Corcaigh je napisao/la: ↑09 jan 2026, 13:05Bespotrebno spominjes platesvrakino1921 je napisao/la: ↑09 jan 2026, 12:45
On ima ugovor do maja 2027 sa mjesecnom platom lupam 20 000 maraka
I kaže klubu - ne znam ne zadovoljan sam hocu da idem - dajte mi ciste papire a ove plate do maja 2027 zaboravite
Ili jednostavno ostane sjedit na tribinama trenira do maja 2027 godine - ne zadovoljan - jer mu klub mora isplatiti sve iz ugovora
To sam mislio da kažem
MAJSTOREto se radi u slucaju kad dugujes nekome pa on kaze daj ciste papire ja ti oprostim dug. Onog trenutka kad on trazi da raskine ugovor i kad se on raskine naravno da ce se zaboraviti plate do kraja ugovora. Momak prije ti je htio reci da je to sto si napisao logican slijed dogadjaja a ne dogovor.
Znaci opcija je da ako klub raskida ugovor prije vremena, mora mu isplatiti odredjeni dio plata koje su preostale do kraja ugovora kao naknadu za raskidanje. Ako igrac zeli raskinuti ugovor, on (ili klub u koji ide) mora isplatiti obestecenje klubu koje klub zatrazi. U tom slucaju preostale plate su nebitan pojam.
Slažem
I to je po pravilu tako
Al ako mi znamo kakav je on - da je dobar sa Suljom haver ako se oni - njih dvojica udruže pa pocnu prcat novog šefa pa on ode a on je već ne zadovoljan navodno jer je morao skinut dres poslije Sloge a pošto je Crnogorac i uvrijeđen zbog toga najvjerojatnije a prica se da je njegova plata tu negdje a ja sam rekao da je možda to predložio klubu - za mene bi to bila dobra odluka kluba da mu se dadnu cisti papiri a klub bi imao do maja 2027 na raspolaganju njegovu platu ...
Bez obzira što on ima odštetnu klauzulu u ugovoru od 150k€
Pustit momka jer je ne zadovoljan
Ako budemo tjerali to što si ti napisao a to je ispravno i to je pravilo bojim se da ćemo imati više štete ako ostane nego koristi