Sportski komentatori

bh hrvat
Kontakt:

Re: Sportski Komentatori

Post Postao/la bh hrvat » 17 jun 2009, 21:49

spaho ispred šukala, ma ja. kada cujem veldina spahu kao da se pusta neki usporeni snimak iz bureta, najlosiji komentator u bih uz krištića

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 17 jun 2009, 21:54

Bez obzira sada smo primorani da slusamo njih jer samo BHT utkpila je prava prenosa utakmica sa kupa konfederacija.Ipak na tome svaka ima cast.
BosnaE

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 17 jun 2009, 21:57

imam jedno pitanje, jel se kaze kapdevilja ili kapdevila....danas onaj komentator se ubijak kapdevila, a ja mislim da treba kapdevilja, i ovo nije prvi put da pogrsno izgovori ime igraca....koji kreten...
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 17 jun 2009, 22:21

ZELJO DO GROBA je napisao/la:imam jedno pitanje, jel se kaze kapdevilja ili kapdevila....danas onaj komentator se ubijak kapdevila, a ja mislim da treba kapdevilja, i ovo nije prvi put da pogrsno izgovori ime igraca....koji kreten...
Ja mislim da je pravilno Kapdevilja.Nek me ispravi neko ako grijesim.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Dzoka The maniacs
Kontakt:

Post Postao/la Dzoka The maniacs » 17 jun 2009, 22:27

e bravo nek si to reko ja cujem govori kapdevila a treba kapdevilja bgm debil nezna ni prezime tacno izgovorit :o
TheManiacs 1987 BarceLona Catalonia! ZlaTan IBraHimoviC!

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 17 jun 2009, 22:33

Vi ste debili zato sto treba Kapdevila, de matereti sutite ako vec ne znate... ovaj govori "koji kreten" a ni on nije 100% siguran kako treba, pa ti si kreten, govoris kako je onaj kreten nisi ni ti ispitao, a i ostali niste daleko ...
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 17 jun 2009, 22:35

Ako je pravilo Capdevila,zasto onda Villu ne zovu Villa nego Vilja...
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 17 jun 2009, 22:36

miky_hz je napisao/la:Ako je pravilo Capdevila,zasto onda Villu ne zovu Villa nego Vilja...
Zato sto je Villa sa dva L, a vila sa jednim ...

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 17 jun 2009, 22:39

sto se i vi ljudi opterecavate glupostima to je nevjerovatno...kapdevilja-kapdevila,isti q znamo svi na koga misli i dosta je...eto nek i jedan engleski,talijanski,spanski komentator zna izgovorit Salihamidžić,Džeko,Kranjčar,Čorluka,Gavrančić itd itd..zasto bi se nasi morali opterecavat da tacno traze kako se izgoravaju igraci nekih zemalja,da paze na svaki glas,akcenat itd itd
majstori smo u trazenju dlake u jajetu,to je cudo jedno
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 17 jun 2009, 22:46

ultrasstyle_tz je napisao/la:sto se i vi ljudi opterecavate glupostima to je nevjerovatno...kapdevilja-kapdevila,isti q znamo svi na koga misli i dosta je...eto nek i jedan engleski,talijanski,spanski komentator zna izgovorit Salihamidžić,Džeko,Kranjčar,Čorluka,Gavrančić itd itd..zasto bi se nasi morali opterecavat da tacno traze kako se izgoravaju igraci nekih zemalja,da paze na svaki glas,akcenat itd itd
Upravo tako , ALI NE, ovi nashi se naklatili da nadju i najmanju gresku i onda pishu kako nevaljaju komentatori, meni su iskreno danas se svidjeli komentatori, donekle i duhoviti, na ove dvije danasnje tekme ... istina ima tu jos da se radi, ali generalno su napredovali.

zl0cko
Kontakt:

Post Postao/la zl0cko » 17 jun 2009, 23:37

slozio bih se s tobom , Sasa Vugdalic odlican , Ali i Sabahudin Topalbecirevic je sjajan ;) neznam koga bih izabrao za najboljeg ;)

fanatic
Kontakt:

Post Postao/la fanatic » 17 jun 2009, 23:42

Nesto mi jucer naumpalo...zamislite da Vugdalic i Milajlovic zajedno vode tekmu na sta bi to licilo :D

zl0cko
Kontakt:

Post Postao/la zl0cko » 17 jun 2009, 23:43

ZELJO DO GROBA je napisao/la:imam jedno pitanje, jel se kaze kapdevilja ili kapdevila....danas onaj komentator se ubijak kapdevila, a ja mislim da treba kapdevilja, i ovo nije prvi put da pogrsno izgovori ime igraca....koji kreten...

kapdevilja se izgovara ako si na to mislio , aa pise se kapdevila ;) to valjda znas :)

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 17 jun 2009, 23:46

zl0cko je napisao/la:

kapdevilja se izgovara ako si na to mislio , aa pise se kapdevila ;) to valjda znas :)
Ne izgovara se kapdevilja nego KAPDEVILA se izgovara, sad sam to objasnio ... vela havle ...

zl0cko
Kontakt:

Post Postao/la zl0cko » 17 jun 2009, 23:48

Genghis je napisao/la:
zl0cko je napisao/la:

Ne izgovara se kapdevilja nego KAPDEVILA se izgovara, sad sam to objasnio ... vela havle ...
sve zavisi koji jezik govoris ;) u Bosni se to kaze Kapdevilja ! ;)

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 17 jun 2009, 23:57

šta kaže danas komentator na utakmici Novi Zeland-J.Afrika - poslije sudara glavama fudbalera , kad su igracu stavili zavoj na glavu : "Sad ćemo ga makar lakše raspoznavati na terenu _<šuti par sekundi>___na njegovu žalost" :)

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 17 jun 2009, 23:59

zl0cko je napisao/la:sve zavisi koji jezik govoris ;) u Bosni se to kaze Kapdevilja ! ;)
Pa dobro, svi znamo da se imena citaju onako kako se citaju ondje odakle poticu, tako da je mene nerviralo to cjepidlacenje oko komentatora koji ispravno izgovara ime, ali meni je svejedno nek izgovara kako ko hoce, bitno je da se zna na koga se misli, ali opet ponavljam nek makar se ne vrijedja onaj koji ispravno izgovara ...

@ no rules - ma bilo je dobrih fazona, glavno je za one trube ... hahaha

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 18 jun 2009, 00:00

ultrasstyle_tz je napisao/la:sto se i vi ljudi opterecavate glupostima to je nevjerovatno...kapdevilja-kapdevila,isti q znamo svi na koga misli i dosta je...eto nek i jedan engleski,talijanski,spanski komentator zna izgovorit Salihamidžić,Džeko,Kranjčar,Čorluka,Gavrančić itd itd..zasto bi se nasi morali opterecavat da tacno traze kako se izgoravaju igraci nekih zemalja,da paze na svaki glas,akcenat itd itd
I upravu si ,jer svi engleski komentatori i ne samo oni uvijek su Mihaela Sumahera zvali Majkl,a covjek svabo i ime mu Mihael.Takodje isti slucaj i sa Balakom.A sada kako se kaze Vila ili Vilja,sve zavisi jer nije pravilno onako kako citaju englezi nego je pravilno kako se njegovo ime ili prezime cita odnosno izgovara u zemlji mu domovini.Ja mislim da su napadacu Ajaxa a kasnije Barselone i mnogih drugih timova komentatori izmijenjali prezime da na kraju niko nije znao kako se tacno izgovara njegovo prezime.Rijec je naravno o Klajvertu,Klojvertu,Klojfertu ili vec kako jos .Hajde pozzzzzzzz.Zanimljivo alui ne od presudnopg znacaja.
BosnaE

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 18 jun 2009, 00:07

Ha nije nijedan potpuno u pravu, no eto. ll u spanjolskom ovisi o regiji (latinska, juzna amerika, regije spanjolske), al bi u ovom slucaju bilo najblize ''zarolanom'' l, ili engleskom y, dok je po ovim balkanskim jezicima to neupitno najblize lj, ali nije bitno zato sto je Capdevila, a ne Capdevilla, tako da je sigurno l, a ne lj ili slicno tome. Usput receno. :)
...Život za Široki...

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 18 jun 2009, 00:12

ŠB_Fidelis je napisao/la:Ha nije nijedan potpuno u pravu, no eto. ll u spanjolskom ovisi o regiji (latinska, juzna amerika, regije spanjolske), al bi u ovom slucaju bilo najblize ''zarolanom'' l, ili engleskom y, dok je po ovim balkanskim jezicima to neupitno najblize lj, ali nije bitno zato sto je Capdevila, a ne Capdevilla, tako da je sigurno l, a ne lj ili slicno tome. Usput receno. :)
Nije cisto l, ali problem je sto je momak iz Katalonije, tako da se izgovara na katalonskom , ne na spanskom ;)

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.