Taaa ce pakiji sine
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Zanimljivo da skoro pa svakome se manifestuje kroz kasalj nakon dan-dva i dugo drzi, pored neizostavne temperature i sinusa te glavobolje cesto.juka55 je napisao/la: ↑17 dec 2025, 07:50Ja sam tri dana bio katastrofa, temperatura i neka glavobolja koju nisam u životu imao, ne znam ni kako bih opisao na koji me način boljela glava, ali znam da me izludilo. Prvu noć sam skinuo temperaturu analginom kojeg su mi dali u hitnoj, smirio se, glava prestala. Lijepo sam spavao ali ujutro opet isto.
Odem svojoj doktorici, kaže ona normalno je to nećemo ništa uključivat, bit ćeš okej. I vazdan opet, temperatura i glavobolja. Tri analgina i dva brufena od 800, ništa mi nije ni sekunde pomoglo taj dan. Navečer opet odem do dežure, injekcija voltarena i infuzija, popravio se kao nov, poslije tog temperatura i glavobolja se nisu vraćale. Sad jedino kašljem ko konj i nos začepljen konstantno.
Govore mi u ambulanti da se jednu noć javilo preko 100 ljudi zbog gripe, tako da zavladalo je masovno. Čuvajte se forumaši, vitamina zajmite, popravite malo imunitet.
Slicno kao @juki je i meni bilo minus temperatura pretprosle sedmice, ne pamtim da sam bio onako bolestan u zadnjih minimum 10 godina. Glavobolja, sa povremenom groznicom, cijelo tijelo bukvalno boli. I dosta raje isto. Da nas nije covid safato, ja se nisam vakcinisoBeduin je napisao/la: ↑17 dec 2025, 09:33Zanimljivo da skoro pa svakome se manifestuje kroz kasalj nakon dan-dva i dugo drzi, pored neizostavne temperature i sinusa te glavobolje cesto.juka55 je napisao/la: ↑17 dec 2025, 07:50Ja sam tri dana bio katastrofa, temperatura i neka glavobolja koju nisam u životu imao, ne znam ni kako bih opisao na koji me način boljela glava, ali znam da me izludilo. Prvu noć sam skinuo temperaturu analginom kojeg su mi dali u hitnoj, smirio se, glava prestala. Lijepo sam spavao ali ujutro opet isto.
Odem svojoj doktorici, kaže ona normalno je to nećemo ništa uključivat, bit ćeš okej. I vazdan opet, temperatura i glavobolja. Tri analgina i dva brufena od 800, ništa mi nije ni sekunde pomoglo taj dan. Navečer opet odem do dežure, injekcija voltarena i infuzija, popravio se kao nov, poslije tog temperatura i glavobolja se nisu vraćale. Sad jedino kašljem ko konj i nos začepljen konstantno.
Govore mi u ambulanti da se jednu noć javilo preko 100 ljudi zbog gripe, tako da zavladalo je masovno. Čuvajte se forumaši, vitamina zajmite, popravite malo imunitet.
Kod mene curica u srednjoj skoli juce samo 8 ih doslo u razred, ona se vratila kuci jer je opet sklepalo nakon dan-dva sto je bila bolja. Mladja curica na ples ne moze ici jer su svi bolesni tamo.
Havarija je u Tuzli, prijatelj mi je doktor u porodicnoj i kaze daleko gora situacija nego prosle godine. Mene samo grlo skakilja vec 2 dana i imam neku blagu malaksalost, vidicemo na sta ce izaci, ali cuvajte se svi ovih dana.
Jako lijepa prica ali dzaba ti to sve kad ljudi loze ugalj i lozit ce ga dok god je to najjeftinija opcija.Asteriks je napisao/la: ↑17 dec 2025, 10:33Ugledat se na primjeru Pariza, grad koji se transformisao za dvije decenije. Od ozbiljno zagađene sredine do mjesta ugodnog za život.
Proširenje biciklističke infrastrukture jedna je od najvidljivijih promjena u pariškom gradskom pejzažu. Sve više traka je zatvoreno za automobilski saobraćaj i pretvoreno u biciklističke staze, čija mreža danas obuhvata preko 1000 kilometara. To je povećanje od oko 40 posto u odnosu na 2015. godinu.
Slijedi zatvaranje dodatnih 500 ulica za automobilski saobraćaj i njihovo pretvaranje u zelene, pješačke zone.
Od 2014., kvalitet zraka u Parizu se značajno poboljšao. Prema agenciji za zaštitu okoliša Airparif, zagađenje česticama smanjeno je za oko 40 %, a koncentracije dušikovog dioksida pale su čak za 50 posto.
Naravno situacija u Sarajevu je složenija, što zbog položaja, tako i bespravne gradnje. Ali početi korak po korak, subvencijama npr. na osušeno ogrijevno drvo i posebne kamine, uz mnooogo zasađenih stabala i kilometara biciklističkih staza.
Ne znam tačno kako je efikasan javni prijevoz, ali nije sramota koristiti ga svakodnevno, barem na relacijama koje su dobro pokrivene.

A najbolje je njima realno. Najbolji igrači mogu hladno otići van Amerike i niko ih neće prepoznati a uzimaju takvu lovu.

Ne mogu ih ni u Americi prepoznati.
To ti stoji za Evropu, Afriku i J. Ameriku, nek dodje taj u Ameriku a da nije Holland ili Mbappe nece ga prepoznati, ili Kinu, Indiju i gdje vec. Kosarkase ce prepoznati i van Amerike. Ali kakve to veze ima s parama, odnosno koliko lige zaradjuju?
Od cega ovoliko love zgrnu?
Pa kažem da im je najbolje. Uzimaju tolike pare a niko ih ne zna van Amerike.
Ja čuo za nekog navodno najboljeg ikada, Mahomesa, jer se slikao sa Messijem.kraljttbvb je napisao/la: ↑17 dec 2025, 15:05Ne mogu ih ni u Americi prepoznati.
Kako ce ih prepoznati kad nose kacige![]()
Pa to bi ti trebalo ici u prilog recimo EPL ali ocigledno da ne ide, kad troduplo manje generisu para i sa tolikom vecom popularnosti.jasmin10 je napisao/la: ↑17 dec 2025, 15:15Pa kažem da im je najbolje. Uzimaju tolike pare a niko ih ne zna van Amerike.
U Kini i Indiji će sigurno prepoznati i druge osim Halanda i Mbapea.
Jer američki sport finansiraju američke kompanije koje imaju brdo love i ciljaju američko tržište. Jednom, ako ikada, fudbal postane poznat u americi kao što je u ostatku svijeta, biće revenue MLS-a 5x veći od NFL-a.kraljttbvb je napisao/la: ↑17 dec 2025, 15:14
Od cega ovoliko love zgrnu?
Imaju 15-ak tekmi u sezoni, van Amerike nije pretjerano popularan sport, ne igra se cijelu godinu (kao npr. tenis) pa da je duga sezona. Sto ih sponzori toliko gotive?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 47 gostiju.