Jako je neodgovorno i licemjerno pisati o ustashkom pogromu Srba u Banja Luci bez pominjanja banjoluckih muslimana i zaista ne znam cemu ta paralela?Combattente87 je napisao/la: ↑15 dec 2025, 09:25Al oni bi da gase nekogaRule_hz je napisao/la: ↑15 dec 2025, 09:11Dolazi vakat polahko mi zeljana celik velez ce se dizati postepeno a ove ustasko hdz i snsd cetnicke ekipe ce pasti to je svima jasno ko dan. Pitanje je vremena kad ce se to desiti i lagano druga liga jug i hercegovina i rs.. lagano se gase i gube se...bolan ce im pad bitia do tad ce raditi ovo sto trenutno rade mimo svakog sporta, zato ih niko ne **** ni 2% da osvoje konferencijsku ligu karne ce biti bez navijaca kluba duše i svega ostalog , mnogi igraci ih zaobilaze u sirokom luku kao i treneri. I to im najteze pada
![]()
Care nas ustaše nisu uspjele ugasiti kada su pola grada preklali a ti mi našao od ranog jutra držati moralne pridike i predviđati budućnost.
Znači preslikano kao i političko sarajevo već 25 godina, ista spika, isto razmišljanje, stajemo vam u kraj, gotovi ste, dolazi naš vakat, gasimo vas, bankrot, nemate hljeba da jedete, a realnost je prđenje u prazan čabar i ništa od navedenog se nije desilo...
On bi nekome govorio o veličini, a u BL kad se igralo za ime Borac i takmičilo, njegov klub bio fiskulturno društvo, a nastao kao IZROD partije i politike koju toliko mrzi.Najlicemjerniji navijači na planeti, do juče ste tjerali i kleli Adema po medijima, psovali mu i rod i porod a danas je čarobnjak, fuj !
Istrebljenje Srba u Banja Luci su sprjecili muslimani, a najvecu poemu o stradanju srpskog naroda napisao je niko drugi nego Skender Kulenović.
S druge strane, razumijem i tvoju konsterniranost zbog stalnih prica i napisa o gasenju i nekoj predikciji kad Vico "ode".
O politickom Sarajevu ti mogu ovdje danima pricati i da ti sve budes sve u pravu. Ali, trenutno ta, nazovimo je politikom, u Sarajevu dolazi iz neznanja i neobrazovanosti, odnosno iz tzv donjih slojeva, dok je u Banja Luci ta "politika" sistemska i dolazi iz vrha. Tako da su ti usporedbe sa politickom Sarajevom, ustashkim progonom i vremenskim kontekstom, neosnovane i infantilne.
Srdačan pozdrav.