FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
66
19%
2. Borbu za Evropu
159
46%
3. Sredinu tabele
58
17%
4. Borbu za opstanak
62
18%

Ukupno glasova: 345

AjkulaCekicarka
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la AjkulaCekicarka » 04 jan 2026, 12:03

zeljovolimte je napisao/la:
04 jan 2026, 11:57
Kakve su sanse da jug bude gotov do februara?
Šanse su više nego realne, obzirom da nije još puno ostalo i da su vremenski uslovi idealni za šalovanje, betoniranje itd.

Sportski pozdrav.
MA HAJTE MOLIM VAS

AhmedNurudin
Kontakt:

Post Postao/la AhmedNurudin » 04 jan 2026, 12:05

Seher1921 je napisao/la:
04 jan 2026, 10:13
1921boy je napisao/la:
03 jan 2026, 23:15
Virtu4l je napisao/la:
03 jan 2026, 22:45
Neće ga dovesti, bar ne u skorije vrijeme. Ne sumnjam da će razgovarati i konsultovati se sa njim, ali zvanično... teško, nije još vrijeme za to.
Amar se nece vratit dok ne rijese dugovanja i tuzbe.Bruku para su mu duzni,tuzili su ga vise puta,Zeljinim parama placali advokate,sve i jednu je dobio,jos jedna je u procesu (zadnja) kako stvari sad stoje i nju ce presudit u njegovu korist.

Za konsultacije je on uvijek otvoren,prvo klubu onda i kolegama na klupi.Coric je makar jednom mjesecno sjedio sa njim.Trazio savjete.Cak su ga ovi prosli zvali nesto oko op da im pomogne,za licenciranje isto.Neko napisa da je sad nekog igraca ako se ne varam ponudio.

Amar je Zeljo,Zeljo je Amar,kolko god se neki napinjali da to izvrnu.
Vodi ga sebi kuci i miluj ga dan noc.
Nista njemu Zeljo nije duzan vec suprotno a i to ce biti uskoro rijeseno. Krava koja daje 30 litara mlijeka pa sve nabije nogom e to je AO. Po pitanju njega itekako ce se pitat grupa bar ovaj sastav koji je digo parolu NIKAD VISE
Da je bar jedna "krava" nakon njega dala bar približno "30 litara mlijeka" danas bi sigurno govorili o dominaciji ligom i nekoliko grupnih/ligaških faza. Ovako su nas mnogi prešišali. Grupu maksimalno poštujem ali ako je ovakva parola bila potrebna za Amara bilo je bar još 20 osoba iz sportskog segmenta Kluba u periodu 2013-2023 koji su zaslužili istu ili sličnu. A ako tu dodamo i igrače/menadžere ide na preko 100. Ovakvom parolom su se sladili dušmani Kluba kao i portali bliski onom drugom manjem klubu. Što se tiče tih famoznih posudbi koje on traži kroz tužbe, to je propust tadašnjih ljudi u Klubu koji su dozvolili takvo poslovanje. Manijaci su sastavni dio Kluba i najjača navijačka skupina u BIH, dok je Amar trenutno dio historije i glavni kreator najslavnijih dana našeg Kluba u BIH. Ukoliko Sanin bude smatrao da mu treba angažovat će ga i kraj priče. Svim stranama treba biti u interesu samo Željezničar.
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 04 jan 2026, 12:07

AjkulaCekicarka je napisao/la:
04 jan 2026, 12:03
Šanse su više nego realne, obzirom da nije još puno ostalo i da su vremenski uslovi idealni za šalovanje, betoniranje itd.

Sportski pozdrav.
Kakve realne sanse, daj Boze do ljeta da bude
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

jointunija
Kontakt:

Post Postao/la jointunija » 04 jan 2026, 12:13

Seher1921 je napisao/la:
04 jan 2026, 10:33
VibeTribeX je napisao/la:
03 jan 2026, 18:24
GavranBeli je napisao/la:
03 jan 2026, 17:43
Ti jos gori da glupanima nesto objasnjavas. To su nojevi, gubis vrijeme.
na svakoj ali na svakoj tekmi, svejedno sjedilo se na zapadu ili istoku su isti komentari
red iznad red ispod
lijevo desno oko nas
svi negoduju oko istih stvari

ne pali baklje prati tekmu ganjamo rezultat
ne pali baklje nemamo para i ovako se patimo

ma boli ba njih k
sami sebi svrha
Jel i na Grbavicu dolazis sa zastavom i u dresu Chelsia :bih:
Botino providna obojica plus onaj volimtezeljeo ni jedan od vas nema veze sa Zeljom a sad ajde ukljucite svoje prave nikove pa na temu gdje pripadatw
Ti klošaru,tek došao i počeo temu trovati,nemaš ti veze sa klubom,zato odyebi u odavde.
Željovci uvijek treba da znate,da navijači prate klub a ne rezultate!

gegenpressing
Kontakt:

Post Postao/la gegenpressing » 04 jan 2026, 12:24

@irfo,pobriši ove gluposti,namjerno trolaju temu,čim krene iole normalna priča.
Brohra ribo se...

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 04 jan 2026, 12:25

Prvobitni rok je 26. Januar (200 dana).
Jug je zatvoren i izgradnja je pocela 11.7. nakon utakmice sa Koperom.

Ne mogu naci taj dio ali znam da su rekli da ce se rok pomjeriti 30 dana jer su morali prepravljati instalacije ili sta vec za reflektore (po meni ovo je totalno neozbiljno jer kako dajes rok izgradnje bez da imas kompletan projekat i dokumentaciju, nego se kod nas islo izgleda na slijepo busiti pa sta nadju ispod zemlje jer gle cuds dokumentacija za reflektore i ne postoji.)

Znaci prema svemu rok je 26.2.2026. I ne mogu ga opravdati nikakvim dodatnim kasnjenjem kao sto su vremenske neprilike jer se znalo da ako gradis na jesen i zimu, ocekujes i losije vremenske uvjete.

Ja sam davno rekao, kad politika gradi treba dobro paziti i na kvalitet i na duzinu radova. Ja imam osjecaj da i ako izborimo europu. Necemo je gledati sa novog juga. Ovi ce napraviti beton. A klub nakon toga treba sve to da opremi i dovede u stanje u kojem je bezbjedno za gledatelje.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 04 jan 2026, 12:26

gegenpressing je napisao/la:
04 jan 2026, 12:24
@irfo,pobriši ove gluposti,namjerno trolaju temu,čim krene iole normalna priča.
Vrijeme je da se vrati tema na tracnice, dosta o ovim gore glupostima, potrudit cu se ds se uklone nickovi koji nastave o tim temama.

Sutra pocinjemo s pozitivnim vijestima, treba se na to fokusirati
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

ZeljeznicarUberAlles
Kontakt:

Post Postao/la ZeljeznicarUberAlles » 04 jan 2026, 12:27

Pact1921 je napisao/la:
03 jan 2026, 22:05
VeteranSA je napisao/la:
03 jan 2026, 21:44
ZeljeznicarUberAlles je napisao/la:
03 jan 2026, 21:35

Kad neki umisle da su veći i bitniji za Klub od prezimena Osim.
Prezime Osim izuzetno bitno u istoriji Želje. Možda i najcjenjenije. Sa druge strane totalno nebitno za budućnost Želje.
Pa uzmite da ako uzmemo kad je on otisao iz zelje 2003 . Od tad smo bez njega osvojili u 17 sezona 1 trofej to jest kup sa Adzemom 2018 . Znaci u sledecih 20 godina mogli bi jos jedan kup osvojiti ako bog da , ako se ne bude pitao Amar Osim . A bili su mnogi strucnjaci od njegovog prvog mandata bilo je cak 11 trenera koji nisu bili iz Zelje to jest nisu ni igrali niti su bili omladinci zelje. 9 su bili potpuni promasaji . I onda imas corica i petrovica. Ja ovom stojanovicu dajem do aprila onda ce se i on uhvatit noge . A naravno bili su i zeljini ratnici koji su u vise navrata osvajali 2 mjesta . To jest adzem 2018 , odovic 2004 i 2015 i bio je ivo Istuk koji je osvojio 2 mjesto jest da je on bio od januara trener 15 utakmica i bili smo po formi 14 od 16 mogucih klubova u tih 15 utakmica. Prvih 15 utakmica bio je napocetku jiri plisek pa onda ismet stilic otac od semira. A sto se kaze historija je krug samo se konstatno ponavlja .
Ne treba nama Amar Osim, poenta je u tome da ga pljuju svi, a zadnji put slavili trofej dok čovjek nije ni sijede imao. I to nam ga baš on donio. Bez potrebe je sve to, gledamo u budućnost, ali neko **** neke zabrane lafo tom čovjeku, za mene je to apsurd. A i svakako je sve plaćeno, nema neko utemeljenje svakako. Kod nas je to bilo Manijaci dignu parolu, pa hajmo ko ovce svi pljuvati po čovjeku. U životu je inače to za sve isto tako.
Ja davno sam zakletvu dao, da voljeću vječno taj klub.

LoveFootball1987
Kontakt:

Post Postao/la LoveFootball1987 » 04 jan 2026, 12:33

Al' realno prvi put u zadnjoj deceniji pripreme počinju a nikakvih provjerenih insajderskih informacija nema, izgleda da je novi saziv odlučio da sve radi u strogoj tajnosti.

ZeljeznicarUberAlles
Kontakt:

Post Postao/la ZeljeznicarUberAlles » 04 jan 2026, 12:33

irfo je napisao/la:
04 jan 2026, 12:07

Sportski pozdrav.
Kroz koji vremenski period moze da se ocekuje da je gotov i Jug i Sjever ovo sa fasadom? Nemam iskreno blage kako to ide, i ono sto znam kod nas se svakako ti rokovi pomjeraju..
Ja davno sam zakletvu dao, da voljeću vječno taj klub.

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 04 jan 2026, 12:35

ZeljeznicarUberAlles je napisao/la:
04 jan 2026, 12:33
irfo je napisao/la:

Sportski pozdrav.
Kroz koji vremenski period moze da se ocekuje da je gotov i Jug i Sjever ovo sa fasadom? Nemam iskreno blage kako to ide, i ono sto znam kod nas se svakako ti rokovi pomjeraju..
Citirat cemo za godinu dana :mrgreen:

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 04 jan 2026, 12:39

irfo je napisao/la:

Sportski pozdrav.
ja mislim da su se oni interno u glavama naštelili da bude do ljeta, tj. slijedeće sezone. hoće li biti nemam pojma, predugo mi sve stoji a informacija slabo da ikakvih ima

AhmedNurudin
Kontakt:

Post Postao/la AhmedNurudin » 04 jan 2026, 12:41

Orvel je napisao/la:
04 jan 2026, 12:25
Prvobitni rok je 26. Januar (200 dana).
Jug je zatvoren i izgradnja je pocela 11.7. nakon utakmice sa Koperom.

Ne mogu naci taj dio ali znam da su rekli da ce se rok pomjeriti 30 dana jer su morali prepravljati instalacije ili sta vec za reflektore (po meni ovo je totalno neozbiljno jer kako dajes rok izgradnje bez da imas kompletan projekat i dokumentaciju, nego se kod nas islo izgleda na slijepo busiti pa sta nadju ispod zemlje jer gle cuds dokumentacija za reflektore i ne postoji.)

Znaci prema svemu rok je 26.2.2026. I ne mogu ga opravdati nikakvim dodatnim kasnjenjem kao sto su vremenske neprilike jer se znalo da ako gradis na jesen i zimu, ocekujes i losije vremenske uvjete.

Ja sam davno rekao, kad politika gradi treba dobro paziti i na kvalitet i na duzinu radova. Ja imam osjecaj da i ako izborimo europu. Necemo je gledati sa novog juga. Ovi ce napraviti beton. A klub nakon toga treba sve to da opremi i dovede u stanje u kojem je bezbjedno za gledatelje.
Evo tog dijela o prepravljanju:
Rukovodstvo Fudbalskog kluba Željezničar saopćenjem u srijedu, 20. augusta 2025. godine, obavijestilo je javnost o tekućim aktivnostima na projektu izgradnje južne tribine stadiona na Grbavici.
"Trenutno se provode aktivnosti na utvrđivanju stvarnih dimenzija temelja reflektora južne tribine, budući da Klub prethodno nije bio u posjedu projektnih nacrta na osnovu kojih bi se moglo postupati.Predviđa se da će rok izgradnje biti produžen za period potreban za realizaciju navedenih aktivnosti vezanih za temeljne stubove reflektora, uz napomenu da će svi učesnici u gradnji uložiti maksimalne napore kako bi se minimizirao utjecaj na konačni rok završetka radova", poručili su.

AkoBogda da izborimo Evropu, mene je strah da utakmice nećemo moći igrati na Grbavici zbog radova. Ne znam kakvi su propisi. Samo da ne budemo primorani ići na lavor ili bilino.

Ferroviere1987
Kontakt:

Post Postao/la Ferroviere1987 » 04 jan 2026, 12:41

Sutra pocinju pripreme? Nadam se da su dobro zapamtili kako izgleda sloga, valter… **** im Slavisha znanje nisu bolje ni zasluzili makar nek trce kad lopte ne znaju

Kajkutenjoyer
Kontakt:

Post Postao/la Kajkutenjoyer » 04 jan 2026, 12:44

Neko prizva Latinoamerikanca
nek crknu dusmani, najjaci smo

Kompromis
Kontakt:

Post Postao/la Kompromis » 04 jan 2026, 12:54

Zar je neko očekivao da ce se gradnja zavrsiti na vrijeme. Izborna je godina a Zgradonačelnica sa Magodom se preračunala i stavila rok zavrsetka daleko od oktobra. Narod bi to zaboravio. Ovako ce nalaziti hiljadu vanrednih okolnosti, počevsi sa kablovima, šipovima pa onda i do ove problematike sa reflektorima. Problem je sto ce oni to produziti i poslije jula a mi ako izborimo (izvjesno da hocemo) evropska takmicenja necemo moci koristiti jug.

Naravno niko neće odgovarati i plaćati penale od strane izvodjaca. Bolje da je odmah rečeno raditi će se godinu dana i nije problem. Čekali smo toliko dugo čekati ćemo i godinu ali ne bolje reći kratak i nerealan rok jer zvuči sexy.

AhmedNurudin
Kontakt:

Post Postao/la AhmedNurudin » 04 jan 2026, 12:57

Novi šef stručnog štaba FK Željezničar, Slaviša Stojanović, zakazao je prozivku za četvrtak u 13:00 sati. Nakon okupljanja, Plavi će obaviti prvi trening i zvanično započeti pripreme za drugi dio sezone. 🔵

U četvrtak ipak, ne sutra.

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 04 jan 2026, 13:00

Ferroviere1987 je napisao/la:
04 jan 2026, 12:41
Sutra pocinju pripreme? Nadam se da su dobro zapamtili kako izgleda sloga, valter… **** im Slavisha znanje nisu bolje ni zasluzili makar nek trce kad lopte ne znaju
Ipak u cetvrtak u 13:00 prozivka i prvi trening.
Hajde ok s obzirom na snijeg koji pada, ne trebaju nam dodatne povrede u onoj kaljuzi.

Pact1921
Kontakt:

Post Postao/la Pact1921 » 04 jan 2026, 13:03

Kompromis je napisao/la:
04 jan 2026, 12:54
Zar je neko očekivao da ce se gradnja zavrsiti na vrijeme. Izborna je godina a Zgradonačelnica sa Magodom se preračunala i stavila rok zavrsetka daleko od oktobra. Narod bi to zaboravio. Ovako ce nalaziti hiljadu vanrednih okolnosti, počevsi sa kablovima, šipovima pa onda i do ove problematike sa reflektorima. Problem je sto ce oni to produziti i poslije jula a mi ako izborimo (izvjesno da hocemo) evropska takmicenja necemo moci koristiti jug.

Naravno niko neće odgovarati i plaćati penale od strane izvodjaca. Bolje da je odmah rečeno raditi će se godinu dana i nije problem. Čekali smo toliko dugo čekati ćemo i godinu ali ne bolje reći kratak i nerealan rok jer zvuči sexy.
Izbori su oko 10 oktobra. Ja se ne bi cudio da novi jug bude tamo oko 19 septembra za 105 godina kluba taman 20 dana do izbora. Sad ce se sigurno usporiti radovi a ionako idu sporo . Evo snijeg pada ima da se radnici zalede. A u svakom slucaju u ovoj drzavi id poslije rata nijedan drzavni projekat nije uradjen u okviru roka koji je zadat.
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 04 jan 2026, 13:05

Pact1921 je napisao/la:
04 jan 2026, 13:03
Kompromis je napisao/la:
04 jan 2026, 12:54

Izbori su oko 10 oktobra. Ja se ne bi cudio da novi jug bude tamo oko 19 septembra za 105 godina kluba taman 20 dana do izbora. Sad ce se sigurno usporiti radovi a ionako idu sporo . Evo snijeg pada ima da se radnici zalede. A u svakom slucaju u ovoj drzavi id poslije rata nijedan drzavni projekat nije uradjen u okviru roka koji je zadat.
Pa to nikako ne treba da nam.bude normalno i da se to ocekuje i predstavlja kao OK. Ta tribina nam je dodatni profit i stvara jaci ambijent i vatreniju atmosferu i veci pritisak na protivnika. Sta nas boli briga kad su izbori, rekli su kad je rok za zavrsetak radova, nek rade nocu.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: b00t i 15 gostiju.