NFL

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Markinhio
Kontakt:

Re: NFL

Post Postao/la Markinhio » 01 jan 2026, 17:19

.
Zadnja izmjena: Markinhio, dana/u 04 jan 2026, 13:47, ukupno mijenjano 1 put.
FC Barcelona
Arsenal FC
New England Patriots
Oklahoma City Thunder

sagitarius
Kontakt:

Post Postao/la sagitarius » 04 jan 2026, 04:57

Seahawks odbrana je nerealna!Legion of boom 2.0!!
..Za Čelik i Zenicu!Jer to, je čast i sudbina i krv Zeničana, ljubav velika!
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 04 jan 2026, 11:56

možda ne tako dobra ali izvrsna. imamo ove godine 3-4 izvrsne odbrane, seahawksi i texansi su apsolutni top, broncosi nisu puno lošiji, ramsi su isto izvrsni … totalno netipična godina, mogla bi opet neka od odbrana uzeti super bowl, nije odavno, od broncosa mislim. sezona po sebi skroz drugačija nego ijedna u zadnjih dvadesetak godina.

seahawksi i vjerovatno ramsi :D imaju bye u NFC ….nerealno je koliko su panthersi loši a osvojiće najvjerovatnije diviziju, ne sjećam se da je ikada neko tako loš ušao u playoff. pretpostavljam da će biti bears-niners što bi moglo biti jako zanimljivo i eagles-packers što bi lako moglo biti degažiranje na mjesec ko lâni

RobertHrkac555
Kontakt:

Post Postao/la RobertHrkac555 » 04 jan 2026, 13:02

Na koga idu Billsi u play offu? Nisu iskoristili podbačaj Chiefsa, kod njih isto loša sezona za njihove standarde. Sad mogu li daleko ne znam
Slikao se s Dilettom, svoje sam ostvario

phillies
Kontakt:

Post Postao/la phillies » 04 jan 2026, 13:10

Cisto sumnjam da ce Bearsi danas izgubiti od Lionsa i ispustiti drugu poziciju. Tako da bi oni trebali na Packerse a Eaglesi na 49erse. Mada bi u suprotnom to itekako odgovaralo Fili, jer fakticki bi se islo kroz Filu mozda cak i cijeli PO. Prvo bi dosao GB, onda vjerovatno Chicago, a u slucaju iznenadjenja Ramsa, u finalu NFCa Eagles Rams u reprizi proslogodisnje divizijske runde :D :D

Sto se tice odbrane Seahawksa, nestvarno...lete po terenu :D :D Ali i SF je podbacio, ocekivao sam vise od prikazanog.

@RobertHrkac555
Najvjerovatnije na Jaguare.
Texansi na Ravense
Chargersi na Patriotse

Kad smo vec kod "baba Vange" prognoza, hoce li biti takmicenje ovog PO?

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 04 jan 2026, 14:04

phillies je napisao/la:
04 jan 2026, 13:10
Cisto sumnjam da ce Bearsi danas izgubiti od Lionsa i ispustiti drugu poziciju. Tako da bi oni trebali na Packerse a Eaglesi na 49erse. Mada bi u suprotnom to itekako odgovaralo Fili, jer fakticki bi se islo kroz Filu mozda cak i cijeli PO. Prvo bi dosao GB, onda vjerovatno Chicago, a u slucaju iznenadjenja Ramsa, u finalu NFCa Eagles Rams u reprizi proslogodisnje divizijske runde :D :D

Sto se tice odbrane Seahawksa, nestvarno...lete po terenu :D :D Ali i SF je podbacio, ocekivao sam vise od prikazanog.

@RobertHrkac555
Najvjerovatnije na Jaguare.
Texansi na Ravense
Chargersi na Patriotse

Kad smo vec kod "baba Vange" prognoza, hoce li biti takmicenje ovog PO?
ok, u pravu si, mislio sam da eaglesi imaju tiebreaker sa medama, a očito je obrnuto tako da je logično da sirianni odmara startere

što se billsa tiče mislim da ove godine imaju šansu kakvu još nisu imali u ovoj generaciji, ali ove godine je sve otvoreno. mislim da osim naravno panthersa, packersa, chargersa i pobjednika afc northa svaki tim može do superbowla. doduše ne vjerujem ni da ninersi sa ovakvom odbranom to mogu ali oni barem imaju šansu i coaching staff koji zna npraviti gameplan

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 04 jan 2026, 15:18

RobertHrkac555 je napisao/la:
04 jan 2026, 13:02
Na koga idu Billsi u play offu? Nisu iskoristili podbačaj Chiefsa, kod njih isto loša sezona za njihove standarde. Sad mogu li daleko ne znam
Zavisi, ako Chargers dobiju Broncos onda su Bills 7i, a ako izgube onda su Bills 6i i idu Jagsima. S tim da se podrazumjeva da ce Bills dobiti Jets danas

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 04 jan 2026, 20:00

jetsi cijelu sezonu bez INT … po prvi puta u istoriji da tim nema INT u cijeloj sezoni. vidjećemo hoće li im josh allen tu malo pomoći :D

wadethegreat
Kontakt:

Post Postao/la wadethegreat » 04 jan 2026, 23:56

Kad ti ovako igraju 2nd stringeri znas da imas dobar coaching.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 05 jan 2026, 01:08

wadethegreat je napisao/la:
04 jan 2026, 23:56
Na Patse znaci, Jags- Buffalo

Mi sad cekamo Steelers-Ravens

Nije moglo bolje :kafa:

wadethegreat
Kontakt:

Post Postao/la wadethegreat » 05 jan 2026, 01:18

alemsa je napisao/la:
05 jan 2026, 01:08
wadethegreat je napisao/la:
04 jan 2026, 23:56
Na Patse znaci, Jags- Buffalo

Mi sad cekamo Steelers-Ravens

Nije moglo bolje :kafa:

Nama Patsi najvise i odgovarali Taman.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 05 jan 2026, 05:39

Kakva ludnica od tekme :salut:

Protiv Steelers lagano

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 05 jan 2026, 07:37

prvo skoči pa reci hop

a tekma je bila luda, skoro ko chiefs-bills prije par godina

phillies
Kontakt:

Post Postao/la phillies » 05 jan 2026, 08:54

Eaglesi i Bearsi kao da su se borili ko ce biti treci seed :) Filu pobjedi QB, koji je prije 4 godine bacio svoj posljednji TD, napravivsi pojedine igrace debilima samo takvim, kao i kod onih PI odbrane File, mislim ni u Evropi ih ne rade.
Eto Siriani je sad odmorio ekipu pa da vidimo dokle ce dogurati.

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 05 jan 2026, 11:12

muhamedhulk je napisao/la:
30 dec 2025, 08:15
sta je ovo, i ramsi kiksaju uz 3 int "mvp"?
maye za mvp!
moram se pohvaliti da sam osvojio drugu ligu na ff! sa treceg mjesta u regular sam nekako se progurao i sinoc a i u 1/2...nadam se da ce biti mjesta u prvoj ligi za mene, okusao bih se sa ekipom....
Čestitke. Upadaš dogodine.

Kod nas osvojio NYG/tuzlak na forumu i čestitke i njemu, to mu je druga titula. Iako je ove sezone opet par igrača ostavio out ili bye tokom regularne sezone, imao je strašan draft i na kraju se konsolidovao i osvojio. Ne možemo otjerati šampiona, ali pod lupom će biti opet dogodine ako ne bude aktivan :mrgreen:

Mene koštala career low tekma Allena protiv Clevelanda. A iduću Henry stavio 45 poena i na kraju treće mjesto...

@Philles, ide Tipping i ove godine, nastavljamo tradiciju, ne sjećam se ko brani titulu moram provjeriti :mrgreen:
Postavim pravila sredinom hefte, pa da počnemo od četvrtka/petka tipovati.
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 05 jan 2026, 11:27

A što se playoffa tiče, baš bi mi krivo bilo da je Rodgers ispao.

Gledam jutros highlistse ne znajući rezultat i kad je onaj promaši PAT mislio sam to je to. On je bukvalno držao sam utakmicu sa očajnim napadom jer je odbrana pravila cirkus u secondaryu, i na kraju ga umalo kicker sjeba, ali eto imao je sreće. Obično kad si ovako sretan doguraš daleko. Vratit će mu se i DK Metcalf, a sumnjam da im odbrana može ponoviti ovakve gluposti koje su pravili u secondaryu.

S druge strane Ravense stigla kletva Tuckera i ukazao im se Billy Cundiff :mrgreen:

Sad jedva čekam da deduka Rodgers školuje samoprozvanu najbolju odbranu svih vremena kojoj 4th string QB Coltsa napravi 30 poena :urnebes:

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 05 jan 2026, 13:01

^Drugoj/trecoj postavi odbrane, u tekmi u kojoj nam je bilo dovoljno 2 minute ozbiljnosti... Evo ga nada se Rodgersu :rol: nista protiv lika ali u bolnici ce zavrsiti :kafa:

JohannWolfgang
Kontakt:

Post Postao/la JohannWolfgang » 05 jan 2026, 13:14

Steelersi skoro svake godine nekako se uguraju na silu u po i onda ih neko natambura dobro odmah na startu. Tomlin ganja neke svoje no losing sezone i samo unistava fransizu. Jednostavno previse su losi godinama u napadu, odbrana standardno skoro uvijek jako dobra i opasna, a napad smor teski gledati nesto na silu, jalovo, jadno i opet dobiju nekih 9 10 tekmi sto ih ugura u po, digne na draftu i u krug. Mada opet mogu biti opasni Rodgers i dalje zna dobro baciti DK je psihopata koji moze svasta napraviti, imaju dobrog TE samo ga slabo koriste, dva korisna RB i odbranu s Wattom, Highsmithom, Quinom, Camom koja je opasna.
Ne znam kako ne vide od Patsa kako se to radi. Zrtvujes koju sezonu i izgradis opet konkurentan tim.
Billsi mogu svakoga dobiti, nesto losija sezona i bila bi steta sa ne iskoriste ovaj pad Mahomesa i Chiefsa. Patsi dobri opet. Texansi konacno ozbiljni. Mislim da mogu svi osvojiti osim Steelersa koji nema sanse da uvezu dvije po pobjede i Pantersa koji su zalutali.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 05 jan 2026, 14:31

^dobar post, slazem se

Ma AFC je otvoren, Denver je prvi seed ali uopste nisu dominatni, imali su 12 comeback pobjeda, najvise u historiji lige. To koliko je dobro za playoff (jer bit ce tijesnih utakmica jel) toliko moze play-dva otici i u korist druge ekipe. Pats su jaki, al' njima QB igra prvi playoff, sto ne mora znaciti da je hendikep ali svakako da moze biti. Posebno ako Bills dobiju Jags, pa udare na odbranu Texansa u drugoj rundi. Texansima je napad upitnik OL i RB, tako da i oni imaju veliki upitnik.

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 05 jan 2026, 15:06

Čuvari ovaca iz Houstona sa ovakvim napadom nisu u stanju Raiderse dobit. Tu su tekmu trebali izgubit, ali nevjerovatna 2 pass interfereancea na 3rd downu su dobili u zadnjem napadu. Slična situaciju protiv Chargersa, dva broken playa i poveli 14-0. Chargersi se trebali vratiti ali Dicker koji nije fulio u sezoni promaši 33 yarde FG i PAT. Vrhunac je bio u zadnjem playu kad je sviran illegal contact kojeg niko nije vidio i tako su dobili prvi down i iscurili sat. Napad im je katastrofalan i to ne bi odbrana mogla držati da nema sudijskog poguranca i jedini koji im zlata vrijedi je ovaj kicker bez kojeg bi izgubili pola utakmica što su dobili. Njemu kapa do poda, nema šanse da promaši ništa.

Svako ko misli da su oni neka sila i ultrafavoriti protiv Steelersa u playoffu u gostima veze nema o NFL.
Svako normalan bi pare stavio na Tomlina i Rodgersa sa sto godina iskustva u playoffu i to kući gdje mogu dobit bilo koga, a kamoli neke Texanse sa Stroudom koji je bezveze QB. Pa više će njega izubijat ovaj DL sa Wattom, Highsmithom i Haywardom nego što će ovi dirati Rodgersa.

Šteta što je noćna tekma, bio bi merak gledati raspad lažne najbolje odbrane.

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.