Pomoc u vezi PC-a
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- anonymousHD
- Kontakt:
Re: "Pomoc u vezi PC-a"
He he he. Da, svestan sam toga i znam šta pričam. Bugovi? Pa nije ovo xp, dragi Bože, ovo je win7 ultimate. Kakve greške? Koristim win7 više od godinu dana i nisam imao nijedan problem, a update nikad nisam uradio. Šta mi treba update? De mi reci? Hajde iskusni..
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
cuj ga, koristi windows 7 ultimate pa nema problema, vecina nas koristi windows 7 ultimate kao i ja, nema veze dali koristis windows 7 mega giga tera peta exa zotta yotta ultimate verziju, ti ces imati nekih propusta u windowsu, zasta sluzi onda "yebeni" update, zasto svi preporucuju taj update, a to sto je tebi neko solio pamet da se ne instalira taj nema veze sa windowsom uopste, pa se sam skontajanonymousHD je napisao/la:He he he. Da, svestan sam toga i znam šta pričam. Bugovi? Pa nije ovo xp, dragi Bože, ovo je win7 ultimate. Kakve greške? Koristim win7 više od godinu dana i nisam imao nijedan problem, a update nikad nisam uradio. Šta mi treba update? De mi reci? Hajde iskusni..
Nemozes tako. Skini windows 7 loader.[/quote]
daj kakv link pls..
[/quote]
sta sam ti ja onda dao [/quote]
sorry..nisam vidio...hvala puno...
daj kakv link pls..

sta sam ti ja onda dao [/quote]
sorry..nisam vidio...hvala puno...

- anonymousHD
- Kontakt:
Pa šta si ti meni sad konkretno rekao? Ništa, hrpu gluposti si napisao, koje mene ne zanimaju, koje ja već znam. Slušaj ti meni, sad da ja tebi nešto kažem. Ovako, ja čim formatiram prokleti računar odmah ugasim update jer je on meni nepotreban, jer ja nemam nikad problema. Hoćeš da ti kažem zašto? Jer ja ne skidam na računar gluposti, kao što ti radiš, ja ne skidam milion programa, ja sebi skinem osnovne programe koji mi trebaju. Chrome, Skype, Msn, Vlc, Utorrent, Word, Sony Vegas, Adobe After Effects i Adobe Photoshop CS5. I to su programi koji meni trebaju na računaru. Ja drug moj, nemam antivirus od kako koristim win 7, jer je nepotreban, ako znaš koje trebaš otvarati stranice.QUARESMA 18<<< je napisao/la:cuj ga, koristi windows 7 ultimate pa nema problema, vecina nas koristi windows 7 ultimate kao i ja, nema veze dali koristis windows 7 mega giga tera peta exa zotta yotta ultimate verziju, ti ces imati nekih propusta u windowsu, zasta sluzi onda "yebeni" update, zasto svi preporucuju taj update, a to sto je tebi neko solio pamet da se ne instalira taj nema veze sa windowsom uopste, pa se sam skontaj
Ti sigurno imaš mali milion programa, sigurno skidaš gluposti koje ne trebaš i zato ti je potreban stalni update, da ti popravi jer ti to sve sj.ebeš. Preporučujem ti, da počneš svoj računar fino koristiti, jer ako ga ti pretjeraš sa glupostima, fkt da će ti biti uvek sj.eban. I molim te nemoj ti pričati šta je update, jer ni ti sam nemaš pojma. To ti update samo programe, drivere, koje ti imaš instalirane na svom računaru.
Cheers

- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
lol, istina je da koristim dosta programa, zato jer mi trebaju, sto mi netreba uopste ne instaliram, otkako je izdao microsoft SP1 moj PC daleko bolje radi, prije mi se desavalo da se pojavljuje kad upalim PC, "windows has stoped working..." SP1 je sve rijesio, u mene je sve Up to date i rahat sam
to sto ti neces da instaliras, briga me, ja samo savjetujem sta valja, sto cemu pomoci kod PC-a, stabilniji ce bit dosta puta
da nema koristi, nebi uopste update bilo, fala Bogu da je update vazan, sa tim popravljaju evt rupe u windowsu, ili neke funkcije da rade bolje itd itd
to sto ti neces da instaliras, briga me, ja samo savjetujem sta valja, sto cemu pomoci kod PC-a, stabilniji ce bit dosta puta
da nema koristi, nebi uopste update bilo, fala Bogu da je update vazan, sa tim popravljaju evt rupe u windowsu, ili neke funkcije da rade bolje itd itd
QUARESMA 18<<< je napisao/la:lol, istina je da koristim dosta programa, zato jer mi trebaju, sto mi netreba uopste ne instaliram, otkako je izdao microsoft SP1 moj PC daleko bolje radi, prije mi se desavalo da se pojavljuje kad upalim PC, "windows has stoped working..." SP1 je sve rijesio, u mene je sve Up to date i rahat sam
jel' se taj Service pack 1 automatski donloaduje ili se odvojeno skida s neta??
ako je s neta..pls daj mi link..

- anonymousHD
- Kontakt:
Ništa lepi ne trebaš skidati, sve drivere win7 sam downloaduje pri instalaciji.
-
- Kontakt:
pogresna informacija..kod mene,npr.nije nasao drivere za zvucnu karticu..al sam skinuo update i sam ju je tek onda instalirao..anonymousHD je napisao/la:Ništa lepi ne trebaš skidati, sve drivere win7 sam downloaduje pri instalaciji.

★ 36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Otvori windows update (start-all programs-windows update) otvori important updates, klikni kvadratic pored windows 7 sp - ok i onda install updates.alacious je napisao/la:QUARESMA 18<<< je napisao/la:lol, istina je da koristim dosta programa, zato jer mi trebaju, sto mi netreba uopste ne instaliram, otkako je izdao microsoft SP1 moj PC daleko bolje radi, prije mi se desavalo da se pojavljuje kad upalim PC, "windows has stoped working..." SP1 je sve rijesio, u mene je sve Up to date i rahat sam

- anonymousHD
- Kontakt:
Kako kome. Znači, ja kad sebi formatiram računar, sve skine automatski. Neki dan sam išao kod jarana, formatirao mu laptop, ali nije mu instalirao driver za modem. Pa smo morali preko CD-a instalirati. Sve zavisi od računara.jasko_juve je napisao/la: pogresna informacija..kod mene,npr.nije nasao drivere za zvucnu karticu..al sam skinuo update i sam ju je tek onda instalirao..![]()
![]()
![]()
![]()

To ti zavisi od starosti komponenti. Win7 update ti samo instalira novije drivere. Ako imas straiji komp onda ces morati rucno.anonymousHD je napisao/la:Kako kome. Znači, ja kad sebi formatiram računar, sve skine automatski. Neki dan sam išao kod jarana, formatirao mu laptop, ali nije mu instalirao driver za modem. Pa smo morali preko CD-a instalirati. Sve zavisi od računara.jasko_juve je napisao/la: pogresna informacija..kod mene,npr.nije nasao drivere za zvucnu karticu..al sam skinuo update i sam ju je tek onda instalirao..![]()
![]()
![]()
![]()

- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
ma kad instaliras W7, udjes u update, sve oznacis, tu mora biti i Service Pack 1, i ostavis da se skida, i na kraju samo restartujes pc, i rahat si ondaalacious je napisao/la:QUARESMA 18<<< je napisao/la:lol, istina je da koristim dosta programa, zato jer mi trebaju, sto mi netreba uopste ne instaliram, otkako je izdao microsoft SP1 moj PC daleko bolje radi, prije mi se desavalo da se pojavljuje kad upalim PC, "windows has stoped working..." SP1 je sve rijesio, u mene je sve Up to date i rahat sam

Smijesno je govoriti da su UPDATE sranje, jer nisu. Medjutim, daleko i od toga da su neophodni prosjecnom korisniku u nekih 90% situacija. Medjutim u ostalih 10% situacija znaju "zakrpiti" velike rupe u OS-u, tako da ih je bolje koristiti, nego ne koristi. Primjera radi, posto neko gore tvrdi da on ima Win7 ultimate i da to nema bugova, evo da opovrgnem, prije nekoliko mjeseci Microsoft je objavio kako je nasao "rupu" u Win OS-u koja je stara oko 20 godina, sto znaci da je ta greska bila i unutar Win7. Naravno, za ovakve greske znaju samo najbolji crackeri, ali samo hocu da kazem da Update Windowsa sigurno nije losa stvar, te ga je bolje raditi nego ne raditi.
Messi zipa, eto Spahe ! ! !
Ukoliko vidite gresku u bilo kom od mojih postova, a da je vezana sa pravopisom, molio bih da mi ukazete na nju :). Hvala ! ! !
Ukoliko vidite gresku u bilo kom od mojih postova, a da je vezana sa pravopisom, molio bih da mi ukazete na nju :). Hvala ! ! !
QUARESMA 18<<< je napisao/la:http://www.sysfilm.com/5/post/2011/03/m ... vator.htmlalacious je napisao/la:jel' ima neko pravilan kod za windows 7?
preporucujem ti prije nego sto instaliras ovo, uradi full update instaliraj i service pack 1 i onda tek ovo instaliraj i ne sikiraj se
Hvala majstore,radi perfekt..

- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
np. tu sam da pomognem
Slazem se i redovno radim update. Ali vidi sta mi se prije nekoliko dana desilo. Instalirao sam sp1 i restartuje se komp, konfigurira se sp1 i kad udje crn desktop. Samo se vidi kursor misa. Idem ctrl+alt+del i pojavi se onaj plavi ekran sa nekoliko onih linkova i odem task manager i nist opet crno. I trazio sam na internetu. Ima dosta ljudi slican problem, ali nije ko u mene. Kod ovih je moglo pokrenuti task manager. I uglavnom skontao sam da se moze sve pokrecati samo sto ja nista ne vidim sta sam pokrenuo. I uspijem nekako pokrenuti ono personalize za namjestanje tema. i promjenim u basic temu (bez aera) i pojavi se slika. I kontam hajde koristit cu ga tako, sta ima veze. I u cetvrtak podjem da udjem na FID utakmicu, kad ne radi flashguber90 je napisao/la:Smijesno je govoriti da su UPDATE sranje, jer nisu. Medjutim, daleko i od toga da su neophodni prosjecnom korisniku u nekih 90% situacija. Medjutim u ostalih 10% situacija znaju "zakrpiti" velike rupe u OS-u, tako da ih je bolje koristiti, nego ne koristi. Primjera radi, posto neko gore tvrdi da on ima Win7 ultimate i da to nema bugova, evo da opovrgnem, prije nekoliko mjeseci Microsoft je objavio kako je nasao "rupu" u Win OS-u koja je stara oko 20 godina, sto znaci da je ta greska bila i unutar Win7. Naravno, za ovakve greske znaju samo najbolji crackeri, ali samo hocu da kazem da Update Windowsa sigurno nije losa stvar, te ga je bolje raditi nego ne raditi.

Uglavnom nasao sam rijesenje. Instalirao sam neki stariji driver za AGP port (gdje mi je graficka prikopcana) i proradila mi je graficka i opet sam mogao koristiti aero teme. Kasnije sam opet instalirao najnoviji driver za AGP, isti koji je bio i prije i opet sve radi normala.

- Ponos Torina
- Kontakt:
Dosta Update-a nevalja,ciste se desava da downloadira jedan te isti vise puta,Microsoft spijunira sve!!!
80% update nevalja i nisu uopste korisni korisnicima xp-a ili bilo kojeg drugog sistema...
iz iskustva kazem da je Microsoft update smece i obicno spijuniranje korisnika..
80% update nevalja i nisu uopste korisni korisnicima xp-a ili bilo kojeg drugog sistema...
iz iskustva kazem da je Microsoft update smece i obicno spijuniranje korisnika..
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi
80% update nevaljaPonos Torina je napisao/la:Dosta Update-a nevalja,ciste se desava da downloadira jedan te isti vise puta,Microsoft spijunira sve!!!

Znas li ti sta je update uopce?Cemu sluzi Windows update?Ako vec hoces da znas Google je najveci spijun a zasto?Zato da ti uvale reklame.
RIP SALE VILENJAK
- Ponos Torina
- Kontakt:
znam sve sto bi trebao znati o internetu i Windows 7.Xp,Visti i slicnim stvarimaRKO je napisao/la:80% update nevaljaPonos Torina je napisao/la:Dosta Update-a nevalja,ciste se desava da downloadira jedan te isti vise puta,Microsoft spijunira sve!!!
iz iskustva kazem da je Microsoft update smece i obicno spijuniranje korisnika..![]()
![]()
Znas li ti sta je update uopce?Cemu sluzi Windows update?Ako vec hoces da znas Google je najveci spijun a zasto?Zato da ti uvale reklame.

usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi
Ma neznas ti jaro nista. Hajde navedi iz kakvog to iskustva ti znas da je Microsoft update smece i spijuniranje?Ponos Torina je napisao/la:znam sve sto bi trebao znati o internetu i Windows 7.Xp,Visti i slicnim stvarimaRKO je napisao/la:80% update nevaljaPonos Torina je napisao/la:Dosta Update-a nevalja,ciste se desava da downloadira jedan te isti vise puta,Microsoft spijunira sve!!!
iz iskustva kazem da je Microsoft update smece i obicno spijuniranje korisnika..![]()
![]()
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 30 gostiju.