San Antonio Spurs

NEZALAGANJE
Kontakt:

Re: San Antonio Spurs

Post Postao/la NEZALAGANJE » 11 dec 2025, 13:04

Kugla3 je napisao/la:
11 dec 2025, 09:16
Iskren da budem ocekivao sam i bez Wembya da cemo pobjediti.Dosta rasprava sam vodio tokom ljeta i nitko ama bas nitko me ne moze ubjediti da je ona ekipa gdje jedan igrac ubaci 40-50p a ostali po 5 da je ta ekipa DOBRA ekipa.E to je slucaj sa ovim Lakersima i drago mi je zbog toga jer ih ne volim, niti sam ih ikad gotivio,niti cu.
Ruku na srce SA je vec sada jedina ekipa koja moze u neku ruku da parira OKC i to je realnost svidjelo se to nekom ili ne.Nadam se da ce Wemby biti ready za nedelju ujutro.
Roster je dubok,klupa je jaka i kad su svi tu SA ce biti problem svakome to je vec sada jasno kad pogledas skor ekipe bez svog najboljeg igraca koji je ujedno i top5 lige.
Nama samo treba jedno fino jos krilo tipa Murphy iz NOP i mozda njega zaganjat do deadline i to je to.
Duboki jesmo, ali smo i neiskusni i jos uvijek ne znamo kako ce to izgledati i sa Wembyem!? Ne mozes ni reci da smo jedina ekipa koja bi mogla parirati OKCu.Mi to tek treba da postanemo.Jos uvijek je ispred nas DEN, a vjerovatno i HOU kad je borba sa njima u pitanju.Zato ce nam valjati 3 naredne tekme sa njima u ovih 15tak dana u smislu rasta.

Sto se tice krila, Murphy je tu preskup.Kostao bi Vassella, fillera plus min.4-5 pikova.Toliko ne vrijedi, a posebno ne vrijedi nama kojim ne treba jos jedan scorer.Tu imamo bekove ove i Wembya.Nama krilo treba da bude 3&D, tipa ovo sto je Barnes samo bolji defanzivno i ovo sto po prvi put Vassell igra.Na kraju krajeva, draftali smo Bryanta i on ima sav potencijal da bude vrhunsko 3&D krilo.

Kugla3
Kontakt:

Post Postao/la Kugla3 » 11 dec 2025, 19:30

@nez

Mozda sam ja malo ili malo vise subjektivan jer navijam za SA,ali sam ubjedjen da ekipa vec ove sezone ce biti prvi izazivac OKCu bez obzira koliko mladi i ne iskusni bili.DEN je dobar HOU isto ali mislim da mi full kompletni i zdravi imamo najvise sanse za dobiti ove,opet kazem vrijeme ce pokazati sta i kako.Kao sto kazes imamo 3 tekme protiv njih do kraja godine plus 2 jos poslije,i tu bi se moglo vidjeti kako stojimo.
Opet ponavljam bez Wembya smo na skoru 9-3,skinuli neke opasne ekipe poput DEN i LAL na road tripu i to mogu reci u nekoj PO atmosferi bez TOP5 igraca svijeta.
Sa Wembyem samo bolji mozemo biti a najveci dobitak ce biti na defanzivnoj strani terena kad se on vrati + svi ostali ce imati vise samopouzdanja sa njim na parketu.

Sto se tice Murphya to bi samo moja neka zelja bila,jer mislim da bi dobar dodatak bio,i ne bi bio nesto darezljiv tipa Devin 1-2 pika 1 runde i 2-3 secound round i to je to,NOPu ako paše paše ako ne Boze moj.

Nadam se Wembyu u nedelju ujutro i mislim da bi to trebao biti najveci mec od pocetka ove sezone kad se pogleda cijela liga.Ako cemo biti realni finale prije finala!
Sportski pozdrav :D GSG :opaopa:
Being second is to be the first of the ones who lose.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 12 dec 2025, 00:03

Kugla3 je napisao/la:
11 dec 2025, 19:30
@nez

Mozda sam ja malo ili malo vise subjektivan jer navijam za SA,ali sam ubjedjen da ekipa vec ove sezone ce biti prvi izazivac OKCu bez obzira koliko mladi i ne iskusni bili.DEN je dobar HOU isto ali mislim da mi full kompletni i zdravi imamo najvise sanse za dobiti ove,opet kazem vrijeme ce pokazati sta i kako.Kao sto kazes imamo 3 tekme protiv njih do kraja godine plus 2 jos poslije,i tu bi se moglo vidjeti kako stojimo.
Opet ponavljam bez Wembya smo na skoru 9-3,skinuli neke opasne ekipe poput DEN i LAL na road tripu i to mogu reci u nekoj PO atmosferi bez TOP5 igraca svijeta.
Sa Wembyem samo bolji mozemo biti a najveci dobitak ce biti na defanzivnoj strani terena kad se on vrati + svi ostali ce imati vise samopouzdanja sa njim na parketu.

Sto se tice Murphya to bi samo moja neka zelja bila,jer mislim da bi dobar dodatak bio,i ne bi bio nesto darezljiv tipa Devin 1-2 pika 1 runde i 2-3 secound round i to je to,NOPu ako paše paše ako ne Boze moj.

Nadam se Wembyu u nedelju ujutro i mislim da bi to trebao biti najveci mec od pocetka ove sezone kad se pogleda cijela liga.Ako cemo biti realni finale prije finala!
Sportski pozdrav :D GSG :opaopa:
Vidi, po potencijalu i dubini rostera ta tvoja prica ima smisla i mi se svi nadamo da cemo jako brzo biti izazivac br.1 OKCu.

Medjutim, nije realno pisati to sada kad nismo odigrali nijednu PO seriju.Jednostavno, ekipa kao cjelina nema zajednicko iskustvo.To se ne moze nauciti bez igranja istog i taj se korak ne moze preskociti. PO je nesto sasvim drugo i treba steci iskustvo kako nekog dobiti 4 tekme kad je samo fokusiran na tebe.To je proces.Nama PO treba i da nam pokaze mane.Da vidimo kako se pojedinci ponasaju pod pritiskom!?Ko moze, ko ne moze i na cemu ce ovaj mladi trojac morati da radi.Tek kad ekipa skonta ko je i sta je, tek onda mozemo pricati o najvisem cilju, a to je titula.

Svi ocekujemo Wembya u subotu.Trebala bi biti dobra tekma.Fino bi bilo dobiti, ali kao i protiv LAL, nama je ova tekma dobitak, bez obzira na rezultat, jer znas da ce protivnik igrati max. i da nece biti nikakvog poluzalaganja.Te i takve utakmice cine mladu ekipu poput nase samo boljom.Ista takva tekma ce biti i za Bozic.Zlata vrijede ovi susreti sa OKCem.

P.S.U pogledu Murphya, bili su neki izvjestaji da bi NOP trazio 4-5 pikova, tako da tu ponudu koju si naveo, ono ne bi ni pogledali.Evo nece ni Herba Jonesa da trejduju, a kamo li njega, koji im je, realno, najbolji igrac.Zion je isuvise van terena.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 13 dec 2025, 17:11

Povratak Aliena za OKC je i zvanican!! :ljepota: :ljepota:

Vjerujem da svaki navijac SA sa nestrpljenjem ocekuje vecerasnju tekmu.Em sto je bitna tekma NBA cup-a, em sto je protivnik aktuelni sampion i daleko najbolja ekipa dosadasnjeg toka RSa, em sto smo mi, po prvi put u sezoni-KOMPLETNI!! :bih:

Kad splasne malo adrenalin i pogleda se realno, nama ova tekma mora posluziti kao velika lekcija.Bez obzira na rezultat, mislim da je nekoliko stvari kljucno...Prvo, trebamo konacno poceti uciti o svojoj ekipi kad smo kompletni.Ko je s kim dobar, kakve kombinacije su dobre, kakve nisu, kakav stil igre nam najbolje odgovara itd itd.Niko ti nece bolje ogoliti mane od ovog protivnika.Druga stvar je biti svjestan da Wemby ipak nije igrao mjesec dana.Ocekivati je smanjenu minutazu, brze njegove izmjene i fakt da nece biti na vrhuncu svoje igre.

I treca stvar, treba poceti uciti o OKCu u bitnim tekmama.Prilika za to starta veceras, obzirom da ce i oni biti skoro kompletni.Od osnovne rotacije, mislim da ce im nedostajati samo Joe.
Mi cemo odmah po njihovoj startnoj petorci moci nauciti sta je to sta oni preferiraju protiv nas!? Da li je to petorka sa 2 visoka (Hartenstein i Holmgren) ili je to petorka sa Wallaceom koji im daje bolji pritisak na loptu defanzivno i spacing u napadu, ali bi bio i ogroman pritisak na Holmgrenu da cuva Wembya, jer u toj soluciji nema Hartensteina na parketu!? U prvom slucaju, za koji mislim da ce se njihov trener i odluciti, Holmgren bi pravio missmatch problem u njihovu korist ofanzivno (cuvao bi ga Barnes), Hartenstain bi bio na Wembyu, ali im sva kreacija pada na SGAa i Williamsa i imaju nesto losiji spacing.
Mislim da ova njihova kombinacija bolje odgovara i nama, jer omogucava da Wemby bude blize obrucu zbog Hartensteina i manji je pritisak na Castlea i Foxa u nedostatku Wallacea.

U drugom slucaju, oni prakticno imaju "five out" petorku sa Wallaceom ofanzivno, bolji pritisak defanzivno na loptu, ali nasa prednost bi tu bila Holmgren na Wembyu, te cinjenica da smo tada mi sigurno fizicki i atletski jaci.Oni bi se dosta trosili defanzivno da sve zatvore.

Nakon ovih match upa, bez obzira na to koju oni petorku izvedu, vidjecemo kakve rotacije slijede i kakve su prilagodbe tokom same tekme...Tako da, bas lijepa, lijepa prilika.

Naravno, sve ovo sto sam naveo je cista teorija, zato i napisah da mi trebamo poceti uciti o njima prakticno sto prije, a trenutna praksa je takva da su oni defanzivna sila, da ce se vrlo lako prilagoditi nama, da u napadu znaju sta rade i ko im je tu lider, da ce npr.u 2.petorci Caruso ili ko vec napraviti strasan pritisak na naseg rookiea Harpera, on sigurno gubiti neke lopte, a svi znamo da je on motor nase 2.petorke itd.

Kugla3
Kontakt:

Post Postao/la Kugla3 » 13 dec 2025, 21:23

NEZALAGANJE je napisao/la:
13 dec 2025, 17:11
Povratak Aliena za OKC je i zvanican!! :ljepota: :ljepota:

Vjerujem da svaki navijac SA sa nestrpljenjem ocekuje vecerasnju tekmu.Em sto je bitna tekma NBA cup-a, em sto je protivnik aktuelni sampion i daleko najbolja ekipa dosadasnjeg toka RSa, em sto smo mi, po prvi put u sezoni-KOMPLETNI!! :bih:

Kad splasne malo adrenalin i pogleda se realno, nama ova tekma mora posluziti kao velika lekcija.Bez obzira na rezultat, mislim da je nekoliko stvari kljucno...Prvo, trebamo konacno poceti uciti o svojoj ekipi kad smo kompletni.Ko je s kim dobar, kakve kombinacije su dobre, kakve nisu, kakav stil igre nam najbolje odgovara itd itd.Niko ti nece bolje ogoliti mane od ovog protivnika.Druga stvar je biti svjestan da Wemby ipak nije igrao mjesec dana.Ocekivati je smanjenu minutazu, brze njegove izmjene i fakt da nece biti na vrhuncu svoje igre.

I treca stvar, treba poceti uciti o OKCu u bitnim tekmama.Prilika za to starta veceras, obzirom da ce i oni biti skoro kompletni.Od osnovne rotacije, mislim da ce im nedostajati samo Joe.
Mi cemo odmah po njihovoj startnoj petorci moci nauciti sta je to sta oni preferiraju protiv nas!? Da li je to petorka sa 2 visoka (Hartenstein i Holmgren) ili je to petorka sa Wallaceom koji im daje bolji pritisak na loptu defanzivno i spacing u napadu, ali bi bio i ogroman pritisak na Holmgrenu da cuva Wembya, jer u toj soluciji nema Hartensteina na parketu!? U prvom slucaju, za koji mislim da ce se njihov trener i odluciti, Holmgren bi pravio missmatch problem u njihovu korist ofanzivno (cuvao bi ga Barnes), Hartenstain bi bio na Wembyu, ali im sva kreacija pada na SGAa i Williamsa i imaju nesto losiji spacing.
Mislim da ova njihova kombinacija bolje odgovara i nama, jer omogucava da Wemby bude blize obrucu zbog Hartensteina i manji je pritisak na Castlea i Foxa u nedostatku Wallacea.

U drugom slucaju, oni prakticno imaju "five out" petorku sa Wallaceom ofanzivno, bolji pritisak defanzivno na loptu, ali nasa prednost bi tu bila Holmgren na Wembyu, te cinjenica da smo tada mi sigurno fizicki i atletski jaci.Oni bi se dosta trosili defanzivno da sve zatvore.

Nakon ovih match upa, bez obzira na to koju oni petorku izvedu, vidjecemo kakve rotacije slijede i kakve su prilagodbe tokom same tekme...Tako da, bas lijepa, lijepa prilika.

Naravno, sve ovo sto sam naveo je cista teorija, zato i napisah da mi trebamo poceti uciti o njima prakticno sto prije, a trenutna praksa je takva da su oni defanzivna sila, da ce se vrlo lako prilagoditi nama, da u napadu znaju sta rade i ko im je tu lider, da ce npr.u 2.petorci Caruso ili ko vec napraviti strasan pritisak na naseg rookiea Harpera, on sigurno gubiti neke lopte, a svi znamo da je on motor nase 2.petorke itd.
Mislim da bi Wemby trebao biti izmedju 25-30minuta veceras iako ce biti na limitiranim minutama,ono sto me najvise raduje je sto moze defanzivno prevagnuti veceras,ofanzivno je ekipa i bez njega u zadnjih mjesec dana dobra bila i tu nije bilo problema.
Vidjet cemo kako ce se mec odvijati,ali mislim da ih mozemo ispratit u pogledu matchupa,samo se nadam jednakom kriteriju sudjena i da Castle ne upadne u probleme sa faulima.Pokazao je kako moze dobro cuvati Doncica pa ne vidim razlog zasto to ne bi mogao i protiv SGA napraviti.
Po meni treba zatvoriti reket i pustit ih da sutaju pa cemo vidjeti,kao sto kazes sve je stvar prilagodbe ali i prosle godine je SA pokazao da se OKC moze pobjediti.
Bilo kako bilo,treba se potuć sa njima pa sta god bude,poraz ili pobjeda sve je to lekcija neka za buducnost!

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 13 dec 2025, 22:04

@Kugla Prije ce to biti izmedju 20 i 25min za Wembya.Iznenadio bih se da bude vise.

I ja ocekujem da on prvenstveno doprinese odbrani u tim minutama.Napad jeste bio bolji bez njega, ali isto tako nije ni igrao protiv ovakave odbrane.

Mislim da ce sudjenje biti ok i izjednaceno.Ipak ce svi gledati ovo veceras, tako da ako budu sudili nesto na jednoj, sudice i na drugoj strani.

Mi jesmo pokazali da ih mozemo dobiti, ali je isto tako bilo i dosta njihovih blowouta.Nasa sansa je da oni mozda budu malo i prepotentni nakon svih ovih pobjeda i udju sa nesto lezernijim stavom, pa da to kaznimo, ali tesko za ocekivati, jer nije obicna tekma RSa.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 14 dec 2025, 04:17

Nazalost, nema se ovdje sta puno nauciti sa ovom igrom od veceras.Ne mozes pogoditi otvorene suteve, ne mozes pogoditi bacanja i gubis lopte i kad nisi pod pritiskom.Recept za blowout.

Takodje, ne znam zasto se Wemby vracao ako ce igrati 10min.Nema smisla nikakvog.

EDIT:Jako zatvaranje poluvremena.Totalno neocekivano, jer smo bili mrtvi.Samo -3.Odbrana je zaista tu, ali smo prokockali bas, bas puno toga u napadu.Bukvalno nas je Wemby vratio u utakmicu.
Zadnja izmjena: NEZALAGANJE, dana/u 14 dec 2025, 04:27, ukupno mijenjano 1 put.

Kugla3
Kontakt:

Post Postao/la Kugla3 » 14 dec 2025, 04:27

14 dec 2025, 04:17
Nazalost, nema se ovdje sta puno nauciti sa ovom igrom od veceras.Ne mozes pogoditi otvorene suteve, ne mozes pogoditi bacanja i gubis lopte i kad nisi pod pritiskom.Recept za blowout.

Takodje, ne znam zasto se Wemby vracao ako ce igrati 10min.Nema smisla nikakvog.
Smanjis na 4 razlike i izvodis Wembya nakon 3-4 minute ovi odu na +15,pa koji ku.rac ga je zvao onda.
I cim je se opet vratio na teren evo nas tu na samo 3 razlike.Kakva defanziva zadnje 2 minute,svima se gaće tresu kad je tata ispod reketa.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 14 dec 2025, 04:28

Kugla3 je napisao/la:
14 dec 2025, 04:27

Smanjis na 4 razlike i izvodis Wembya nakon 3-4 minute ovi odu na +15,pa koji ku.rac ga je zvao onda.
I cim je se opet vratio na teren evo nas tu na samo 3 razlike.Kakva defanziva zadnje 2 minute,svima se gaće tresu kad je tata ispod reketa.
Kad je on na parketu, tu smo.Kad ga nema, rade se gluposti.Castle mora biti pametniji.5 TOa za poluvrijeme jbt on sam!! Ovo nije ekipa gdje igras na misice.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 14 dec 2025, 04:32

Nasa 3 najbolja sutera za 3 u 1.poluvremenu 1-13. :crazy: :crazy:

4 promasena bacanja od 10, 11 TO za poluvrijeme.Bog dragi zna kako je samo minus 3!? Vjerovatno kombinacija nase odbrane i toga da ni oni ne mogu pogoditi nista za 3.

Kugla3
Kontakt:

Post Postao/la Kugla3 » 14 dec 2025, 04:37

14 dec 2025, 04:28
Kugla3 je napisao/la:
14 dec 2025, 04:27

Kad je on na parketu, tu smo.Kad ga nema, rade se gluposti.Castle mora biti pametniji.5 TOa za poluvrijeme jbt on sam!! Ovo nije ekipa gdje igras na misice.
Da previse izgubljenih od Castlea a OKC zivi od toga,imao je u 2-3 navrata gdje je mogao sutat a umjesto toga je odigravao i gubio lopte,mislim bolje osutat i promasit nego njima kontru dat.
Ove zadnje 2-3 minute su pokazatelj da ih se moze zaustavit na perimetru i Shai i Jalena,samo treba igrat sa mudima i srcem.Harper i Devin odigrali fenomenalne odbrane sa tijelom,Fox isto a kad znas da je Wemby iza tebe odmah igraju sa vise samopouzdanja.

Sad je sve do Mitcha,hoce li povecati minutazu Wembyu u drugom poluvremenu pa se potuc ili ce ga stedit kao u prvom poluvremenu,a onda su nam sanse tanke skoro nikakve.

Kugla3
Kontakt:

Post Postao/la Kugla3 » 14 dec 2025, 06:02

Jeb.eno se moze igrati sa Thunderima!!!
Hvala i dovidjenja :beba:

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 14 dec 2025, 06:04

Glupo bi bilo da ovakva fransisza ne uzme kup..
Idemo jos jednu i to je to :tokralju:
Max Allegri

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 14 dec 2025, 06:07

Jedna tekma @Kugla, jedna tekma. :mrgreen:

Strasna pobjeda i ogromna stvar za samopouzdanje kad ih ovako dobijes sa Wembyem na jednoj nozi fakticki.Svi su odigrali na nivou, a zaista nije izgledalo dobro kad sam pisao 1.post.Mirisalo je na blowout i takva nasa igra je mozda i uljuljala OKC.

Sad finale u utorak i posao treba zavrsiti, iako tekma na ulazi u rekord, ali bi bilo fino osvojiti.2 dana su odmora.

Idemoooooo!!! :ljepota: :ljepota:

Kugla3
Kontakt:

Post Postao/la Kugla3 » 14 dec 2025, 06:09

@nez jedna po jedna,nabere se toga na kraju :D

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 14 dec 2025, 11:03

Selam, pomoz Bog momci, da li sam nešto propustio ?

We are so fucking back :tokralju:

Od kad je kukavica iz Gruzije 2017 u prvoj tekmi finala zapada povrijedio Voldemora, nismo igrali važniju tekmu.Jer tekma kao tekma je samo jedna u sezoni.Nije mi važno finale uopšte iako ne sumnjam da igračima neće odmoći dodatnih 300 k, mada komunjara Wembi ima drugačiji mentalitret.

OKC je došao spreman,zdrav i zadao ti je prvi udarac...preživio si, sa Wembi restriktivnim minutama i dobio clutch tekmu.
Neke pobjede znače više jer ovih par tekmi što igramo s njima je odličan sparing trening,samo tako možeš napredovati.
Jer ovo je "privilegija" da igraš playoff košarku u decembru, vjerujem da će protiv Niksa biti slično.Playoff iskustvo nam je potrebno.

Top 5 ekipa smo lige definitivno no i dalje smo bliži tome da izgubimo prvu rundu,nego da osvojimo titulu.Trebamo imati to na umu.Prvo da se nalazimo u konferenciji za odrasle gdje imaš 3 SUPER ekipe i 2 jako dobre ekipe (LA,Minesotu..ne bi ja LA lako otpisivao toliko).Što znači da prva runda će bititi pakao.Vidjeli smo Houston prošle godine koji je morao razbit zube u prvoj rundi.Vidjeli smo OKC prije dvije godine kad je izgubila polufinale zapada, iako su na "papiru" bili bolja ekipa.Vidjeli smo milion primjera kroz historiju,moraš prvo naučit hodati da bi trčao.A većina naših igrača mora prvo naučit hodat.Tako da "uspjeh" svakako je biti playoff ekipa i dobit to potrebno iskustvo da možemo napravit naredni korak.Ne bi ja to čak gledao ni kroz prizmu treba biti drugi,treći da bi izbjegli potencijalno OKC u polufinalu, polako ba.Potpisujem ti momentalno da igramo polufinale zapada protiv OKC.Jer to znači da smo završili 4/5 i dobili jednu playoff seriju na zapadu (što je ekvivalentno dvije na istoku tbt) i dobiješ protiv najbolje ekipe neprocjenjivo blago.Da se razumijemo, vjerujem da možemo dobit svakog.No vjerujem i da nas Houson,Denver,Minesota mogu dobit.Minesota je igrala finale zapada b2b, bili u rovovima.Kod nas Wembi treca,Castle druga,Harper prva sezona.Kontekst je važan.

Želim spomenuti par igrača, da nadoknadim što sam bio off (pratio sve pomno, al čekao veći uzorak).

Wembi

Ovdje imam najmanje za pisati.

Vratio se nakon mjesec dana pauze protiv najbolje ekipe lige sa restrkicijama i bio +21 u clutch pobjedi....okej?

Najbolji defanzivac u historiji ovog sporta nastavlja adekvatno napredovati.Postaje jači, uzima efikasnije šuteve.I kad igra ovako agresivno i motivisano kao sinoć , može za sebe izjavit da je najbolji igrač lige.Samo tri,četiri insana to mogu legitimno izjavit svakako.I nije bahatost kad to potkrijepiš igrom, već samopouzdanje.Najveća prijetnja za OKC dinastiju je ovaj alien i njegov razvoj.Mislim da ovaj period out je bio dobar za njega podjednako kao za ekipu.Da vidi šta suigrači mogu.On će svakako biti primarna opcija al ne mora biti 35% USG primarna.Mora vjerovati bekovima jer bekovi su zlato i vjerujem da hoće.Wembi na 30% koji dobiva više lakših poena, više poena od lopte, što omogući da sačuva energiju dodatno za odbranu i da bekovi imaju dovoljno lopte da naprave štete u napadu i da se nastave adekvatno razvijat.Povreda nije dobra nikad i nisam zabrinut jer "povrijedio se" tako što je idiot Podzemski mu se bacio u koljena.No povreda je omogućila da vidimo drugu brzinu ove ekipe, a svaka ekipa treba imati drugu brzinu i više opcija za napadat.Pa sad i minute bez Wembia nisu tragične kao što su znale biti.

Fox

Top 20 igrac lige sa 27 godina, kojeg imamo za 27,28,29,30,31 godinu.Plaćaš "prime" za all star tip igrača i neka diskusija postojala kao? Lik je mrtvi Sacramento vukao do 45 + pobjeda na zapadu.Mislim da sam i ja podcijenio bio koliko je dobar s obzirom na taj negativni kontekst.Nisam znao kakav je tio osobe al sam impresioniram po onom što govori i kako se ponaša.Lik govori kao lider a i ponaša se kao jedan.Neće forsirati ništa.Zna da je Wembi alfa.Pušta Castla/Harpera da imaju loptu koliko žele da imaju.Preuzme tekmu kad treba.Sinoć kad je ruka malo drhtala, on je bio ta mirna ruka koja je donijela stabilnost pod OKC pritiskom.Ne mogu više tražit od njega.Isporučuje ti all star produkciju u nesebičnoj roli.

Harper

Sinoć je bilo vatreno krštenje najveće moguće.Da jedna od najboljih odbrana lige te sa 19 godina pritiska konstantno.Samo ga može učinit boljim igračem dugoročno.Nisam imao nikakve dileme s njim kad smo ga draftovali, ni sa "previše igrača" na njegovom mjestu.To dugoročno ćemo već nekako rješit no privilegija da ga možemo razvijati "postepeno".Da nema preveliku odgovornost,da igra pobjedničku košarku,da igra odbranu.Da razvija zdrave navike.Jer Harper da je draftan od Wizardsa,Hornetsa i sličnih je mogao imati 20 u prosjeku kao ruki već al ne znači da bi ga to učinilo dugoročno boljim igračem.Jer jako je važno kako usmjeriš mladog igrača od starta.Kad ga usmjeriš kao Trae Young,Lamelo,Morant.Imaš ti all stara, al imaš i negativne strane pomenutog.Harper igra odbranu, Harper igra pobjedničku košarku, Harper na sve to ima dovoljno lopte/USG sa ovim postavama da se razvija na lopti kao skorer i playmaker.Dugo nisam vidio "očiglednijeg" superstara.Znači bez kvalitetnog šuta može biti 25/7/5 tip igrača a ako to dovede na dobar nivo, priča o ALL NBA tip beku konstantno.Talenat je apsurdan....6-5 ogroman fizikalni lik koji dolazi do obruča kako želi i završava s obje ruke. vidi već teren čitav i samo vrijeme je njemu potrebno.No možeš biti najveći laik, ako pogledaš samo par minuta Harpera jasno ti je da će biti zvijezda.Sad do kojeg levela bude razvijao se i radio na svojim vještinama, odredit će taj njegov ogromni plafon.Kratko i jasno, ako ne bude nivo jednog Cunninghama/Brunsona/Mitchela u naponu snage (top 10 igrac lige) bit ce razocarenje, jer takav mu je talenat.

Castle

Moj omiljeni igrač ekipe.Nije najbolji kao Wembi.Nije talentovan ni kao Harper.NIje kao lider kao Fox.Vec je sve pomalo.

Mislim on je moj tip igrača, uvijek ću biti slab na ovakve.Oni koji ne moraju imati efikasnu noć u šutu da uticaju na pobjede.Jer će radit sve živo na terenu.Jedan od razloga zašto nam je odbrana bila tako kritična zadnji mjesec nije samo što nismo imali Wembia, već što nismo imali ni Castla.On je legitimni kandidat za All NBA defanzivnu petorku, sinoć i na Shaiu ne možeš tražit bolje od onog što je igrao.Lik je isto bolestan atleta i kako napada obruč bit će uvijek igrač sa ogromnim brojem bacanja (osim protiv Oklahome valda, gdje Caruso može napravit deset faulova dok sviraju jedan).U tranziciji će bit napast.Sa poludistance ima odlične brojke, nije ogroman uzorak al i kad se ne može dokopat obruča ili slobodnih, oko poludistance ima jako fin dodir.Samo nedostaje trica da otvori još kompletno igru.Playmakerski posao je work in progress.Jer ima vrhunskih playmakerskih perioda i kako nalazi uglove, kako nalazi Korneta pod košem i igrače na cutovima.No ima onda i glupih izgubljenih al dosta izgubljenih nije zbog nedostatka vizije, koliko zbog lijenih pasova i nađe se u nekim nepotrebnim situacijama (tek napunio 21).Nekako je podcijenjen iako je bio dio jedne od najdominantnijh koleđ ekipa, bio 4 pik, bio ruki godine...i opet mislim da je podcijenjen.Jer lik mi djeluje kao klasični Kawhi/Butler koji će izvuči maksimum iz sebe i svake sezone biti malo bolji nego prošle.A već sad pričao 20 ppg igraču, koji je jedan od boljih prodor igrača lige, jedan od najboljih defanzivaca na svojoj poziciji, vrhunski skakač , dobar playmaker.Ima karakter uz sve to.

Spomenut ću ostalo u team building vježbi za naredni period.

slika

Treba imati na umu par stvari s trejdovima.Da li je potencijalni upgrade fakat vrijedan cijene, novac budući investiran u tu ekipu.Možemo reći da ovoj ekipi bi dobro došlo jedno veće krilo.Potencijalni Markannen ili Jaren Jackson (svako na svoj način) bi unaprijedilo ekipu.No uz Foxov ugovor koji raste dogodine, 40 + mil. od pomenutih , 40 + od Wembia.Bio bi vrlo brzo u qurcu i trebao raditi razne manevre pred Castlov novi ugovor i moguće gubio dubinu i širinu a to je fundamentalno u današnjem en bi eju.

Da li Trey Murphy vrijedi investicije? zavisi šta je investicija.Ako je investicija Vassell i dva dobra pika.Sumnjam.

Trey bolji od Vassella? moguce.Malo veci i bolje odgovara pozicijom? moguce.Da li je isto moguće da Murphy ima potpuno istu produkciju kao Vassell u svojoj novoj roli a da Vassell tamo ubacuje 20 ppg i ima Murphy produkciju? takođe vrlo moguće i onda to nije vrijedno dodatnih pikova koje šalješ.Po meni trebaš samo po klasični upgrade poslat te pikove, jer inače su jako vrijedni o ovoj "apron eri" NBA.

Ako bude neki deal za Sohanov i Olynik ugovor ove sezone? napravi.Nisam pametan šta bi moglo biti, kakva vrijednost.

No nije potrebno "na silu" forsirati nešto i pretplatit nekog igrača.
Dva pika prve runde je previše za Herb Jonesa.Malo bit racionalan.

Pa ajmo primjenit "konzervativni pristup".

slika

"big 4" sam spomenuo
da spomene ostale djelove rotacije

Kornet fantastičan potpis i fantastičan ugovor.Puna kontrola naredne 4 sezone, nije ni blizu MLE novca.Još bi trebao biti bolji sa malo manje minuta sad kad se Wembi vratio jer smo puno tražili od backup centra.Kad vidiš cijene Capele,Brook Lopeza i sličnih, ovo je krađa.Da imaš legitimnog kvalitetnog backup centra da preživiš non Wembi minute i imaš i dalje pristojnu zaštitu obruča i "odraslog insana" koji zna igrati košarku, jer dolazi ono iz pobjedničkog programa poput Bostona gdje je igrao istu rolu također.

Champagnie treba biti dio te rotacije.To je tvoj dragulj, ti si ga pronašao i izbrusio.Samo 24 godine i svake godine bolji.Lik je klasični 3D igrač kojeg treba imati svaka ekipa i trebamo uradit pametnu stvar.To je da već ove ili na ljeto pregovaraš ugovor.Kao što je Presti sa Dortom uradio, Pelicansi sa Herb Jonesom u svoje vrijeme.To je da mu odbiješ ovaj 3 mil. i osiguraš dugoročno ugovor.Nekih 30/3 godine, kad uračunaš tu godinu bilo bi 35/4 i to bi bile dvije stvari.Dobar ugovor za Spurse da osigraš člana rotacije ispod MLE, član rotacije koji je odrastao i odrasta s ovom mladom ekipom i koji ti moe biti moderni Danny Green (on je sa 24 godine se tek dokopao rostera).A Champi koji nije zaradio puno novca u karijeri ne vidim kako bi odbio mjesto 3 mil za 1 sezonu, garantiranih 30 mil. (otprilike) i rješio sve u svom životu.Puno slova o jednom Champiu al nije, jedni Lakersi bi ubili za ovakog 3D igraca.Vjerujem da ćemo ovo uradit i da će biti na jednom finom ugovoru dio te buduće grupe.

Keldon još jedan i zadnji član za kojeg vjerujem da će biti dio te grupe.Da nakon što mu istekne ugovor 2027 da će produžit za slične novce jer pronašli smo savršenu rolu za njega.Šesti čovjek s klupe.On prihvaća to što je ključno i sve izgleda toliko prirodnije.Šta je Keldon? Keldon je bullyball, sa puno energije, savršeno s klupe da donese intenzitet.Nije nit vrhunski šuter ni defanzivac, al može poentirati,može skakati,može udarati i to je savršeno u ovakvoj roli.Big Body je isto jedan od miljenika svlačionice i lik je tu najduže od svih?! i jedan je od kapetana.Iako isto mlad (26 godina) al koliko je važno i teško pronaći mladog igrača da prihvati rolu.Manju rolu.Jer to znači manje novca.On je to prihvatio i zbog toga i on i ekipa djeluju mnogo bolje.Odličan samo ove sezone al općenito mislim da zbog ove role i kulture je dio buduće rotacije.

Barnes sinoć nije mogao ništa pogodit al strašna sezona, njega neću smatrati djelom "buduće ekipe" al neko ko će sigurno poslužit još koju godinu jer očekujem da ga vratimo.Nadam se na nekom ugovoru od 2 godine (malo manji odo ovog trenutno) jer to se uklapa onda sa Castlovim maxom i mislim da će tako odradit posao.Pa bi znači Champi dobio "povišiscu", Barnes malo manje, a igrali bi za slične novce.Fox i Keldon nisu veterani godinama al jesu iskustvom, Barnes je i godinama i iskustvom i lik je 100% Spurs tip materijala i savršen za ovu djecu.Pa bi volio da ga zadrzimo jos dvije sezon nakon ove, gdje rola mu se može postepeno smanjivat.Carter Bryant ako napreduje vremenom može mu početi otkidat te minute u narednim sezona etc.

Vassell je taj swing igrač koji zbog ugovora može biti dio većeg trejda.Sinoć strašna tekma.On je "pretplaćen" s ovim ugovorom al nije strašno, pogotovo dok su nam djeca na ruki ugovorima.Pitanje je samo da li može kalibrirat svoju rolu kao Keldon.Jer Vassell je bio strašan defanzivni igrač i na noć drafta sam ga ovdje želio najviše zbog toga a to nije pokazao u en bi eju previše.Zbog strukture ekipe je postao više skorer,zaradio pare i dobro za njega.No sad mora se promjenit ako želi imati rolu i budućnost u ovoj ekipi.Vassell i Keldon kad su bili 2,3 opcija u napadu mi smo bili gdje smo bili, u lutriji.No kao 4,5 opcija to se mijenja.Što znači da može i mora igrati bolju odbranu (sinoć je to radio) i u napadu da bude zadovoljan s onim što dobije.Il će se prilagodit toj roli il će biti trejdan i neće biti dio buduće velike ekipe.Ako je pametan, zna šta mu je raditi.

To su 10 igrača koje sam spomenuo sa povratkom Barnesa na malo manjem ugovoru.Uz poboljsanje Champu sa dugorocnim (tu mozemo prvih godina stavit vise novca pa da opada, najbolje) i uz Carter Bryanta koji je projekat dugoročnog krila.

10 igrača pod ugovorom i tu bi DJG dao ugovor koji CHamp ima ove
jer momak se u G ligi, ljetnoj ligi, malo minuta u prvoj ekipi dokazao
moras pazit i ovakve projekte i ovakvi sitni ugovori su kljuc da dinastija traje dugo

mi imamo 3 pika druge runde ove godine, dva pika mogu biti od 30 do 40 i tu mozes pronaci kvalitetne projekte
koji vremenom mogu kao Champ da popune neku rolu u ekipi
jer za 2 godine kad Castla,Wembi ugovor bude u naponu,neces Barnesa zamijenit sa Barnes novcem
vec ce njegovu rolu tad vrsit Bryant il neki drugi projekat na ruki il jeftinom ugovoru

11 igraca sa DJG

i sta nam je ostalo? imamo MLE i prvi pik da zamijenimo Sohana i Olinika, jos dva minimalca poslije (ako ne budes nekom s drugim pikom dao drugi ugovor).Sohan mislim da je to to, vidjet cemo ako se sta promjeni.Ne moze svaki pik ni uspjeti.On do sad nije pokazao naznake da moz biti bilo kakav sutrer a bez toga nemas rolu u ovoj ekipi (il bilo kojoj ekipi vjerovatno) Kao backup centar a imamo boljeg backup centra.Ako pronađu neki trejd za njihovih 20 miliona koji ističu, kul , ako ne ovo je scenario.

Šta nam treba onda?

krilo veće za Sohana i jedan treći centar
sad nešto možeš kroz MLE a nešto kroz pik
jer Atlanta pik konzervativno djeluje u 16-22 rangu da će završit

Porzingis,Hachimura, Eason, Dean Wade, Wiggins, Fontecchio, Oubre
(Eason tesko jer je RFA, al ima zanimljivih kandidata za to vece krilo za MLE novce)

11 igraca i imas dobar pik i MLE da se igraš? situacija je bezobrazna, sa samo jednim "veteranom" u Barnesu

Pazi....dobiješ recimo 18 pik od Atlante.To je vrijedna stvar.S tim pikom potencijalno možda draftaš Kornetovu zamjenu za 2 sezone.Jer možda ti treba da "sačuvaš novac" il Kornet u nekom dilu il nije bitno.Moraš razmišljat sa svakim potezom 3,4,5, godina unaprijed.Još imamo "luksuz" da uzmemo sirove potencijale poput Bryanta koji ne moraju odma igrat.Jer rotacija nam je spremna.Pa možeš pucat na visoke potencijale koji ne moraju prve godine uopšte igrati dok ih razvijaš u Austinu i vremenom uvodiš u program prve ekipe.

Nevjerovatna situacija.

Ima dosta sreće.Sve u životu je povezano sa srećom.Ja sam nakon Kawaj fijaska od 2018 molio za tank i bio sam upravu.No da smo tankali tad možda bi dobili Ziona,Wiesmana,Lamela i slične i pitaj Boga gdje bi bili sad.Mi smo imali pamet i nafaku da tankamo u najboljem draftu i dobili najboljeg.Onda dogodine ekipa bila još retardirana sa Sohanom kao playmakerom i dobio si 4 pik s kojim si pokupio najboljeg igraca na draftu (Castle).I kao da to nije dovoljno ono, dosta, proklet si.Dogodine Wembi imao ovo sa krvnim sudovima, bez tog bi bili moguce playoff ekipa.Pali u rankinzima, imali dostaaaaaaa nafake i dobili 2 pik.Zamisli da si dobio 9 pik kao što si trebao i imapš Collin Murray Boyelsa kao neki fini projekat budućeg role player a ti dobio Dylan fucking Harper.Čak da si prethodnih godina dobio prvi pik.Ima velike razlike između jednog all star igrača poput Paula Banchera i jednog HOF poput Wembia.Kojem je plafon ono....GOAT? il nešto tako.

Podsjeca me malo na OKC.

2007 - Durant
2008 - Westbrook
2009 - Harden

2023 - Wembi
2024 - Castle
2025 - Harper

Naravno....trebaju ovi jos pure pojesti da dodju na gornji nivo al talenat imaju sto je strasno.
Jos smo mi odradili pametni trejd za Foxa a oni glupi za Perkinsa.

Fox nas je kostao jedan pravi NAŠ pik prve runde 2027.Koji će bit 27 pik(čestitam)
a mi čemo od Atlante dobit veći pik svakako već tad jebote
onaj pik od Minesote neću ni računat jer smo pokrali Minesotu sa Dillinghamom koji nije NBA igrač

imaš sve svoje pikove osim jednog
u toj godini imaš pik koji će biti skoro sigurno bolji nego što bi bio tvoj
imaš zamjene sa Dallasom,Minesotom,Sacramentom,Bostonom
(dosta dobrih pikova druge runde koji mogu biti vrijedni kao čipovi i kao projekti)

Ako bude neki trejd, pisat cemo o tome kad bude.

Mi imamo zvijezde (Wembi,Fox) i one koji ce biti zvijezde (Castle,Harper).Ne treba nam zvijezda, ni neko kome trebaju sutevi.
Mi imamo? rotaciju (Kornet,Keldon,Champ,Vassell,Barnes) gdje samo Barnesa trebas "uskoro" mijenjat
imas na rosteru vec jedan lutrijski pik projekta (Bryant)
i sve ostale pikove koji ce doci da "produzis ekipu" i nalazis nove jeftine,zanimljive projekte rotacije

Na sve to imas MLE da dovedes jos jedno krilo i jedan kul poptis kao Kornet proslo ljeto.

slika

Ove godine uživati u 50 pobjeda, u playoffu, u Wembiu, u Castlu, u svakom dobrom potezu Harper.
Biti umjereno samouvjeren da možeš se fajtat sa bilo kim.Možda ne 3 serije na zapadu al 2? možda već sad.
I dogodine...nema više lagane priče, svi nas od starta smatraju top 3 contenderom i to ćemo biti.
I bit čemo vjerovatno narednu deceniju ako Wembi bude zdrav i onda uživamo u novoj eri.Nešto što dobro znamo.

Pod novom erom ne mislim na 5,6 prstena.Vec da cemo biti svaki put u miksu za titule sa OKC i ko vec bude jos tu.

Sinoc je bio samo mali uvod lijepe buducnosti koja nas čeka.A budućnost je možda mnogo bliža nego što svi mislimo.

Jer mi imamo Wembi...
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 14 dec 2025, 12:34

Nisam navijač Spursa, ali @Raul svaka čast za post. Uživanje je čitati ovakve postove.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 14 dec 2025, 19:28

Po obicaju, svaka cast @raule. Doduse, dosta si neozbiljan s tim sto te nema. :D

Sve si fino napisao.Kljucna stvar u svemu je rast ekipe i interni razvoj koji ces lagano nadogradjivati kroz pikove i pokoji MLE.
Nasa historija nam govori da, kad vec imamo PO ekipu, mi radimo trejdove samo kad nam je neka ekipa nepremostiva prepreka u POu.Mislim da je to i logicno.

filip13

Post Postao/la filip13 » 14 dec 2025, 19:32

@Raule, svaka čast na postu, nista manje nisam ni očekivao od tebe

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 14 dec 2025, 19:47

Jedna stvar za koju mislim da niko od nas nije pomenuo....

Polako ulazimo u fazu Wembyeve igre kad ga niska krila nece moci cuvati.Sinoc je to OKC pokusao sa Carusom i Williamsom i nisu se bas proslavili u 4/4.Ova stavka je kljucna za njegov ofanzivni razvoj, jer znamo da ga visoki igraci svakako ne mogu cuvati. Nakon sto i definitivno rijesi ovo prvo, slijede udvajanja i pravi prostor za sve ostale.

Odgovori

Natrag na “San Antonio Spurs”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.