U Mostar idem barem 2-3 puta godisnje,Banja Luka se fino izgradila isto ali nijedan bh grad ne moze primirisati glavnom gradu iako su jako lijepi.Sarajevo jednostavno ima taj šmek zato ga i ne vole.Zivi 365 dana a moglo bi se bolje iskoristiti po meni,nije ovo maksimumzeljodogroba je napisao/la: ↑08 jan 2026, 13:14Ma meni su svi gradovi u BiH lijepi, uopce nije poenta u tome, ja volim sve nase gradove, poenta je sto 95% drugih gradova je kivno na Sarajevo jer je kao glavni grad centar svih desavanja, ima najvise para, najvise investicija, najbolje uslove itd itd.NajvecaRadosti je napisao/la: ↑08 jan 2026, 13:12Sarajevo pa 10 prazni mjesta u regionu sto se tice ljepote,historije,hrane itdLondonBlues je napisao/la: ↑08 jan 2026, 12:59Niti jedan grad na balkanu nema ljepote Mostara, pogotovo ne Sarajevo.
Premijer liga BiH - aktuelno
-
NajvecaRadosti
- Kontakt:
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Znam da je sve zeza i podjebavanje malo da se zabavite ali evo ja cu ti ozbiljno odgovoriti najobjektivnije iz trogodišnjeg iskustva iz Mostara i života u njemu pa i Sarajeva i Travnika i moje Zenice. Idi brate živi u Sarajevo ali ne manje od godine da prodjes 4 godisnja doba i malo značajniji period da možeš donijeti dobru ocjenu sam a ne da ovo pišeš i u šali. Mostar je stvarno sjeban i loš grad i vjeruj mi ne moze u istu rečenicu i sa ovim Sarajevom koje se raspada zbog loše vlasti. Onom ko živi u Mostaru tih zanimljivih i prelijepih 200 metara oko Starog mosta ništa ne znaci. Nadji mi turistu koji čak i prvi put posjeti da mu ne dosadi za 24h. To je sve sto ima taj grad. Probleme neću pisati, skoro nigdje u BIH ih nema više.Threeplanetrees je napisao/la: ↑08 jan 2026, 12:50Moja najveća životna želja je da iz ovog sunca i mediterana dođem živjeti u tu snježnu, maglovitu, hladnu, zagađenu vukojebinu na 550 metara nadmorske visine![]()
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
- KONTRASVIH
- Kontakt:
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA
Kada se donese odluka suda vjerujem da ce odmah potrcati. Pa sjecas se natpisa ovdje, covjek koji je ima veze s poreznom ovdje pisao, pitar, kako cemo tesko dobiti reprogram u detalje sve sta i koliko. Sto se nije javio sad? Samo dobro krijete, ali ne moze uvijek. O medijima opet vjerujem i da ovdje ima neki novinar koji navija za Zeljeznicar, al ne moze se sve objaviti bez odobrenja i dok se ne pregled. Kazem ti svako vase pojacanje je s natpisom MEGA GIGA. Smijesno je pricati ciji su mediji.jurisicduska je napisao/la: ↑08 jan 2026, 13:09Na sudu je ali je isti slučaj kao nas. Valjda će objavit kad postane pravosnazno. Tu nikakvu ja pogrešnu informaciju nisam dao. Sud je nasu žalbu odbacio kao neosnovanu. Sumnjam da cete vi bolje proci, jer je ista stvar u pitanju. Identična. Mislim nisam vas ja slagao da imate dug, samo eto nije postao još pravosnazan. Ali mediji znaju da i vi to imate, al nemoj rušiti idilu.Tempero je napisao/la: ↑08 jan 2026, 13:03Sta ce za nas objaviti kada je to na sudu. Vama je sredinom decembra stigla presuda i plus ste kasnili s tri plate. Sutilo se do zadnjeg dana. Opet kazem vasi su mediji, a ne onako kako si ti napisao da je to masinerija nasa. Jos jedna stvar koju onako guras, a znamo da nije.jurisicduska je napisao/la: ↑08 jan 2026, 12:49
Nisu objavili da nam je kasno stiglo rješenje napravili su situaciju dramatičnom a nije bila dramatična uopste
Nisu objavili detalje
Nisu objavili da je pola duga kamata jer dug datira odavno
Nisu za druge klubove objavili a taj period je sporan za još neke izmeđuostalog i za vas pa i za Hercegovce, vidjet cemo hoće li objaviti i kako će objaviti.
Kako ce bit nas medij kad je urednik klixa vas navijac strastveni. Novinari na ovom portalu svi za Zeljeznicar navijaju, faktor blizak prošloj upravi, a ova uprava ima medijske prostore gdje hoće. Nemoj zajebavat.
Mi vise ne kasnimo plate a i taj porez će se izmiriti u 2-3 mjeseca.
Provjeri ti opet jeste li isplatili sve tri plate. Bila je prica i poslije derbija da ste isplatili.
-
jurisicduska
- Kontakt:
Isplatili su sve zaostale plate radnoj zajednici 30.12.Tempero je napisao/la: ↑08 jan 2026, 13:45Kada se donese odluka suda vjerujem da ce odmah potrcati. Pa sjecas se natpisa ovdje, covjek koji je ima veze s poreznom ovdje pisao, pitar, kako cemo tesko dobiti reprogram u detalje sve sta i koliko. Sto se nije javio sad? Samo dobro krijete, ali ne moze uvijek. O medijima opet vjerujem i da ovdje ima neki novinar koji navija za Zeljeznicar, al ne moze se sve objaviti bez odobrenja i dok se ne pregled. Kazem ti svako vase pojacanje je s natpisom MEGA GIGA. Smijesno je pricati ciji su mediji.jurisicduska je napisao/la: ↑08 jan 2026, 13:09Na sudu je ali je isti slučaj kao nas. Valjda će objavit kad postane pravosnazno. Tu nikakvu ja pogrešnu informaciju nisam dao. Sud je nasu žalbu odbacio kao neosnovanu. Sumnjam da cete vi bolje proci, jer je ista stvar u pitanju. Identična. Mislim nisam vas ja slagao da imate dug, samo eto nije postao još pravosnazan. Ali mediji znaju da i vi to imate, al nemoj rušiti idilu.Tempero je napisao/la: ↑08 jan 2026, 13:03
Sta ce za nas objaviti kada je to na sudu. Vama je sredinom decembra stigla presuda i plus ste kasnili s tri plate. Sutilo se do zadnjeg dana. Opet kazem vasi su mediji, a ne onako kako si ti napisao da je to masinerija nasa. Jos jedna stvar koju onako guras, a znamo da nije.
Kako ce bit nas medij kad je urednik klixa vas navijac strastveni. Novinari na ovom portalu svi za Zeljeznicar navijaju, faktor blizak prošloj upravi, a ova uprava ima medijske prostore gdje hoće. Nemoj zajebavat.
Mi vise ne kasnimo plate a i taj porez će se izmiriti u 2-3 mjeseca.
Provjeri ti opet jeste li isplatili sve tri plate. Bila je prica i poslije derbija da ste isplatili.
Samo ima još stvari upitnih ali eto uzeo je na sebe pa nek plaća.
Vidjet cemo hoće li objaviti. Uskoro će to.
Uostalom i da ne dobijete novi reporogram ima sad ovaj nek plati. Dobio je klub na upravljanje logicno jel i da to izmiri. Tako sam i pisao nemate vi tu puno sekiracije sad oko tog. L da ima dug ima. Pored ovog sto već plaćate.
- Combattente87
- Kontakt:
Uzmi 100 ljudi iz regiona, koji su obišli sve gradove u BIH, po 40 će ti reći ili BL ili Mostar, a ovaj ostatak će biti za Trebinje ili mooooožda Sarajevo....To što je najveći grad apsolutno nema nikakve veze sa ljepotomNajvecaRadosti je napisao/la: ↑08 jan 2026, 13:12Sarajevo pa 10 prazni mjesta u regionu sto se tice ljepote,historije,hrane itdLondonBlues je napisao/la: ↑08 jan 2026, 12:59Niti jedan grad na balkanu nema ljepote Mostara, pogotovo ne Sarajevo.
BORAC U SRCU VRBAS U VENAMA !
-
NajvecaRadosti
- Kontakt:
Nisi ti nikad bio ovdjeCombattente87 je napisao/la: ↑08 jan 2026, 14:09Uzmi 100 ljudi iz regiona, koji su obišli sve gradove u BIH, po 40 će ti reći ili BL ili Mostar, a ovaj ostatak će biti za Trebinje ili mooooožda Sarajevo....To što je najveći grad apsolutno nema nikakve veze sa ljepotomNajvecaRadosti je napisao/la: ↑08 jan 2026, 13:12Sarajevo pa 10 prazni mjesta u regionu sto se tice ljepote,historije,hrane itdLondonBlues je napisao/la: ↑08 jan 2026, 12:59Niti jedan grad na balkanu nema ljepote Mostara, pogotovo ne Sarajevo.![]()
I nece ti nijedan covjek iz regiona reci da je BL ljepsa od Sarajeva a pogotovo ne 40/100 ljudi.Mozda 3 od 100 da nece reci Sarajevo ostali ako su objektivni tu nema dileme.
Ne furam nikakav lokal patriotizam ovdje samo realno pisem da vam je suludo poredjenje.Svaki grad ima svoje mane pa tako i Sarajevo ali broj 1 u BiH i to nedostizno 1.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
-
jurisicduska
- Kontakt:
Ma ne znam valjda im pune glavu mediji o Sarajevu.
Evo ja ću vas ugostiti bujrum. Da vas odvedem malo da pokažem. Ne kontam vas fkt. Nema tu dileme nikakve.
Evo ja ću vas ugostiti bujrum. Da vas odvedem malo da pokažem. Ne kontam vas fkt. Nema tu dileme nikakve.
- Combattente87
- Kontakt:
Hahaha, care nisam bio evo ima 20 dana sigurno...Čovječe ti se u BL možeš kupati maltene u centru grada na preljepoj rijeci, plaže i šetališta duž čitave obale...Zelenilo, tvrđava, preljepi centar grada, parkovi na svakom ćošku, to je lijepota, a ne da grad ima tramvaj i ćevabdžinicu na svakih 7 metara koje daju taj šmek..kakav šmek, ljudi ko sardine hodaju po baščaršiji, niti šta vide niti znaju kuda idu, prate njuh...da ne spominjem kanalizaciju koja teče uz jedino zeleno šetalište u gradu...NajvecaRadosti je napisao/la: ↑08 jan 2026, 14:13Nisi ti nikad bio ovdjeCombattente87 je napisao/la: ↑08 jan 2026, 14:09Uzmi 100 ljudi iz regiona, koji su obišli sve gradove u BIH, po 40 će ti reći ili BL ili Mostar, a ovaj ostatak će biti za Trebinje ili mooooožda Sarajevo....To što je najveći grad apsolutno nema nikakve veze sa ljepotomNajvecaRadosti je napisao/la: ↑08 jan 2026, 13:12
Sarajevo pa 10 prazni mjesta u regionu sto se tice ljepote,historije,hrane itd![]()
I nece ti nijedan covjek iz regiona reci da je BL ljepsa od Sarajeva a pogotovo ne 40/100 ljudi.Mozda 3 od 100 da nece reci Sarajevo ostali ako su objektivni tu nema dileme.
Ne furam nikakav lokal patriotizam ovdje samo realno pisem da vam je suludo poredjenje.Svaki grad ima svoje mane pa tako i Sarajevo
-
Hordas1990
- Kontakt:
Neozbiljno je porediti bilo koji grad u BiH sa Sarajevom jer nisu ni blizu ovo objektivno i realno kazem. Lijepi su i Tuzla, Mostar, BL, Bihac, Trebinje i mnogi drugi, ali sve su to mjesta gdje ces sve sto imas za vidjeti vidjeti za par sati i koja ne nude ni blizu sto Sarajevo moze ponuditi po bilo kojem bitnom parametru od istorije i ekonomije, infrastrukture do gastronomije, sporta, nocnog zivota i ostalih sadrzaja koji covjeku trebaju u zivotu.
@Kinosvra, daj jednu galeriju slika lafe molim te.
- svrakino1921
- Kontakt:

Rast se nastavlja
Sarajevo nastavlja bilježiti pozitivne turističke trendove, u 2025. ostvareno skoro dva miliona noćenja
U decembru 2025. godine, Sarajevo je posjetilo 57.803 turista
Prema podacima Turističke zajednice Kantona Sarajevo, glavni grad Bosne i Hercegovine nastavlja bilježiti pozitivne turističke trendove.
U decembru 2025. godine, Sarajevo je posjetilo 57.803 turista, koji su ostvarili 141.443 noćenja. U poređenju s decembrom 2024, broj dolazaka porastao je za 0,3%, dok je broj noćenja zabilježio značajan rast od 13%.
Strani turisti činili su većinu posjetilaca - 42.875, dok je domaćih bilo 14.928. Također, dominaciju bilježe i u noćenjima: 111.558 stranih u odnosu na 29.885 domaćih.
Najviše turista i noćenja u decembru ostvareno je iz: Turske, Hrvatske, Kine, Srbije, Njemačke, Crne Gore, SAD-a, Austrije, Slovenije i Italije, te Saudijske Arabije.
Kada se sagleda cijela godina, od januara do decembra 2025. godine, Sarajevo je posjetilo 854.957 gostiju, koji su ostvarili ukupno 1.967.853 noćenja. U odnosu na isti period 2024. godine, broj dolazaka porastao je za 5%, a broj noćenja za 11,8%.
"Posebno ohrabruje činjenica da se produžava prosječno zadržavanje turista, što doprinosi većoj potrošnji i jačanju lokalne ekonomije. Turistička zajednica KS nastavlja s aktivnostima koje doprinose promociji Sarajeva kao autentične, atraktivne i otvorene destinacije tokom cijele godine", poručio je Haris Fazlagić, predsjednik Turističke zajednice KS.
P.S.
Jedno noćenje u Sarajevskim hotelima je 100 € sa doručkom sa PDV - om
Izvjesna Odra, poljski drugoligaš iz donjeg dijela tablice igra za par minuta pripremnu sa klubom koji se samonazvao Velež. Koef. 3 na poljske poluamatere se ne smije propustiti.
- Combattente87
- Kontakt:
Evo obiđi ti sve ovo za 5 satiHordas1990 je napisao/la: ↑08 jan 2026, 14:23Neozbiljno je porediti bilo koji grad u BiH sa Sarajevom jer nisu ni blizu ovo objektivno i realno kazem. Lijepi su i Tuzla, Mostar, BL, Bihac, Trebinje i mnogi drugi, ali sve su to mjesta gdje ces sve sto imas za vidjeti vidjeti za par sati i koja ne nude ni blizu sto Sarajevo moze ponuditi po bilo kojem bitnom parametru od istorije i ekonomije, infrastrukture do gastronomije, sporta, nocnog zivota i ostalih sadrzaja koji covjeku trebaju u zivotu.
https://putovanjazapet.com/grad-sa-miri ... anja-luka/
Na temu, od te kotline mi se svidja jedino Lukavica. Široke ulice, novogradnja, nove fasade, nema smeća ni pasa lutalica..
Djeluje prostrano, dok u onom drugom dijelu me puca klaustrofobija.
Djeluje prostrano, dok u onom drugom dijelu me puca klaustrofobija.
Mostar je jedno od najljepsih sela na balkanu
-
jurisicduska
- Kontakt:
Ma čim si ti sveo Sarajevo na carsiju ništa ne znas o njemu.Combattente87 je napisao/la: ↑08 jan 2026, 14:30Evo obiđi ti sve ovo za 5 satiHordas1990 je napisao/la: ↑08 jan 2026, 14:23Neozbiljno je porediti bilo koji grad u BiH sa Sarajevom jer nisu ni blizu ovo objektivno i realno kazem. Lijepi su i Tuzla, Mostar, BL, Bihac, Trebinje i mnogi drugi, ali sve su to mjesta gdje ces sve sto imas za vidjeti vidjeti za par sati i koja ne nude ni blizu sto Sarajevo moze ponuditi po bilo kojem bitnom parametru od istorije i ekonomije, infrastrukture do gastronomije, sporta, nocnog zivota i ostalih sadrzaja koji covjeku trebaju u zivotu.
@Kinosvra, daj jednu galeriju slika lafe molim te.![]()
https://putovanjazapet.com/grad-sa-miri ... anja-luka/
. Drugar moras malo se edukovat. Čaršija nije ni 5% grada. Imas još 95% da istražis a čaršija i treba bit takva, guzva, zbog tog i jest čaršija.
- LavoviGabela
- Kontakt:
Ovdje se moram složiti, BL je bez premca najljepši grad u BiH.Combattente87 je napisao/la: ↑08 jan 2026, 14:20Hahaha, care nisam bio evo ima 20 dana sigurno...Čovječe ti se u BL možeš kupati maltene u centru grada na preljepoj rijeci, plaže i šetališta duž čitave obale...Zelenilo, tvrđava, preljepi centar grada, parkovi na svakom ćošku, to je lijepota, a ne da grad ima tramvaj i ćevabdžinicu na svakih 7 metara koje daju taj šmek..kakav šmek, ljudi ko sardine hodaju po baščaršiji, niti šta vide niti znaju kuda idu, prate njuh...da ne spominjem kanalizaciju koja teče uz jedino zeleno šetalište u gradu...NajvecaRadosti je napisao/la: ↑08 jan 2026, 14:13Nisi ti nikad bio ovdjeCombattente87 je napisao/la: ↑08 jan 2026, 14:09
Uzmi 100 ljudi iz regiona, koji su obišli sve gradove u BIH, po 40 će ti reći ili BL ili Mostar, a ovaj ostatak će biti za Trebinje ili mooooožda Sarajevo....To što je najveći grad apsolutno nema nikakve veze sa ljepotom![]()
Ne furam nikakav lokal patriotizam ovdje samo realno pisem da vam je suludo poredjenje.Svaki grad ima svoje mane pa tako i Sarajevo
Sarajevo bezveze dosadan grad, Mostar je kasaba, ne moze se ni nazvat gradom, osim možda zapadnog dijela
Giorgos Tzavellas : "Bijeg iz sela. Čestitam svim suigračima"
Auuu rodjeni
Velez-Odra 0:2 a tek 7 min.
Velez-Odra 0:2 a tek 7 min.
Pa sigurno je u top 5, ali im je minus sto kad prodjes stari grad i preko mosta tu je kraj. Jednostavno nemas sta drugo ni vidjeti ni raditi. Treba ti mozda pola sata da obidjes sve ako malo brze hodas. Meni je zao, ali fakat nemas nista. Ne znam kako ne polude od dosade.
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], maroonGiant i 12 gostiju.