Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

RiNo
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la RiNo » 08 jan 2026, 15:54

Jabroni je napisao/la:
08 jan 2026, 09:32
Ne pričajte o istoj stvari.

Meni je samo smiješno kako Alem godinama za sebe misli da je neki Free thinker a evo otkad sam na forumu nisam još ikad vidio da napiše išta što nije talking point s Fox newsa :mrgreen:
Jos onog smrdljivog fastistoidnog asmongolda prati :facepalm:
100% sportski i krajnje opušten potpis

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 08 jan 2026, 15:55

alemsa je napisao/la:
08 jan 2026, 15:31

Jeste bila, u novembru smo pokrenuli nezavisnost, i to je otislo na razmatranje ili kako vec ide proces, u aprilu zvanicno postali medjunarodno priznata samostalna drzava. Jebte ja te moram uciti historiji sopstvene drzave.

A zanemario si totalno poredjenje SIPE i ICE-a koje je advekatno.

Poenta je da im nedas povod i da radis sta ti kazu, kad odbijas naredbe u dosta navrata eskarila i desi se stvari koje se nisu trebale desiti.
Ne lupaj ko idiot kada je lagano provjeriti informacije. Nije 1996. godina nego 2026. i za par minuta provjeriš šta treba.

Referendum: 29. februara i 1. marta 1992.
Proglašenje nezavisnosti: 1. marta 1992.
Republiku Bosnu i Hercegovinu prva je priznala Bugarska 31. januara 1992, Turska 6. februara, Španija 12. marta, Libija 17. marta, i Irana 31. marta, a 6. aprila 1992, njemačkim priznanjem nezavisnosti, pokrenut je proces masovnog međunarodnog priznanja države.

Tako da je zvanično međunarodno priznanje bilo je 6. aprila 1992. godine a upad Arkanove Garde i paravojnih četničkih formacija u Bijeljinu desio se 1. aprila 1992. godine. Po tvojoj logici to je bilo legitimno uklanjanje ljudi koji su pravili 'probleme' i nemaš problema sa tim ubistvima i zločinima.

SIPA ne moze u istu ravan sa ICE i tu lupaš ko maksum po diviziji. Ako hoces neki ekvivalent agencija onda SIPA je jednaka FBI...
RiNo je napisao/la:
08 jan 2026, 15:54

To ti je ista teksaška zadrta škola, neka gori planeta ali da ja živim ko kralj.

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 08 jan 2026, 16:02

Shategabri je napisao/la:
08 jan 2026, 15:39

Problem drotova bilo gdje, pa tako i kod nas, čim on obuče neku specijalnu uniformu, zamišlja se nekom vrstom boga koji može šta hoće.
Još ako je kakav inspektorčić ko onaj što udari curu neki dan Poršeom, ne možeš s takvima više ni pričati.

Mogu tek zamisliti te američke specijalce ICE, FBI, DEA, CIA i ostale pm, kakvih tu psiha sve ima.
Mah Ameri su posebna priča što se tiče tih policije, sve je tamo nadrkano ali i ovi kriminalci ne pomažu. Razumijem ja da moraš reagovati na prvu ali niti oni imaju neka obilježja na autima, obična civilna vozila, onda u ovom slučaju jedan se dere da vozi a drugi prilazi i hvata vrata... Isto ko kakva banda da pokušava opljačkati nekoga...

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 08 jan 2026, 16:04

thulkazal je napisao/la:
08 jan 2026, 15:55
alemsa je napisao/la:

Jeste bila, u novembru smo pokrenuli nezavisnost, i to je otislo na razmatranje ili kako vec ide proces, u aprilu zvanicno postali medjunarodno priznata samostalna drzava. Jebte ja te moram uciti historiji sopstvene drzave.

Poenta je da im nedas povod i da radis sta ti kazu, kad odbijas naredbe u dosta navrata eskarila i desi se stvari koje se nisu trebale desiti.
Ne lupaj ko idiot kada je lagano provjeriti informacije. Nije 1996. godina nego 2026. i za par minuta provjeriš šta treba.

Referendum: 29. februara i 1. marta 1992.
Proglašenje nezavisnosti: 1. marta 1992.
Republiku Bosnu i Hercegovinu prva je priznala Bugarska 31. januara 1992, Turska 6. februara, Španija 12. marta, Libija 17. marta, i Irana 31. marta, a 6. aprila 1992, njemačkim priznanjem nezavisnosti, pokrenut je proces masovnog međunarodnog priznanja države.

Tako da je zvanično međunarodno priznanje bilo je 6. aprila 1992. godine a upad Arkanove Garde i paravojnih četničkih formacija u Bijeljinu desio se 1. aprila 1992. godine. Po tvojoj logici to je bilo legitimno uklanjanje ljudi koji su pravili 'probleme' i nemaš problema sa tim ubistvima i zločinima.

SIPA ne moze u istu ravan sa ICE i tu lupaš ko maksum po diviziji. Ako hoces neki ekvivalent agencija onda SIPA je jednaka FBI...
RiNo je napisao/la:
08 jan 2026, 15:54

To ti je ista teksaška zadrta škola, neka gori planeta ali da ja živim ko kralj.
Ok, promasio sam datume. I kakve veze ima Arkan i te paravojne-vojne formacije u drzavi koja se raspada, i koja je vec bila u ratnim dejstvima u Hrvatskoj, sa ICE-om? Pa Arkanu nije trebao povod/razlog da ubija pripadnike druge vjere i nacionalisti, osim ako hocete reci da je ICE dosao maksuz da ubije bijejlkinju Amerikanku. :urnebes:

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 08 jan 2026, 16:14

alemsa je napisao/la:
08 jan 2026, 16:04
Ok, promasio sam datume. I kakve veze ima Arkan i te paravojne-vojne formacije u drzavi koja se raspada, i koja je vec bila u ratnim dejstvima u Hrvatskoj, sa ICE-om? Pa Arkanu nije trebao povod/razlog da ubija pripadnike druge vjere i nacionalisti, osim ako hocete reci da je ICE dosao maksuz da ubije bijejlkinju Amerikanku. :urnebes:
Arkan nema nikakve veze sa ovim nego si lupao datume i govorio da je priznata u novembru.

Ipak vezano za tu priču o paravojnim formacijama, ICE i liči na neku paravojnu formaciju Trumpa. To u suštini i jeste njegova agencija za kontrolu masa i okretanja tematike sa bitnih unutrašnjih tema dok se nešto drugo iza brijega valja...
Zadnja izmjena: thulkazal, dana/u 08 jan 2026, 16:16, ukupno mijenjano 2 puta.

ArtemisFowl
Kontakt:

Post Postao/la ArtemisFowl » 08 jan 2026, 16:14

alemsa je napisao/la:
ArtemisFowl je napisao/la:
08 jan 2026, 15:20

Bosna i Hercegovina nije bila međunarodno priznata država 1. aprila 1992. Ali to nije ni bitno za ovu temu.

Ono što je tvoj point jeste da je ova žena sama kriva zato što nije slušala naredbe ljudi u poziciji moći. Uporedio sam to sa Arkanovcima jer su se i tada zločini pravdali identičnim argumentima kojim ti pravdaš ovo ubistvo. Isto se te ljude proglašavlo teroristima, kao danas u Americi.

Ovaj agent nije ničim bio životno ugrožen, niti je ubio osobu koja je nekog ugrožvala ili bila gonjena pred zakonom. Bezobrazno je žrtvu kriviti i za šta.

BiH je međunarodno priznata tek 6. ili 7. aprila 1992. ICE je skroz suprotna agencija od SIPE. Moram te učiti historiji politike koja vas je sve dovela u tu Ameriku da bi sad vi podržavali istu takvu politiku samo drugačije prefarbanu.

Poenta je da iste te argumente možeš primijeniti na stanovništvo koje je nastradalo u Bijeljini početkom aprila 1992.

A pošto si uzeo za primjer SIPU. Da se desi jako sličan slučaj u Bosni, da pripadnik SIPE ubije nekog nedužnog, ista ta SIPA bi bila zapaljena do sutra. Da ne govorim da izađe neki potrčko iz agencije pa kaže da se radi o teroristi.

leo1946
Kontakt:

Post Postao/la leo1946 » 08 jan 2026, 16:18

08 jan 2026, 16:14
alemsa je napisao/la:
08 jan 2026, 15:20

Bosna i Hercegovina nije bila međunarodno priznata država 1. aprila 1992. Ali to nije ni bitno za ovu temu.

Ono što je tvoj point jeste da je ova žena sama kriva zato što nije slušala naredbe ljudi u poziciji moći. Uporedio sam to sa Arkanovcima jer su se i tada zločini pravdali identičnim argumentima kojim ti pravdaš ovo ubistvo. Isto se te ljude proglašavlo teroristima, kao danas u Americi.

Ovaj agent nije ničim bio životno ugrožen, niti je ubio osobu koja je nekog ugrožvala ili bila gonjena pred zakonom. Bezobrazno je žrtvu kriviti i za šta.

BiH je međunarodno priznata tek 6. ili 7. aprila 1992. ICE je skroz suprotna agencija od SIPE. Moram te učiti historiji politike koja vas je sve dovela u tu Ameriku da bi sad vi podržavali istu takvu politiku samo drugačije prefarbanu.

Poenta je da iste te argumente možeš primijeniti na stanovništvo koje je nastradalo u Bijeljini početkom aprila 1992.

A pošto si uzeo za primjer SIPU. Da se desi jako sličan slučaj u Bosni, da pripadnik SIPE ubije nekog nedužnog, ista ta SIPA bi bila zapaljena do sutra. Da ne govorim da izađe neki potrčko iz agencije pa kaže da se radi o teroristi.
Njega dnevno pet ljudi skoluje o osnovnim stvarima, a on sivonja. Beznadezan slucaj.
1946-1987

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 08 jan 2026, 16:25

08 jan 2026, 16:14

Nisam ti ja vise Trumpovac, vidis da je coj'k debil mrtvi, prvi mandat mu je bio dobar, drugi uzas slicno kao i Obama. Nisam ti ja lonalan politicarima, to mijenjam kao carape, cim vidim previse licimjera.

No, ne mozes primjeniti po mom misljenju, ICE je drzavna sluzba i ima pravo da djeluje u svih 50 saveznih drzava, ako ti se ne svidja sljedeci put glasaj drugacije i to je to. Ali ne mozes ti vrstiti obstrukcuju rada drzavne sluzbe jer ti se ne svidja, ne govorim prvenstveno za ovaj slucaj nego uobicajeno. Isto da ti Sipa zablokira naselje i ti se tu nadjes da mangupises nesto jer ne mozes proci na posao, i jer ti se ne svidja trojka. Uhavizaj se covjece.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 08 jan 2026, 16:26

SIPA je izmislila zivot i poznavanje procedura i pravila za te krkane i debile iz ICEa, to je neuporedivo, svaka nasa pa i ona kantonalna policija je sposobnija i profesionalnija od tih krkana.

Da si uporedio FBI to je vec druga stvar, to bi bilo poredjenje na mjestu, al i tu na celu americki Ramo Isak :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 08 jan 2026, 16:33

Dobro poređenje Ramo Isak vs Kash Patel.
FBI director, Kash Patel, speaks at Charlie Kirk's memorial. Patel: “see you in Valhalla”
:facepalm: :facepalm:

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 08 jan 2026, 16:34

ICE je danas Trumpova i Millerova paramilitarna organizacija zaduzena da provodi teror nad gradjanima koje oni smatraju nepodobnim neovisno da li su legalno ili ilegalno u zemlji. Najblize poredjenje toj danas teroristickoj organizaciji maskiranih ubica bi bio Gestapo.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 08 jan 2026, 16:43

Da je ova ubijena bila muslimanka, odmah bi je proglasili teroristom i ova rasprava ne bi bila ni vodjena...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 08 jan 2026, 16:57

kraljttbvb je napisao/la:
08 jan 2026, 16:43
Da je ova ubijena bila muslimanka, odmah bi je proglasili teroristom i ova rasprava ne bi bila ni vodjena...
Kako ?
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 08 jan 2026, 17:09

cuj kako :bow:
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 08 jan 2026, 17:16

Interesantno kako vas uvijek posvađaju stvari koje vas se ne tiču.

Valjda tako lakše, šta li.
The saddest thing in life is wasted talent.

RobertHrkac555
Kontakt:

Post Postao/la RobertHrkac555 » 08 jan 2026, 17:22

Donalde samo uvedi mir. Pusti dušmane. Kad vidim da su se leftardi digli na zadnje noge sve je jasno
Slikao se s Dilettom, svoje sam ostvario

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 08 jan 2026, 17:35

Surreal je napisao/la:
08 jan 2026, 17:09
cuj kako :bow:
Evo i ja se ibretim sta bombay napisa :crazy:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 08 jan 2026, 17:41

Hajde makar se vidjelo da nema diskrimancije, policija svakog roka. :kafa:

Jabroni je napisao/la:

Meni je samo smiješno kako Alem godinama za sebe misli da je neki Free thinker a evo otkad sam na forumu nisam još ikad vidio da napiše išta što nije talking point s Fox newsa :mrgreen:
I call it how I see it, libo me jel to u skladu sa politickom ili cemu vec afilijacijom.
Evo murijas ubio zenu na pravdi Boga i nek ga razapnu sto se mene tice. Dok ovo jucer ne vidim isto. :kafa:

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 08 jan 2026, 17:55

O yebem vas glupe.

Da je u Bosni bilo ne bi se raspravljali ovoliko.

I Hercegovini *
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Zabit
Kontakt:

Post Postao/la Zabit » 08 jan 2026, 18:32

alemsa je napisao/la:
08 jan 2026, 17:41
Hajde makar se vidjelo da nema diskrimancije, policija svakog roka. :kafa:

Jabroni je napisao/la:

I call it how I see it, libo me jel to u skladu sa politickom ili cemu vec afilijacijom.
Evo murijas ubio zenu na pravdi Boga i nek ga razapnu sto se mene tice. Dok ovo jucer ne vidim isto. :kafa:
Ma to ti kontas, ali opran je tebi mozak tamo vjeruj ti vidi to raja ovdje :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: alemsa i 83 gosta.