FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koju poziciju će zauzeti FKS na kraju ove sezone?

Prvaci
28
11%
Drugi
24
9%
Treći
72
27%
Četvrti
68
26%
Peti
24
9%
Šesti
15
6%
Sedmi
6
2%
Osmi
10
4%
Ispadamo iz lige
16
6%

Ukupno glasova: 263

Lavcina
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Lavcina » 20 dec 2025, 19:56

Sta vi mislite sta je razlog, da se zadnjih par kola sudjenje nama kao klubu drasticno popravilo?
Ja mislim, da su se Mamici tu upetljali. Ne oni kao licno, ali da su poslali svoje ljude na par adresa pa mozda cak i direktno ovim prodanim dusama od sudija.
Vidjet cemo kako ce to biti na proljece, ali je bas cudno, da imamo napokon normalno sudjenje.

plisek
Kontakt:

Post Postao/la plisek » 20 dec 2025, 20:06

Fouzi1 je napisao/la:
20 dec 2025, 17:37
plisek je napisao/la:
20 dec 2025, 16:47
Imal ko da prati Dinamo i HNL? Imam info da Mamic radi na dovodjenju nekog Dinamovog omladinca, spic 18 godina. Ne znam ko je gledao sam im wkipu na TM nmg da skontam ko je. Vjerovatno u mladom timu igra
Jedinog kojeg sam ja nasao da odgovara tom opisu a pritom da je dobar je Leonardo Perkovic, trenutno ima 8 golova u 12 utakmica i prosle sezone igrao za U19 Lokomotive. Tu je i ovaj Mislav Cutuk 7 golova u 12 utakmica i prosao za sad sve Dinamove mladje kategorije. To je to sto sam ja nasao ali mozda bude neki skroz treci tamo
moguce i da je neko na posudbi sto je braco napisao, haj znaj, al eto to je info sto je dosla, vidjet cemo
2x šampion Jugoslavije
5x šampion Bosne i Hercegovine
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
--Najtrofejniji klub u Bosni i Hercegovini--
---------Saraj'vo, za tebe zivimo!!--------

Ajlah
Kontakt:

Post Postao/la Ajlah » 20 dec 2025, 20:30

Ronaldo zapratio princa :kafa:

obrijanopile
Kontakt:

Post Postao/la obrijanopile » 20 dec 2025, 20:48

Lavcina je napisao/la:
20 dec 2025, 19:56
Sta vi mislite sta je razlog, da se zadnjih par kola sudjenje nama kao klubu drasticno popravilo?
Ja mislim, da su se Mamici tu upetljali. Ne oni kao licno, ali da su poslali svoje ljude na par adresa pa mozda cak i direktno ovim prodanim dusama od sudija.
Vidjet cemo kako ce to biti na proljece, ali je bas cudno, da imamo napokon normalno sudjenje.
Iskreno, ja ne vjerujem da tu ima ikakve veze s Mamićima niti s nekim njegovim ljudima. Mislim da je realniji razlog to što se Borac ove sezone dovoljno odvojio od nas i da trenutno nismo direktna prijetnja u borbi za vrh. Uz to, svi znamo da se Zrinjskom uglavnom sudi korektnije nego Borcu i da će se ta dva kluba međusobno „fajtati“ za svoje interese. Dok smo mi malo po strani, sudije nemaju poseban pritisak i zato sudjenje izgleda normalnije nego ranije. Međutim, ako bi se desilo da se na proljeće ozbiljno približimo vrhu i direktno umiješamo u tu borbu, mislim da bismo vrlo brzo vidjeli kako bi sudjenje ponovo izgledalo. Zato ovo sada više doživljavam kao trenutnu situaciju, a ne kao neku veliku promjenu sistema ili nečiji uticaj iza kulisa.
Evo i oni tebe selame!

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 20 dec 2025, 20:48

fks74 je napisao/la:
20 dec 2025, 19:21
Ima li neki dobar igrač da nije iz Hrvatske ?
Ako će pomoći ekipi, ako će nam poboljšati igru, šta me briga da je s Marsa? Kakve to veze ima?
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 20 dec 2025, 20:58

Pendulum je napisao/la:
20 dec 2025, 20:48
fks74 je napisao/la:
20 dec 2025, 19:21
Ima li neki dobar igrač da nije iz Hrvatske ?
Ako će pomoći ekipi, ako će nam poboljšati igru, šta me briga da je s Marsa? Kakve to veze ima?
Ok, nemam ja ništa protiv njih samo mislim da ima u EU još dobrih igrača. Ono što bi doveo iz Hrvatske će vjerovatno pokupiti Dinamo i Hajduk. :salut:

MSOZ101
Kontakt:

Post Postao/la MSOZ101 » 20 dec 2025, 21:21

Ako je suditi prema onome što je Mario pričao tokom odgovora na naša pitanja, neće biti veliki rotacija u igračkom kadru i to je ono što svi otprilike znamo.

Golmani: Banić, Mušija, Rockov - ovde bih ja Mušiju poslao na posudbu jer mu je važno da ima minute sad, a doveo nekog iskusnog golmana koji će biti kvalitetna rezerva jer je Banić izgleda malo sklon nekim povredicama. Rockov raskid.

Desni bekovi: Beganović, Ristovski - Beganović je neka standardna opcija, Rile može zakrpiti kada je kritično, ali izvjesno je da ćemo ovde imati novo ime, nadam se nekoj mlađoj opciji sa velikim plućima i kvalitetnim centaršutem.

Desni stoperi: Gojković, Bralić, Turda, Paskalev - ovde je sve ok, Paskalev raskid

Lijevi stoperi: Maroodza - ne znam šta napisat, imamo stopera koji su dešnjaci, Mujkić može pokriti, ali Mario ga koliko se sjećam nikada nije stavio na lijevog stopera. Sada dovoditi šestu opciju nešto nisam za.

Lijevi bekovi: Mujkić, Kuprešak - defanzivna i ofanzivna opcija, super balans, ne bih ništa ovde dirao

Defanzivni i centralni vezni: Cimirot, Ignatkov, Krdžalić, Mamas - Mamasa bih pitao za raskid i doveo pokretljivog ali i malo višeg igrača jer u sredini visine nemamo

AMF: Ljajić, Elezi - taman sve

Krila: Guli, Kyeremeh - Kyeremeh zbog pozicije stranca ganjat transfer, Guli možda ostaje, ali još uvijek nam trebaju dva krila, jedan baš dobar igrač i jedan talenat, eh sad hoćemo li priključiti nekog ili dovest to me ne zanima

Napadači: Renan, Mlinarić, Butić, Ristić, Chidi - Ristić i Chidi posudba, ovo ostalo nisam pametan, svi su dobri igrači, Mlinarić i Renan sve bolje izgledaju, da li sad imamo neku kvalitetnu opciju za dovesti pitanje je.

Ostale mlade igrače nisam navodio jer pojma nemamo ko može zadovoljiti struku tokom priprema.

PapakIzSa
Kontakt:

Post Postao/la PapakIzSa » 20 dec 2025, 21:30

MSOZ101 je napisao/la:
20 dec 2025, 21:21
Ako je suditi prema onome što je Mario pričao tokom odgovora na naša pitanja, neće biti veliki rotacija u igračkom kadru i to je ono što svi otprilike znamo.

Golmani: Banić, Mušija, Rockov - ovde bih ja Mušiju poslao na posudbu jer mu je važno da ima minute sad, a doveo nekog iskusnog golmana koji će biti kvalitetna rezerva jer je Banić izgleda malo sklon nekim povredicama. Rockov raskid.

Desni bekovi: Beganović, Ristovski - Beganović je neka standardna opcija, Rile može zakrpiti kada je kritično, ali izvjesno je da ćemo ovde imati novo ime, nadam se nekoj mlađoj opciji sa velikim plućima i kvalitetnim centaršutem.

Desni stoperi: Gojković, Bralić, Turda, Paskalev - ovde je sve ok, Paskalev raskid

Lijevi stoperi: Maroodza - ne znam šta napisat, imamo stopera koji su dešnjaci, Mujkić može pokriti, ali Mario ga koliko se sjećam nikada nije stavio na lijevog stopera. Sada dovoditi šestu opciju nešto nisam za.

Lijevi bekovi: Mujkić, Kuprešak - defanzivna i ofanzivna opcija, super balans, ne bih ništa ovde dirao

Defanzivni i centralni vezni: Cimirot, Ignatkov, Krdžalić, Mamas - Mamasa bih pitao za raskid i doveo pokretljivog ali i malo višeg igrača jer u sredini visine nemamo

AMF: Ljajić, Elezi - taman sve

Krila: Guli, Kyeremeh - Kyeremeh zbog pozicije stranca ganjat transfer, Guli možda ostaje, ali još uvijek nam trebaju dva krila, jedan baš dobar igrač i jedan talenat, eh sad hoćemo li priključiti nekog ili dovest to me ne zanima

Napadači: Renan, Mlinarić, Butić, Ristić, Chidi - Ristić i Chidi posudba, ovo ostalo nisam pametan, svi su dobri igrači, Mlinarić i Renan sve bolje izgledaju, da li sad imamo neku kvalitetnu opciju za dovesti pitanje je.

Ostale mlade igrače nisam navodio jer pojma nemamo ko može zadovoljiti struku tokom priprema.
chidi je kod nas na posudbi kolko ja znam
Za bordobijele boje

SHZ82
Kontakt:

Post Postao/la SHZ82 » 20 dec 2025, 21:40

Lavcina je napisao/la:
20 dec 2025, 19:56
nije se nama popravilo sudjenje vec u cijeloj ligi se popravilo. Evo zadnje sta sam upratio da je Gigovic masakriro Rudar sa kartonima pred Banja Luku.
Vidjet cemo na proljece sta ce biti, moguce da ce se smanjiti izravne pomoci u utakmicama Borcu i Zrinjskom ali ovako nekog iskasapit pred gostovanje jednom od ove dvije ekipe vrlo moguce.
Moguce da cr biti cirkusa oko ostanka, jer Rudar ako ostane sa ovim igracima oni ce na proljece biti jako opasni tako da mislim da ce se Slogi malo siljiti gdje god se mogne, jer Sloga ce se uvijek sklonit Borcu dok Rudar to nece uraditi

VolimoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la VolimoSarajevo » 20 dec 2025, 21:46

Pa sad mogu normalno suditi kad su ovi pobjegli sa bodovima.

Zapadunapad
Kontakt:

Post Postao/la Zapadunapad » 20 dec 2025, 21:59

Beganovic ide u Rusiju …

Herson

Post Postao/la Herson » 20 dec 2025, 22:08

Zapadunapad je napisao/la:
20 dec 2025, 21:59
Beganovic ide u Rusiju …
Koliko plaćamo za to?

Kyle88
Kontakt:

Post Postao/la Kyle88 » 20 dec 2025, 22:28

rimljanin90 je napisao/la:
20 dec 2025, 19:50
DoktorXabaras je napisao/la:
20 dec 2025, 17:21
Jet2Holiday je napisao/la:
20 dec 2025, 17:14

Duric je prevara i izvlacenje para iz kluba.
Ovakvih igraca je tad u akademiji bilo i boljih.

Mnogo je primjera kako se lose radilo, ali niko ne prica jer ne prati akademiju.

I ovo do sad sto smo izvukli je dobro bilo, ali toliko su nas unazadili odredjeni ljudi kojima je bio samo vlastiti interes u glavi.
Nazalost, moglo je minimum za 50% sve bolje biti nego sto je do sad.
Pa hajd ako već pratiš prosvjetli nas, koji su to igrači propali jer nisu dobili šansu.
Hamzic
Da je bio dobar bar kod jednog trenera bi dobio minutazu ili bi pravio razliku u Radniku.

hansbosna
Kontakt:

Post Postao/la hansbosna » 20 dec 2025, 22:28

Fouzi1 je napisao/la:
plisek je napisao/la:
Imal ko da prati Dinamo i HNL? Imam info da Mamic radi na dovodjenju nekog Dinamovog omladinca, spic 18 godina. Ne znam ko je gledao sam im wkipu na TM nmg da skontam ko je. Vjerovatno u mladom timu igra
Jedinog kojeg sam ja nasao da odgovara tom opisu a pritom da je dobar je Leonardo Perkovic, trenutno ima 8 golova u 12 utakmica i prosle sezone igrao za U19 Lokomotive. Tu je i ovaj Mislav Cutuk 7 golova u 12 utakmica i prosao za sad sve Dinamove mladje kategorije. To je to sto sam ja nasao ali mozda bude neki skroz treci tamo
Sigurno niko iz Dinamove omladinske škole neće biti posuđen ili prodan Sarajevu dokle god je Mamić u igri. Osim toga, Dinamo neće svoje najbolje napadačke talente kao što su Čutuk ili Žulfić posuditi Sarajevu. Ako išta, to bi išlo Zrinjskom. Iz Hrvatske niko neće praviti poslove sa Mamićem.
Ja se, nažalost, ne bih previše oslanjao na uključenost Mamića u klub. Čovjek je vrhunski biznismen, ali je već dugo van posla i potpuno izgorio. Unutar Evrope će mu biti teško pokrenuti bilo kakve poslove. Turska, Rusija ili Arabija – samo službeno s njim. Ono što će on naravno pokušati jeste da izgradi i unaprijedi akademiju, koja je već sada najbolja u drzavi. Međutim, sumnjam da može stvoriti fabriku koja proizvodi igrače kao što je to bilo u Dinamu. To su bili drugi uslovi, više novca, veći potencijal igrača i već su postojale dobre strukture prije.
Ja sam po pitanju Mamića prilično skeptican i ne bih očekivao previše.

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 20 dec 2025, 22:39

hansbosna je napisao/la:
20 dec 2025, 22:28
Fouzi1 je napisao/la:
plisek je napisao/la:
Sigurno niko iz Dinamove omladinske škole neće biti posuđen ili prodan Sarajevu dokle god je Mamić u igri. Osim toga, Dinamo neće svoje najbolje napadačke talente kao što su Čutuk ili Žulfić posuditi Sarajevu. Ako išta, to bi išlo Zrinjskom. Iz Hrvatske niko neće praviti poslove sa Mamićem.
Ja se, nažalost, ne bih previše oslanjao na uključenost Mamića u klub. Čovjek je vrhunski biznismen, ali je već dugo van posla i potpuno izgorio. Unutar Evrope će mu biti teško pokrenuti bilo kakve poslove. Turska, Rusija ili Arabija – samo službeno s njim. Ono što će on naravno pokušati jeste da izgradi i unaprijedi akademiju, koja je već sada najbolja u drzavi. Međutim, sumnjam da može stvoriti fabriku koja proizvodi igrače kao što je to bilo u Dinamu. To su bili drugi uslovi, više novca, veći potencijal igrača i već su postojale dobre strukture prije.
Ignatkov redovan, Dizdarevic dobio priliku, Mehmedovic evo ce na pripreme ic. 3 igraca u polusezoni
Koliko ih je jos dobilo ugovore nedavno

Bordo10
Kontakt:

Post Postao/la Bordo10 » 20 dec 2025, 22:39

Ako si skeptican po pitanju Mamica onda vracaj klub na tvornicke postavke, ako ovdje Mamic ne moze napravit rezultate, koji je jedan od pet najboljih menadzera na svijetu, ne treba nam ni igrati dalje.

junioR
Kontakt:

Post Postao/la junioR » 20 dec 2025, 22:48

hansbosna je napisao/la:
20 dec 2025, 22:28
Fouzi1 je napisao/la:
plisek je napisao/la:
:facepalm:

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 20 dec 2025, 22:51

Ima dva posta na temi Sarajeva oba negativna.
Lako je zaključiti o čemu se tu zapravo radi.

misstianopenaldo
Kontakt:

Post Postao/la misstianopenaldo » 20 dec 2025, 23:19

Nego zna li se za kolko ode Guli?

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 20 dec 2025, 23:31

plisek je napisao/la:
19 dec 2025, 22:29
Evo Zekic u inkubatoru prica o odlasku iz Sarajeva, kaze da je i prije Radnika bio vec na izlaznim vratima, nisam bas skontao sta je pricao o platama, malo je nejasno bilo. Posro se i po sudjenju, sto rece nije bilo moguce vise od kupa uzeti
Oko plata je to, da u isto vrijeme ne bude plata svima u klubu. Nekad kasni osoblju kluba duže od igrača itd..
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, Fouzi1, gh0stHZ, Google Adsense [Bot], Lavcina, NeSamSafetee, Vanja8 i 41 gost.