cijenu forsira nastup u ABA ligi i pritom upada u ozbiljne dugove.
- InatSilniBosanski
- Kontakt:
Sta je ti tacno moralo bolje, govorimo strogo rezultatski nemoj mi ulaziti u plate i analize igraca, karaktera i sl?DirkNowitzki je napisao/la: ↑11 jan 2026, 20:18Realnost je da treba vise publike, ali i vise pameti od rukovodstva. Da su karte 15 i 10 KM, sigurno bi bilo puno vise ljudi na utakmicama. Mi smo idalje u glavi ostali da samo za repezentaciju bi izdvajali vise novca po jednoj utakmici, ali ostali luksuzi nisu problem. Nekada razumijem i Dubravkov kont, dolazi ti npr. Buducnost zelis da gledas ekipu sto kosta 5 miliona eura za 5 KM, pa ne ide realno.Meshko91 je napisao/la: ↑11 jan 2026, 19:16Da, moraš dobiti dvije da bi prošao, tu nema šta. Ali realno, više me brine naš mindset nego sam sistem. Kad krene nizbrdo, odmah panika, niko ne valja, svima dat otkaz, itd. Umjesto da se skupimo i bodrimo tim, mi sami sebe potopimo. To je taj naš klasik, nažalost.DirkNowitzki je napisao/la: ↑11 jan 2026, 19:08Ako udjes u TOP 8, imas dvije sanse u play inu da osiguras nastup u cetvrtfinalu. Ovako prvo moras dobiti ovog koji je bio s tobom u grupi i onda porazenog u duelu izmedju sedmog i osmog mjesta iz TOP-a 8. To znaci ako budes npr. drugi u grupi za ispadanje, moras pobijediti obje na strani.
Jel hoces reci da smo trebali biti prvi u ABA 1, pa je ovo sada lose…? Brate nemoj mi se ljutiti drag si mi jako forumas, ali u tvojim postovima ima jaka malo konstruktivnosti. Razumijes kosarku i znas o cemu pises, ali kroz svaku tu recenicu gledas da osporis Dubravka.
Neko je bio napisao fantastican post nedavno o tome da se omladinske sekcije ne isplate, to sto su ulozene velike pare je kiks to si sigurno upravu, ali opet da li je vrijedno tolike halabuke?
Bruku kikseva ima Dubravko, od svega i opet je tvorac ove nove Bosne. Od svih tih kikseva nista nije namjerno, takmici se protiv starih lavova, bivsi ljudi sluzbe, drzavnih kapitalista, svjetskih bogatuna i sl. On zasluzuje samo podrsku, i aBd sljedece sezone ce je i dobiti prvo u financijskom smislu, a onda i u logistici.
Ako gledamo čisto rezultate utakmiva ove sezone u dvije utakmice se trebalo pobjediti (Mega i protiv Poljaka) dok se pobjeda protiv Cedevita Olimpije nije očekivala a trebala se dogoditi.
Prva dva poraza pripisujem Aci i njegovom kvalitetu za ABA Ligu (koga vjerovatno nema) dok utakmica protiv Slovenaca je jedina utakmica pod Pašalićem koju smo izgubili u neizvjesnoj završnici.
Porazi od Budućnosti, Zvezde, Cedevite i Murcie su bili očekivani i ono što je zamišljeno za ovu sezonu bi se trebalo ispuniti a to je da odemo u TOP 8.
Prva dva poraza pripisujem Aci i njegovom kvalitetu za ABA Ligu (koga vjerovatno nema) dok utakmica protiv Slovenaca je jedina utakmica pod Pašalićem koju smo izgubili u neizvjesnoj završnici.
Porazi od Budućnosti, Zvezde, Cedevite i Murcie su bili očekivani i ono što je zamišljeno za ovu sezonu bi se trebalo ispuniti a to je da odemo u TOP 8.
Sretno večeras momci!
- VensanKasel
- Kontakt:
Nema te 15 godina , ideš prvo kolo na ekipu koja zna pobjediti Partizan , Crvenu Zvezdu , Budućnost u gostima . Još na sve to termin za utakmicu je nedjelja 12:00h . Ekipa koja igra prebrzu košarku za nas .CAZIN je napisao/la: ↑12 jan 2026, 12:01Ako gledamo čisto rezultate utakmiva ove sezone u dvije utakmice se trebalo pobjediti (Mega i protiv Poljaka) dok se pobjeda protiv Cedevita Olimpije nije očekivala a trebala se dogoditi.
Malo realnosti buraz .
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
-
DirkNowitzki
- Kontakt:
Nisi me shvatio, rezultatski nista nije moglo bolje, cak i ovo je za prvu sezonu previse. Vise puta sam napisao da niko osim Dubravka ne bi dao svoj novac kada je Bosna bila na dnu i pokrenuo cijelu pricu. Ako uspijemo dobiti Megu, Iliriju i Bec prolazimo prvi krug sto je vanserijski rezultat. Ako i ne prodjemo prvi krug, nece biti tolika drama.InatSilniBosanski je napisao/la: ↑12 jan 2026, 11:19Sta je ti tacno moralo bolje, govorimo strogo rezultatski nemoj mi ulaziti u plate i analize igraca, karaktera i sl?DirkNowitzki je napisao/la: ↑11 jan 2026, 20:18Realnost je da treba vise publike, ali i vise pameti od rukovodstva. Da su karte 15 i 10 KM, sigurno bi bilo puno vise ljudi na utakmicama. Mi smo idalje u glavi ostali da samo za repezentaciju bi izdvajali vise novca po jednoj utakmici, ali ostali luksuzi nisu problem. Nekada razumijem i Dubravkov kont, dolazi ti npr. Buducnost zelis da gledas ekipu sto kosta 5 miliona eura za 5 KM, pa ne ide realno.Meshko91 je napisao/la: ↑11 jan 2026, 19:16
Da, moraš dobiti dvije da bi prošao, tu nema šta. Ali realno, više me brine naš mindset nego sam sistem. Kad krene nizbrdo, odmah panika, niko ne valja, svima dat otkaz, itd. Umjesto da se skupimo i bodrimo tim, mi sami sebe potopimo. To je taj naš klasik, nažalost.
Jel hoces reci da smo trebali biti prvi u ABA 1, pa je ovo sada lose…? Brate nemoj mi se ljutiti drag si mi jako forumas, ali u tvojim postovima ima jaka malo konstruktivnosti. Razumijes kosarku i znas o cemu pises, ali kroz svaku tu recenicu gledas da osporis Dubravka.
Neko je bio napisao fantastican post nedavno o tome da se omladinske sekcije ne isplate, to sto su ulozene velike pare je kiks to si sigurno upravu, ali opet da li je vrijedno tolike halabuke?
Bruku kikseva ima Dubravko, od svega i opet je tvorac ove nove Bosne. Od svih tih kikseva nista nije namjerno, takmici se protiv starih lavova, bivsi ljudi sluzbe, drzavnih kapitalista, svjetskih bogatuna i sl. On zasluzuje samo podrsku, i aBd sljedece sezone ce je i dobiti prvo u financijskom smislu, a onda i u logistici.
Moralo je bolje u marketinskom dijelu, moralo je bolje u omladinskom pogonu. Na to sam mislio, jer u Omladinski pogon je ulozeno mnogo novca, a sve je uradjeno pogresno. Dubravko je kao niko nikada ulozio u Omladinski pogon i na tome mu svaka cast, ali morao je dovesti 2/3 perspektivna igraca, a ne akcelerante.
-
bordobijeli
- Kontakt:
Takodje dobili smo Zadar i Spartak u gostima tome se niko nije nadao sto se tice ABA lige prebacili ocekivanja . U europi takodje dobro ide Murcia se dobila i sad je vrlo realno da prodjemo grupu tako tako da kiksa gotovo da nije bilo. Za prvu sezonu povratka ozbiljnoj kosarci ovo je vise od očekivanja.VensanKasel je napisao/la: ↑12 jan 2026, 12:34Nema te 15 godina , ideš prvo kolo na ekipu koja zna pobjediti Partizan , Crvenu Zvezdu , Budućnost u gostima . Još na sve to termin za utakmicu je nedjelja 12:00h . Ekipa koja igra prebrzu košarku za nas .CAZIN je napisao/la: ↑12 jan 2026, 12:01Ako gledamo čisto rezultate utakmiva ove sezone u dvije utakmice se trebalo pobjediti (Mega i protiv Poljaka) dok se pobjeda protiv Cedevita Olimpije nije očekivala a trebala se dogoditi.
Malo realnosti buraz .
Ma realan sam ali kažem samo gledajući rostere mislim da smo Megu trebali pobjediti ali nema veze valjda izborimo TOP 8.VensanKasel je napisao/la: ↑12 jan 2026, 12:34Nema te 15 godina , ideš prvo kolo na ekipu koja zna pobjediti Partizan , Crvenu Zvezdu , Budućnost u gostima . Još na sve to termin za utakmicu je nedjelja 12:00h . Ekipa koja igra prebrzu košarku za nas .CAZIN je napisao/la: ↑12 jan 2026, 12:01Ako gledamo čisto rezultate utakmiva ove sezone u dvije utakmice se trebalo pobjediti (Mega i protiv Poljaka) dok se pobjeda protiv Cedevita Olimpije nije očekivala a trebala se dogoditi.
Malo realnosti buraz .
Kad bi večeras pobjedili Zvezdu, Bosna bi imala 19 bodova, Zvezda 20 i Spartak 20.
Bila bi onda gusta trka jer sve 3 ekipe imaju igrat sa Budućnosti, Megom i Bečom.
ti bodovi su gdje mi i dalje imamo utakmicu manje + prednost nad Spartakom u slucaju istih bodovaCAZIN je napisao/la: ↑12 jan 2026, 16:58Ma realan sam ali kažem samo gledajući rostere mislim da smo Megu trebali pobjediti ali nema veze valjda izborimo TOP 8.VensanKasel je napisao/la: ↑12 jan 2026, 12:34Nema te 15 godina , ideš prvo kolo na ekipu koja zna pobjediti Partizan , Crvenu Zvezdu , Budućnost u gostima . Još na sve to termin za utakmicu je nedjelja 12:00h . Ekipa koja igra prebrzu košarku za nas .CAZIN je napisao/la: ↑12 jan 2026, 12:01Ako gledamo čisto rezultate utakmiva ove sezone u dvije utakmice se trebalo pobjediti (Mega i protiv Poljaka) dok se pobjeda protiv Cedevita Olimpije nije očekivala a trebala se dogoditi.
Malo realnosti buraz .
Kad bi večeras pobjedili Zvezdu, Bosna bi imala 19 bodova, Zvezda 20 i Spartak 20.
Bila bi onda gusta trka jer sve 3 ekipe imaju igrat sa Budućnosti, Megom i Bečom.
Tako je ali bi bilo zanimljivo da bude ova borba jer bi mi protiv Zvezde imali skor 1-1 kao i Spartak sa Zvezdom a mi i Spartak 2-0 za nas.JHam je napisao/la: ↑12 jan 2026, 19:35ti bodovi su gdje mi i dalje imamo utakmicu manje + prednost nad Spartakom u slucaju istih bodovaCAZIN je napisao/la: ↑12 jan 2026, 16:58Ma realan sam ali kažem samo gledajući rostere mislim da smo Megu trebali pobjediti ali nema veze valjda izborimo TOP 8.VensanKasel je napisao/la: ↑12 jan 2026, 12:34
Nema te 15 godina , ideš prvo kolo na ekipu koja zna pobjediti Partizan , Crvenu Zvezdu , Budućnost u gostima . Još na sve to termin za utakmicu je nedjelja 12:00h . Ekipa koja igra prebrzu košarku za nas .
Malo realnosti buraz .
Svakako scenario nije realan i mislim da nikome nije u interesu da se ovo desi i da neće biti moguće da se ostvari i da mi večeras pobjedimo.
Ajmo momci odigrat rastereceno pa sta bude
Sisaaaj Zvezdooo 
- kolezeljovac
- Kontakt:
Gaziiii cig.aneeeeeeee
Hajmo momci
Hajmo momci
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!
Šta se dešava sa Miralemom, je li se oprostio a da ne znamo?
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Koliko god bili zadovoljni sa rezultatima ove godine, zaista je nevjerovatno da mi još nismo doveli nikoga na poziciji 5.
Opet kažem nevjerovatno…
Opet kažem nevjerovatno…
digni je atiću sa pola terena može ti se
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
Moze li neko link u inbox?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.