FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
66
19%
2. Borbu za Evropu
161
46%
3. Sredinu tabele
58
17%
4. Borbu za opstanak
62
18%

Ukupno glasova: 347

JohannWolfgang
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la JohannWolfgang » 07 jan 2026, 20:56

Problem je kad imas 20 losih igraca, ali je to sasvim druga prica kad im dodas dva ili tri igraca koji su dobri. Tako i ide ova prica. Sigurno ce se dovesti kvalitet koji ce podici cijelu ekipu, isto tako se nece dovoditi hejbet nekih igraca pa ako sta upali dobro i jest. Ne treba dusu grijesiti i reci da ovdje nema nekoliko sasvim solidnih igraca pa cak i dobrih poput Milosevica. Cvetanoski je dobar igrac, Alic nije los bek, Lagumdzija ima odlicne predispozicije da bude bolji od ovoga, Eric moze dati ruke, Boljevic nije preko noci sve zaboravio, Karamarko sasvim solidan. Problem je kad ti sve njih stavis zajedno da igraju. Vidi se i na primjeru Sosica sta znaci jedan dobar igrac i kako smo igrali s njim i bez njega.
Pored toga i trener, ne daju bezveze onolike pare trenerima da su samo likovi koji ce nabrojati imena i mlatiti pred novinarima. Dobar trener dize ekipu za 40%.

Slavisa je osvajao titule i u jacim ligama od nase i u uredjenim klubovima kao i u klubu u kojem je daleko veci pritisak nego ovdje. Bio selektor Slovenije a nisu oni toliki duduci da tek tako nekome daju da vodi reprezentaciju. Znaci bolji trener i dva tri bolja igraca i bicemo bolji duplo nego sad sto je veliki napredak.

Sto se tice Brkovica pogledaju se rezultati koje je klub imao s njim i bez njega i pametnom dosta. Nije bezveznjak neki kojeg ce zednog preko vode prevesti. Itekako je imao utjecaj na rezultate kluba tada i znat ce kako treba voditi klub, a i sam investitor je od samog pocetka zelio samo njega na celu kluba ukoliko ce uloziti svoje pare. Sto opet dovoljno govori o njemu. Ono sto je dobro je sto ovaj klub ima veliki potencijal da se dobro zaradi od njega tako da se ne brinem da ce svi vuci u tom pravcu jer ce svima biti dobro na kraju. Mirvic ce zaraditi, klub ce imati rezultate, radit ce se dalje na stadionu, na kampu, akademiji…

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 07 jan 2026, 21:14

slika
Fk Željezničar.

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 07 jan 2026, 21:38

Nyema1921 je napisao/la:
07 jan 2026, 20:37
Otkud sad konkurs za direktora zar nemamo direktoricu ?
https://fkzeljeznicar.ba/fk-zeljeznicar ... uba/87393/
Auu kakav detalj, zaboravio sam na direktoricu totalno sto znaci da sam ozdravio. Za nadati se da nema neku funkciju u klubu vise

jointunija
Kontakt:

Post Postao/la jointunija » 07 jan 2026, 21:56

Orvel je napisao/la:
07 jan 2026, 21:38
Nyema1921 je napisao/la:
07 jan 2026, 20:37
Otkud sad konkurs za direktora zar nemamo direktoricu ?
https://fkzeljeznicar.ba/fk-zeljeznicar ... uba/87393/
Auu kakav detalj, zaboravio sam na direktoricu totalno sto znaci da sam ozdravio. Za nadati se da nema neku funkciju u klubu vise
Ona je posebna priča,šta su i kakve su ugovore davali,ona i onaj kovačević,krivično trebaju da odgovaraju.
O talovima i neradu da ne govorim.
Željovci uvijek treba da znate,da navijači prate klub a ne rezultate!

Kajkutenjoyer
Kontakt:

Post Postao/la Kajkutenjoyer » 07 jan 2026, 21:59

na hajr
nek crknu dusmani, najjaci smo

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 07 jan 2026, 23:23

[quote=Hrasno15 post_id=10434206 time=1767790416 user_id=53374]
Napokon neko realno da kaže, sređivanje stanja u klubu i za 2 do 3 godine da se borimo za titulu
[/quote]

Ovo je nadam se bilo bas iskreno receno. Znaci da zele da rade i napreduju. Da ce bit neki sistem, plan.
Bas izjava kakva nam treba.

I naravno da mi nemamo 20 skroz losih igraca, daleko od toga da su najbolji ali nisu svi ni flopovi. Prije ce bit da nismo imali trenera koji ce izvuc maksimum iz njih ili prenijet im fino svoje ideje. Realnost je da bukvalno nijedan nas igrac 80% polusezone nije bio u optimalnoj formi. Valjda ce ovaj to znat. Bilo bi bas predobro da smo "uboli" sa trenerom.
Ja sam bas oprezan sa ovim novinama koje su nas zadesile ali mi se svidjela prica. Bez pretjeranog hajpa, mega giga obecanja. Cini mi se da su svjesni da je broj 1 uporan i tezak rad te da je potencijal ogroman i bukvalno svi mogu profitirat. To je kljuc.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 07 jan 2026, 23:43

Orvel je napisao/la:
07 jan 2026, 18:55
Vec dugo vremena u omladinskom pogonu su nam radili bivsi igraci sto je ok. Recimo da su to ljudi sa 37+ godina koji nisu primarno "pedagozi" nego igraci.

Mene sad zanima misljenje forumasa, da li je bolje da u omladinskom pogonu rade bivsi igraci vecinom ili je ok i dovesti neke mlade ljude koji su se ili se jos uvijek obucavaju iskljucivo za trenerski posao? Na primjer osobe od 25-35 godina koje jos uvijek dosta toga mogu sa naucei npr rade po nekim skolama fudbala?

Moje misljenje je da svakako ne trebamo tjerati bivse igrave koji zele biti treneri, ali da stvarno imaju tu zelju, a ne da to gledaju kao neki vid penzije i uhljebljenja. Ali sam misljenja da treba pronaci nekoliko mladih ljudi koji strastveno zele postati iskljucivo treneri i njih polako obucavati kroz omladinski pogon. Ja vjerujem da takve osobe mogu puno bolje raditi sa mladjim selekcijama, pa vremenom prelaziti na ozbiljnije. Uz sve to bih volio vidjeti da i ti mladi treneri koji uce djecu prvim fudbalskim koracima isto imaju neke svoje mentore koji njih uce nekim stvarima u trenrskom poslu i da kompletno svi podlijezu nekoj analizi tako da se svaki trener, selekcija i dijete moze kvalitetno usmjeriti u najboljem smjeru. Moje misljenje da se tako gradi kvalitetan klub i obrazovani kadar i igraci koji mogu dati ruke u buducnosti.
Bas ovo sto si napisao, trebaju nam i jednini drugi, jer tako svi napreduju, a najvise klub i djeca koju treneraju.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

AhmedNurudin
Kontakt:

Post Postao/la AhmedNurudin » 08 jan 2026, 00:24

1921boy je napisao/la:
07 jan 2026, 20:27
AhmedNurudin je napisao/la:
07 jan 2026, 20:00
Da li to znači da se Svraka vraća u kadete? Koordinator OP mora biti stranac jer jednostavno nemamo stručnjaka koji to sve može posložiti.
Svraka vjerovatno preuzima kadete ponovo jer ce Salcinov haver pitar Hadjialagic dobit otkaz.Isto ceka i Genjca,Focica,Bekricevog pulena Andrica.U februaru svakako idu konkursi za nove trenere za kompletan op.

Nijaz rece da novi direktor dolazi prvog juna.Vjerovatno nedje radi vec.
Odlično onda, još lijepih vijesti. Svraku svakako smatram kakvom-takvom perspektivom od naših trenera. Ligaški rezultati sa juniorima jesu loši ali uzeo je onaj kup tkd nek se usavršava.
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!

AhmedNurudin
Kontakt:

Post Postao/la AhmedNurudin » 08 jan 2026, 00:56

Pact1921 je napisao/la:
07 jan 2026, 20:42
AhmedNurudin je napisao/la:
07 jan 2026, 20:00
Orvel je napisao/la:
07 jan 2026, 18:55
Vec dugo vremena u omladinskom pogonu su nam radili bivsi igraci sto je ok. Recimo da su to ljudi sa 37+ godina koji nisu primarno "pedagozi" nego igraci.

Mene sad zanima misljenje forumasa, da li je bolje da u omladinskom pogonu rade bivsi igraci vecinom ili je ok i dovesti neke mlade ljude koji su se ili se jos uvijek obucavaju iskljucivo za trenerski posao? Na primjer osobe od 25-35 godina koje jos uvijek dosta toga mogu sa naucei npr rade po nekim skolama fudbala?

Moje misljenje je da svakako ne trebamo tjerati bivse igrave koji zele biti treneri, ali da stvarno imaju tu zelju, a ne da to gledaju kao neki vid penzije i uhljebljenja. Ali sam misljenja da treba pronaci nekoliko mladih ljudi koji strastveno zele postati iskljucivo treneri i njih polako obucavati kroz omladinski pogon. Ja vjerujem da takve osobe mogu puno bolje raditi sa mladjim selekcijama, pa vremenom prelaziti na ozbiljnije. Uz sve to bih volio vidjeti da i ti mladi treneri koji uce djecu prvim fudbalskim koracima isto imaju neke svoje mentore koji njih uce nekim stvarima u trenrskom poslu i da kompletno svi podlijezu nekoj analizi tako da se svaki trener, selekcija i dijete moze kvalitetno usmjeriti u najboljem smjeru. Moje misljenje da se tako gradi kvalitetan klub i obrazovani kadar i igraci koji mogu dati ruke u buducnosti.
Prvo mislim da je red da znamo ko je trenutno glavni trener juniora. Faktor je danas objavio tekst u kojem stoji da Derviši neće bio dio Stojanovićevog stručnog štaba i da se vraća u juniore. U juniorima je trener Svraka i znam da mu je prije nekog vremena pridružen još neko da skupa vode. Da li to sada znači da je Svraka dobio otkaz ili imamo presedan da imamo 3 glavna trenera. Da li to znači da se Svraka vraća u kadete? Meni je možda promaklo šta se desilo tu, ako neko zna neka napiše.
Koordinator OP mora biti stranac jer jednostavno nemamo stručnjaka koji to sve može posložiti. Isto tako treba doći i par stranaca koji bi u prvim godinama bili glavni treneri, jer biti 10. u juniorskoj ligi može svako. Naši ljudi koji budu radili uz te strance moraju odgovarati i za to koliko su naučili, jer u jednom trenutku kada ti stranci odu da se ne uruši sve. Isto tako moraju imati odgovornost a ne da se desi da te trzne klub sa dna lige rs-a i da trener odleti u pola sezone. Uslovi će sigurno biti bolji, mislim prvenstveno na plate tako da će imati sve preduslove da se usavršavaju.
Ma nama je veci problem mladji uzrasti . Ne moze ni svraka sloziti ekipu juniora ako mu nisu dobri dosli iz kadeta i pionira. A cim je stranac ne znaci da je dobro evo pitari eksperimentisu vec godinama sa strancima pa ne uspjeva. Isto evo sad smo poslali Aimana semdina , Zenicanica i Babaluka u Slaviju . Citav zivot treniraju u Zelji nisu mogli meda u prvoj ligi RS. Takodjer trebamo imati skaute sto ce obilaziti ove druge klubove nikad se ne zna ko se krije u tim klubovima. Bekric je dosao iz OP Gradine Srebrenik , Beslija iz Slaven Zivinice , Visca iz Buducnost Banovica .
Slažem se za to, omladinski pogon su stepenice.
Istina je da su njihovi eksperimenti sa strancima loše prošli zaključno sa onim sportskim direktorom Matthias Leterme-om, ali nama će neko morati doći da sve posloži, ne mora to biti primarno stranac i ja bi volio našeg čovjeka ali stvarno ne vidim nikoga. Sigurno u Klubu imaju neka imena i treba im dati podršku. Što se tiče obećanog skautinga stvarno se radujem tome. Sada bi naš skauting i imao smisla jer napokon možemo i platiti nešto što se skautira. B tim će isto dobro doći.
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!

Zaxon
Kontakt:

Post Postao/la Zaxon » 08 jan 2026, 07:20

Presica je ozbiljna bila. Odmjerena, jasna i direktna. Biće to dobro. Idemo nabolje, siguran sam u to.
Samo Željo!

GavranBeli
Kontakt:

Post Postao/la GavranBeli » 08 jan 2026, 08:12

Ispunjava li sir Amar Osim veliki uslove iz konkursa?

V3rtigo
Kontakt:

Post Postao/la V3rtigo » 08 jan 2026, 08:38

GavranBeli je napisao/la:
08 jan 2026, 08:12
A jeste dosadni vise s njim. Jedni ga vole drugi ne.. boli me briga. Bio je vec u vise navrata trener i dosta je. Najtrofejniji je trener kluba. On je svoje odradio.

mamonelafo
Kontakt:

Post Postao/la mamonelafo » 08 jan 2026, 08:59

Zaxon je napisao/la:
08 jan 2026, 07:20
Presica je ozbiljna bila. Odmjerena, jasna i direktna. Biće to dobro. Idemo nabolje, siguran sam u to.
kad se čuje pozitivan ton od stare garde s foruma, odmah se čovjek bolje osjeća.
FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

Jači od ratova, režima i partija!

VeteranSA
Kontakt:

Post Postao/la VeteranSA » 08 jan 2026, 09:10

Po prvi put da čujem i neke rokove u postavljenim ciljevima naše uprave.
- Omladinska škola avgust
- zamjena travnjaka ljetna pauza
- poslovni prostori istok u ovoj godini
- završetak JUGA do kraja sezone
- projekat zapadne tribine u ovoj godini
- turnir Ivica Osim 2027

Jaki ciljevi, ambiciozni planovi. Hrabro sa strane predsjednika.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 08 jan 2026, 09:50

V3rtigo je napisao/la:
08 jan 2026, 08:38
On je svoje odradio.

Ni blizu.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

GavranBeli
Kontakt:

Post Postao/la GavranBeli » 08 jan 2026, 09:57

V3rtigo je napisao/la:
A jeste dosadni vise s njim. Jedni ga vole drugi ne.. boli me briga. Bio je vec u vise navrata trener i dosta je. Najtrofejniji je trener kluba. On je svoje odradio.
Ti si kao neki navijac sad Zelje? Najtrofejniji trener u historiji kluba svoje odradio? Ufati se ti onda kobilje glave i uclanuj zivotinje, pametnije bi ti bilo.

svemalim1
Kontakt:

Post Postao/la svemalim1 » 08 jan 2026, 10:38

kontas li za sta je konkurs raspisan? je li moguce da neko ne zna razliku izmedju sportskog direktora i direktora kluba :shock:

zeljodogroba
Kontakt:

Post Postao/la zeljodogroba » 08 jan 2026, 11:21

V3rtigo je napisao/la:
Ljudi, ne odgovarajte hulaglupki, covjek ne pije terapije.. sace mi se javit u pp da mi psuje opet :rol:

svemalim1
Kontakt:

Post Postao/la svemalim1 » 08 jan 2026, 11:27

ne postoji trener koji ispunjava uslove za direktora kluba. imbecila buni razlika direktor vs sportski direktor. isto tako je mislio da je ekonom i ekonomista isto. radi se o mentalno retardiranoj osobi, pa to ne cudi, ali ne znam sto mu nije banovan i ovaj username.

tiagofaria25
Kontakt:

Post Postao/la tiagofaria25 » 08 jan 2026, 11:43

tiagofaria25 je napisao/la:
20 dec 2025, 18:59

Treba napraviti memorijalni turnir, Ivica Osim.

Sturm Graz, JEF United Chiba, Željezničar stalni učesnici. :)
Prije koji mjesec sam napisao da treba napraviti turnir koji nosi ime najveceg u historiji kluba, bas mi je drago sto ce se izgleda to realizirati.

Hoce li biti omladinski turnir ili seniorski prijateljski pri kraju priprema?

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: GavranBeli, Hajdeee, Hrasno15, Kajkutenjoyer, ovisnik, Proximic i 59 gostiju.