Pametnomdosta je napisao/la: ↑18 dec 2025, 09:34
Da ulazim u kvalitete i mogućnosti igrača jako je nezahvalno ,tu je struka ,zajedno sa Dubravkom (koji nije struka),gore je to što iole upućen gledalac može provaliti da ova ekipa ,koja je masno plaćena za svoj angažman,izgleda kao da ih je neko natjerao da izađu i odigraju pristojnu utakmicu.
Apsolutno nema hemije među igračima,na klupi igrači sjede nezainteresovani,kao na sjelu, hvataju zjale po publici,gledaju ko je došao ,Atića u jednom trenutku kamera prikazuje ,za vrijeme dok trener objašnjava šta da se radi ,ugovara kafu sa nekim iz publike.Apsolutno ga ne interesuje šta ovaj priča.Ružno ekipa izgleda baš,nema nikakve discipline,respekta među njima,nekog drugarstva ,mučno za gledati.
Treneru zaista nemam šta zamjeriti,neplanirano je upao u vatru ,ali ,majstore, treba se dobro naguzati i steći iskustvo da bi mogao da vodiš evropskog prvaka a tebi je izgleda zinula stražnjica i precjenio si se,bez obzira na neke dobijene utakmice ,glavno tek slijedi...I onaj press u Sloveniji ,mene je bilo stid ,ti si majstore još jako nepoznat i neafirmisan trener da se onako ponašaš pred novinarima,ali do kluba je,discipline i na kraju odgoja ... S druge strane ,lijepo je vidjeti klupu Cedevite ,mlade momke ,koji i pored nekog skromnijeg znanja od ovih "igračina" izgaraju,bodre jedan drugog,pozdravljaju svaki poen i uživaju u ovome što rade.Ne da bih izmjenio sve,nego brezovom metlom pomeo da nedaj Bože šta ne ostane.Vakat je da se nekome drugom povjeri novac građana kantona ,mislim da je ovo granica i maximum koji je Dubravko dostigao,Bosni je potreban tim sposobnih i kompetetnih likova koji će ovaj klub dići na veći nivo.
U potpunosti se sa tobom slažem prijatelju. Pa u skladu i sa imenom pod kojim si sve ovo napisao, pametnom dosta i nedvosmisleno sto si rekao je realno stanje.
Ja se sjećam Atica dok je još igrao u juniorima i otišao put Spanije, pa Cedevite i Grčke. Nije lijepo pričati o detaljima ali njegovo ponasanje iz djetinjstva kao igrača koji je ekstremno talentiran je degutantno za ispričati. Svjestan je i on da nije iskoristio svoj potencijal u fullu. Ali, on i kao takav ovakav je takodjer svjestan da ovdje može i sa pola snage, nevoljno biti jedan od nosilaca te u svakom trenutku zna da ima i alternativu gdje raskidom ugovora sa Bosnom može dobiti i poboljšan ugovor za par dana skoro u svakoj jačoj ligi Europe.
Dubravko koliko god bio dobar biznismen i čovjek koji vjerovatno ima lijepe namjere, nema tu vrstu stručnosti da vodi sportski segment, da isti čovjek vodi brigu o organizaciji, financijama i dovodjenju igrača.
A sto se tiče rečenice da nema hemije medju igračima to je bas zato sto su sastavljeni s brda s dola. Sto se nakon par kola igračima daju otkazi, dolaze novi kao na traci. Za taj vid hemije ili stabilnosti potrebno je vrijeme, zajednički rad, disciplina te autoriteti. Toga ovdje nema.
Boli me ona neka kurcobolja. Posebno Atica. Donedavno Halilovica. Gledam sinoć Šalica i nekog dodavanja u reketu pod noge igraču te face nakon tog detalja pokazuje koliko je nezainteresovan.
Kontre i polukontre fuj.
Silovanje Delalica u napadu, fulanje zicera.
Opće neshvaćanje zašto su u ovoj ekipi Zubac i Gutic.
Nije sve ni crno da se razumijemo. Ipak igramo solidno. Prošli grupe, bićemo vjerovatno 5-i u ovoj grupi ABA lige, sto možda nije bio prvobitni plan ali u skladu sa dešavanjima okey. Poslije par prvih utakmica bio sam mišljenja da ćemo se grčevito boriti za opstanak…