FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
https://www.klix.ba/sport/nogomet/na-gr ... /251221049 dje su na tribini "Manijaci" ??? Sta kaze spasili klub Manijaci? **** su Manijaci spasili klub,spasila sirotinja ;D
Ove Domžale se raspale skroz, ima tu nekoliko mladih igrača koji bi se dali pokupit.. valjda ima neko kod nas da prati situaciju.
Pljuvali debili po zadatku, kao kad je tjeran Coric.Sommersby je napisao/la: ↑21 dec 2025, 15:04Pola foruma je pljuvalo po Dangubicu. Kao, ne opravdava ulozeno, tj. platu. A, decko rijetko inteligentan fudbaler.BiHSportman je napisao/la: ↑21 dec 2025, 15:01Ko je otjerao Dangubića? Za sve naše špiceve je Rivaldo.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
-
zeljovolimte
- Kontakt:
Inace mu je Zeljo mogao dati novac za koji igra u Kuvajtu
- Lokomotifa
- Kontakt:
Način na koji smo pustili Dangubića dovoljno govori koliko ljudi koji vode sportski segment kluba pojma nemaju.
Objasniću zašto.
Iz prve ruke znam da je Dangubić jako uživao u Sarajevu. Želju i navijače je zavolio kao da je odrastao na Čengić Vili. To pokazuje i njegova oproštajna poruka, jedna od najemotivnijih ikada. Eh sad zamislite kakvi kreteni nam vode klub. Filip je želio ostati i tražio je par hiljada eura veću platu što je prirodno za fudbalera koji produžuje ugovor. Naši 'eksperti' su rekli da traži previše i poželjeli mu sreću na nekom drugom mjestu tj. nisu se mogli dogovoriti. Isti eksperti par mjeseci poslije dovedu Rakića i Koningsa koji klub koštaju više od 10 hiljada eura svaki mjesec, a Dangubić bi zatvorenih očiju pokazao više nego što su oni pokazali.
Međutim, ljudima koji imaju menadžerske talove i provizije se više isplati dovesti nove igrače i ugraditi se kroz naknadu za posredovanje, nego zadržati postojećeg.
Zato ja navijam za strateškog partnera i investitora, nebitno mi je ko je u pitanju, bitno mi je da se rastjeraju ovi amateri u klubu, a nakotilo ih se ko nikad. Malo koga zanima klub, njih uglavnom zanimaju evrići. I to evrići koje u dobroj mjeri mi donosimo kroz članarine, posjete, fan shop itd.
Zato je 26. decembar historijski dan i poslije 26.-og ništa više ne smije biti isto. Ako bude isto loše nam se piše u budućnosti.
Objasniću zašto.
Iz prve ruke znam da je Dangubić jako uživao u Sarajevu. Želju i navijače je zavolio kao da je odrastao na Čengić Vili. To pokazuje i njegova oproštajna poruka, jedna od najemotivnijih ikada. Eh sad zamislite kakvi kreteni nam vode klub. Filip je želio ostati i tražio je par hiljada eura veću platu što je prirodno za fudbalera koji produžuje ugovor. Naši 'eksperti' su rekli da traži previše i poželjeli mu sreću na nekom drugom mjestu tj. nisu se mogli dogovoriti. Isti eksperti par mjeseci poslije dovedu Rakića i Koningsa koji klub koštaju više od 10 hiljada eura svaki mjesec, a Dangubić bi zatvorenih očiju pokazao više nego što su oni pokazali.
Međutim, ljudima koji imaju menadžerske talove i provizije se više isplati dovesti nove igrače i ugraditi se kroz naknadu za posredovanje, nego zadržati postojećeg.
Zato ja navijam za strateškog partnera i investitora, nebitno mi je ko je u pitanju, bitno mi je da se rastjeraju ovi amateri u klubu, a nakotilo ih se ko nikad. Malo koga zanima klub, njih uglavnom zanimaju evrići. I to evrići koje u dobroj mjeri mi donosimo kroz članarine, posjete, fan shop itd.
Zato je 26. decembar historijski dan i poslije 26.-og ništa više ne smije biti isto. Ako bude isto loše nam se piše u budućnosti.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."
-
zeljovolimte
- Kontakt:
Covjek imao 24k platu..
Tri puta vecu od Krpica koji je u tom imao bolji ucinak od njega. I za nas bio bitniji igrac.
Dangubic je kod nas igrao desetku rijetko kad je bio prvi napadac i kad je bio uzasni je igrao. Na ljeto vec imas Sosica koji je daleko bolji igrac na 10ci od njega. I uz to manje placen od Filipa..
Mircevski je uzasan bio i uzasan izbor tadasnjeg ss da pusti Hirosa, a da Martin ostane iako ima 20k platu koja je tada duplo veca od amerove.
Ulaskom investitora te ce se stvari olaksati. Neces morati pustati Dangubica vise jer ces imati para.
Tri puta vecu od Krpica koji je u tom imao bolji ucinak od njega. I za nas bio bitniji igrac.
Dangubic je kod nas igrao desetku rijetko kad je bio prvi napadac i kad je bio uzasni je igrao. Na ljeto vec imas Sosica koji je daleko bolji igrac na 10ci od njega. I uz to manje placen od Filipa..
Mircevski je uzasan bio i uzasan izbor tadasnjeg ss da pusti Hirosa, a da Martin ostane iako ima 20k platu koja je tada duplo veca od amerove.
Ulaskom investitora te ce se stvari olaksati. Neces morati pustati Dangubica vise jer ces imati para.
Za nas je Istra Mancester.
Od kad Zeljo dovodi igrace 30+?AhmedNurudin je napisao/la: ↑21 dec 2025, 11:28Da otvorimo zimsku sezonu špekulacija i "bombi".
Iz FK Željezničar su nedavno najavili da će uskoro biti poznato ime novog šefa struke, a zatim će biti jasnija i igračka križaljka.
Mnogi fudbaleri nisu opravdali očekivanja, posebno se to odnosi na novajlije, te se očekuju raskidi saradnje.
Plavi su ponajviše problema imali u navalnoj liniji gdje se nisu proslavili Hamza Jaganjac, Davor Rakić i Joey Konings. Zbog toga u Željezničaru posebno u zimskom prelaznom roku gledaju prema ofanzivcima, pa se sa Plavima tako povezuje bivši reprezentativac Slovenije Haris Vučkić.
Vučkić je posljednji angažman imao u Domžalama, postigao je šest pogodaka u 14 utakmica, ali odlučio je uzeti slobode papire i krenut će u nove izazove.
Svoj put je počeo u Domžalama, a zatim nastupao za Cardiff, Newcastle, Wigan, Bradford, Twente, Zaragozu, Rijeku... Nije tajna da je čest gost u Sarajevu i nije krio želju da obuče dres kluba sa Grbavice.
Sigurno da ima još mnogo toga za ponuditi, a na Grbavici više nemaju mjesta za ekspermentisanje. Potrebna su provjerena imena koja mogu nositi se sa pritiskom Željinog dresa, što mnogi fudbaleri u prvom dijelu sezone nisu uspjeli.
Za reprezentaciju Slovenije Vučkić je upisao 12 nastupa uz pet pogodaka.
Izvor:Faktor.
Fuck you fighter
retarde bolesni pa organizovali su je manijacib00t je napisao/la: ↑21 dec 2025, 15:20https://www.klix.ba/sport/nogomet/na-gr ... /251221049 dje su na tribini "Manijaci" ??? Sta kaze spasili klub Manijaci? **** su Manijaci spasili klub,spasila sirotinja ;D
Fuck you fighter
- AhmedNurudin
- Kontakt:
Pa znam da je navodno rečeno da to više neće biti "politika Kluba" osim ako nisu bivši igrači, ali eto doveden je i Sedorf koji ima 30. Nekako mi djeluje da se odustalo od toga što je po meni i opravdano. Ima dosta dobrih igrača koji mogu "dati ruke" pogotovo u polusezoni u kojoj će nam svako iskustvo dobro doći u borbi za Evropu i u završnici kupa u koju se nadam da prolazimo.f16 je napisao/la: ↑21 dec 2025, 17:42Od kad Zeljo dovodi igrace 30+?AhmedNurudin je napisao/la: ↑21 dec 2025, 11:28Da otvorimo zimsku sezonu špekulacija i "bombi".
Iz FK Željezničar su nedavno najavili da će uskoro biti poznato ime novog šefa struke, a zatim će biti jasnija i igračka križaljka.
Mnogi fudbaleri nisu opravdali očekivanja, posebno se to odnosi na novajlije, te se očekuju raskidi saradnje.
Plavi su ponajviše problema imali u navalnoj liniji gdje se nisu proslavili Hamza Jaganjac, Davor Rakić i Joey Konings. Zbog toga u Željezničaru posebno u zimskom prelaznom roku gledaju prema ofanzivcima, pa se sa Plavima tako povezuje bivši reprezentativac Slovenije Haris Vučkić.
Vučkić je posljednji angažman imao u Domžalama, postigao je šest pogodaka u 14 utakmica, ali odlučio je uzeti slobode papire i krenut će u nove izazove.
Svoj put je počeo u Domžalama, a zatim nastupao za Cardiff, Newcastle, Wigan, Bradford, Twente, Zaragozu, Rijeku... Nije tajna da je čest gost u Sarajevu i nije krio želju da obuče dres kluba sa Grbavice.
Sigurno da ima još mnogo toga za ponuditi, a na Grbavici više nemaju mjesta za ekspermentisanje. Potrebna su provjerena imena koja mogu nositi se sa pritiskom Željinog dresa, što mnogi fudbaleri u prvom dijelu sezone nisu uspjeli.
Za reprezentaciju Slovenije Vučkić je upisao 12 nastupa uz pet pogodaka.
Izvor:Faktor.
Zadnja izmjena: AhmedNurudin, dana/u 21 dec 2025, 17:51, ukupno mijenjano 1 put.
ti retard malo stare af16 je napisao/la: ↑21 dec 2025, 17:45retarde bolesni pa organizovali su je manijacib00t je napisao/la: ↑21 dec 2025, 15:20https://www.klix.ba/sport/nogomet/na-gr ... /251221049 dje su na tribini "Manijaci" ??? Sta kaze spasili klub Manijaci? **** su Manijaci spasili klub,spasila sirotinja ;D
- AhmedNurudin
- Kontakt:
Ovo moze reci osoba koja je retardirana i nije navijac zeljeznicarab00t je napisao/la: ↑21 dec 2025, 17:51ti retard malo stare af16 je napisao/la: ↑21 dec 2025, 17:45retarde bolesni pa organizovali su je manijacib00t je napisao/la: ↑21 dec 2025, 15:20https://www.klix.ba/sport/nogomet/na-gr ... /251221049 dje su na tribini "Manijaci" ??? Sta kaze spasili klub Manijaci? **** su Manijaci spasili klub,spasila sirotinja ;DDje su Manijaci na tribinama ? Opet Stariji i ljudi s djecom dosli...Manijaci nista dobrar nisu donjeli zadnji par godina..
Znas pljuvati a zasigurno si onaj mozak koji prvi poleti da okaci koreo sliku od tih istih manijaka
- Lokomotifa
- Kontakt:
Manijaci nisu problem. Manijaci su igračima dobar podsjetnik šta znači igrati za Želju i kakva je težina dresa. A posebno poštujem kad odu na gostovanja u Bijeljinu, Posušje itd. i po kiši i po snijegu, dok mi palamudimo po forumu iz toplih domova.
Jedino šta ne podržavam je bespotrebna pirotehnika i nacionalističko skandiranje.
Pogledajte kakve navijače Schalke ima i kakvu atmosferu prave, ljudi petardu nisu bacili zadnjih 10 godina.
Jedino šta ne podržavam je bespotrebna pirotehnika i nacionalističko skandiranje.
Pogledajte kakve navijače Schalke ima i kakvu atmosferu prave, ljudi petardu nisu bacili zadnjih 10 godina.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."
- VibeTribeX
- Kontakt:
Ne možeš ti to objasniti njimaLokomotifa je napisao/la: ↑21 dec 2025, 18:27Pogledajte kakve navijače Schalke ima i kakvu atmosferu prave, ljudi petardu nisu bacili zadnjih 10 godina.
Samo kažu palilo se i paliti će se
Ovaj navijaci Zelje je vise dao klubu nego cijela tvoja porodica zajedno
Pozdrav za moju plavu bracu, nisam se odavno oglasavao al citam komentare i nemogu da vjerujem da smo se toliko podijelili za ove, za one, zar mi nismo Zeljini a Zeljo nas i da nam je to svima vodilja. Rezultati jesu losi, igra takodje, prvi sam molio boga da se zavrsi polusezona i da se malo konsolidujemo, ono sto ne valja raskinuti ugovore, sto zadovoljava ostaviti i pokusati se malo pojacati, obavezno prihvatiti strateskog partnera koji ce unijeti novac u klub jer bez para mi samo mozemo u prazno pricati.Sto se tice Manijaka ja ih postujem jer ljudi idu maltene gdje god Zeljo igra bez obzira na vremenske uvjete i uvjete protivnika i hvala im za to od srca al isto tako mislim da se ljubav moze iskazivati i bez petardi, topovskih udara ili u opste bez pirotehnike jer to samo steti klubu. Kada god citam savez kaznio klubove radi tih stvari Zeljo je na zalost vazda pri vrhu i onda sta nama vrijedi ako dodje deset milja na stadion ako mi zbog tih stvari moramo platiti kaznu od pet, deset ili vise hiljada kazne. Moja je zelja da se jednostavno sjedinimo svi skupa i da samo gledamo interes naseg voljenog kluba. Ja licno zivim vani al kada god se ukaze prilika dodjem na tekmu, cijelu moju familiju sam uclanio i ko navija ili ne al zelim bar na taj nacin pomoci naseg Zelju jer volim taj klub i nije mi svejedno kada vidim da se mi medjusobno svadjamo. Zeljo je klub koji se voli ma ko bio u upravi, jer svi oni budu i prodju al nas klub ostaje i za naredne generacije… Jos jednom pozdrav svima. Mi smo Zeljini, Zeljo je nas.
Nalupao si se gluposti za dvojicu u postu. Ti znas koliko je hiros trazio? Najbolja odluka njega pustiti.zeljovolimte je napisao/la: ↑21 dec 2025, 17:35Covjek imao 24k platu..
Fk Željezničar.
E cuj nisu zapalili 10 godina. Proguglaj malo..Lokomotifa je napisao/la: ↑21 dec 2025, 18:27Manijaci nisu problem. Manijaci su igračima dobar podsjetnik šta znači igrati za Želju i kakva je težina dresa. A posebno poštujem kad odu na gostovanja u Bijeljinu, Posušje itd. i po kiši i po snijegu, dok mi palamudimo po forumu iz toplih domova.
Fk Željezničar.
Spasili su ga navijaci, a ne Skupina.
Kao sto napisah, samo zadnju sezonu su 123.000 ostetili Klub.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, kogmagie46 i 30 gostiju.