KK Bosna Visit Sarajevo

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

VensanKasel
Kontakt:

Re: KK Bosna Visit Sarajevo

Post Postao/la VensanKasel » 17 dec 2025, 22:55

Velizar je napisao/la:
17 dec 2025, 21:50
Izgurat nekako sezonu s ovim rosteroma a onda velika cistka na ljeto...uz promjene u strukturama kluba, od mladjih kategorija pa nadalje. podrska vlasti nece izostati,nema povratka na staro pa makar sda dobila izbore. to je isto kao kad bi vratili minimalac sa milje na 600. niko ne zeli negativan publicitet sa novom propascu KK Bosne.
Kakva ba čistka , o čemu ti ? :rol:
Fali prvi centar i to je to , a i da hoćeš čistku pa valjda sačekaš kraj sezone ...

Nije nas bilo 15 godina na sceni , de ba ljudi malo mozak uključite . Haj razumijem ove fudbalske navijače koji se slomiše od pljuvanja , ali kada se pobjedi niđe ih , ono pichke klasične ali šta je sa vama koji znate šta je košarka ?

Ljudi igraju svako 48 sati , putuju autobusom satima , nisu roboti .

Večeras Muha zeznuo , to je i sam priznao . Poznavajući ga , već sljedeću utakmicu biće kazni .

Još jednom veliki pozdrav za fudbalske neznalice , šta kaže brat treba ovo sve otjerati :rol:
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 17 dec 2025, 22:56

CAZIN je napisao/la:
17 dec 2025, 22:54
Može se u ovoj grupi pucati na prvo mjesto i onda nadati se da idemo na Rostock.
ovu Regiannu raspala Cibona dobila u gostima
Don't believe the hype.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 17 dec 2025, 23:00

VensanKasel je napisao/la:
17 dec 2025, 22:55
Velizar je napisao/la:
Izgurat nekako sezonu s ovim rosteroma a onda velika cistka na ljeto...uz promjene u strukturama kluba, od mladjih kategorija pa nadalje. podrska vlasti nece izostati,nema povratka na staro pa makar sda dobila izbore. to je isto kao kad bi vratili minimalac sa milje na 600. niko ne zeli negativan publicitet sa novom propascu KK Bosne.
Fali prvi centar i to je to , a i da hoćeš čistku pa valjda sačekaš kraj sezone ...

Nije nas bilo 15 godina na sceni , de ba ljudi malo mozak uključite . Haj razumijem ove fudbalske navijače koji se slomiše od pljuvanja , ali kada se pobjedi niđe ih , ono pichke klasične ali šta je sa vama koji znate šta je košarka ?

Večeras Muha zeznuo , to je i sam priznao . Poznavajući ga , već sljedeću utakmicu biće kazni .

Još jednom veliki pozdrav za fudbalske neznalice , šta kaže brat treba ovo sve otjerati :rol:
Startni plej i startni centar , s ostalim se moze zivjeti

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 17 dec 2025, 23:05

MElloo je napisao/la:
17 dec 2025, 23:00
Velizar je napisao/la:

Startni plej i startni centar , s ostalim se moze zivjeti
Imaš Lopeza i Westa , a može i Atić . Svakako vole loptu u rukama , ne znam šta bi dobio sa novim plejom .

Je li potpisao Gagić za nekoga ?

darkangel4
Kontakt:

Post Postao/la darkangel4 » 17 dec 2025, 23:08

Janari Joesar! Samo jos minuta i boost samopouzdanja
Radnička klasa since 1921

Jarodwest
Kontakt:

Post Postao/la Jarodwest » 17 dec 2025, 23:15

E cuj neko priželjkuje u 2026 đorđa gagica, idite u neku stvar...

Daj neku strvinu sto cupa obruč, kad vidim onog đoku da polaze otpadne mi kosa.

Velizar
Kontakt:

Post Postao/la Velizar » 17 dec 2025, 23:21

Velizar je napisao/la:

Ja napisem cistka na ljeto (5-6 igraca su nedostojni, preskupi za ono sto pruzaju) a ti kazes valjda sacekas kraj sezone?

Prije skakanja ko oparen na svaku kritiku, malo citaj sa ruzmjevanjem. Ako znamo da se treba rijesit halilovica, gutica, zubca, salica, younga, vjerovatno i westa ....sta je to nego cistka? Da na kazem da je upitan i ostanak Delalica (nema kvalitet za aba ligu) i Estonca , koji se mora bolje integrisat ili ce pokupit prnje odavde...valjda je veceras procepio ali protivnik je stvarno tanak

Druga je stvar sto nema garancije da ce doci bolji od ovih sto imamo, ako se ne konsultuje struka.

Velizar
Kontakt:

Post Postao/la Velizar » 17 dec 2025, 23:25

E cuj Gagic :damn:

Panjna bio i na svom "vrhuncu" prije deset godina...Zamjenis Djoku, Djokom

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 17 dec 2025, 23:27

Velizar je napisao/la:
17 dec 2025, 23:21
Ja napisem cistka na ljeto (5-6 igraca su nedostojni, preskupi za ono sto pruzaju) a ti kazes valjda sacekas kraj sezone?

Prije skakanja ko oparen na svaku kritiku, malo citaj sa ruzmjevanjem.
Razumi ga, decko se uzivio, prenese ga, samo vreba po forumu i gleda kome ce odgovoriti u zelji da ispadne pametan, na stranu sto mu to bas ne polazi za rukom :rol:
Don't believe the hype.

Madafaka
Kontakt:

Post Postao/la Madafaka » 17 dec 2025, 23:42

Shepherd je tu, sjedio pored Halilovića.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 18 dec 2025, 00:04

Madafaka je napisao/la:
17 dec 2025, 23:42
Shepherd je tu, sjedio pored Halilovića.
Rekose na mytv ugovor ce zaledit dok ne bude spreman

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 18 dec 2025, 00:15

akisarajevo92 je napisao/la:
17 dec 2025, 22:56
CAZIN je napisao/la:
17 dec 2025, 22:54
Može se u ovoj grupi pucati na prvo mjesto i onda nadati se da idemo na Rostock.
ovu Regiannu raspala Cibona dobila u gostima
Ljudi su baš loši u prvenstvu (2-9 skor :crazy: ) sigurno da se možemo potući sa njima naročito u Sarajevo. Kad je pala Murcia može i Regiana :D

Što se tiče igrača volio bih da se doveo neki play tipa Luke samo kvalitetniji. Siguran sam da bi Joesaar i Plummer mnogo bolje proigrali kao i cijela ekipa. Naravno da je velika greška što se ostavio Đoko kao backup centar (ispade na kraju startni centar) a mogao se dovesti neko kvalitetniji sigurno.

Nekako bih na ljeto se riješio: Zubca, Đoke, Gutića, Halilovića, Lopez/West, (jedan neka ode drugi kao backup za nekih 10ak minuta), Delalića sačuvati za rotaciju da bude tu jer može pružiti kvalitetne partije, Kovačević mi je tu negdje mada bih ga se riješio. Janari mora krenuti dizati formu jer u suprotnom ako Dubravko ode iz kluba mislim da bismo mogli vidjeti Lazu u ulozi Janaria samo sa većom minutažom.

Što se tiče novih igrača volio bih vidjeti Zrnu i Lazu u Bosni sljedeće sezone ali ako Dubravko ostane od Laze nema ništa 100%.

DirkNowitzki
Kontakt:

Post Postao/la DirkNowitzki » 18 dec 2025, 08:24

Tuzno je gledati sta radi Djoko, a niti jednog trenutka se ne pomislja da se ubaci Novak. Ako decko presjedi sve ovo vrijeme na klupi do kraja sezone, mrka kapa je to. Cedevita je uzasno losa ekipa, losim pristupom Bosne sinoc su dosli u poziciju da dobiju mec.

Sad ide Spartak, ili-ili. Ako se to izgubi nemamo nikakvu sansu za prolaskom dalje. Eventualna pobjeda bi nas vratila u igru.

Fascinantno je kako se nema sekunde osjecaja za karte, ista cijena protiv Zvezde i Cedevite junior. Jednostavno covjek je pretvrdoglav da ista uradi na tom polju.

Pametnomdosta

Post Postao/la Pametnomdosta » 18 dec 2025, 09:34

Da ulazim u kvalitete i mogućnosti igrača jako je nezahvalno ,tu je struka ,zajedno sa Dubravkom (koji nije struka),gore je to što iole upućen gledalac može provaliti da ova ekipa ,koja je masno plaćena za svoj angažman,izgleda kao da ih je neko natjerao da izađu i odigraju pristojnu utakmicu.
Apsolutno nema hemije među igračima,na klupi igrači sjede nezainteresovani,kao na sjelu, hvataju zjale po publici,gledaju ko je došao ,Atića u jednom trenutku kamera prikazuje ,za vrijeme dok trener objašnjava šta da se radi ,ugovara kafu sa nekim iz publike.Apsolutno ga ne interesuje šta ovaj priča.Ružno ekipa izgleda baš,nema nikakve discipline,respekta među njima,nekog drugarstva ,mučno za gledati.
Treneru zaista nemam šta zamjeriti,neplanirano je upao u vatru ,ali ,majstore, treba se dobro naguzati i steći iskustvo da bi mogao da vodiš evropskog prvaka a tebi je izgleda zinula stražnjica i precjenio si se,bez obzira na neke dobijene utakmice ,glavno tek slijedi...I onaj press u Sloveniji ,mene je bilo stid ,ti si majstore još jako nepoznat i neafirmisan trener da se onako ponašaš pred novinarima,ali do kluba je,discipline i na kraju odgoja ... S druge strane ,lijepo je vidjeti klupu Cedevite ,mlade momke ,koji i pored nekog skromnijeg znanja od ovih "igračina" izgaraju,bodre jedan drugog,pozdravljaju svaki poen i uživaju u ovome što rade.Ne da bih izmjenio sve,nego brezovom metlom pomeo da nedaj Bože šta ne ostane.Vakat je da se nekome drugom povjeri novac građana kantona ,mislim da je ovo granica i maximum koji je Dubravko dostigao,Bosni je potreban tim sposobnih i kompetetnih likova koji će ovaj klub dići na veći nivo.

Jarodwest
Kontakt:

Post Postao/la Jarodwest » 18 dec 2025, 09:59

Muhamed je postao bezobrazan sa forsiranjem zubca.

Cwirek
Kontakt:

Post Postao/la Cwirek » 18 dec 2025, 10:34

Pametnomdosta je napisao/la:
18 dec 2025, 09:34
Da ulazim u kvalitete i mogućnosti igrača jako je nezahvalno ,tu je struka ,zajedno sa Dubravkom (koji nije struka),gore je to što iole upućen gledalac može provaliti da ova ekipa ,koja je masno plaćena za svoj angažman,izgleda kao da ih je neko natjerao da izađu i odigraju pristojnu utakmicu.
Apsolutno nema hemije među igračima,na klupi igrači sjede nezainteresovani,kao na sjelu, hvataju zjale po publici,gledaju ko je došao ,Atića u jednom trenutku kamera prikazuje ,za vrijeme dok trener objašnjava šta da se radi ,ugovara kafu sa nekim iz publike.Apsolutno ga ne interesuje šta ovaj priča.Ružno ekipa izgleda baš,nema nikakve discipline,respekta među njima,nekog drugarstva ,mučno za gledati.
Treneru zaista nemam šta zamjeriti,neplanirano je upao u vatru ,ali ,majstore, treba se dobro naguzati i steći iskustvo da bi mogao da vodiš evropskog prvaka a tebi je izgleda zinula stražnjica i precjenio si se,bez obzira na neke dobijene utakmice ,glavno tek slijedi...I onaj press u Sloveniji ,mene je bilo stid ,ti si majstore još jako nepoznat i neafirmisan trener da se onako ponašaš pred novinarima,ali do kluba je,discipline i na kraju odgoja ... S druge strane ,lijepo je vidjeti klupu Cedevite ,mlade momke ,koji i pored nekog skromnijeg znanja od ovih "igračina" izgaraju,bodre jedan drugog,pozdravljaju svaki poen i uživaju u ovome što rade.Ne da bih izmjenio sve,nego brezovom metlom pomeo da nedaj Bože šta ne ostane.Vakat je da se nekome drugom povjeri novac građana kantona ,mislim da je ovo granica i maximum koji je Dubravko dostigao,Bosni je potreban tim sposobnih i kompetetnih likova koji će ovaj klub dići na veći nivo.
U potpunosti se sa tobom slažem prijatelju. Pa u skladu i sa imenom pod kojim si sve ovo napisao, pametnom dosta i nedvosmisleno sto si rekao je realno stanje.
Ja se sjećam Atica dok je još igrao u juniorima i otišao put Spanije, pa Cedevite i Grčke. Nije lijepo pričati o detaljima ali njegovo ponasanje iz djetinjstva kao igrača koji je ekstremno talentiran je degutantno za ispričati. Svjestan je i on da nije iskoristio svoj potencijal u fullu. Ali, on i kao takav ovakav je takodjer svjestan da ovdje može i sa pola snage, nevoljno biti jedan od nosilaca te u svakom trenutku zna da ima i alternativu gdje raskidom ugovora sa Bosnom može dobiti i poboljšan ugovor za par dana skoro u svakoj jačoj ligi Europe.
Dubravko koliko god bio dobar biznismen i čovjek koji vjerovatno ima lijepe namjere, nema tu vrstu stručnosti da vodi sportski segment, da isti čovjek vodi brigu o organizaciji, financijama i dovodjenju igrača.
A sto se tiče rečenice da nema hemije medju igračima to je bas zato sto su sastavljeni s brda s dola. Sto se nakon par kola igračima daju otkazi, dolaze novi kao na traci. Za taj vid hemije ili stabilnosti potrebno je vrijeme, zajednički rad, disciplina te autoriteti. Toga ovdje nema.
Boli me ona neka kurcobolja. Posebno Atica. Donedavno Halilovica. Gledam sinoć Šalica i nekog dodavanja u reketu pod noge igraču te face nakon tog detalja pokazuje koliko je nezainteresovan.
Kontre i polukontre fuj.
Silovanje Delalica u napadu, fulanje zicera.
Opće neshvaćanje zašto su u ovoj ekipi Zubac i Gutic.

Nije sve ni crno da se razumijemo. Ipak igramo solidno. Prošli grupe, bićemo vjerovatno 5-i u ovoj grupi ABA lige, sto možda nije bio prvobitni plan ali u skladu sa dešavanjima okey. Poslije par prvih utakmica bio sam mišljenja da ćemo se grčevito boriti za opstanak…

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 18 dec 2025, 10:53

akisarajevo92 je napisao/la:
17 dec 2025, 23:27
Velizar je napisao/la:

Prije skakanja ko oparen na svaku kritiku, malo citaj sa ruzmjevanjem.
Razumi ga, decko se uzivio, prenese ga, samo vreba po forumu i gleda kome ce odgovoriti u zelji da ispadne pametan, na stranu sto mu to bas ne polazi za rukom :rol:
Ti kako čekaš treći svjetski rat nisi dobre glave , od onakvog forumaš pretvorio se u paranoika običnog . Potraži stručnu pomoć buraz , poenta foruma su diskusije i razmjena mišljenja . Budi mi pozdravljen :thumbup:

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 18 dec 2025, 10:58

Velizar je napisao/la:
Velizar je napisao/la:

Prije skakanja ko oparen na svaku kritiku, malo citaj sa ruzmjevanjem. Ako znamo da se treba rijesit halilovica, gutica, zubca, salica, younga, vjerovatno i westa ....sta je to nego cistka? Da na kazem da je upitan i ostanak Delalica (nema kvalitet za aba ligu) i Estonca , koji se mora bolje integrisat ili ce pokupit prnje odavde...valjda je veceras procepio ali protivnik je stvarno tanak

Druga je stvar sto nema garancije da ce doci bolji od ovih sto imamo, ako se ne konsultuje struka.
Zašto Younga i Westa ? Pa i sam pišeš nema garancije da će doći bolji , čemu onda čistka ?

Gagić je iskusan i i dobar centar , ali pošto je za tebe panjina de predloži ti onda koga da dovedu , da vidimo taj nivo .

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 18 dec 2025, 11:07

Pametnomdosta je napisao/la:
18 dec 2025, 09:34
Gdje nece gledat po tribinama kad se javljaju svmi curama na ig koje dolaze na utakmicu,od Manojlovica Kovacevica do Delalica :rol:

Mostarska
Kontakt:

Post Postao/la Mostarska » 18 dec 2025, 11:42

Koliko ce Halilovic biti van terena?

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.