FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
66
19%
2. Borbu za Evropu
154
45%
3. Sredinu tabele
57
17%
4. Borbu za opstanak
62
18%

Ukupno glasova: 339

Kajkutenjoyer
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Kajkutenjoyer » 20 dec 2025, 11:33

Sarun je napisao/la:
20 dec 2025, 11:31
Kajkutenjoyer je napisao/la:
20 dec 2025, 10:24
perodeformero je napisao/la:
20 dec 2025, 07:40
Jedini ispravan put su kvalitetni omladinci, ili eventualno akademija kako je već sad moderno da se to zove, sve ostalo je šuplja priča koja će se samo otjerati ljude sa stadiona
Pogledas partizan i sve ti jasno, ljudi u dubiozi teškoj bili, rekli ajmo se djeci okrenut, dug nam je 40 miliona, sada onog malog kostica ispod 20 nece da saslusaju, a govorimo o ligi koja je bliža našoj neg HNL...
Slazem se da nemamo omladince da valjaju, al moraju se bar dva iskopat...
Nisam bas siguran da mi imamo trenere koji mogu dovesti djecu na taj nivo.
ma kad se ima para sve se moze, samo ne treba gledat kone i njihove transfere, jer onako ne treba sa parama
nek crknu dusmani, najjaci smo

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 20 dec 2025, 11:37

Bit će Željo opet šampion opet šampion opet šampion :bih:
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

Azzuri
Kontakt:

Post Postao/la Azzuri » 20 dec 2025, 12:24

20 dec 2025, 11:09
Alipasino je napisao/la:
20 dec 2025, 10:50
Nesto mi pade napamet.Jeli ovo polusezona u kojoj smo od postojanja dali najmanje golova.Evo zadnja 3 kola tj 270 minuta bez gola od toga 2 kuci sa buranijom.I još neko pita trebali nam investitor.Ma jok ba sta će nam.Kad mogu Sloboda i Čelik mozemo i mi igrat drugu ligu.
sa Ivkovićem ja mislim da smo slican broj dali, ali tad smo bili pred gasenjem....

15golova
To sezonu zapoceli najteze u zadnjijh 15 ak godina, u totalnoj krizi a slavimo 100 godina. Kasnile nam pripreme 10 dana, prijateljska protiv Leotara na Grbavici mi korner dobijemo raja na jugu ovacije, iz ocaja :D te polusezone odigrasmo iznad svih ocekivanja predovdeni nekim Ivkovicem, Bojo nam najbolji strijelac bio, Subasic i Mujezinovic na krilima, Vištica, Beća, Zdunić i ostali poluigrači..i ostali u igri za europu na polusezoni..onda dosao kuhar i sve unistio, kao i sada Adzem, kome smo mi sve vjerovali samo jer je nas.

Zhustri
Kontakt:

Post Postao/la Zhustri » 20 dec 2025, 12:34

Da li je investitor saglasan sa činjenicom da bakljde , petarde i topovski udari redovno izvlače novac iz kluba?

b00t
Kontakt:

Post Postao/la b00t » 20 dec 2025, 12:47

Zhustri je napisao/la:
20 dec 2025, 12:34
Da li je investitor saglasan sa činjenicom da bakljde , petarde i topovski udari redovno izvlače novac iz kluba?
Prosle sezone 123000km u zrak otislo 😁

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 20 dec 2025, 13:16

b00t je napisao/la:
20 dec 2025, 12:47
Zhustri je napisao/la:
Kakve veze ima, to jedan veci grad za jednu novogodisnju noc ispuca a mi pucamo cijelu godinu :bih:
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

b00t
Kontakt:

Post Postao/la b00t » 20 dec 2025, 13:26

dubioza144 je napisao/la:
20 dec 2025, 13:16
b00t je napisao/la:
20 dec 2025, 12:47
Zhustri je napisao/la:
Kakve veze ima, to jedan veci grad za jednu novogodisnju noc ispuca a mi pucamo cijelu godinu :bih:
Jest zato 3 kloca u napadu umjesto jednog sposobnog… Koliko god dobra uradimo za klub,toliko se i poseremo ponasanjem na tribinama.. Mi nikako da skontamo da se s rogatim ne isplati bost.. Ili sto kaze stara.. Kadija te tuzi,kadija te sudi :)

Lynx
Kontakt:

Post Postao/la Lynx » 20 dec 2025, 13:49

Sljedeće subote aBd u ovo vrijeme :beba:
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono

“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”
Velid Spaho

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 20 dec 2025, 14:00

Lynx je napisao/la:
20 dec 2025, 13:49
Sljedeće subote aBd u ovo vrijeme :beba:
Nadam se da nece bit vatrometa, mogo bi nas savez kaznit sa nekih 10 000KM :mrgreen:

Arma00
Kontakt:

Post Postao/la Arma00 » 20 dec 2025, 15:23

"Klub s Grbavice danas je objavio da će pauza trajati do 5. januara, kada je zakazana prozivka i prvi trening u sklopu priprema za proljetni dio sezone.

Zbog organizacijskih razloga, uključujući smještaj, prijevoz i odigravanje pripremnih utakmica, u Željezničar su odlučili da se glavni dio priprema realizuje u turskoj Antaliji, u periodu od 18. januara do 1. februara.

Tokom boravka u Antaliji planirano je odigravanje pripremnih susreta protiv sljedećih ekipa:

20. januar – Novi Pazar

24. januar – Pelister

25. januar – Michalowice

31. januar – Cherkasy

Također, s Grbavice su potvrdili da će razgovori sa kandidatima za poziciju šefa stručnog štaba biti obavljeni nakon sjednice Skupštine FK Željezničar, zakazane za 26. decembar."

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 20 dec 2025, 15:47

seha77 je napisao/la:
19 dec 2025, 20:37
Pablo11 je napisao/la:
19 dec 2025, 20:28
Railwayman30 je napisao/la:
19 dec 2025, 20:08

Koliki je fitilj,hoce li brzo puci 😁
Mozda za nekih 7 dana.
Mozemo li znati nesto o tome :D
Samo sjednicu treba ispratiti.
Fk Željezničar.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 20 dec 2025, 16:14

Arma00 je napisao/la:
20 dec 2025, 15:23
"Klub s Grbavice danas je objavio da će pauza trajati do 5. januara, kada je zakazana prozivka i prvi trening u sklopu priprema za proljetni dio sezone.

Zbog organizacijskih razloga, uključujući smještaj, prijevoz i odigravanje pripremnih utakmica, u Željezničar su odlučili da se glavni dio priprema realizuje u turskoj Antaliji, u periodu od 18. januara do 1. februara.

Tokom boravka u Antaliji planirano je odigravanje pripremnih susreta protiv sljedećih ekipa:

20. januar – Novi Pazar

24. januar – Pelister

25. januar – Michalowice

31. januar – Cherkasy

Također, s Grbavice su potvrdili da će razgovori sa kandidatima za poziciju šefa stručnog štaba biti obavljeni nakon sjednice Skupštine FK Željezničar, zakazane za 26. decembar."
Bravo Zeljo
Obavezno povedti Kororu, Gojaka i Dragovica
Taj Cherkasy je trenutno prvi na tabeli u Ukrajini
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 20 dec 2025, 16:40

Nadam se da cemo ozvaniciti neku saradnju sa Sturmom i simbolicno im dati Kororu koji talenat
Korora kad hipoteticki uspije Sturm ce sam dolaziti da kupuje od nas igrace
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

Kajkutenjoyer
Kontakt:

Post Postao/la Kajkutenjoyer » 20 dec 2025, 16:41

Azzuri je napisao/la:
20 dec 2025, 12:24
Alipasino je napisao/la:
20 dec 2025, 10:50
Nesto mi pade napamet.Jeli ovo polusezona u kojoj smo od postojanja dali najmanje golova.Evo zadnja 3 kola tj 270 minuta bez gola od toga 2 kuci sa buranijom.I još neko pita trebali nam investitor.Ma jok ba sta će nam.Kad mogu Sloboda i Čelik mozemo i mi igrat drugu ligu.
sa Ivkovićem ja mislim da smo slican broj dali, ali tad smo bili pred gasenjem....

15golova
To sezonu zapoceli najteze u zadnjijh 15 ak godina, u totalnoj krizi a slavimo 100 godina. Kasnile nam pripreme 10 dana, prijateljska protiv Leotara na Grbavici mi korner dobijemo raja na jugu ovacije, iz ocaja :D te polusezone odigrasmo iznad svih ocekivanja predovdeni nekim Ivkovicem, Bojo nam najbolji strijelac bio, Subasic i Mujezinovic na krilima, Vištica, Beća, Zdunić i ostali poluigrači..i ostali u igri za europu na polusezoni..onda dosao kuhar i sve unistio, kao i sada Adzem, kome smo mi sve vjerovali samo jer je nas.
Kuhar je dosao jer i ti poluigraci su otisli, pa je pravio od nista nešto, armin hodzic na spicu a imo spiceve u ekipi, sve ti je jasno kakav je to kvalitet
nek crknu dusmani, najjaci smo

Valter
Kontakt:

Post Postao/la Valter » 20 dec 2025, 16:45

Bez obzira na eventualni ulazak investitora koji uz to ima dobre namjere, mi koji volimo Želju moramo biti mnogo, mnogo strpljivi jer teško se puno toga može promjeniti u nekom kračem vremenu. Trebače 2-3 godine da se stvari dovedu na neku nulu (po pitanju dugovanja i više). Veliki broj onih koji su u i oko Želje ne bi trebali više biti tu. Od raznih trenera omladinskog pogona, prvog tima, preko velikog broja igrača morat će se istrpiti vremenski period da se raskinu ili isteknu ugovori postojećim, pronađu adekvatni stručni ljudi da izvrše potpunu reorganizaciju i podignu kvalitet. Nažalost biće i tada nekih promašaja kod dovođenja igrača. Za početak najvažnije je pronaći trenera koji zaista zna i koji ima i lični motiv (osim finansijskog) da se pokaže i dokaže. Neka sklapa igračku križaljku s tim da mora krenuti od pozicije br.1 jer svaki ozbiljan tim počiva na golmanu koji osim dobrih intervencija treba da intenzivno učestvuje u organizaciji igre. Ako se krene sa nekim koji samo nabija loptu u bunar imat cemo deja vu. U ovom trenutku nemamo igrača iz omladinskog pogona koji su upotrebljivi ili ih imamo jako malo pa čemo morati i tu sačekati da formiramo standardnog igrača za prvih 11 koji u nekom periodu može donijeti i neki novac klubu. Da je više krenuti sa promjenama i da vidimo neku uzlaznu putanju pa koliko nam u nekom trenutku to izgledalo sporo.

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 20 dec 2025, 18:20

20 dec 2025, 16:41
Azzuri je napisao/la:

15golova
Kuhar je dosao jer i ti poluigraci su otisli, pa je pravio od nista nešto, armin hodzic na spicu a imo spiceve u ekipi, sve ti je jasno kakav je to kvalitet
Tacno tako, kuhar je preuzeo i goru situaciju. Ivkovic je imao i Juricica u napadu..

Kuhar doslovno pojacanja Resic, Fatai.. vratio Stilica kojeg je Ivkovic otpisao. Zamisli stanje uma navijaca i uprave dodje covjek i kaze ne treba meni Semir Stilic. Ali zato je bilo para i mjesta za neke menadzerske seme kao i uvijek.

Najavljivani strajkovic, 6-7 igraca Edis je naslijedio. I sljedece godine smo izborili Evropu odradio 85% sezone..
Jaganjac sad ne moze da se nosi sa pritiskom i seniorskim fudbalom, zamisli kako bi ga bilo gledati cetri godine ranije.

Ali treba njega popljuvati a dici Basica i Ivkovica. Znas nas **** ti nas.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 20 dec 2025, 18:36

zeljovolimte je napisao/la:
20 dec 2025, 18:20
Azzuri je napisao/la:

Tacno tako, kuhar je preuzeo i goru situaciju. Ivkovic je imao i Juricica u napadu..

Kuhar doslovno pojacanja Resic, Fatai.. vratio Stilica kojeg je Ivkovic otpisao. Zamisli stanje uma navijaca i uprave dodje covjek i kaze ne treba meni Semir Stilic. Ali zato je bilo para i mjesta za neke menadzerske seme kao i uvijek.

Najavljivani strajkovic, 6-7 igraca Edis je naslijedio. I sljedece godine smo izborili Evropu odradio 85% sezone..
Jaganjac sad ne moze da se nosi sa pritiskom i seniorskim fudbalom, zamisli kako bi ga bilo gledati cetri godine ranije.

Sta kontas da ga vratimo, adzem nek bude pomocni. Ipak su to nase legende. Igrali srcem za Zelju mislim da ispunjavaju uslove.
Fk Željezničar.

AhmedNurudin
Kontakt:

Post Postao/la AhmedNurudin » 20 dec 2025, 18:59

zeljovolimte je napisao/la:
20 dec 2025, 18:20
Azzuri je napisao/la:

Ma brate nema smisla pričati o nečemu od čega je prošlo 3 godine ali kad to pročitaš shvatiš pojedine Željine navijače. Edisa nazivati kuharom za onu polusezonu sa Fatai-jem, Resićem, Čerimagićem i Vučenovićem je sramota. Ali šta reći kad je za pojedince Amar Osim dušman Kluba i persona non grata. Dobro mi ikako.

tiagofaria25
Kontakt:

Post Postao/la tiagofaria25 » 20 dec 2025, 18:59

NoDi80 je napisao/la:
20 dec 2025, 16:40
Nadam se da cemo ozvaniciti neku saradnju sa Sturmom i simbolicno im dati Kororu koji talenat
Treba napraviti memorijalni turnir, Ivica Osim.

Sturm Graz, JEF United Chiba, Željezničar stalni učesnici. :)

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 20 dec 2025, 19:16

NoDi80 je napisao/la:
20 dec 2025, 16:40
@admin hocete li ga banovati vise

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 24 gosta.