KK Bosna Visit Sarajevo

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

JHam
Kontakt:

Re: KK Bosna Visit Sarajevo

Post Postao/la JHam » 22 dec 2025, 12:06

Kaunas je napisao/la:
22 dec 2025, 11:27
JHam je napisao/la:
22 dec 2025, 11:20
Kaunas je napisao/la:
22 dec 2025, 10:54
:D

Tebi ako je razumljivo da se vrijedja i rastjeruje sve zivo nakon 5 minuta kosarkaske utakmice haj ti gledaj neki drugi sport nije ovo za tebe.
pa gori si ti koji pljujes momka od 18 godina, koji je prve minute dobio u najbitnijoj utakmici do sad, jer eto nije odigrao na nivou startnog centra jel...

Ne znam kakve su sanse da se to desi, sto se tice obje strane jel i Atica i Muhe, al bi mozda valjalo probati sa Aticem kao 6im igracem, sa velikom minutazom, svakako s klupe nema niko da moze sam kreirati i onda taman njega prebacis i Westa nek soliraju s klupom, a Lopez ili Shepherd, Plummer, Joesar, Young i nazalost Salic da budu starteri. Pogotovo sto kod Muhe nikakve veze nema ta starterska pozicija s obzirom na to koliko rotira, samo da se Atic ne uvrijedi sto ulazi s klupe..

zna li Dirk ili neko, kakva je situacija s brojem domacih igraca za zavrsnicu nase lige, da li mozda zato ne dovode novog centra jer realno nema niko domaci bolji od Halilovica, drugo sto je on povrijedjen citavu sezonu..
Ne pljujem ga samo znam da nije igrac kakvim ga vi ovdje prikazujetejer sam ga za razliku od vecine gledao vise puta.
Eto Muha lud ima nesto protiv njega pa nema minutazu, svi su ludi samo forum pametan a nije ga ni gledao do sinoc.
mislim da ga niko ne prikazuje, bar ja ne jer nisam gledao, ali ako predstavis momka ti u klubu kao ogroman potencijal, ubacujes ga jedinog u prvi tim od mladih igraca, ljudi onda bez gledanja ocekuju da momak ima potencijala, pogotovo nakon onih prica o Megi i Partizanu, ali da bi njegov potencijal dosao do izrazaja, kakav god bio, mora dobiti odredjene minute u utakmicama u kojima je Bosna izraziti favorit...po meni on iskreno ne izgleda kao neko ko ce se naigrati centra, to sam mislio i kad je igrao za juniore za repku jel ono, ali momak se bori, skace, treba takvih uvijek u ekipama..po meni, on bi valjao na 4, ali nema suta jbg za tu poziciju, ali gradjom mi je vise za 3-4 nego za 5, dok kretnja i sut ne ide tome u prilog jbg :mrgreen: najbolje bi i za Bosnu bilo da ga posalju u neku ekipu tipa Sloboda, da igra ABA2 kolko tolko, pa mozda za godinu dvije i bude nekog igraca za klupe od njega, svakako centri kasnije stasaju, nikad ne znas...nismo u prilici kao drzava da tek tako "****" igrace sa 18 godina a uporedo ulazemo u strance i prekogranicne polovnjake

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 22 dec 2025, 12:39

Inace Bosna je sinoc oborila rekord za najveci povratak u istoriji ABA lige.Prije tog je rekord bio 24 poena kad je Olimpija okrenula Cedevitu.

DirkNowitzki
Kontakt:

Post Postao/la DirkNowitzki » 22 dec 2025, 13:35

MElloo je napisao/la:
22 dec 2025, 12:39
Inace Bosna je sinoc oborila rekord za najveci povratak u istoriji ABA lige.Prije tog je rekord bio 24 poena kad je Olimpija okrenula Cedevitu.
Negdje mi u glavi zvoni da se Buducnost uspjela vratiti iz veceg minusa, prije 10-15 godina. Mozda i grijesim vjerovatno.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 22 dec 2025, 13:57

Kaunas je napisao/la:
22 dec 2025, 10:54
:D
Tebi ako je razumljivo da se vrijedja i rastjeruje sve zivo nakon 5 minuta kosarkaske utakmice haj ti gledaj neki drugi sport nije ovo za tebe.
Sto se vracas, tokom utakmice si bas "pogodio" i zasluzujes :clap: :clap:
No sad si malo prepotentan, momak je pukao na -25 s razlogom, a Ti poslije 20 sati (hladne glave) se vracas na pametovanje, da
imas uporiste, ali ocekivao sam da neces sad likovati do 02.01."26 :bih:
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 22 dec 2025, 14:11

Eto vam za Shepa

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 22 dec 2025, 14:31

Muha u 15 utakmica što je vodio ekipu ima skor 11-4. Dva puta je izgubio od Cedevite (gdje smo ih kući mogli pobjediti), jednom je izgubio od CZ i Murcie (u Španiji).

Redom su padali: Murcia (domaća), Rilski (gostovanje), Beč (domaća), Start (domaća), Zadar (gostovanje), Spartak (domaća), Rilski (domaća), Ilirija (gostovanje), Oradea (gostovanje), Cedevita Junior (domaća) i Spartak (gostovanje).

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 22 dec 2025, 14:33

mirzatele je napisao/la:
22 dec 2025, 14:11
Eto vam za Shepa
Ja razumijem da su trazili da se odrekne plate ako je out na duzi vremenski period ali mjesec dva malo smijesno iskreno :urnebes:
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

Madafaka
Kontakt:

Post Postao/la Madafaka » 22 dec 2025, 15:11

Šalić - Kovačević 27 poena, bravo momci.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 22 dec 2025, 15:12

Objektivno ni najveci fanatici i optimisti nisu mogli naslutiti ovakav rapslet situacije. Sve što im je rečeno na -25 je itekako bilo opravdano. Pa nije ni poluvrijeme gube 25 razlike. Eto treba ostat pribran. :D a ovi sad što govore eto ne treba suditi do kraja kao oni su vjerovali, iskreno nisu. Počelo se vjerovat kad smo na 10 poena razlike došli. I njima pocela izlazit i slobodna i nisu mogli ništa ubacit.

Lijepo je svakako ovo doživjeti ali nemojte molim vas govoriti da ste znali, očekivali i tako dalje. Prvo jer su ovi bili favoriti i bez tih 25 prednosti na 0:0 se očekivala teška utakmica a ne na -25.

Meni ovaj Muha djeluje malo sapran ko da ga neke povratne pucaju, znoji se nešto na presu, komeša, ako je na robi treba mu bolju uzeti. Podebljajte mu malo primanja, nek se maže kako Bog zapovijeda.

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 22 dec 2025, 15:26

jurisicduska je napisao/la:
22 dec 2025, 15:12
Objektivno ni najveci fanatici i optimisti nisu mogli naslutiti ovakav rapslet situacije. Sve što im je rečeno na -25 je itekako bilo opravdano. Pa nije ni poluvrijeme gube 25 razlike. Eto treba ostat pribran. :D a ovi sad što govore eto ne treba suditi do kraja kao oni su vjerovali, iskreno nisu. Počelo se vjerovat kad smo na 10 poena razlike došli. I njima pocela izlazit i slobodna i nisu mogli ništa ubacit.

Lijepo je svakako ovo doživjeti ali nemojte molim vas govoriti da ste znali, očekivali i tako dalje. Prvo jer su ovi bili favoriti i bez tih 25 prednosti na 0:0 se očekivala teška utakmica a ne na -25.

Meni ovaj Muha djeluje malo sapran ko da ga neke povratne pucaju, znoji se nešto na presu, komeša, ako je na robi treba mu bolju uzeti. Podebljajte mu malo primanja, nek se maže kako Bog zapovijeda.
Isti ovaj Spartak smo dobili u Zetri sa 17 razlike . Normalno je da ćeš očekivati da se vrate ako nas krene , kao što je i bilo .

Današnja košarka je ubrzana , velike prednosti se tope rekordnom brzinom . Cedevita je nama okrenula 17 razlike za 5-6 minuta .

Muha nije sapran , nego čovjek koji vrti košarku u glavi stalno . Po meni i previše , zato se i onako iznervira .
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 22 dec 2025, 15:30

VensanKasel je napisao/la:
22 dec 2025, 15:26
jurisicduska je napisao/la:
22 dec 2025, 15:12

Isti ovaj Spartak smo dobili u Zetri sa 17 razlike . Normalno je da ćeš očekivati da se vrate ako nas krene , kao što je i bilo .

Današnja košarka je ubrzana , velike prednosti se tope rekordnom brzinom . Cedevita je nama okrenula 17 razlike za 5-6 minuta .

Muha nije sapran , nego čovjek koji vrti košarku u glavi stalno . Po meni i previše , zato se i onako iznervira .
Ma jako je brate malo utakmica generalno da se gubili 25 i dobilo na kraju. Ne na ovom nivou nego i na većim nivoima. Još Atic koji je bio i ok dok se ne povrijedi, još nekako energija njihova na terenu ja sam konto da će 50 izgubit. Tako je djelovalo **** ga. Mada ako ste očekivali svaka čast.

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 22 dec 2025, 15:38

Shategabri je napisao/la:
22 dec 2025, 11:45
InatSilniBosanski je napisao/la:
22 dec 2025, 11:24
Sreca pa sam gledao sa drustvom u kafani jel bi se nacitali komentara i od mene kad je u pitanju prvo poluvrijeme. Katastrofalan ulazak u utakmicu, bezbroj otvorenih suteva, probijali su nas kako su htjeli…

Drugo poluvrijeme skroz druga prica, istina je da ova ekipa zivi od odbrane, ali uz napadacki ucinak kakav je bio u drugom poluvremenu tesko je protivniku odgovoriti koliko god da je kvalitetan. Majkl Young je nas najbolji igrac kad mu se igra, i to se nista nije promjenilo. Sinoc je pogodio 3,4 puta sut preko ruke, domet ima i za 3 bez problema, a na low postu je najjaci. Moras bas biti manga, ili toliki kvalitet u odbrani tipa Ojeley da mozes zatvoriti cika Majkla.

Plummer se konacno probudio, vrhunska njegova partija. Hvala Bogu pa je dobio loptu napokon, iako se Atic za to morao povrijediti. Radije bi gledao kako Alfonso masi suteve koje realno moze pogoditi, nego Westovo pametovanje.

Igrac kojem bi vec sad ponudio ugovor za sljedecu sezonu je Pero Kovacevic. On je toliko kritikovan ne samo kod nas. Citavu karijeru slabo je ko vjerovao u njega. Momak pokazuje u zadnje vrijeme suhi kvalitet, gotovo sve sto uradi bude produkt njegovog rada. U ovu pricu bih na keca dodao i Lautara, ybt pa gine na parketu.
Štas ćeš čitati, zna se unaprijed kakvi su komentari na forumu.
Ja uđem samo kad preokrenemo da vidim ko se posipa pepelom :mrgreen:
Ma brate standard. Neka samo svi dodu i plate kartu protiv Zadra i ja sretan. Rezultatski sezona iz snova, vec se moze reci.

Taj Spartak je na ovom forumu hvaljen xy puta. Pisalo se kako se treba ugledati na njih, kako bolje dovode itd… A na kraju ih maznu Bosna i to dva puta.

Cekao sam samo da neko napise kako im je falio Nikolic :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Kad brat Majkl ustane na desnu nogu, pakao je za defanzivca u startu. Sve radi atipicno i jako je tesko citati neke stvari, na to sve on ima zavidnu tehniku. Pokazao je sinoc i da moze viditi teren i vise nego dobro. Krenuo sam izrezati neke segmente da analiziramo to koliko je on bitan u ovom Muhinom sistemu, kad budem imao vremena objavit cu na forum.

Alfonso je napokon dobio loptu u ruke, bez problema isporucio dobru partiju. On sa Westom igrati ne moze, to vec mora biti jasno. Doduse tesko je naci igraca da ga uparis Westom. Mozda neki Adin Vrabac kojem ne treba lopta, a moze mu dati u zadnjoj sekundi da se zabije pod kos. Koliko je West bezobrazan i koliko nije timski igrac, pokazuju sutevi u 4Q, gdje ima tri saigraca koji su u strasnom ritmu, a on opet pokusava solirati i biti taj koji je rijesio utakmicu.

Svi u Zetru !
Bihać cijeli, crveni i bijeli!
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

071
Kontakt:

Post Postao/la 071 » 22 dec 2025, 15:48

Ako cemo posteno o problematici manjka kosarkaske publike u Zetri, cinjenica je da se u Sarajevu drasticno promijenila struktura stanovnistva (doslo pola Tuzle, istocne Bosne, Sandzaka) i da se od njih ne moze ocekivati da se poistovjete sa lokalnim kosarkaskim klubom. Mladje generacije su uglavnom poluretardirane, nije problem trositi na bijelo, cigare i lokalne kurve, ali jeste problem dati cvaju za kartu… plus ovo sto izuzev repke dosta godina nije bilo ozbiljne kosarke i to je to. Opet, Ilirija je dokaz da se moze, a ne bih se slozio da je toliko do Zetre, kome se gleda njegov klub popece se na Bukovik da ga gleda ako treba. Realno, ni sa repkom se vjerovatno u Skenderiji ne bi proslavili da sa druge strane nije stajala Srbija.

Mostarska
Kontakt:

Post Postao/la Mostarska » 22 dec 2025, 16:24

DirkNowitzki znas li ti koliko ce Halilovic biti van terena?

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 22 dec 2025, 16:27

Skenderija (i Mejdan također) su regularno puni zadnjih 4-5 godina, bez obzira koji je protivnik u pitanju, kad je reprezentacija u pitanju.
"Your favorite player's favorite player" - MB

Jarodwest
Kontakt:

Post Postao/la Jarodwest » 22 dec 2025, 16:33

Je li se Muhamed izvinuo za psovke Gospodara?

Ne znam otkud da psuje, ko da sam ga viđo u džamiji?

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 22 dec 2025, 16:53

Mostarska je napisao/la:
22 dec 2025, 16:24
DirkNowitzki znas li ti koliko ce Halilovic biti van terena?
Negdje sam cuo mozda cak i do februara out a koliko je tacno ne znam.
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 22 dec 2025, 17:09

TripleThreat je napisao/la:
22 dec 2025, 16:27
Skenderija (i Mejdan također) su regularno puni zadnjih 4-5 godina, bez obzira koji je protivnik u pitanju, kad je reprezentacija u pitanju.
Zato sto svi prate fudbal jedino a kosarku samo kad repka igra
Posjeceniji su malonogoemtni revijalni turniri od utakmica lige bih u kosarci

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 22 dec 2025, 17:15

Nadam se da je i njemu ugovor zaledjen kao sherpardu
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

TETRAPAK
Kontakt:

Post Postao/la TETRAPAK » 22 dec 2025, 17:43

MElloo je napisao/la:
22 dec 2025, 17:09
TripleThreat je napisao/la:
22 dec 2025, 16:27
Zato sto svi prate fudbal jedino a kosarku samo kad repka igra
Posjeceniji su malonogoemtni revijalni turniri od utakmica lige bih u kosarci
Prati se i Bosna kad raja osjeti da vrijedi doci, a za ove pare ocito da vecini ne vrijedi.

To za fudbal je tacno 100% i suludo mi je da dodje neko i kaze evo cijena 35km za sport koji ima 10 puta manje publike od fudbala.
Pa to da neko napravi Zelji i Sarajevu sa ulaznicama razapeli bi ga. :lol:

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: DjaniTarik i 16 gostiju.