Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- Shategabri
- Kontakt:
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
Zagreb bi guzice dao da ima u okruženju Trebević, Bjelašnicu, Jahorinu, Igman.
Koševo Zapad
Imaju Sljeme kojeg koriste bolje nego mi sve gore nabrojane planine.Shategabri je napisao/la: ↑06 jan 2026, 14:33Zagreb bi guzice dao da ima u okruženju Trebević, Bjelašnicu, Jahorinu, Igman.
Ko ne voli Želju, jadna mu majka.
Nije nikakva provokacija reći da Zagreb nema distinktivan identitet. (više mislim općenito nego vizuelno). Nema ništa specifično da možeš reći to je Zagrebački. Ne kažu džaba poor man Vienna.
Ali slažem se sa denimenom da te takve stvari ponajmanje interesuju kad živiš u nekom gradu, i mnogo je bitnije ostalo što je nabrojao.
S tim da se ne slažem za saobraćaj i papke u parkiranju. Javni prevoz je svakako miljama bolji, ali gužve u odlasku/dolasku na posao su jednako loše ako ne i gore. Ne isplati se izaći ni na obilaznicu ni na Slavonsku između 16 i 18.
Također imaš i tamo papaka, ponajviše hercegovaca a nisu ni Zagrebčani operisani od papanluka. Samo vidno ima manje takvih problema nego u Sarajevu.
Ali slažem se sa denimenom da te takve stvari ponajmanje interesuju kad živiš u nekom gradu, i mnogo je bitnije ostalo što je nabrojao.
S tim da se ne slažem za saobraćaj i papke u parkiranju. Javni prevoz je svakako miljama bolji, ali gužve u odlasku/dolasku na posao su jednako loše ako ne i gore. Ne isplati se izaći ni na obilaznicu ni na Slavonsku između 16 i 18.
Također imaš i tamo papaka, ponajviše hercegovaca a nisu ni Zagrebčani operisani od papanluka. Samo vidno ima manje takvih problema nego u Sarajevu.
- Centre forward
- Kontakt:
Ustašice koji si odrastao na hitovima "Mare i Lola", tata ti je glup. Čuj spoj Istoka i Zapada daje nakaradnost. Jesi li normalan ?
Zagreb je bezličan. U historijskom smislu nebitan grad. Mali Beč kako su ga na početku zamišljali.
@Onaj što mastrubira na Ronu. To čini kvalitet jednog grada, ima smisla. Ali, u duhovnom smislu grad je po genezi nešto mnogo više i šire od broja parking mjesta za invalide i co.
Zagreb je bezličan. U historijskom smislu nebitan grad. Mali Beč kako su ga na početku zamišljali.
@Onaj što mastrubira na Ronu. To čini kvalitet jednog grada, ima smisla. Ali, u duhovnom smislu grad je po genezi nešto mnogo više i šire od broja parking mjesta za invalide i co.
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
Pa u Zagrebu mrškaju ovakve ustase ko kerove. Muka im ovih stočara iz Hercegovine.
Ma nije on ujko, samo je uvijek žalosno vidjeti da neko ne voli svoju zemlju u kojoj živi.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria
Građevine iz osmanskog perioda npr. Sarajevu i Mostaru itekako podižu rejting.
Mostovi, sahat-kule, bezistane, sakralne građevine itd., jedan su od ključnih razloga posjete turista iz cijelog svijeta.
Na popisu UNESCO svjetske baštine, BiH ima pet dobara, od čega dva iz osmanskog perioda.
U tu baštinu spadaju kulturna i prirodna dobra, koja su od univerzalne vrijednosti za čovječanstvo.
Mostovi, sahat-kule, bezistane, sakralne građevine itd., jedan su od ključnih razloga posjete turista iz cijelog svijeta.
Na popisu UNESCO svjetske baštine, BiH ima pet dobara, od čega dva iz osmanskog perioda.
U tu baštinu spadaju kulturna i prirodna dobra, koja su od univerzalne vrijednosti za čovječanstvo.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 06 jan 2026, 16:08, ukupno mijenjano 2 puta.
A smooth sea never made a skilled sailor.
- BosniaBoston
- Kontakt:
Nestalo i vode, kakva nesposobna bagra
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
Ej budale. Zagreb i sarajevo ne mogu u istu recenicu.Centre forward je napisao/la: ↑06 jan 2026, 12:58I od Zagreba svakako. Ne postoji grad sa manje identiteta. Kulturno i historijski to je apsolutno prirodno.
1946-1987
To je taj spoj istoka i zapada
Mater mi je 10g zivjela u sarajevu i isla u skolu
Za nju nema ljepseg grada i to mogu razumijet za one koji zive tamo.
Ja kad dodem vidim atmosferu cernobila.
Zagadeno,lutalica pun grad,smeća.
Ljudi pored svojih kuca prodaju stolicu iz baste da prehrane obitelj.
A i imam pravi da mi je grad ruzan,ne znam sta je problem.
ustase su bile dobrodosle u Sarajevo,vidi se da ne znate identitet grada
- VensanKasel
- Kontakt:
Ma svi glavni gradovi u bivšoj Jugoslaviji su takvi , osim Ljubljane . Beograd mi je omiljen zbog provoda , ali sivilo majko draga ... Skopje centar nema dalje , malo dalje izađeš kablovi kao da je Afrika , smeća na sve strane . Zagreb bezličan samo tako , jedino Advent ga zimi vadi .Rosicky je napisao/la: ↑06 jan 2026, 16:36To je taj spoj istoka i zapada
ustase su bile dobrodosle u Sarajevo,vidi se da ne znate identitet grada![]()
Meni ni Beč nije legao , pa ni Rim . Prag me oduševio , kao i Kopenhagen . Geteborg ni tamo , ni vamo .
Volio bih Valensiju posjetiti .
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Ovaj ni životinje ne voli, čuj pun lutalica grad. Pa u Istanbulu je 10x više lutalica, ali ljudi brinu o njima, vakcinacije, sterilizacije, kastracije i hrane ih redovno. Milion ljudi iz čitavog svijeta i obožava taj njihov odnos prema lutalicama.
Kod nas kreteni oko zgrade otrove za mačke bacaju. To je jedina razlika.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Onaj ko voli snijeg, dabogda mu u kuci bio.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Ne valja ni Istanbul, pun muslimana.baboedindzeko09 je napisao/la: ↑06 jan 2026, 16:57Ovaj ni životinje ne voli, čuj pun lutalica grad. Pa u Istanbulu je 10x više lutalica, ali ljudi brinu o njima, vakcinacije, sterilizacije, kastracije i hrane ih redovno. Milion ljudi iz čitavog svijeta i obožava taj njihov odnos prema lutalicama.
Zagreb ima duplo vise azijata nego Sarajevo
Ljudi osim dinama i sporta vise nista svoje nemaju
Bio sam nedavno u nekim kaficima pustaju beogradski sindikat i sokirao sam se, a u svakom kaficu pustaju srspku muziku
Hajde to i nekako, nego restorani, brza hrana sve hamburgeri, pizze, one dubai (orugle ne znam ime) i skoro svi radnici azijati
Ne smetaju meni ni azijati da se razumijemo nego ne volim kad cesto nesto upiru prst u Sarajevo, a kod njih ti ljudi zive svaki dan, dok kod nas prodje ljeto nema 100 arapa u gradu
Zagreb jedino sto je europska unija i neke stvari su mnogo lakse iz perspektive BiH gradjanina, ali taj grad nema nista svoje unikatno, a nema ni duse i sve im se svodi sta ce Njemacka, Amerika uraditi da to prenesu kod sebe
Ne moramo porediti sa Sarajevom ili BiH, ima puno gradova iz Hrvatske koji su meni licno ljepsi i bolji od Zagreba
Recimo cijela ta Dalmacija je puno unikatnija od Zagreba od te neke kuhinje, muzike, opste kulture…
Ljudi osim dinama i sporta vise nista svoje nemaju
Bio sam nedavno u nekim kaficima pustaju beogradski sindikat i sokirao sam se, a u svakom kaficu pustaju srspku muziku
Hajde to i nekako, nego restorani, brza hrana sve hamburgeri, pizze, one dubai (orugle ne znam ime) i skoro svi radnici azijati
Ne smetaju meni ni azijati da se razumijemo nego ne volim kad cesto nesto upiru prst u Sarajevo, a kod njih ti ljudi zive svaki dan, dok kod nas prodje ljeto nema 100 arapa u gradu
Zagreb jedino sto je europska unija i neke stvari su mnogo lakse iz perspektive BiH gradjanina, ali taj grad nema nista svoje unikatno, a nema ni duse i sve im se svodi sta ce Njemacka, Amerika uraditi da to prenesu kod sebe
Ne moramo porediti sa Sarajevom ili BiH, ima puno gradova iz Hrvatske koji su meni licno ljepsi i bolji od Zagreba
Recimo cijela ta Dalmacija je puno unikatnija od Zagreba od te neke kuhinje, muzike, opste kulture…
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 06 jan 2026, 17:58, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Svako ima pravo da mu se neki grad ne svidja. Ali nije svakom gradu ni cilj da se svima dopadne. Nekad je kompliment kad ti neko kaze da ne bi mogao živjeti u Sarajevu.
Isto tako ima gradova koji su divni… ali ljudi… pa boze sačuvaj, radije bih u Černobil sa normalnom rajom nego trpio svakakvih ljudi i ponašanja.
Isto tako ima gradova koji su divni… ali ljudi… pa boze sačuvaj, radije bih u Černobil sa normalnom rajom nego trpio svakakvih ljudi i ponašanja.
Beč me razočarao iako sam imao smještaj kod rodbine u uskom centru i sve mi je bilo dostupno za obići i razgledati.Zadesio sam se na nekom film festivalu koji je nakon drugog dana postao ratna zona jer su beskućnici okolo tog parka počeli prositi ili ulaziti i uzimati hranu koja ostane na stolovima.Bilo je puno policije i kornjača,atmosfera kao u filmu 300.VensanKasel je napisao/la: ↑06 jan 2026, 16:50Ma svi glavni gradovi u bivšoj Jugoslaviji su takvi , osim Ljubljane . Beograd mi je omiljen zbog provoda , ali sivilo majko draga ... Skopje centar nema dalje , malo dalje izađeš kablovi kao da je Afrika , smeća na sve strane . Zagreb bezličan samo tako , jedino Advent ga zimi vadi .Rosicky je napisao/la: ↑06 jan 2026, 16:36To je taj spoj istoka i zapada
ustase su bile dobrodosle u Sarajevo,vidi se da ne znate identitet grada![]()
Meni ni Beč nije legao , pa ni Rim . Prag me oduševio , kao i Kopenhagen . Geteborg ni tamo , ni vamo .
Volio bih Valensiju posjetiti .
Brisel teška monotonija.Budimpešta solidna ali su dosta loše nastrojeni prema turistima,barem neka moja iskustva.Prag je super ali zavisi u koje doba
Reims mi je najljepsi grad u kojem sam bio.
A volio bih otici u Helsinki i Copenhagen al iz trenutne perspektive neću ni skoro
Ma ja svako nesto ima i svaki je lijep na svoj nacin, a meni je Ljubljana nekako najorganizovaniji, najcistiji glavni grad u bivsoj Jugi i mislim na njih se svi trebamo ugledati po mnogo cemuadmin je napisao/la: ↑06 jan 2026, 17:56Svako ima pravo da mu se neki grad ne svidja. Ali nije svakom gradu ni cilj da se svima dopadne. Nekad je kompliment kad ti neko kaze da ne bi mogao živjeti u Sarajevu.
Svako ima nesto i najpametniji ce od svakoga nesto uzeti i ugledati se
Sto se tice Zagreba na njih se mozemo ugledati na ulaganja u sport, Beograd nocni zivot, jer to je u npr u Sarajevo puno slabije nego kod njih
Evo sad nesto se radi Bosna Aba liga, pitari ulazu, pocinje i u Zelji..
Yugoslav First League: ⭐️
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Tallinn je fantastičan.
Pomorski grad koji, između ostalih, redovno posjećuju kruzeri krcati turistima.
Za tamošnje stanovništvo, javni prijevoz je besplatan.
Uzeo je već titule pametnog grada, zbog udjela digitalizacije u ustanovama i inovacija, kao i titulu Zelene prijestolnice EU za 2023.
Pomorski grad koji, između ostalih, redovno posjećuju kruzeri krcati turistima.
Za tamošnje stanovništvo, javni prijevoz je besplatan.
Uzeo je već titule pametnog grada, zbog udjela digitalizacije u ustanovama i inovacija, kao i titulu Zelene prijestolnice EU za 2023.
A smooth sea never made a skilled sailor.
Dosta interneta za danas. Sarajevo ljepse i bolje od Zagreba. Svasta se moze procitati.