Polusezona gotova:
O današnjoj utakmici neću. 0:0 ko pobjeda
Prvi dio bodovno ok, igra na momente ok. Veći dio 1/4 nas je većina mislila da je to to (mada nije bilo, realno). Tjeranje Adžema 4 kolo je bilo opravdano, neprihvatanje ostavke nakon Veleža nije bilo.
2/4 horor...sve pogrešno, bez igre
Što se tiče igrača:
Muftić- u ozbiljnom padu forme ni slovo od onog iz prošle sezone. Bespotrebno izbijanje lopte, na centaršutevima ne postoji (ne sjećamse kad je uhvatio centaršut). Neki golovi mu idu na dušu, jednostavno nije to to. Treba bolji golman (i visočiji)
Abdulahović- zašto je tu? Zahvaliti mu se. Ne mogu cijenoti, ali po onoj utakmici protiv Kruševa iz kupa drugoligaški golman. Šteta za Karića malog. Znači golman za prve postave treba.
Trouppe- nazad dobar, bez učinka prema naprijed. Mislim da ima jako puno tačnih pasova, po meni, neopravdano sklonjen, bez kontinuiteta, pao u formi.
Odinaka- izrazito glup igrač, jedan potez odličan, pa 5 lopti protivniku u kontru. Nazad propuh, prema naprijed je nešto kao i uradio, ali jako slabo. Vratiti u stupčanicz.
Alić- doveden da centrira, ne sjećam se zadnjeg upotrebljivog, najviše me nervirlo što je izvodio kornere sa kontra strane?? Može za rezerve, madaje defanzivno potanak.
Obradov- nije fudbaler, federalka
Sedorf- dobro počeo, nekako bio siguran, kako je vrijeme odmicalo sve više padao u formi, na kraju flop. Vratiti ga u Nizozemsku.
Šukilović- sličan Odinaki glup, bezveze otkako je došao- hvala nek ide u Tuzla city.
Osmanović- dannas je pokazao tašto nije igrao, nema ni dugu loptu, ni kratku. Promašio je loptu 5 puta danas. Hvala i nazad u Luxemburg
Karamarko- po meni jedini iz odbrane koga bih ostavio, ali je pitanje hoće li on ostati. Više dobar nego loš.
Eric- Po meni dobar bio veći dio sezone, ostavio bih ga.
Lagumdžija- dečko nema nikakve tehnike, ne zna voditi loptu, ne razumije igru- vratiti ga u Gošk
Milošević- utopio se u sivilo veznog reda, ali se vidi da zna, ima dobre kretnje, solidan pas.. ostaviti ga
Oulad ovaj oz arsenala- nigdje veze, bez energije, spor, nespreman.. ne znam kako je bio u Engl a ne u Arsenalu
Cvetanoski- možda i najmanje loš, svakako ostaviti ga, može dati ruke.
Vini- meni je on neozbiljan, i cirkusant. Ako je jeftin ostaviti ga da ulazi 10-15 minuta.
Boljević- nevjerovatan pad u formi, marginaliziran, da li opravdano ili ne ne znam. Volio bih da ostane, mada teško.
Pejić- ništa. Hvala za zrinjski, ali nije to to
Rakić- hvala i prijatno
Jaganjac- nije naš svakako, veatiti ga. Ako ga neće u Hr neka ga za druge treće opcije do kraja sezone.
Konings- najveća prevara
Madžid, Fočo- brz oporavak, trebaćete
Od ovih dječaka: Šabić, Kolić platiti im kakvu školu da završe. Gojak mi djeluje ok, neopravdano bez šanse. Korpru dozirati po malo. Problem s mladim je jer nema naznaka da će neko isplivati.
Sumirano:
Golmani: mufta (za rezerve) i dovesti kakvu gromadu.
Bekovi- Trouppe i Alić, dovesti dva beka za prve postave!
Stoperi: karamarko nek ostane, dovesti tri makar u njegovom rangu.
vezni: eric , fočo, gojak, Milošević, Madžid + 2 zvijeri
Krila: cvetanoski, eventualno vini, dovesti 2
Špic: Jaganjac (zbog u21 nek ostane do kraja sezone ) Korora + dovesti igrača koji zna zabijati golove (al ozbiljno)
Ako se nametne neko od ovih Ibrahima, Oulada isl...nedostaje nam golman +10-tak igrača (i trener). Ako propadne ovo sa investitorom, dovesti dobrog trenera i igrače koji će biti pojačanja ( nikakvi Hodžići, Dangubići, isl.)
Nadati se je da izađe na dobro
VTŽ