Jedna od najjačih izjava Tate definitivno.jurisicduska je napisao/la: ↑10 jan 2026, 19:34Dalmacija je Hajduk, Hajduk je Dalmacija a bogami i 3/4 Hrvatske je Hajduk. A zašto ne mogu napravit rezultat ? Zato što je za to potrebno znanje ? Koje znanje ? Koje tata ima.muhamedhulk je napisao/la: ↑10 jan 2026, 19:32Hahah na koju foru hajduk skupi 100k+ clanova za godinu dana? Svaka cast!
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- SilaMoc1946
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Sarajevo ljubavi moja 1946
90% tog "ajdukovog" clanstva je iskompleksirana dijaspora. A sve u svemu se beskurac.
- muhamedhulk
- Kontakt:
Tata je.
Sjecam se jedne godine u Sa ja i jaran izasli u city pub i izlazimo kad kod hotela Evropa ide baho i zdravko mamic, pozdravi se sa nama i odose. Jes muljator ali ima tata i znanja.
Sjecam se jedne godine u Sa ja i jaran izasli u city pub i izlazimo kad kod hotela Evropa ide baho i zdravko mamic, pozdravi se sa nama i odose. Jes muljator ali ima tata i znanja.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
Muljanje i fudbal idu ruku pod ruku, neka ga, neka mulja, al' nek donese rezultate.muhamedhulk je napisao/la: ↑10 jan 2026, 19:49Tata je.
Po meni Mujkic ako misli gradit karijeru treba se fokusirat na stopera, lijeva noga je nešto što se danas baš traži na toj poziciji. Jer prema gore osim fizikalija nema nešto ponudit na extra nivou. Napravit će on nekad nešto u našoj ligi al za nešto dalje teško da može. Čak i u našoj ligi se nekad vidi da nije to to, na primjer Pidro ima urođene te neke bekovske fore i poteze u igri al kod Pidre je zapelo kod nekih drugih stvari.Pored fizikalija mislim da treba doza mehkoće i osjećaja za igru, centaršut i još nekih stvari koje su potrebne u zadnjoj trećini terena.Problem je što imaš dobrog Mardozu na istoj poziciji pa mislim da ćemo i u drugom dijelu Mujkića gledat na wing beku/ beku nego na stoperu. Ovako ako bude opet bi mogla oba igrača na bočnim pozicijama bit fizikalci u vidu Mujkića i Beganovića, jedina "kreativnija" opcija za tu poziciju ostane Kuprešak.
- muhamedhulk
- Kontakt:
Meni Mujkic nije bas za stopera sa 4 nazad, vise mi je za treceg stopera lijevo ili kao lijevi bek a ne wing bek.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Sve zavisi kakav će dalje razvoj imati Mujkić. Prema ovome svemu za sad što pruža, ima u njemu kuveta. Dobra stvar bi bila da počnemo prodavati igrače na zapad, zbog samog razvoja ovih igrača. Siguran sam u to da Mamić ima konekcije širom zapadne Evrope, te da će biti nekog hajra od svega ovoga. Transferi naših igrača u Tursku su nam donijeli novac, ali ti igrači nisu napravili nikakav značajan napredak u turskoj Superligi.Fort je napisao/la: ↑10 jan 2026, 19:52Po meni Mujkic ako misli gradit karijeru treba se fokusirat na stopera, lijeva noga je nešto što se danas baš traži na toj poziciji. Jer prema gore osim fizikalija nema nešto ponudit na extra nivou. Napravit će on nekad nešto u našoj ligi al za nešto dalje teško da može. Čak i u našoj ligi se nekad vidi da nije to to, na primjer Pidro ima urođene te neke bekovske fore i poteze u igri al kod Pidre je zapelo kod nekih drugih stvari.Pored fizikalija mislim da treba doza mehkoće i osjećaja za igru, centaršut i još nekih stvari koje su potrebne u zadnjoj trećini terena.Problem je što imaš dobrog Mardozu na istoj poziciji pa mislim da ćemo i u drugom dijelu Mujkića gledat na wing beku/ beku nego na stoperu. Ovako ako bude opet bi mogla oba igrača na bočnim pozicijama bit fizikalci u vidu Mujkića i Beganovića, jedina "kreativnija" opcija za tu poziciju ostane Kuprešak.
Mujkić treba biti prvi transfer na ljeto, mislim da i on može preko miliona eura.
-
VolimoSarajevo
- Kontakt:
- DoktorXabaras
- Kontakt:
Bilo bi dobro da u današnjem danu pređemo 400+ članova, sada je oko 320 mislim.
Beganovic Rile Gojkovic Maroodza Kupresak
Ignatkov Elezi Ljajic
Mlinaric pojačanje
I ide napad na titulu.
Ignatkov Elezi Ljajic
Mlinaric pojačanje
I ide napad na titulu.
-
VolimoSarajevo
- Kontakt:
Prednost Mujkića što se kaže da treba ga prodavati na zapad, biti će to mnogo lakše jer momak ima i EU pasoš. Treba ga gurati čitavu sezonu na lijevom stoperu, ne može to na wingbacku, previše ga trošiš prema naprijed a bitniji ti je nazad, imaš Kuprešaka za te stvari. Kupre bi isto trebao sebi naći neki dobar klub jer će u ovakvom sistemu samo stagnirati, standardno je dobar, ali nema tih nekih noviteta u njegovoj igri.
Zaklinj'o si se,
Pehar obećav'o...
Pehar obećav'o...
Guli je potpisao i odmah gube 0-2 kod kuće protiv pretposljednje ekipe
Kodro dao oba 
- DoktorXabaras
- Kontakt:
Fudbal se modernizuje, tj stil igre se mijenja. Do prije dvije godine na prste jedne ruke si mogao nabrojati ekipe koje igraju sa tri stopera što je to sad sasvim normalna pojava i gotovo u svim ligama imaš nekoliko ozbiljnih klubova koji igraju na taj način.jurisicduska je napisao/la: ↑10 jan 2026, 18:08Izvini koja je ovo formacija ?MSOZ101 je napisao/la: ↑10 jan 2026, 18:05Rezime stanjaNajvecaRadosti je napisao/la: ↑10 jan 2026, 17:26Pisu hrvati ovaj malac iz Dinama jedino na ljeto mozda dodje,sada ne.
Volio bi da kroz 10 dana rijesimo igracku krizaljku sa 2-3 igraca koja su potrebna ekipi
Banić
Ristovski - Gojković - Maroodza
Beganović - Ignatkov - Cimirot - Mujkić
Elezi - Ljajić
Renan
Mušija
------ - Bralić - ------
------ - Telalović - Mamas - Kuprešak
Kyeremeh - Mlinarić
Turkeš
Ima još ovih mlađih igrača plus Đorđević ali otprilike svi znamo gdje škripi.
Gdje ti je isto Dizdarevic sto ga nisi naveo ?
Ili ovaj Portugalac koji je dio prvog tima.
Mi nikad nismo ovako izasli na teren.
Ili postavi 5-3-2 sto je izgledno ili 4-3-3 ili 4-2-3-1 a ovo 3-4-2-1 nit mi igramo nit iko na svijetu igra.
Ali kontam da hoćeš rec da nam fali bek, možda i oba. Isto nam fali i jedno krilo i jedan napadač.
Treneri sad izbacuju krila, igraju sa svije visoke osmice i jednim centralnim napadačem, sve više se igra na taj visoki presing i tranziciju po osvojenoj lopti gdje kad igraš sa tri nazad izlaziš u presing sa 6 igrača. Primjetio si kako pojedine ekipe na početku utakmice izbijaju loptu sa centra daleko u protivnički aut i onda rade pritisak i čekaju izgubljenu loptu. Takve ekipe sve rijeđe grade napad kroz bild-up nego centralni stoper izlazi kao šestica i iznosi loptu dok se bekovi vračaju na svoje pozicije i prave liniju sa 4 nazad a osmice se otvaraju u širinu. Pogledaj jednu utakmicu Lensa najbolji su primjer.
Ne mora značiti da ćemo mi igrati tako ali me ne bi iznenadilo da vezni red budu Cimirot, Ignjatkov, Elezi i Ljajić i jedan centralni napadač.
Nakon ne znam ni sam koloko godina imamo širinu na svim pozicijama da se lako može transformisat iz jedne formcije u drugu i to bez problema, nismo limitirani igračima i njihovim pozicijama.
Kompleksimuhamedhulk je napisao/la: ↑10 jan 2026, 19:32Hahah na koju foru hajduk skupi 100k+ clanova za godinu dana? Svaka cast!
Imam neke prijatelje iz Gračanice, kažu da mali Valjevac ide u Sarajevo.
Ubi Kodro Gulijeve. Neka, odma ce Guli lakse uskociti 
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
-
Pitaristok
- Kontakt:
Trenutno korisnika/ca: misstianopenaldo, Napapijri, Pitaristok, ubipara, UtdBiH21 i 49 gostiju.

.png)