FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Bianconeri1988
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Bianconeri1988 » 27 apr 2011, 11:18

nookey je napisao/la:Raja zapamtite dobro šta ću vam reći,
sutra ( četvrtak ) ćemo rastočiti Čelika, znači ono protiv Dinama je bila nula, kako ćemo sutra odigrati.
Zašto? Zato što je ovo utakmica u kojoj osvajamo trofej, svi smo svjesni da nema ništa od titule, a pogotovo igrači, tako da će izginuti na terenu, a znaju da mogu odigrati dobro samo im treba motiva.

S druge strane, sjetim se uvijek onog finala sa Slobodom 3-1, kad je Burek pogodio prečku s pola terena ( jedini put u karijeri :D ) tada smo bili odron od ekipe, ali kad su istrčali na teren kao da je Manchester istrčao, pregazili smo ih.

Ja vjerujem da će tako biti i sutra , jer ako ovdje ne daju sve od sebe onda stvarno ne znam kad će.
I ja mislim, ako budu naloženi kao protiv Dinama i s obzirom na ambijent, publika, važnost utakmice 3 komada ćemo im uvaliti :D
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

MU'MIN T.M.
Kontakt:

Post Postao/la MU'MIN T.M. » 27 apr 2011, 11:39

Nekima je bolno gledati F.K.Zeljeznicar ponovo u finalu,i strahuju od trofeja drugu godinu za redom.Prosle se godine navijalo za Borac,ove za celik,iduce...a nikako da konacno navijaju za svoj klub.Ja vas zalim,jer meni je Zeljeznicar na prvom mjestu,a ne navijam konstanto za ekipu koja igra protiv komsinica.Komplex? Malo je reci.Uglavnom, dok tako razmisljate i bicete tu gdje jeste,jer pripadnici grupe koja se vodi gluposcu tipa'Nek komsiji crkne krava...',ili ciji je uspjeh isapdanje Zelje u 1/2 kupa UEFA, ni ne moze da vidi dalje od nosa (svoje mnogobrojne probleme).Uglavnom, vi bodrite borac u pohodu na prvenstvo, bodrite celik u borbi za kup...a ja cu u finalu Kupa s bakljom u ruci bodriti Zelju, i utuzi i veselju.
T.M. 87
KOŠEVO..god '98,89 min...''Zubanoviiiić, eksplodiralo je Koševo'' (S.T.). DUPLA = 2012
"Dvije stvari neiskorištene su od većine ljudi:ZDRAVLJE I SLOBODNO VRIJEME"

Luca.Toni
Kontakt:

Post Postao/la Luca.Toni » 27 apr 2011, 11:50

Znaci Sutra Svi u Dolinu !!!

Bez Izgovora !!

ŽELJEZNICAR ZA ZIVOT CIJELI !!!
Razumijes ti mene burazere moj :)

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 27 apr 2011, 11:51

Ko može nek pozove:

slika
Čelik Zenica 1945

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 27 apr 2011, 11:55

MU'MIN T.M. je napisao/la:Nekima je bolno gledati F.K.Zeljeznicar ponovo u finalu,i strahuju od trofeja drugu godinu za redom.Prosle se godine navijalo za Borac,ove za celik,iduce...a nikako da konacno navijaju za svoj klub.Ja vas zalim,jer meni je Zeljeznicar na prvom mjestu,a ne navijam konstanto za ekipu koja igra protiv komsinica.Komplex? Malo je reci.Uglavnom, dok tako razmisljate i bicete tu gdje jeste,jer pripadnici grupe koja se vodi gluposcu tipa'Nek komsiji crkne krava...',ili ciji je uspjeh isapdanje Zelje u 1/2 kupa UEFA, ni ne moze da vidi dalje od nosa (svoje mnogobrojne probleme).Uglavnom, vi bodrite borac u pohodu na prvenstvo, bodrite celik u borbi za kup...a ja cu u finalu Kupa s bakljom u ruci bodriti Zelju, i utuzi i veselju.
T.M. 87
Ama kod njih je još gore, jer onda Mujo kaže nek' i meni crkne krava. A, zašto? Pa da Suljina djeca nemaju od koga kupovati mlijeko.
Izvinjavam se, al' sam morao :mrgreen:
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

ThE_mAnIaCs_1987
Kontakt:

Post Postao/la ThE_mAnIaCs_1987 » 27 apr 2011, 12:16

FCS-FCS je napisao/la:
avlami97 je napisao/la:
FCS-FCS je napisao/la:Sto ne vratite lovu raji za one maje...bilo bi posteno . Plus lajbe poslije veleza ;) ;)izgleda da je ona milja za trans bila kap na punu casu
Kad par vasih likova tipa nikad izvini-banovan i slicni razgule sa nase teme ili bar budu rega i normala isto ce se desiti i na ovom vasem forumu. Do tada procitajte par postova vasih likova kod nas u zadnja 24 h i prestanite glumiti fgr
Ama i bez maja, mi smo uvijek spremni za Želju dati cenera, bar znamo da to ide Želji. No, da te nešto tampi: Je li istina da je umjesto premija za Vaše igrače, nakon što se gledali tekmu na Koševu na onom kino-platnu, lovu klepio Blekson za odlazak na utakmicu LP u Milanu?
jest jest..istina je
u bordo dresu sa mepas reklamom na istom ...jasuci slovenacki bager a u dzepu mu milion evra od kloca
mnogo seres mladicu, mnogo
Za zivot cijeli!

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 27 apr 2011, 12:19

Predstavnici Čelika odbili su se pojaviti u Plavom salonu, na zajedničkoj presici sa čelnicima Željezničara, uoči sutrašnje prve finalne utakmice Kupa BiH koja se na stadionu Grbavica igra od 19.30 sati. Zeničani su izrevoltirani cijenom ulaznice za navijače Čelika koja iznosi 10 KM.
Dirljivo! :lol: :lol: :lol:
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 27 apr 2011, 12:23

Bianconeri1988 je napisao/la:
Predstavnici Čelika odbili su se pojaviti u Plavom salonu, na zajedničkoj presici sa čelnicima Željezničara, uoči sutrašnje prve finalne utakmice Kupa BiH koja se na stadionu Grbavica igra od 19.30 sati. Zeničani su izrevoltirani cijenom ulaznice za navijače Čelika koja iznosi 10 KM.
Dirljivo! :lol: :lol: :lol:
Da nije kakva greška, iste im cijene kao i navijačima Želje. :) :) :)
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

BLU SKY

Post Postao/la BLU SKY » 27 apr 2011, 12:36

E sad im zbog ovog treba guzove poderati na grbavici odma im zabit dva tri komada tako da se nemaju cemu u revansu nadati :twisted:
Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85

mrzim_ulizice
Kontakt:

Post Postao/la mrzim_ulizice » 27 apr 2011, 12:37

BLU SKY je napisao/la:E sad im zbog ovog treba guzove poderati na grbavici odma im zabit dva tri komada tako da se nemaju cemu u revansu nadati :twisted:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

BLU SKY

Post Postao/la BLU SKY » 27 apr 2011, 12:40

mrzim_ulizice je napisao/la:
BLU SKY je napisao/la:E sad im zbog ovog treba guzove poderati na grbavici odma im zabit dva tri komada tako da se nemaju cemu u revansu nadati :twisted:
Znas kako ono kazu ko se zadnji smije najslađe se smije 8-)
Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 27 apr 2011, 12:43

avlami97 je napisao/la:
MU'MIN T.M. je napisao/la:Nekima je bolno gledati F.K.Zeljeznicar ponovo u finalu,i strahuju od trofeja drugu godinu za redom.Prosle se godine navijalo za Borac,ove za celik,iduce...a nikako da konacno navijaju za svoj klub.Ja vas zalim,jer meni je Zeljeznicar na prvom mjestu,a ne navijam konstanto za ekipu koja igra protiv komsinica.Komplex? Malo je reci.Uglavnom, dok tako razmisljate i bicete tu gdje jeste,jer pripadnici grupe koja se vodi gluposcu tipa'Nek komsiji crkne krava...',ili ciji je uspjeh isapdanje Zelje u 1/2 kupa UEFA, ni ne moze da vidi dalje od nosa (svoje mnogobrojne probleme).Uglavnom, vi bodrite borac u pohodu na prvenstvo, bodrite celik u borbi za kup...a ja cu u finalu Kupa s bakljom u ruci bodriti Zelju, i utuzi i veselju.
T.M. 87
Ama kod njih je još gore, jer onda Mujo kaže nek' i meni crkne krava. A, zašto? Pa da Suljina djeca nemaju od koga kupovati mlijeko.
Izvinjavam se, al' sam morao :mrgreen:
:mrgreen: Ma stipu njih. :mrgreen:
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

mrzim_ulizice
Kontakt:

Post Postao/la mrzim_ulizice » 27 apr 2011, 12:44

BLU SKY je napisao/la:
mrzim_ulizice je napisao/la:
Znas kako ono kazu ko se zadnji smije najslađe se smije 8-)
:lol: :lol: ko visoko leti nisko pada :lol: :lol: 3 komada :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

banovan
Kontakt:

Post Postao/la banovan » 27 apr 2011, 12:46

lemi_kitao je napisao/la:
banovan je napisao/la:Ne valja ti analiza, realno. Zaista ne znam jel ti čitaš šta pišeš il si baš bezobrazan.

Čelikov napad jako dobar :lol: :lol: :lol: LJudi su dali ukupno 25 golova;
"Loši" napad Želje je dao "samo" 40 golova :lol: :lol:

Po tvom pisanju ispade da su golmani Čelika i Želje tu negdje :lol:

Da ideš na utakmice, kao što ne ideš(ili se praviš blesav), znao bi da je Šeha jedan od najkonstantnijih igrača Želje. Ova utakmica sa Veležom je ubjedljivo najgora. Porediti golmana Čelika i Želje je smiješno. To može uraditi samo onaj koji ne ide na utakmice ili je zlonamjeran.

Željina odbrana je "jaka ali neuigrana" ; Stoji. Zato je Semjon beton od igrača :lol: Bogičević je za njega profesor fudbala bez obzira na kiksove protiv Veleža. Usput, naša odbrana u većini utakmica je igrala sasvim solidno. Bilo je kiksova Mešića i Vasilića u zadnje vrijeme pa su dobili nogu iz ekipe. Nijema i Bogičević su za klasu bolji štoperski par. Čuj Semjon Milošević. aaaaaaaaaaaaaa

Čelik ima Purića a mi Višću. Višća više oscilira al je zato bolji igrač. Kad ga krene nemoguće ga je zaustaviti. Purić je realno konstantniji. Tu se donekle slažem al smao donekle.

Željo je baš strašan, u tim kup utakmicama. Nismo izgubili vijek cijeli. Kup utakmice su naša šansa. Bolje igramo u kupu nego u ligi.

Čuj odlični Čulov, Džafić i Šišić :lol: Kao, oni su odlični(Purić to zaista može biti) i mogu biti prevaga a kod nas "samo" Višća i Zeba ili "neki bljesak" :lol: Jah :lol:

Za kraj, najveća glupost, treneri Čelika i Želje su tu negdje, tako ispade :lol: Ibraković nije dobio Osima NIJEDNOM u pet(brojem: 5) odigranih utakmica. Zapravo, uzeo je ukupno JEDAN BOD ako me sjećanje ne vara :lol: Amar ima par titulica, Ibraković ima finale kupa :mrgreen: To jer tu negdje, u par deka :mrgreen:

S tim da pratim ovaj forum, opazio sam da si solidno zlonamjeran. Kad se ukaže prilika da hrakneš, hraknućeš. Nisam upratio da si išta pohvalio. AKo jesi, iznenadio bih se. Deklarišeš se kao navijač Želje. Realno, ako navijaš za Želju onda si nivo navijača ala Samir Ahmedbegović ili Demir "ledirani" Hotić. Tako se meni čini. Žohara prepoznam na kilometar. Šta ću, previše ulice u nogama :mrgreen:
Tebi ne valja način izražavanja, priča da sam zlonamjeran, žohar i sl. samo zato što sam napisao svoje mišljenje, dovoljno govori o tebi, više nego što treba...pročitaj moj potpis i sve će ti biti jasno...

Ja sam vise posmatrao iz ugla vaznosti finala Kupa i trenutacnoj formi ekipe...

U kupu, Celik ima gol razliku 9-4, mi 15-1 (iskljucujuci duele sa Braniteljem, koji nije adekvatno mjerilo 6-1), oni imali 4 jaka protivnika, mi 2...tako da na napadackom dijelu ova njihova gol razlika ima veći znacaj, ukupno gledajuci, nego nasa...

Golmani, našprimio 1 gol u kupu, njihov 4(sto nije mnogo s obzirom na njihove protivnike), a ako gledas i prvenstvo mi primili 18, oni 21 (zanemariva razlika)

Stoji to da je Bogičević mozda najjaci stoper lige, ali zaboravljas da se tek oporavio i da mu je ovo (ako bude igrao) tek druga ili treca zvanicna tekma nakon dugog oporavka i ko zna hoce li ikada biti onaj stari (nadam se da hoce), Nyemi isto tako tek poceo igrati, Mesic i Vasilicpokazali oscilacije, sam si rekao i klupa, a Milosevic je iskusan i dobar, htio ti to priznati ili ne...

Višća vs. Purić, ti si ih uporedio, ja nisam, ali ako vec zelis i moje misljenje, on nam je glavni adut, ovakve utakmice mu dobro "leze", u finalu protiv Borca lani je to pokazao, dobro igra i u prvenstvu, mada sam misljenja da ga Amar nece staviti sada u prvih 11, nego ce biti adut s klupe...Puric je sto tako Celikov glavni adut, igra dobro, ima vise iskustva od Visce i biti ce velika opasnost...

Istina da bolje igramo u kupu, nestvarno dobro, jako dugo nemamo poraza sto je za svaku pohvalu, ali forma u zadnje vrijeme nedaje veliku sigurnost za kup, Celik igra prilicno dobro...pogotovo me strah sto smo od Slobode i Sirokog primili po gol, a od Veleza dva...

Džafić je odlican igrac, mišljenja sam da smiri bubice bio bi među najjacim igracima lige, mozda ce ga ovo finale potaknuti da pokaze sta zna, Sisic je partijom protiv Sarajeva pokazao da moze biti opasan i da dobija priliku da pokaze sta zna, Culov iz drugog plana...pa ako im prikljucis standardno dobrog Purica, iskusnog Hadzica, nepredvidivog i opasnog Adilovica (8 golova u sezoni)onda imaju bolji napad od nas, ustvari mi ga i nemamo :) nazalost :roll:

Recimo kad Amar napravi ovakav uspjeh sa bilo kojim drugim timom osim Zelje, Ibrakovic je to ucinio sa Celikom, bio na dobrom putu u Velezu, onda ce biti bolji, ovako su tu negdje...

Senči (op.a. nikad_izvini, sada banovan) ako ti zbog godina ili vec cega drugog previse subjektivno gledas na Zelju, to je tvoja stvar i nemoj na racun mog, vlastitog misljenja sebe praviti vecim i boljim navijacem...
Možemo mi ovako do prekosutra. Čuj oni su izbacili 4 jaka protivnika i mi 2 :lol: MI smo izbacili Borac, Široki(koji je izbacio njanje). Mi smo defakto, direktno ili indirektno, počistili sve jake ekipe iz kupa.

Zaista sam primjetio da kada možeš da pljuneš, pljunućeš. Da si nešto pohvalio, nisma primjetio. Zanimljivo. Šta reći o takvom konceptu pisanja '

Neko neupućen, kada bi čitao tvoj post, rekao bi da je Čelik favorit a da se mi možemo uzdati na bljesak nekog igrača i sreću. Tako ispade.

Utamice će biti teške al praviti od Čelika bauk je smiješno. Boj se ovna, boj se ****. Kad ću živjet.

@golum, ne podcjenjujem ja Semjona Miloševića. Ovaj ga proglasi Ferdinandom. Takav mu je haman cijeli post post bio. Zato sam mu tako odgovorio.

banovan
Kontakt:

Post Postao/la banovan » 27 apr 2011, 12:54

nookey je napisao/la:Raja zapamtite dobro šta ću vam reći,
sutra ( četvrtak ) ćemo rastočiti Čelika, znači ono protiv Dinama je bila nula, kako ćemo sutra odigrati.
Zašto? Zato što je ovo utakmica u kojoj osvajamo trofej, svi smo svjesni da nema ništa od titule, a pogotovo igrači, tako da će izginuti na terenu, a znaju da mogu odigrati dobro samo im treba motiva.

S druge strane, sjetim se uvijek onog finala sa Slobodom 3-1, kad je Burek pogodio prečku s pola terena ( jedini put u karijeri :D ) tada smo bili odron od ekipe, ali kad su istrčali na teren kao da je Manchester istrčao, pregazili smo ih.

Ja vjerujem da će tako biti i sutra , jer ako ovdje ne daju sve od sebe onda stvarno ne znam kad će.
Iskreno, ovo je moje mišljenje što smo grohnuli "odjednom". Drugi dio sezone je počeo "odlično". Razbili smo OlimpiCa i Travnika na Grbavici, odigrali solidno u Gradačcu i groh, pad, odron.
Onda smo odigrali solidno u Širokom, protiv Dinama i Veleža zadnjih pola sata. Znači, možemo. Kad hoćemo. Ako se ne potrude i izginu na terenu, **** onda.

T.M. 87
Amin :mrgreen:

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 27 apr 2011, 13:12

Željo-Čelik, tradicija na strani plavih

http://www.fkzeljeznicar.com/vijesti/ze ... ani-plavih
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

jug-onostalgicar
Kontakt:

Post Postao/la jug-onostalgicar » 27 apr 2011, 13:19

ovaj nedolazak predstavnika čelika na press konferenciju je stvarno pokazatelj krajnjeg neprofesionalizma
stvarno bi volio da ih pobijedimo ako nizasta drugo onda zato sto jednostavno nisu za evrope sa ovakvim ponasanjem

i jos nesto... sjedeca tribina je sjever cisto da se zna... da sminkeri fule jug ako se ikako moze
hvala unaprijed!

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 27 apr 2011, 13:28

Osim: Protiv Čelika nam je važan i svaki aplauz

Nadam se da će Robijaši, koji su najavili dolazak probuditi naše simpatizere. Vjerujem da će biti pravi, odnosno da će se manje fokusirati na prozivanje naših igrača, naglasio je menadžer Plavih

Fudbaleri Željezničara sutra će u prvoj utakmici finala Kupa BiH na Grbavici (19.30 sati) ugostiti zenički Čelik, a prema očekivanjim Amara Osima, menadžera Plavih, aktuelnog prvaka BiH očekuje teška utakmica. Ipak, vjeruje da njegova ekipa može do pozitivnog rezultata.

„Bio bih zadovoljan pobjedom bilo kojim rezultatom. Ni remi bez primjenog gola ne bi bio loš. Imamo i revanš koji će se igrati za mjesec dana, a nas nije lako dobiti. Potrudit ćemo se da do meča u Zenici imamo 'normalnu' ekipu jer sada, očito, nisu posložene sve kockice kako treba. Nadam se da ćemo sutra zaboraviti Velež i vratiti se bolji navikama. Mostarci su nam golove postigli zbog loše koncentracije, a ne zbog slabe taktike“, istakao je Osim i nastavio:

„Očekuje utakmicu u kojoj ćemo od početka biti ozbiljiniji, a u tome nam mogu pomoći i naši navijači. Iz Zenice su najavili da će veliki broj Robijaša doći na Grbavicu, koji će biti bučni i nadam se da će to probuditi naše simpatizere. Vjerujem da će biti pravi, odnosno da će se manje fokusirati na prozivanje naših igrača. Svaki aplauz nam sutra može pomoći i vjerujem da će navijači biti na svom nivou“, dodao je Osim.

Osim smatra da je u Kupu sve moguće, da će u prvoj utakmici veći pritisak biti na igračima Želje, a u revanšu na igračima Čelika.

„Čelik već 15 godina nije imao priliku osvajati trofej, a smo naviknutiji. Međutim, ne možemo se olako ponašati. Možda je čak i dodatni pritisak na njima što se revanš igra u Zenici. Ne očekujem da će iko steći odlučujuću prednost u prvoj utakmici. Moji osjećaju podjeljeni su uoči sutrašnje utakmice. S jedne strane je nada da je ovo što je bilo u prošlim utakmicama splet nespretnih okolnosti, a s druge opravdana zebnja da bi nam se nešto slično moglo ponoviti i protiv Čelika. Znaš šta možeš napraviti dobro kada igraš dobro i šta ne možeš kad igraš slabo. Sve je do nas i možemo uticiti na to“, smatra Osim.
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 27 apr 2011, 14:05

hmm jeli ovo Gredic novi kolac? ili sam ja nesto pobrko?
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 27 apr 2011, 14:18

slika

8-)

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 19 gostiju.