AS Roma

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Surreal
Kontakt:

Re: AS Roma

Post Postao/la Surreal » 16 dec 2025, 13:41

Moguća zamjena Beto - Dovbyk :crazy:
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Cassano2024
Kontakt:

Post Postao/la Cassano2024 » 16 dec 2025, 15:03

Tree for tree :urnebes: .
Commando Ultrà Curva Sud

Delvechio
Kontakt:

Post Postao/la Delvechio » 16 dec 2025, 21:51

Netko je ovdje napisao da je najbolje ne čitati ove vjesti s mercata i s tim se slažem.. Pa jbt mi kao da svake godine hočemo oslabiti momcat... Gasp bi Zirkzea i iza njega Raspadorija šta može jedino na tv-u vidjet... Kakvi Betoi,Gudmunseni, Ekhatori i Silve? Jel mi želimo uopce to 4 mjesto, a takvom politikom bas i ne... Imamo jednog krštenog igraca naprijed i mi bi zamjenili ova drva s još vecim drvima, ne znam tko nam samo bude davao goleve u nastavku sezone ako dovedu ovo šta se spominje...
Ieri,oggi,domani.
Sempre con te! 🔴🟡

Cassano2024
Kontakt:

Post Postao/la Cassano2024 » 16 dec 2025, 22:16

Moram pohvaliti Renschov nastup sinoć. Dobar je bio.
Commando Ultrà Curva Sud

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 16 dec 2025, 22:59

Cassano2024 je napisao/la:
16 dec 2025, 08:00
Nažalost slijedi derbi, a znamo kako prolazimo. To nam je boljka i dok je ne riješimo, upitna je i LŠ:.
Ovdje ce se pokazati da li mozemo izboriti Ligu Prvaka.Jako bitna tekma gdje bi nam X legao samo tako a da ne pricam ludila kad bi dobili mada tamo bas tesko dobijamo.
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

Cassano2024
Kontakt:

Post Postao/la Cassano2024 » 17 dec 2025, 07:49

Generalno mi bolje igramo u gostima. Čak i taj poraz od Milana smo mogli izbjeći da je Dybala zabio penal. Dok kući protiv Napolija i Intera nismo pokazali skoro ništa.
Commando Ultrà Curva Sud

Totti100
Kontakt:

Post Postao/la Totti100 » 18 dec 2025, 12:13

Pozdrav romanistima. Novi na forumu, a vezan sam za ovaj klub jos od 2000. Svi mi koji pratimo Romu znamo kakav je to mazohizam ali i ljepota.

Od dolaska Monchija i njegovog ljetnog i zimskog merkata znao sam da cemo upasti u blato i da cemo se desetak godina valjati u istom. Nazalost bio sam u pravu. Taj je prodao sve sto valja a te pare investirao je u promasaje poput Nzonzija, Pastorea i sl. Od tada do danas u Europi smo solidni u tim nizerazrednim takmicenjima a u ligi uzas, pa tako vec godinama ne znamo za Ligu prvaka. Treneri uzas, osim Murinja koji nam je ipak dao taj europski trofej i jos jedno finale i uspio napuniti stadion. Transferi velikom vecinom promasaji, tek tu i tamo neki pogodak. Medjutim, sa Ranierijem se nesto promjenilo. Dao je neki temelj cvrstoce i tesko gubimo utakmice. Nakon njega napravljen je rekao bih dobar potez sa Gasperinijem. Iako i on ima nekih fix ideja kada stavlja igrace van pozicije pa dozivimo pomracenje, ipak smo vecinu utakmica dobili i izgledamo fizicki spremni. Vecinu ekipa pojedemo trkom.
Lagano je izgradjena okosnica tima a to je zahvaljujuci tome sto Fridkini nekim cudom nisu prodali najbolje, tipa Svilar i Kone a Gasp je dobro ustimao neke igrace i dao im svrhu tipa Hermoso, Cristante, Celik...
To sto smo doveli Gaspa nije samo ok potez za baseg trenera vec je unisten direktan konkurent za top 4 a to je Atalanta koja se raspada ove sezone bez njega. Prvi put nakon x godina mislim da imamo ozbiljne sanse za povratak u elitu. Inter i Napoli su iznad nas, jednostavno su jaci i tu su dva mjesta rezervisana. Milan nije toliko bolji ali imaju svjeze noge, tj. Igraju jednom sedmicno a kako sezona odmice to ce biti sve veca prednost. Nasa borba je sa Juventusom. Tu smo negdje, s tim da ce oni sa Spaletijem uhvatiti kontinuitet. Na nama je da probamo stititi ovu prednost koju imamo. Nenormalno je bitna utakmica sad sa njima. Potpisao bih bod, samo da ne izgubimo. Tradicionalno smo losi tamo tako da ne gajim neke nade. Bod bi bio odlican.

Napad nam je problem. Saravi je gotov igrac, dobar za 20-30 zadnjih minuta, dybala igra van pozicije i van forme je. Dovbyk nije za ovaj sistem. In mora imati krila koja ce ga hraniti loptama inace je beskoristan. Ferguson talentovan ali rovit i nekonstantan. Baldanzi je za Empolija ili Verone i glupost je stavljati ga u napad. Dvije godine gola nije dao. Bacenih 15 miliona. Baily je inace ok igrac ali povrede ga ubijaju i nije se jos adaptirao na ovu ligu. Srecom sad ce prelazni rok pa mozda uradimo nesto.
Najozbiljniji kandidati Zerkze i Raspadori. Ovog prvog bih odma uzeo i on bi nam drasticno povecao sanse za top 4. Drugi je ok za posudbe pa ako proradi, kupiti ga. Bailya ionako necemo otkupiti, Fergusona isto. Ugovor istice Saravyju i Dybali. Dybali bi dao 2-3 mil godisnje i ugovor na godinu. Majstor je ali nemamo vise neke koristi od njega.

U januaru bi se rijesio Baldanzija i Bailya, a doveo tu dvojicu. To bi nam drasticno promjenilo napad.

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.