KK Bosna Visit Sarajevo

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

DirkNowitzki
Kontakt:

Re: KK Bosna Visit Sarajevo

Post Postao/la DirkNowitzki » 23 dec 2025, 02:56

Jarodwest je napisao/la:
22 dec 2025, 23:25
Dirk je bradic, kivan na bradicu što ga je liferovo.
Posto vidim da si zaljubljen u Almira Bradica, posaljem ti broj mobitela od njega pa se dogovorite da vidite sta i kako.

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 23 dec 2025, 07:28

Najveći su problem sjever i jug sa po 35KM, za njih treba biti cijena 5 max 10 KM

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 23 dec 2025, 07:47

slika

Bradić jasan

Predsjednik sarajevskog kluba upozorava: Ako se Bosna odvoji od Royala, Bosna je mrtva

27.01.2020.

Košarkaši Bosna Royala su ove sezone na putu da osvoje prvenstvo u A1 ligi i vrate se u elitni rang bh. košarke, no upitno je da li će to zbog katastrofalne finansijske situacije to i učiniti.

Bosna Royal je na skoru 12-1 i ima četiri pobjede više od prvog pratitelja Čelika.

Zanimljivo, upravo su Studenti u posljednji trenutak otputovali na gostovanje Čeliku prošle sedmice na kojem su slavili sa 92:80, a danas je sazvana vanredna konferencija za medije kako bi se javnost upoznala sa situacijom u klubu.

Predsjednik Bosna Royala Almir Bradić je istakao kako se niko u klubu neće predati i neće dozvoliti da se Studenti ugase.

"Mi se borimo za jedan od tri sarajevska sportska brenda, a to su Sarajevo, Željezničar i Bosna. Bosna ima oko dva i po miliona KM duga poreza. Ko je taj političar koji će ugasiti Bosnu zbog tog duga? Nećemo odustati od Bosne, niti ćemo učestvovati u njenom gašenju. Ako neko na to računa, grdno se vara. Ne može se Bosna ugasiti ili preimenovati jer to je klub koji su ljudi godinama gradili i postali evropski prvaci. Samo nas političari trebaju podržati i pustiti da radimo svoj posao bez da kreiraju negativne priče oko kluba. Bosna nosi ime države, bivši je prvak Evrope, a od države nema nikakve pomoći. Ako nam pomognu na odgovarajući način, vratit ćemo klub u vrh bh. košarke, a onda ćemo gledati kako da se vratimo u društvo najboljih ekipa regiona jer Bosna tamo i pripada. Ja sam predsjednik Royala, jedinog kluba koji je htio pomoći Bosni. Sve fakture, svi računi dolaze na Royal i upozoravam sve da ako se Bosna odvoji od Royala, da je Bosna mrtva", rekao je Bradić i dodao:

"Nama treba oko 70.000 KM da bismo završili sezonu u kojoj ćemo izboriti povratak u najviši rang", dodao je Bradić.

"Krenuli smo s idejom da okupimo što više mladih talentovanih momaka koji su spremni za rad, da se pokušamo vratiti u Premijer ligu. U tom cilju smo uspjeli. Cilj kluba je da napredujemo, da zadržimo mlade igrače koji bi bili jezgro ekipe na duže staze te da s njima razvijamo svijest i ljubav prema klubu", rekao je trener Ahmed Pašalić.

"Naša najveća pobjeda je što smo uopće otišli na gostovanje u Zenicu. Pomogao nam je Igor Stojanović, jedini političar koji je na raspolaganju klubu 24 sata. Preko njegovog ličnog kontakta s minstrom kulture i sporta KS obećana su nam određena sredstva za nastavak rada kluba. Radi se o pomoći za samo mjesec dana, a do kraja takmičenja su još tri mjeseca. Nadam se da će i ostali to prepoznati, posebno iz općina iz kojih, osim Općine Hadžići, do sada nismo dobili nikakvu pomoć", rekao je fizioterapeut i član Skupštine KK Bosna Royal Amer Salihagić.

Ovo se dešavalo 27.01.2020.
Druga liga

Match
BOS - CZV
ROUND 9, AdmiralBet ABA League, Season 2025/26 - Group B
Monday, 08.12.2025 17:00 CET
3700
Venue: Zetra Olympic Hall
77 : 86
Q1 Q2 Q3 Q4
21:24 18:24 23:22 15:16
Commissioner: Hariz Bilić
Referees: Saša Pukl, Stefan Ćalić, Goran Stojančević

Ovo nam je najveća posjeta ali je bio ponedjeljak sa početkom u 17 sati

Ovo je fantastično što su ljudi na celu sa gosp.Bradićem i gosp.Dubravkom uradili za k.k.Bosna za Grad Sarajevo za KS i za Državu BiH

Poslije 15 godina je zastava voljene BiH na dresovima u ABA ligi

🇧🇦

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 23 dec 2025, 09:51

Ovu prvu sezonu je treblo vratiti publiku i karte su morale biti jeftinije 10 do max 20 km . Kad budeš imao interesovanje i punu dvoranu ona iduće sezone dižeš karte . Treba podrka Bosna je zasluzuje al s ovim kartama treba biti fleksibilniji , bolje 4000 ljudi po 10 km nego 1000 ljudi a 30 km karta .

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 23 dec 2025, 10:11

bordobijeli je napisao/la:
23 dec 2025, 09:51
Ovu prvu sezonu je treblo vratiti publiku i karte su morale biti jeftinije 10 do max 20 km . Kad budeš imao interesovanje i punu dvoranu ona iduće sezone dižeš karte . Treba podrka Bosna je zasluzuje al s ovim kartama treba biti fleksibilniji , bolje 4000 ljudi po 10 km nego 1000 ljudi a 30 km karta .
Ima smisla .

Onda marketing , evo ja nemam antidruštvenih mreža , ali oni su omladini sve danas . Ako yebeni influenseri im kažu da trebaju ići na utakmice Bosne , oni će ići .

Onda plakati , najaviš utakmicu 7 dana ranije . Ljudi voze i vide , pa skontaju . Malo hajpa , kao što se uradilo protiv Ilirije .

Sjećam se kako su nas prije 20 godina nervirali šminkeri sarajevski i trebe u haljinama koje pojma nisu imali ko igra ,ali su bili redovni jer je tada bilo in biti na utakmicama Bosne .

Istina je da se Sarajevo uljuljalo što se tiče sporta , jer padom Bosne je nekako krenuo i pad sporta . Lagano su SDA smeća ubila sport .

Željo korak do Lige Šampiona , dva puta se Koševo napunilo , protiv Danske 2004 i tada .
RK Bosna punila Skenderiju protiv Ciuadad Reala , Ademar Leona, Portland San Antonia , Hamburga ...
Dolazili Ivano Balić, Hens, Dinar i još mnogi poznati igrači .
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

N3R3D
Kontakt:

Post Postao/la N3R3D » 23 dec 2025, 10:53

A može li se Skenderija osposobiti za iduću sezonu?

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 23 dec 2025, 10:56

N3R3D je napisao/la:
23 dec 2025, 10:53
Može ali ima sportskih kolektiva od većeg interesa u ovom gradu koji redovni igraju europska tamičenja i osvajaju titule u domaćem prvenstvu.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 23 dec 2025, 11:34

N3R3D je napisao/la:
Najveci problem sa skenderijom je sto ne daju termine sve Bosni koje oni zele.Skenderija ima milion sajmova i slicnih evenata unaprijed dogovorenih koji budu i Bosna bi stalno se morala seliti.E zato su presli u Zetru najvise

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 23 dec 2025, 11:42

MElloo je napisao/la:
23 dec 2025, 11:34
N3R3D je napisao/la:
Najveci problem sa skenderijom je sto ne daju termine sve Bosni koje oni zele.Skenderija ima milion sajmova i slicnih evenata unaprijed dogovorenih koji budu i Bosna bi stalno se morala seliti.E zato su presli u Zetru najvise

Pa nek prebace sve to u zetru i ona je rasporedom veoma pogodna za sajmove i evente i te zajebancije.
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

TETRAPAK
Kontakt:

Post Postao/la TETRAPAK » 23 dec 2025, 14:23

Rule_hz je napisao/la:
23 dec 2025, 11:42
MElloo je napisao/la:
N3R3D je napisao/la:

Pa nek prebace sve to u zetru i ona je rasporedom veoma pogodna za sajmove i evente i te zajebancije.
Prekomplikvano je to za ovu nasu vlast, vidis da funkcionisu kao da se u putu nisu sreli, a lafo su nekakva koalicija na svim mogucim nivoima. Vecina ih se ne mijesa u svoj a kamoli tudji posao.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 23 dec 2025, 15:00

TETRAPAK je napisao/la:
23 dec 2025, 14:23
Rule_hz je napisao/la:
23 dec 2025, 11:42
MElloo je napisao/la:

Prekomplikvano je to za ovu nasu vlast, vidis da funkcionisu kao da se u putu nisu sreli, a lafo su nekakva koalicija na svim mogucim nivoima. Vecina ih se ne mijesa u svoj a kamoli tudji posao.
A yebeno je to niko ne zeli da iz centra grada seli svoj event u zetru.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 23 dec 2025, 18:42

Student94 je napisao/la:
22 dec 2025, 20:38
TETRAPAK je napisao/la:
22 dec 2025, 20:27
Student94 je napisao/la:
22 dec 2025, 20:19
Ljudi karte su jeftine, ja ne znam o cemu vi pricate. Pasa ne moze zapad i istok za cenera zaboravite na to. Covjece za cenera jedva kupis cigare i kafu a vi bi da gledate tekmu. Prije sto je bio cener danas je cvaja, ne moze ista cijena karti biti 2005te i 2025te. Jeste toliko ograjisali da ne mozete to da shvatite?
Srecom broj ljudi kojim ovo mogu prodavati je minimalan, sto posjeta i govori.
Pa sto onda nije bila puna Skenderija protiv Lublina? Besplatno bilo i opet svi mi isti bili na tekmi. Ta prica skupa karta je za malu djecu, Sarajevo je postalo grad papana. Nema sporta ni kulture to je glavni razlog.
Ako jeste, po meni nije. Od kada ? Zasto ?
Zakljucujes po posjetama sportskim dogadjajima. Gledao sam rahm./pok. Kindzeta, rahm. V.Musemica, pok I.Osima, pa kasnije
Papeta, Pasica, Bazdarevica, H. Skoru.... Nisi mogao doci do karte kad se igrala LP ili prvenstvo ex. Yu.
Halo, prvi prvaci Evrope iz ex. Yu. Kicanovic, Solman, Jerkov, pok. Petrovic dolazii u dupke punu Skenderiju.
Koga sad imas da gledas za 140 KM (4 utak./mj).
Rodjen i 68-u god. zivim u gradu, kojeg sam branio, pa i krvlju (2x ranjen).
Mozda jesmo, a vjv. i jesmo grad Sarajlica (kako nas dozivljavaju oni koji vole BiH), ali papci nismo. Papci su otisli na brda i
organizovali Sarajevo Safari. Tzv. pobjegulje su mi ok, nisu mogli/smjeli ostati.
NO PAPCI SU OTISLI NA BRDA I PUCALI PO GRADU . Drugom nekom tu pricu pisi, ali ne vrijedjaj SVETINJU. :bih: :bih:
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

tuzla075
Kontakt:

Post Postao/la tuzla075 » 23 dec 2025, 19:05

Ako Bosna udje među 8 jeli se opet igra liga ili je plej of.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 23 dec 2025, 19:09

Student94 je napisao/la:

Pa sto onda nije bila puna Skenderija protiv Lublina? Besplatno bilo i opet svi mi isti bili na tekmi. Ta prica skupa karta je za malu djecu, Sarajevo je postalo grad papana. Nema sporta ni kulture to je glavni razlog.
Ko je bolan ne bio Lubin u svijetu kosarke ? :urnebes:
Respect onima koji pokusavaju ozivjeti KK Bosna. Dva kluba na Z. Balkanu igraju na najvecem nivou, ostalo zamrlo.
Cibona, Zadar, Split/Jugoplasika ...ne postoje, nego prezivljvaju kaoi nasa Bosna. Proda se 120-150 karata (oni koji su bas parali),
ostalo politicari, "sportski radnici" i clanovi obitelji bh kosarkasa.
Hocete da ozivite Bosnu(ovi koji pokusavaju :thumbup: ): Skenderija i karta 8 eura. Kad budes igrao znacajnu ligu u Evropi,
onda 15 e. je ok. ABA 1. je ok, ali kad ne budemo topovska hrana privim 3-ima ekipama.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

Jadnimi
Kontakt:

Post Postao/la Jadnimi » 23 dec 2025, 20:50

Samozdravlje je napisao/la:
23 dec 2025, 19:09
Student94 je napisao/la:

Ko je bolan ne bio Lubin u svijetu kosarke ? :urnebes:
Respect onima koji pokusavaju ozivjeti KK Bosna. Dva kluba na Z. Balkanu igraju na najvecem nivou, ostalo zamrlo.
Cibona, Zadar, Split/Jugoplasika ...ne postoje, nego prezivljvaju kaoi nasa Bosna. Proda se 120-150 karata (oni koji su bas parali),
ostalo politicari, "sportski radnici" i clanovi obitelji bh kosarkasa.
Hocete da ozivite Bosnu(ovi koji pokusavaju :thumbup: ): Skenderija i karta 8 eura. Kad budes igrao znacajnu ligu u Evropi,
onda 15 e. je ok. ABA 1. je ok, ali kad ne budemo topovska hrana privim 3-ima ekipama.
Protiv poljaka se igralo u trenutku kada se pravila frka zbog Dubaia, to je osnovni razlog manje posijete.
Žara cijena i Zetra su šlus. Otišao sam na prvu na Zetri i neću više ni na jednu. Samo da napomenem, jedan sam od rijetkih koji je prethodne dvije sezone odgledao sve, na Skenderiji.

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 23 dec 2025, 23:18

Samozdravlje je napisao/la:
23 dec 2025, 18:42
Student94 je napisao/la:
TETRAPAK je napisao/la:
22 dec 2025, 20:27

Srecom broj ljudi kojim ovo mogu prodavati je minimalan, sto posjeta i govori.
Ako jeste, po meni nije. Od kada ? Zasto ?
Zakljucujes po posjetama sportskim dogadjajima. Gledao sam rahm./pok. Kindzeta, rahm. V.Musemica, pok I.Osima, pa kasnije
Papeta, Pasica, Bazdarevica, H. Skoru.... Nisi mogao doci do karte kad se igrala LP ili prvenstvo ex. Yu.
Halo, prvi prvaci Evrope iz ex. Yu. Kicanovic, Solman, Jerkov, pok. Petrovic dolazii u dupke punu Skenderiju.
Koga sad imas da gledas za 140 KM (4 utak./mj).
Rodjen i 68-u god. zivim u gradu, kojeg sam branio, pa i krvlju (2x ranjen).
Mozda jesmo, a vjv. i jesmo grad Sarajlica (kako nas dozivljavaju oni koji vole BiH), ali papci nismo. Papci su otisli na brda i
organizovali Sarajevo Safari. Tzv. pobjegulje su mi ok, nisu mogli/smjeli ostati.
NO PAPCI SU OTISLI NA BRDA I PUCALI PO GRADU . Drugom nekom tu pricu pisi, ali ne vrijedjaj SVETINJU. :bih: :bih:
Ne znam vala , možda je do mene ali zadnjih godina Sarajevo je itekako postalo papansko .
Uđeš u opštinu i kažeš dobar dan , nešto promrlja ili ne odgovari uopšte , parkira se svaki dan po trotoarima ili na sred ceste u po bjela dana kada ima mjesta na parkingu , na utakmicama se takmiče ko će uputiti odvratniju psovku , na treninzima djece u fudbalu majko draga šta je ono , odrasli ljudi ponavljaju psovke od onog debila ma napraviše zvijezdu od njega i psovanja djece , stare nane ili dede nose kese pored pune bašte i kafića niko da ustane da pomogne , smeća koliko hoćeš pored kontejnera , otpad se uredno ostavi ispred zgrade iako ima 100 brojeva koji to voze za 10 KM , odeš u park sa djecom roditelji puše dok ljuljaju djecu , pale se gume , policija igra bingo u kladionicama , direktorica škole u haljini golih ramena na sastanku ( lično iskustvo )....

Možda je i do mene , možda to nije papanluk . Nisam siguran da je tako prije bilo , neka me neko ispravi ako griješim .
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.