FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
65
19%
2. Borbu za Evropu
154
46%
3. Sredinu tabele
57
17%
4. Borbu za opstanak
59
18%

Ukupno glasova: 335

godrina
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la godrina » 15 dec 2025, 21:31

perodeformero je napisao/la:
15 dec 2025, 19:09
godrina je napisao/la:
15 dec 2025, 17:14
Mene vala malo strah tog investitora. Samo pogledam u komsiluk i vidim sta se radi. Pogotovo me strah jer smo u fazonu evo druze uzmi nas, tvoji smo.
Imam osjecaj da bi od 10 ponuda izabrali neki sljam. Daj Boze da se varam, da taj lik ako dodje da mu cilj bude jak i uspješan klub pa nek uzima pare na igracima posle LP utakmica.
Bas je atmosfera haman pa ocajna u klubu.
Jedino sto mi daje nadu je sto se spominje Nijaz. Valjda je ovaj Mirvic neki normalni a ne egomanijak i ovisnik o nekim ajlama poturama i slicne robe.
U komsiluku ti juniorska ekipa trenutno vise vrijedi nego kompletan prvi tim Zelje, eto sta se radi, ljudi imaju regeneracijske treninge za kadetsku ekipu
Bil ti da smo na njihovom mjestu ? Kad pogledas sad njih, ko su im vlasnici kakve se pare obrcu i sta su postigli time ?
Oni su savrsen primjer za dzaba ti i pare kad ne znas. Normalno je da ce imat uspjeha ponekad u ovih desetak godina ili koliko vec al trebalo je i moralo daleko vise.
Znam ja @nodi sta mi sve nemamo. Nisam ja tvrdo protiv tog nekog imaginarnog investitora samo kazem da ne mora striktno to odma znacit titule, slavu i oblake.
Mi smo uz sav taj potencijal koji imamo do sad bukvalno morali imat bolju situaciju a nismo ne jer nemamo investitora nego jer nemamo znanja. Ne treba nama ba investitor da kaze da od tri ovogodišnja napadaca nema hajra, da od desetak novih igraca i 3 trenera godisnjeg nema hajra.
Sve je x puta lakse kad imas para ali bgm kvalitetan rad i znanje bi moglo donijet nesto. A mi konstantno lutamo ponavljamo greske.
Volio bi ja da je ovaj lik ok, da ima zelju da uspije, da ima plan i viziju, da na kraju hoce da bude bolji od brata.
Na hajr.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 15 dec 2025, 21:46

To sto oni ne znaju, ne znaci da i mi necemo znati. Naravno, uz uslov da dodje do suradnje i potpisivanja ugovora.

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 15 dec 2025, 21:47

Pa postigli su da obrću milione, šta trebaju drugo da postignu?! Niko ni blizu nije imao izlaznih transfera kao Mirvić, a pogledaj šta još ima u sehari i još kažu ne isplati se ulagati u fudbal. Zapravo ne znam kako posmatraš fudbal da li kroz biznis ili na neki drugi način, ako misliš da bi Željo u trenutnoj situaciji političkoj mogao da klepi neki trofej, nema šanse taman da je Real Madrid. Pa šta tebi ovaj može garantovati ako dođe sutra može ti garantovati samo bolje uslovi za djecu ništa drugo, šta ti misliš da ćeš dominirati kao pre 20 i nešto godina hoćeš kako da nećeš

ELDIABLO20
Kontakt:

Post Postao/la ELDIABLO20 » 15 dec 2025, 21:54

Ima li gdje zvanicno kad je skupstina? Ja nigdje nisam vidio najavu.

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 15 dec 2025, 22:07

godrina je napisao/la:
15 dec 2025, 21:31
godrina je napisao/la:
Mene vala malo strah tog investitora. Samo pogledam u komsiluk i vidim sta se radi. Pogotovo me strah jer smo u fazonu evo druze uzmi nas, tvoji smo.
Imam osjecaj da bi od 10 ponuda izabrali neki sljam. Daj Boze da se varam, da taj lik ako dodje da mu cilj bude jak i uspješan klub pa nek uzima pare na igracima posle LP utakmica.
Jedino sto mi daje nadu je sto se spominje Nijaz. Valjda je ovaj Mirvic neki normalni a ne egomanijak i ovisnik o nekim ajlama poturama i slicne robe.
U komsiluku ti juniorska ekipa trenutno vise vrijedi nego kompletan prvi tim Zelje, eto sta se radi, ljudi imaju regeneracijske treninge za kadetsku ekipu
Bil ti da smo na njihovom mjestu ? Kad pogledas sad njih, ko su im vlasnici kakve se pare obrcu i sta su postigli time ?
Oni su savrsen primjer za dzaba ti i pare kad ne znas. Normalno je da ce imat uspjeha ponekad u ovih desetak godina ili koliko vec al trebalo je i moralo daleko vise.
Znam ja @nodi sta mi sve nemamo. Nisam ja tvrdo protiv tog nekog imaginarnog investitora samo kazem da ne mora striktno to odma znacit titule, slavu i oblake.
Mi smo uz sav taj potencijal koji imamo do sad bukvalno morali imat bolju situaciju a nismo ne jer nemamo investitora nego jer nemamo znanja. Ne treba nama ba investitor da kaze da od tri ovogodišnja napadaca nema hajra, da od desetak novih igraca i 3 trenera godisnjeg nema hajra.
Sve je x puta lakse kad imas para ali bgm kvalitetan rad i znanje bi moglo donijet nesto. A mi konstantno lutamo ponavljamo greske.
Volio bi ja da je ovaj lik ok, da ima zelju da uspije, da ima plan i viziju, da na kraju hoce da bude bolji od brata.
Na hajr.
Objerucke bih prihvatio.
Mi ovako nemamo nikakve sanse protiv njih jos cekam dan kad ce nam igrace iz prvog tima uzimati. Nesrecom od nasih niko ne bi pojacao..

Ljudi hladno dovedu Ljaijica, Elezija, Cimirota, Gojkovica..
I uvijek pokupe sve iz ove lige sto vrijedi. Njima uz malo strucnije osobe i malo manji politicki uticaj koji imaju Zrinski i Borac. Bili bi sampioni.

Mi bez investitora, ne znam kojom ludom srecom mozemo nesto osvojiti a i kako napraviti neki konkurentan tim koji iako napravis da se ne raspe prilikom prvog prelaznog roka.

A prije svega bih volio jer bi se prestalo krcmiti parama kao sto se sad radi. Nalupa neko 40 igraca niko ne odgovara i jos traze da se tome aplaudira..

Lynx
Kontakt:

Post Postao/la Lynx » 15 dec 2025, 22:12

godrina je napisao/la:
15 dec 2025, 21:31
godrina je napisao/la:
Na hajr.
Bez obzira pitari kako su ih preuzeli investitori imaju tri titule i 3 kupa ako se ne varam, da su pametniji bili gledano po budžetu i igračkom kvalitetu mogli su još 4 ih uzet. Mi smo klub totalno drugačije filozofije od njih, jesmo isti grad, ima tu i sličnosti, ali uzmi i poredi bilo šta u 90% se razlikujemo filozofijom kluba jednih i drugih. Mi ako smo uspijevali bez priprema malte ne završavati u top 5, šta bi tek mogli kada imaš odriješene ruke dovesti koga hoćeš.
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono

“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”
Velid Spaho

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 15 dec 2025, 22:12

15 dec 2025, 21:47
Pa postigli su da obrću milione, šta trebaju drugo da postignu?! Niko ni blizu nije imao izlaznih transfera kao Mirvić, a pogledaj šta još ima u sehari i još kažu ne isplati se ulagati u fudbal. Zapravo ne znam kako posmatraš fudbal da li kroz biznis ili na neki drugi način, ako misliš da bi Željo u trenutnoj situaciji političkoj mogao da klepi neki trofej, nema šanse taman da je Real Madrid. Pa šta tebi ovaj može garantovati ako dođe sutra može ti garantovati samo bolje uslovi za djecu ništa drugo, šta ti misliš da ćeš dominirati kao pre 20 i nešto godina hoćeš kako da nećeš
Obrcu milione. Vlasnici. Sta ima klub od toga ? Rokaju se sa nama ovakvim kakvim smo za mjesto koje vodi u Evropu da odigraju 2 utakmice.
Ja vala ne bi volio da moj Zeljo ima 2 kontejnera na otetom zemljištu i da vlasnik preko igraca uzima kes a klub se koprca sa Rudarom, Celikom i Radnikom pa kad se pobjedi derbi i Zrinjski slavim k'o da smo pobjedili na Vila Parku i prezimili u Evropa ligi.
I ja pisem da nema garancije, dzaba ti sve pare ako nemas znanja.
Radi ti kako treba pa dzaba i vico i sve.
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 15 dec 2025, 22:45

Radna grupa, dio ekipe iz Skupstine i par novih koji su radili na Investitoru, dovodjenju, pregovorima i svemu ostalom treba naci mjesto u klubu. Ovo su uradili volonterski, nadam se da mi investitor ponuditi mjesta. Ljudi su iz ljubavi uradili veliku stvar, nije sve tako crno da nemamo ljudi da valjaju.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

Hrasno15
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno15 » 15 dec 2025, 22:48

Fudbal je odavno biznis, za biznis na čelu kluba moraš imati nekoga ko zna napraviti pare. Prošlo je vrijeme donacija, kredita, pomoći države. Ako se budemo na to oslanjali onda ide životarenje kao i dosad. Čovjek sa parama, koji je spreman uložiti te pare da bi naravno i zaradio. Za ove sadašnje se vidjelo kako znaju sa parama, doduše te pare nisu zaradili pa su ih lako mogli trošiti na menadžerske talove.

Predatod
Kontakt:

Post Postao/la Predatod » 15 dec 2025, 22:54

Riquelme1921 je napisao/la:
15 dec 2025, 13:54
Naš najveći poraz je ako Salčin u klubu preživi ovu zimu. Yebo li vam on majke svima skupa sa badžom.
Jel to ovaj sto se spominje da koci i lozi druge da ne treba investitor?
Mnoge godine sam proveo s tobom, gdje god igro bio tuuuu, znaj da nikad necu prestati s borbom TEBI VJERAN OSTAT CU!!!

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 16 dec 2025, 01:39

Daj da obogatimo.seosku varalicu Salcina a ne Mirvica,sta kaze onaj imaju u komsiluku investitora al nije to to,po 10 zabijaju nasim omladincima :rol:
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 16 dec 2025, 05:13

godrina je napisao/la:
15 dec 2025, 22:12
Obrcu milione. Vlasnici. Sta ima klub od toga ? Rokaju se sa nama ovakvim kakvim smo za mjesto koje vodi u Evropu da odigraju 2 utakmice.
Ja vala ne bi volio da moj Zeljo ima 2 kontejnera na otetom zemljištu i da vlasnik preko igraca uzima kes a klub se koprca sa Rudarom, Celikom i Radnikom pa kad se pobjedi derbi i Zrinjski slavim k'o da smo pobjedili na Vila Parku i prezimili u Evropa ligi.
A ko to u i oko Želje ima bilo kakvo znanje o fudbalu ili vođenju kluba, samo argumentovano molim te. Na kraju krajeva sta diskutivati sa nekim ko tvrdi da klub nema nista od toga sto vlasnik obrće milione, mislim sta reci na to yebote. I još nešto sa tobom se niko ne roka nego te rokaju gdje te stignu, od onih malih limača do seniora, a to sto ja ili ti imamo neko misljenje ne mijenja stvari na terenu

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 16 dec 2025, 06:07

Nekad sam gledo Zelju u drugoj ligi u bivšoj državi.Nadam se da se istorija nece ponovit.Zeljo Iskra Bugojno 2-2 noćna utakmica.20.000 ljubitelja fudbala.Nit je ko znao ko je direktor,ko sjedi po upravama i slične karafeke.Dobro ste culi.Druga liga 20.000 u plavom i sad se kurcimo sa 10.000.

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 16 dec 2025, 06:15

16 dec 2025, 05:13
godrina je napisao/la:
A ko to u i oko Želje ima bilo kakvo znanje o fudbalu ili vođenju kluba, samo argumentovano molim te. Na kraju krajeva sta diskutivati sa nekim ko tvrdi da klub nema nista od toga sto vlasnik obrće milione, mislim sta reci na to yebote. I još nešto sa tobom se niko ne roka nego te rokaju gdje te stignu, od onih malih limača do seniora, a to sto ja ili ti imamo neko misljenje ne mijenja stvari na terenu
Normalno da klub nema nista od toga ako vlasnik obrce milione. Niko te ne tjera da diskutujes ako ne zelis ili ne razumijes pricu.

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 16 dec 2025, 06:40

Eto neka od tebe ima koristi

StrikeWarzone
Kontakt:

Post Postao/la StrikeWarzone » 16 dec 2025, 07:24

delinjo je napisao/la:
16 dec 2025, 01:39
Daj da obogatimo.seosku varalicu Salcina a ne Mirvica,sta kaze onaj imaju u komsiluku investitora al nije to to,po 10 zabijaju nasim omladincima :rol:
Dioničar godrina.
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!

zeljodogroba
Kontakt:

Post Postao/la zeljodogroba » 16 dec 2025, 09:16

Pravo pitanje za ovog balvana za kojeg kazete da sad prica u smislu “sta ce nam investitor” - sto smo kog k*rca imali radnu grupu i objavljivali poziv i trazili strateskog partnera ako ces ti doci da pametujes kako nam nesto ne treba. Tom idiotu treba pokazat izlazna vrata sta god da bude, pa ti papamudi kuci da ti ne treba tipa grijanje zimi, sto ce ti, dobro se obuci. Balvane.

Uostalom, neko ima takvu oricu -> izvoli, izvadi 10 milona, krhni od sto pa onda palamudi, ovako samo prazna slama i gledanje kako ce se nastavit ugradjivat u talove, transfere, igrace i lijepo zivjet od Zelje, a sve pod laznim namjerama jer kao voli Zelju.

Nadam se da se ne pecaju ostali na ove prica, ako nista, nadam se da su velika manjina. Uostalom, nek sad useru, imace prihoda od karata 300KM po tekmi, nece niko ovo vise gledat ubrzo, hype se smanjuje, pa da vidimo..

KORRO
Kontakt:

Post Postao/la KORRO » 16 dec 2025, 10:01

Alipasino je napisao/la:
16 dec 2025, 06:07
Nekad sam gledo Zelju u drugoj ligi u bivšoj državi.Nadam se da se istorija nece ponovit.Zeljo Iskra Bugojno 2-2 noćna utakmica.20.000 ljubitelja fudbala.Nit je ko znao ko je direktor,ko sjedi po upravama i slične karafeke.Dobro ste culi.Druga liga 20.000 u plavom i sad se kurcimo sa 10.000.
Da je Bogdo vise takvih kao ti danas :clap:

VibeTribeX
Kontakt:

Post Postao/la VibeTribeX » 16 dec 2025, 10:04

godrina je napisao/la:
Obrcu milione. Vlasnici. Sta ima klub od toga ?
:crazy:

NerminFatic
Kontakt:

Post Postao/la NerminFatic » 16 dec 2025, 10:55

Dok cekamo vazne vijesti, zna li iko jesu li napokon poboli te shipove na Jugu? Pa buse ih mjesecima... :shock:

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Balorda, Fouzi1, Lekqqq1921 i 68 gostiju.