Jedan od najsmrtonosnijih ratova u Evropi je tridesetogodisnji rat. Danas ti ljudi zive u istoj drzavi i nazivaju se Nijemcima bez obzira na religijsku pripadnost. Nasi ratovi u evropskim i svjetskim okvirima se mogu tretirati kao tuce na odmoru u skoli. Toga jos ima ali da ne idem dalje, zivis u 21. vijeku sve sto te zanima mozes i sam saznati. Pitanje je samo sta zelis prihvatiti i plasirati dalje. Cinjenice ili izmisljotine Zeljane Zovko.Nemanja99 je napisao/la: ↑02 jan 2026, 09:59Lijepo zvuči podjela na dobre i loše ljude, ali stvarnost je puno prljavija. Pucali su svi na sve dobri na dobre, loši na loše i svaka moguća kombinacija između, pucali su svi na sve po linijama vjere i naroda. U Zapadnoj Bosni smo imali čak i sukobe unutar iste vjere.BiHSportman je napisao/la: ↑01 jan 2026, 22:15Samo da pitam vas sa “dvije strane”, a evo i mene sa “treće”. Zar se mi stvarno mrzimo što se neko zove Ilija, Vuk i Damir? Ja mrzim samo one koji meni žele zlo i koji su pucali po mom gradu i familiji, a ne svakoga ko je druge vjere. Znam da iskačem iz paštete, ali što se sve i na ovom forumu, a i u državi, balkanu, dijeli na vjeru i religiju. Dijelimo se samo na ljude, one dobre i loše.
Ne živimo u Diznilendu i nećemo se sutra probuditi kao napredna civilizacija. Što mi znači jesam li dobar ili loš kad me u sljedećem sranju rokne metak? S druge strane ga je možda ispalio dobar čovjek, možda loš, u tom trenutku to je potpuno nebitno. Ne samozavaravajmo se.
Dosta o ovome. Vratimo se onome što cjelokupna športska javnost nestrpljivo očekuje, 16. siječnju. Palace ili Lausanne?
BH klubovi u Evropi 25/26
-
spolacentra
- Kontakt:
Re: BH klubovi u Evropi 25/26
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Ferroviere1987, Morpheus, supervizor i 50 gostiju.