FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
66
19%
2. Borbu za Evropu
161
46%
3. Sredinu tabele
58
17%
4. Borbu za opstanak
62
18%

Ukupno glasova: 347

AhmedNurudin
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la AhmedNurudin » 02 jan 2026, 15:05

Sommersby je napisao/la:
02 jan 2026, 14:44
Gdje je i šta radi onaj Talijan (pomoćni trener) što je došao u paketu sa Arapom, ako se ne varam? Zaboravio sam kako se zove..
Armando Marenzi, on je trener u omladinskom pogonu Al-Wasl u Emiratima, on je sa Ivkovićem bio, a bio je i onaj Luca Guerra u stručnom štabu Tuwajirija on je kondicioni trener i slobodan je.
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 02 jan 2026, 15:16

AhmedNurudin je napisao/la:
02 jan 2026, 15:05
Sommersby je napisao/la:
Gdje je i šta radi onaj Talijan (pomoćni trener) što je došao u paketu sa Arapom, ako se ne varam? Zaboravio sam kako se zove..
Armando Marenzi, on je trener u omladinskom pogonu Al-Wasl u Emiratima, on je sa Ivkovićem bio, a bio je i onaj Luca Guerra u stručnom štabu Tuwajirija on je kondicioni trener i slobodan je.
Sa onim glupim arapom u paketu je dosao i kondicioni trener Luca Guerra. Lik ima fenomenalan CV i jedan je od rijetkih ljudi koji su bili u nasem klubu a za kojim zalim sto je otisao.

Zadnji angazman je imao u Brazilskom klubu Botafogo. Tu ga je angazovao sin od Carla Ancelottija, koji je bio sef strucnog staba Botafoga..

AhmedNurudin
Kontakt:

Post Postao/la AhmedNurudin » 02 jan 2026, 15:28

Brkooo je napisao/la:
02 jan 2026, 15:16
Sommersby je napisao/la:
Sa onim glupim arapom u paketu je dosao i kondicioni trener Luca Guerra. Lik ima fenomenalan CV i jedan je od rijetkih ljudi koji su bili u nasem klubu a za kojim zalim sto je otisao.

Zadnji angazman je imao u Brazilskom klubu Botafogo. Tu ga je angazovao sin od Carla Ancelottija, koji je bio sef strucnog staba Botafoga..
Kad mu pogledaš CV i prije i poslje Željezničara sve sami vrhunski klubovi. Od Napolija, Evertona, Bayerna a nakon nas Botafogo, Istra, Sint-Truidense...Jedino se nigdje nije dugo zadržao pa ni kod nas. Tako da ne može se tu neka ocjena dati. Da je bar odradio neke ljetne pripreme pa da vidimo na šta bi to ličilo. Ali kao što neko napisa nama ostaje samo da predlažemo ovako imaju ljudi u Klubu koji će donijeti odluku.

Evo dio njegovog intervijua sa portala Sport Centar.

Dotakao se i rastanaka s Željezničarom
"Kada je Željezničar prekinuo moj ugovor u aprilu, bio sam zaista uzrujan, čak i gladan, vjerovatno, jer sam pristao ostati tamo nakon odlaska saudijskog ministra sporta jer sam volio Sarajevo i atmosferu. Smanjio sam svoju platu kako bih pomogao klubu i ostao kako bih pomogao timu koji je bio u teškoj situaciji. Ali ovo je fudbal… Sarajevo kao grad će zauvijek ostati posebno mjesto za mene i moju porodicu i nadam se da će se jednog dana pružiti prilika za pomoć fudbalu tamo… Ljudi u Bosni i Hercegovini zaslužuju to… Volite fudbal i zaslužujete viši nivo fudbala", završio je Guerra.
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!

Arma00
Kontakt:

Post Postao/la Arma00 » 02 jan 2026, 15:44

Mislim da je Slaviša najbolji mogući izbor za nas i ovu ligu.
Neko je ko zastupa disciplinu i tvrdoću, sa ključnim naglaskom na odbranu, stoperi moraju biti jaki, visoki, stameni (Seedorf gotovo sigurno otpada.)
U fazi napada igra na brzinu i tranziciju preko bekova i krila, tako da bi Odinaka mogao najviše dobit i razvit se pod Slavišom, jer se preferira brzina i energija.
Najvažnija stvar su prekidi, gdje je poznat kao doktor prekida. Na treninzima i pripremama većina vremena ide baš na to, skoro svaki prekid je 50% pogodak, a naša liga koja je dosta spora i tvrda, sa dosta prekida je idealna za takvu igru.
Također fizička sprema mora biti besprekorna, jaki treninzi gdje se od svakog traži 100%
Dakle, očekuje se fizički dominantna i taktički dosljedna ekipa gdje je rezultat prioritet.

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 02 jan 2026, 16:07

Trebao ga je Real zvati..

Ljudi svako ima mane i vrline. Od pojacanja zavisi, moze Pep ove preuzeti kakve koristi?

Vidjet cemo na sta ce ovo liciti sve, nije ova liga lagana.

tiagofaria25
Kontakt:

Post Postao/la tiagofaria25 » 02 jan 2026, 16:36

mavi je napisao/la:
02 jan 2026, 14:11
Srećom da se više navijači, skupštinari i ljudi s foruma neće ništa pitati...
Pa zna se ko je ostavio Dervišija i zašto i njemu nije raskinut ugovor kad i Denisu.

tiagofaria25
Kontakt:

Post Postao/la tiagofaria25 » 02 jan 2026, 16:39

Ganola1921 je napisao/la:
02 jan 2026, 14:49
1921boy je napisao/la:
02 jan 2026, 14:29
mavi je napisao/la:
02 jan 2026, 14:11
Srećom da se više navijači, skupštinari i ljudi s foruma neće ništa pitati...
Diskutujemo,imamo pravo na to.
Kad se u klubu mahalalo, sto ne bi imali i navijaci pravo na to. Upravo zbog mahalanja Dervisija i buraza mu se i desilo ono izmedju Krpica, Radovca i Adzema.
I Radovac je tu ispao odvratan, mahalcima sve prenosio po kafama…

tiagofaria25
Kontakt:

Post Postao/la tiagofaria25 » 02 jan 2026, 16:43

slika

Uclani ga Santoseeeeeee

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 02 jan 2026, 16:54

1921boy je napisao/la:
02 jan 2026, 13:47
Orvel je napisao/la:
02 jan 2026, 12:51
Ti si plavi brate dosta kontradiktoran. Mene ne zanima jel to neko ko je citav zivot proveo u Zelji ili na Novom Zelandu. Mi ako hocemo ozdravljenje kluba, nama trebaju strucni ljudi, a ne da gledamo odakle su.

Nas problem je sto smo zadnjih godina imali trenere iz domaceg esalona koji nisu toliko strucni da u modernom fudbalu naprave iskorak ili naprave nesto bolje. Ni igraci nisu u toj mjeri strucni da imamo bolji rezultat nego sto smo ga imali unazad par godina.

Cuj nek je stranac makar i da nije strucan.. dovedi onda lalatovica nek posmrce svu prasinu sa onih pehara, makar neka korist od njega.
Naravno da nam trebaju strucni ljudi al vidi sad.Znam ja dobro sta govorim.Kontradiktorno mozda jest napisano.Eto uporedi Omera i Kostica.Slozit cemo se da ni Omer ni Milos nisu neki vau strucnjaci.Milos je kod nas proglasen neznalicom,ublehom,424 formacija,probe. Sve to stoji.E sad mi reci,ako je ovaj neznalica,sta je onda Omer?Ovaj je makar radio u uredjenijim sistemima,elokventan je,zna sastavit prosto prosirenu recenicu,nesto je valjda i naucio za razliku od Omera,zna nesto i rec igracu.Sta ce rec Omer?Nije mako od Zelje.Sta ce Omer rec strancu kad vjerovatno nezna ni engleski?U tome je poanta.E sad te pitam,dal je bolji neznalica Kostic il Omer i dal je bolje imat 5 neznalica kao sto su Kostica koji nisu neko blago al su sigurno uvedeni u sistem i makar dolaze iz zemlje u kojoj postoji sistem rada,jasno se zna sta ko radi il da u strucnom stabu imas 5 Omera koji nisu makli iz Zelje?U tome je stvar.Ja vjerujem da ce nam dovest kvalitetne i strucne ljude.Pa kod nas Guso danima sere i pljuje po Adzemu na kraju drage volje ostade u strucnom stabu.Krajina prodavo taktike i opet ostane u Zelji.Da ne pricam da laju okolo i iznose informacije,Dervisi pogotovo.U tome je stvar.

Ja cu radije gledat 5 Kostica koji nece mahalat okolo i koji ce pokusat implemenirat sistem i neko znanje koje je mozda mizerno al je svakako vece od Omera,Dervisija i slicni.U tome je stvar.

Al ja se svakao nadam nekim imenima ozbiljnim.
Opet se ne slazem jer ti je glavni argument to sto su ovi ostali u Zelji cijelu karijeru. Daleko od toga da prizeljkujem nekog i da mogu nekog imenovati. Ali zar nije malo glupo to navoditi kao argument, i onda se zaliti na propast omladinskog pogona? Pa upravo nasi bivsi igraci su zasluzni za autobuse i autobuse igraca koji su odskolovani i napravili karijere sto u domacoj sto u stranim ligama poslije rata. Pa taj Joldic je koliko se sjecam igrao sa juniorima LP. Nemojmo biti glupi i naboditi takve argumente. Nase ljude treba cijeniti i dati im prostora SAMO AKO SU DOVOLJNO DOBRI. Zasto Joldic ne bi radio u omladinskom pogonu ili bilo koji nas bivsi igrac i ostao tu citav zivot ako je njemu dobro i ako dobro skoluje djecu? Naravno da nekog ko nije taj nivo, ne treba gurati kao sefa ili pomocnika u strucnom stabu. Ne poredim ga sa Kosticem i sam se jezim kad neko kaze "Zeljin ratnik" ali birati izmedju dva "nestrucna" covjeka i izabrati stranog samo zato sto nije odavde je glupost po mom misljenju. Sad ispade da pola bivsih igraca koji su kasnije radili u OP treba da se zadrzi 2god ovdje pa ds idu dalje, i sta bi ti onda postigao sa OP, nije ovo pekara da smjenjujes radnice svaki mjesec.

Neka oni biraju izmedju strucnih ljudi, a ostalo ce svojim putem ici.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 02 jan 2026, 17:00

Orvel je napisao/la:
02 jan 2026, 16:54
1921boy je napisao/la:
Orvel je napisao/la:
02 jan 2026, 12:51
Ti si plavi brate dosta kontradiktoran. Mene ne zanima jel to neko ko je citav zivot proveo u Zelji ili na Novom Zelandu. Mi ako hocemo ozdravljenje kluba, nama trebaju strucni ljudi, a ne da gledamo odakle su.

Nas problem je sto smo zadnjih godina imali trenere iz domaceg esalona koji nisu toliko strucni da u modernom fudbalu naprave iskorak ili naprave nesto bolje. Ni igraci nisu u toj mjeri strucni da imamo bolji rezultat nego sto smo ga imali unazad par godina.

Cuj nek je stranac makar i da nije strucan.. dovedi onda lalatovica nek posmrce svu prasinu sa onih pehara, makar neka korist od njega.
Naravno da nam trebaju strucni ljudi al vidi sad.Znam ja dobro sta govorim.Kontradiktorno mozda jest napisano.Eto uporedi Omera i Kostica.Slozit cemo se da ni Omer ni Milos nisu neki vau strucnjaci.Milos je kod nas proglasen neznalicom,ublehom,424 formacija,probe. Sve to stoji.E sad mi reci,ako je ovaj neznalica,sta je onda Omer?Ovaj je makar radio u uredjenijim sistemima,elokventan je,zna sastavit prosto prosirenu recenicu,nesto je valjda i naucio za razliku od Omera,zna nesto i rec igracu.Sta ce rec Omer?Nije mako od Zelje.Sta ce Omer rec strancu kad vjerovatno nezna ni engleski?U tome je poanta.E sad te pitam,dal je bolji neznalica Kostic il Omer i dal je bolje imat 5 neznalica kao sto su Kostica koji nisu neko blago al su sigurno uvedeni u sistem i makar dolaze iz zemlje u kojoj postoji sistem rada,jasno se zna sta ko radi il da u strucnom stabu imas 5 Omera koji nisu makli iz Zelje?U tome je stvar.Ja vjerujem da ce nam dovest kvalitetne i strucne ljude.Pa kod nas Guso danima sere i pljuje po Adzemu na kraju drage volje ostade u strucnom stabu.Krajina prodavo taktike i opet ostane u Zelji.Da ne pricam da laju okolo i iznose informacije,Dervisi pogotovo.U tome je stvar.

Ja cu radije gledat 5 Kostica koji nece mahalat okolo i koji ce pokusat implemenirat sistem i neko znanje koje je mozda mizerno al je svakako vece od Omera,Dervisija i slicni.U tome je stvar.

Opet se ne slazem jer ti je glavni argument to sto su ovi ostali u Zelji cijelu karijeru. Daleko od toga da prizeljkujem nekog i da mogu nekog imenovati. Ali zar nije malo glupo to navoditi kao argument, i onda se zaliti na propast omladinskog pogona? Pa upravo nasi bivsi igraci su zasluzni za autobuse i autobuse igraca koji su odskolovani i napravili karijere sto u domacoj sto u stranim ligama poslije rata. Pa taj Joldic je koliko se sjecam igrao sa juniorima LP. Nemojmo biti glupi i naboditi takve argumente. Nase ljude treba cijeniti i dati im prostora SAMO AKO SU DOVOLJNO DOBRI. Zasto Joldic ne bi radio u omladinskom pogonu ili bilo koji nas bivsi igrac i ostao tu citav zivot ako je njemu dobro i ako dobro skoluje djecu? Naravno da nekog ko nije taj nivo, ne treba gurati kao sefa ili pomocnika u strucnom stabu. Ne poredim ga sa Kosticem i sam se jezim kad neko kaze "Zeljin ratnik" ali birati izmedju dva "nestrucna" covjeka i izabrati stranog samo zato sto nije odavde je glupost po mom misljenju. Sad ispade da pola bivsih igraca koji su kasnije radili u OP treba da se zadrzi 2god ovdje pa ds idu dalje, i sta bi ti onda postigao sa OP, nije ovo pekara da smjenjujes radnice svaki mjesec.

Neka oni biraju izmedju strucnih ljudi, a ostalo ce svojim putem ici.
Joldic moze voditi u-9 jedino.
Fk Željezničar.

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 02 jan 2026, 17:22

1921boy je napisao/la:

To što je neko radio u većim klubovima i boljim sistemima dokazano ne mora apsolutno ništa značiti. Čak, veća je mogućnost da će taj sa strane biti jako loš jer da valja ostao bi u boljem klubu ili čak napredovao. Nekada je veća šansa da ćeš puno veći kvalitet dobiti od svog čovjeka jer taj nije nigdje drugo mogao ni početi karijeru trenera nego u svom klubu na isti način kako je veća šansa da ćeš jednog Hadžiahmetovića prije napraviti nego dovesti nakon što se negdje drugo pokaže. Postoji i tamna strana čitave priče pa se naprave mahalaši i uhljebi ali kao i sve ostalo,mora se znati procjeniti.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 02 jan 2026, 17:31

Nas covjek sa svojim badzukom nas je hsman ugasio.
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

Sommersby
Kontakt:

Post Postao/la Sommersby » 02 jan 2026, 17:44

02 jan 2026, 15:28
Brkooo je napisao/la:
02 jan 2026, 15:16

Kad mu pogledaš CV i prije i poslje Željezničara sve sami vrhunski klubovi. Od Napolija, Evertona, Bayerna a nakon nas Botafogo, Istra, Sint-Truidense...Jedino se nigdje nije dugo zadržao pa ni kod nas. Tako da ne može se tu neka ocjena dati. Da je bar odradio neke ljetne pripreme pa da vidimo na šta bi to ličilo. Ali kao što neko napisa nama ostaje samo da predlažemo ovako imaju ljudi u Klubu koji će donijeti odluku.

Evo dio njegovog intervijua sa portala Sport Centar.

Dotakao se i rastanaka s Željezničarom
"Kada je Željezničar prekinuo moj ugovor u aprilu, bio sam zaista uzrujan, čak i gladan, vjerovatno, jer sam pristao ostati tamo nakon odlaska saudijskog ministra sporta jer sam volio Sarajevo i atmosferu. Smanjio sam svoju platu kako bih pomogao klubu i ostao kako bih pomogao timu koji je bio u teškoj situaciji. Ali ovo je fudbal… Sarajevo kao grad će zauvijek ostati posebno mjesto za mene i moju porodicu i nadam se da će se jednog dana pružiti prilika za pomoć fudbalu tamo… Ljudi u Bosni i Hercegovini zaslužuju to… Volite fudbal i zaslužujete viši nivo fudbala", završio je Guerra.
Hvala, prijatelji, na odgovoru.

Kroz Željeznicar je prošao i Kunto i Panto. Neki su mogli doprinijeti (možda Marenzi, Guerra), a neki nisu ni u ludilu smjeli i trebali biti tu..

GavranBeli
Kontakt:

Post Postao/la GavranBeli » 02 jan 2026, 18:23

Uskoro aBd u klub da se vrati najveci ikad Amar Osim, pa da krenemo stazama titula I trofeja. Sir Amar Osim

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 02 jan 2026, 19:09

GavranBeli je napisao/la:
02 jan 2026, 18:23
Uskoro aBd u klub da se vrati najveci ikad Amar Osim, pa da krenemo stazama titula I trofeja. Sir Amar Osim
Slavisa trener, Adzem pomocnik. Osim i Haris alihodzic sportski direktor zajedno rade.
Fk Željezničar.

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 02 jan 2026, 19:11

delinjo je napisao/la:
02 jan 2026, 17:31
Nas covjek sa svojim badzukom nas je hsman ugasio.
Poenta je da se ne gleda je li nas ili nije nego da se gleda strucnost. Evo nek Svraka u narednim godinama napreduje do te faze da moze voditi prvi tim i nek mu se sklope neke kockice i sto bi neko bio protiv toga? Samo jer je nas?

Zato i kazem da treba gledati znanje a ne nase ratnike ili strance.

Arma00
Kontakt:

Post Postao/la Arma00 » 02 jan 2026, 19:22

Nego jel stigao Slaviša u Sa, zna li neko ?

WeekendOffender
Kontakt:

Post Postao/la WeekendOffender » 02 jan 2026, 19:24

Pablo11 je napisao/la:
02 jan 2026, 19:09
GavranBeli je napisao/la:
02 jan 2026, 18:23
Slavisa trener, Adzem pomocnik. Osim i Haris alihodzic sportski direktor zajedno rade.
Adzem ce raditi u klubu kao skaut za regiju Beneluxa
Curva Sud

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 02 jan 2026, 19:35

Arma00 je napisao/la:
02 jan 2026, 19:22
Nego jel stigao Slaviša u Sa, zna li neko ?
Nije,u nedilju ujutro stize.
Brko iz druge galaksije!

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 02 jan 2026, 19:36

Preporucujem da pogledate emisiju nasa Zvezda prva(k) ponovo-epizoda 1.

Jako dobra prica,vezana za Slavisu,titulu i njegov rad u Czv.Svi igragi imaju samo rijeci fale za njega.
Brko iz druge galaksije!

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: cacken, Cwirek, GavranBeli, Google [Bot], Pact1921, Vanja8 i 61 gost.