zeljodogroba je napisao/la: ↑27 dec 2025, 00:37
jurisicduska je napisao/la: ↑27 dec 2025, 00:22
zeljodogroba je napisao/la: ↑27 dec 2025, 00:16
Ti si pasa paglu, nema tebi pomoci. Al obzirom da si jako zabrinut za nas, i kad vec pricas neke stvari, onda promozgaj sa tim jako inteligentnim mozgom kojim se dicis i skontaj da za promjenu statuta kao sto je i danas slucaj bio je potrebna 2/3 glasova skupstine tj. Potrebno je 5 od 7 glasova koji ce ciniti skupstinu, a Sanin nece imati 5 vec 4. Dalje se necu raspravljat jer si ocigledno ogranicen ali jako samouvjeren da si pametan.
Da ja tebi objasnim jer sam ja svašta samo glup nisam.
Smanjenje skupstine na 7 članova i jest zbog tog jer kupiš jednog člana i uradiš sta hoćeš. U dosadašnjem modelu si morao kupit 36 clanova.
Ti mislim da nisi zaradio vise od prosječne plate u fbih nikad. Molim te o biznisu nemoj.
Ako hoćeš kakvim argumentima pricat može. To glup **** to.
Odgovori mi na pitanje i da završavamo temu. I ako nisam upravu ja ću da se izvinim tebi i neću post nikad napisat na ovom forumu vise. A ti budi iskren.
Mirvic ulozi u prvoj godini 10 miliona , u drugoj ulozi 20. Da bi to vratio klub u dvije godine mora generirati 30 + kamatu. Naravno to nije moguće vidimo koliko se generise sa Jaberom poklonjenim jedva 9. Eh sad te ja pitam Mirvic raskine ugovor i ostane taj 21 milion duga prema njemu i on vas tuzi jer ste mu duzni isplatiti taj 21 milion, kako vi to isplacujete ? Na koji način ? Jel imate 21 milion i ako imate sto će vam investitor ?
Ne kažem da će se to desiti , možda frajer bude igro grupnu fazu lige prvaka pa vrati sve pare i zaradi i vama i sebi. Ali ako se desi sta onda ?
Ja nisam pricao o kupovini glasova, niti cu. To je do kluba da delegira ljude za koje hajmo reci vjeruje da se to nece desiti. S druge strane, iako nije moj fazon, toj jednoj osobi koja se “proda” valja na ulicu izaci.. nije to tako lahko kako ti predstavljas.
Sto se tice tvoje hipoteticke situacije, da li si upucen u exit strategije i sta se desava ako Sanin otkaze ugovor ili ako mi otkazemo ugovor? Naravno da nisi, kao sto nisam ni ja. Postojali su ljudi koji su informisani o tome i koji su veceras donijeli odluku. Ne kontam sto se ti sekiras, fakat mi nije jasno, vi bi bili sretni da mi zaglibimo, ako smatrate da ce biti tako - fino u fotelju, kokice u ruke i gledajte. Ne, ti zelis da budes upravu i pametan. Ove komentare o plati necu ni komentarisat, jer nemam kompleks kakav ti imas ili ti ga je neko nabio
A mozemo ga mjerit i preko plate ako hoces, kad god hoces
Odgovori mi sta se desava sa 30 miliona investicije ako je ne vratite kroz redovno poslovanje od cega se ona naplaćuje ? Jer je ovo investitor , on investira očekuje povrat investicije i zaštićen je s te strane.
Pusti EXIT strategije. Pitam te sta se desi ako nemaš nekom da vratiš pare koje ti je posudio. Sto ne odgovoriš na to ?
Pa čim mislis da je slucajno skupština skraćena i da ima nadzorni i upravni odbor pod kontrolom onda nešto nije uredu s tobom , djeluješ mi kao radnik od 8 do 16 , izvini ako sam pogriješio. Ali ako si imalo upućen u neka kretanja kapitala znas i da nije slucajno. Al hajd , nešto vi bas vjerujete u časne i poštene namjere nekakvog lika koji nije u Sarajevu bio nikad vjerovatno.
Da te podsjetim ja govorih za Cerica da nema za avionsku kartu za Sarajevo vi isto ovo pisali a ja bio upravu 1/1
Govorih za Arape da nikakvih tu investicija nece bit jer niste imali statut prilagođen za to nit je moglo vi opet ovo pisete
Sad vam ovo pišem vi opet isto
Uz to napisao sam da vama ovo samo može valjati jer ste vi dotakli dno. I može vam bit samo bolje. Ali uveliko se morate pouzdat da ovaj ima namjere da napravi sportski klub uspješan a ne da profitira.
Laku noć valja ustat na Hasetov turnir.