San Antonio Spurs

NEZALAGANJE
Kontakt:

Re: San Antonio Spurs

Post Postao/la NEZALAGANJE » 11 dec 2025, 13:04

Kugla3 je napisao/la:
11 dec 2025, 09:16
Iskren da budem ocekivao sam i bez Wembya da cemo pobjediti.Dosta rasprava sam vodio tokom ljeta i nitko ama bas nitko me ne moze ubjediti da je ona ekipa gdje jedan igrac ubaci 40-50p a ostali po 5 da je ta ekipa DOBRA ekipa.E to je slucaj sa ovim Lakersima i drago mi je zbog toga jer ih ne volim, niti sam ih ikad gotivio,niti cu.
Ruku na srce SA je vec sada jedina ekipa koja moze u neku ruku da parira OKC i to je realnost svidjelo se to nekom ili ne.Nadam se da ce Wemby biti ready za nedelju ujutro.
Roster je dubok,klupa je jaka i kad su svi tu SA ce biti problem svakome to je vec sada jasno kad pogledas skor ekipe bez svog najboljeg igraca koji je ujedno i top5 lige.
Nama samo treba jedno fino jos krilo tipa Murphy iz NOP i mozda njega zaganjat do deadline i to je to.
Duboki jesmo, ali smo i neiskusni i jos uvijek ne znamo kako ce to izgledati i sa Wembyem!? Ne mozes ni reci da smo jedina ekipa koja bi mogla parirati OKCu.Mi to tek treba da postanemo.Jos uvijek je ispred nas DEN, a vjerovatno i HOU kad je borba sa njima u pitanju.Zato ce nam valjati 3 naredne tekme sa njima u ovih 15tak dana u smislu rasta.

Sto se tice krila, Murphy je tu preskup.Kostao bi Vassella, fillera plus min.4-5 pikova.Toliko ne vrijedi, a posebno ne vrijedi nama kojim ne treba jos jedan scorer.Tu imamo bekove ove i Wembya.Nama krilo treba da bude 3&D, tipa ovo sto je Barnes samo bolji defanzivno i ovo sto po prvi put Vassell igra.Na kraju krajeva, draftali smo Bryanta i on ima sav potencijal da bude vrhunsko 3&D krilo.

Kugla3
Kontakt:

Post Postao/la Kugla3 » 11 dec 2025, 19:30

@nez

Mozda sam ja malo ili malo vise subjektivan jer navijam za SA,ali sam ubjedjen da ekipa vec ove sezone ce biti prvi izazivac OKCu bez obzira koliko mladi i ne iskusni bili.DEN je dobar HOU isto ali mislim da mi full kompletni i zdravi imamo najvise sanse za dobiti ove,opet kazem vrijeme ce pokazati sta i kako.Kao sto kazes imamo 3 tekme protiv njih do kraja godine plus 2 jos poslije,i tu bi se moglo vidjeti kako stojimo.
Opet ponavljam bez Wembya smo na skoru 9-3,skinuli neke opasne ekipe poput DEN i LAL na road tripu i to mogu reci u nekoj PO atmosferi bez TOP5 igraca svijeta.
Sa Wembyem samo bolji mozemo biti a najveci dobitak ce biti na defanzivnoj strani terena kad se on vrati + svi ostali ce imati vise samopouzdanja sa njim na parketu.

Sto se tice Murphya to bi samo moja neka zelja bila,jer mislim da bi dobar dodatak bio,i ne bi bio nesto darezljiv tipa Devin 1-2 pika 1 runde i 2-3 secound round i to je to,NOPu ako paše paše ako ne Boze moj.

Nadam se Wembyu u nedelju ujutro i mislim da bi to trebao biti najveci mec od pocetka ove sezone kad se pogleda cijela liga.Ako cemo biti realni finale prije finala!
Sportski pozdrav :D GSG :opaopa:
Being second is to be the first of the ones who lose.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 12 dec 2025, 00:03

Kugla3 je napisao/la:
11 dec 2025, 19:30
@nez

Mozda sam ja malo ili malo vise subjektivan jer navijam za SA,ali sam ubjedjen da ekipa vec ove sezone ce biti prvi izazivac OKCu bez obzira koliko mladi i ne iskusni bili.DEN je dobar HOU isto ali mislim da mi full kompletni i zdravi imamo najvise sanse za dobiti ove,opet kazem vrijeme ce pokazati sta i kako.Kao sto kazes imamo 3 tekme protiv njih do kraja godine plus 2 jos poslije,i tu bi se moglo vidjeti kako stojimo.
Opet ponavljam bez Wembya smo na skoru 9-3,skinuli neke opasne ekipe poput DEN i LAL na road tripu i to mogu reci u nekoj PO atmosferi bez TOP5 igraca svijeta.
Sa Wembyem samo bolji mozemo biti a najveci dobitak ce biti na defanzivnoj strani terena kad se on vrati + svi ostali ce imati vise samopouzdanja sa njim na parketu.

Sto se tice Murphya to bi samo moja neka zelja bila,jer mislim da bi dobar dodatak bio,i ne bi bio nesto darezljiv tipa Devin 1-2 pika 1 runde i 2-3 secound round i to je to,NOPu ako paše paše ako ne Boze moj.

Nadam se Wembyu u nedelju ujutro i mislim da bi to trebao biti najveci mec od pocetka ove sezone kad se pogleda cijela liga.Ako cemo biti realni finale prije finala!
Sportski pozdrav :D GSG :opaopa:
Vidi, po potencijalu i dubini rostera ta tvoja prica ima smisla i mi se svi nadamo da cemo jako brzo biti izazivac br.1 OKCu.

Medjutim, nije realno pisati to sada kad nismo odigrali nijednu PO seriju.Jednostavno, ekipa kao cjelina nema zajednicko iskustvo.To se ne moze nauciti bez igranja istog i taj se korak ne moze preskociti. PO je nesto sasvim drugo i treba steci iskustvo kako nekog dobiti 4 tekme kad je samo fokusiran na tebe.To je proces.Nama PO treba i da nam pokaze mane.Da vidimo kako se pojedinci ponasaju pod pritiskom!?Ko moze, ko ne moze i na cemu ce ovaj mladi trojac morati da radi.Tek kad ekipa skonta ko je i sta je, tek onda mozemo pricati o najvisem cilju, a to je titula.

Svi ocekujemo Wembya u subotu.Trebala bi biti dobra tekma.Fino bi bilo dobiti, ali kao i protiv LAL, nama je ova tekma dobitak, bez obzira na rezultat, jer znas da ce protivnik igrati max. i da nece biti nikakvog poluzalaganja.Te i takve utakmice cine mladu ekipu poput nase samo boljom.Ista takva tekma ce biti i za Bozic.Zlata vrijede ovi susreti sa OKCem.

P.S.U pogledu Murphya, bili su neki izvjestaji da bi NOP trazio 4-5 pikova, tako da tu ponudu koju si naveo, ono ne bi ni pogledali.Evo nece ni Herba Jonesa da trejduju, a kamo li njega, koji im je, realno, najbolji igrac.Zion je isuvise van terena.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 13 dec 2025, 17:11

Povratak Aliena za OKC je i zvanican!! :ljepota: :ljepota:

Vjerujem da svaki navijac SA sa nestrpljenjem ocekuje vecerasnju tekmu.Em sto je bitna tekma NBA cup-a, em sto je protivnik aktuelni sampion i daleko najbolja ekipa dosadasnjeg toka RSa, em sto smo mi, po prvi put u sezoni-KOMPLETNI!! :bih:

Kad splasne malo adrenalin i pogleda se realno, nama ova tekma mora posluziti kao velika lekcija.Bez obzira na rezultat, mislim da je nekoliko stvari kljucno...Prvo, trebamo konacno poceti uciti o svojoj ekipi kad smo kompletni.Ko je s kim dobar, kakve kombinacije su dobre, kakve nisu, kakav stil igre nam najbolje odgovara itd itd.Niko ti nece bolje ogoliti mane od ovog protivnika.Druga stvar je biti svjestan da Wemby ipak nije igrao mjesec dana.Ocekivati je smanjenu minutazu, brze njegove izmjene i fakt da nece biti na vrhuncu svoje igre.

I treca stvar, treba poceti uciti o OKCu u bitnim tekmama.Prilika za to starta veceras, obzirom da ce i oni biti skoro kompletni.Od osnovne rotacije, mislim da ce im nedostajati samo Joe.
Mi cemo odmah po njihovoj startnoj petorci moci nauciti sta je to sta oni preferiraju protiv nas!? Da li je to petorka sa 2 visoka (Hartenstein i Holmgren) ili je to petorka sa Wallaceom koji im daje bolji pritisak na loptu defanzivno i spacing u napadu, ali bi bio i ogroman pritisak na Holmgrenu da cuva Wembya, jer u toj soluciji nema Hartensteina na parketu!? U prvom slucaju, za koji mislim da ce se njihov trener i odluciti, Holmgren bi pravio missmatch problem u njihovu korist ofanzivno (cuvao bi ga Barnes), Hartenstain bi bio na Wembyu, ali im sva kreacija pada na SGAa i Williamsa i imaju nesto losiji spacing.
Mislim da ova njihova kombinacija bolje odgovara i nama, jer omogucava da Wemby bude blize obrucu zbog Hartensteina i manji je pritisak na Castlea i Foxa u nedostatku Wallacea.

U drugom slucaju, oni prakticno imaju "five out" petorku sa Wallaceom ofanzivno, bolji pritisak defanzivno na loptu, ali nasa prednost bi tu bila Holmgren na Wembyu, te cinjenica da smo tada mi sigurno fizicki i atletski jaci.Oni bi se dosta trosili defanzivno da sve zatvore.

Nakon ovih match upa, bez obzira na to koju oni petorku izvedu, vidjecemo kakve rotacije slijede i kakve su prilagodbe tokom same tekme...Tako da, bas lijepa, lijepa prilika.

Naravno, sve ovo sto sam naveo je cista teorija, zato i napisah da mi trebamo poceti uciti o njima prakticno sto prije, a trenutna praksa je takva da su oni defanzivna sila, da ce se vrlo lako prilagoditi nama, da u napadu znaju sta rade i ko im je tu lider, da ce npr.u 2.petorci Caruso ili ko vec napraviti strasan pritisak na naseg rookiea Harpera, on sigurno gubiti neke lopte, a svi znamo da je on motor nase 2.petorke itd.

Kugla3
Kontakt:

Post Postao/la Kugla3 » 13 dec 2025, 21:23

NEZALAGANJE je napisao/la:
13 dec 2025, 17:11
Povratak Aliena za OKC je i zvanican!! :ljepota: :ljepota:

Vjerujem da svaki navijac SA sa nestrpljenjem ocekuje vecerasnju tekmu.Em sto je bitna tekma NBA cup-a, em sto je protivnik aktuelni sampion i daleko najbolja ekipa dosadasnjeg toka RSa, em sto smo mi, po prvi put u sezoni-KOMPLETNI!! :bih:

Kad splasne malo adrenalin i pogleda se realno, nama ova tekma mora posluziti kao velika lekcija.Bez obzira na rezultat, mislim da je nekoliko stvari kljucno...Prvo, trebamo konacno poceti uciti o svojoj ekipi kad smo kompletni.Ko je s kim dobar, kakve kombinacije su dobre, kakve nisu, kakav stil igre nam najbolje odgovara itd itd.Niko ti nece bolje ogoliti mane od ovog protivnika.Druga stvar je biti svjestan da Wemby ipak nije igrao mjesec dana.Ocekivati je smanjenu minutazu, brze njegove izmjene i fakt da nece biti na vrhuncu svoje igre.

I treca stvar, treba poceti uciti o OKCu u bitnim tekmama.Prilika za to starta veceras, obzirom da ce i oni biti skoro kompletni.Od osnovne rotacije, mislim da ce im nedostajati samo Joe.
Mi cemo odmah po njihovoj startnoj petorci moci nauciti sta je to sta oni preferiraju protiv nas!? Da li je to petorka sa 2 visoka (Hartenstein i Holmgren) ili je to petorka sa Wallaceom koji im daje bolji pritisak na loptu defanzivno i spacing u napadu, ali bi bio i ogroman pritisak na Holmgrenu da cuva Wembya, jer u toj soluciji nema Hartensteina na parketu!? U prvom slucaju, za koji mislim da ce se njihov trener i odluciti, Holmgren bi pravio missmatch problem u njihovu korist ofanzivno (cuvao bi ga Barnes), Hartenstain bi bio na Wembyu, ali im sva kreacija pada na SGAa i Williamsa i imaju nesto losiji spacing.
Mislim da ova njihova kombinacija bolje odgovara i nama, jer omogucava da Wemby bude blize obrucu zbog Hartensteina i manji je pritisak na Castlea i Foxa u nedostatku Wallacea.

U drugom slucaju, oni prakticno imaju "five out" petorku sa Wallaceom ofanzivno, bolji pritisak defanzivno na loptu, ali nasa prednost bi tu bila Holmgren na Wembyu, te cinjenica da smo tada mi sigurno fizicki i atletski jaci.Oni bi se dosta trosili defanzivno da sve zatvore.

Nakon ovih match upa, bez obzira na to koju oni petorku izvedu, vidjecemo kakve rotacije slijede i kakve su prilagodbe tokom same tekme...Tako da, bas lijepa, lijepa prilika.

Naravno, sve ovo sto sam naveo je cista teorija, zato i napisah da mi trebamo poceti uciti o njima prakticno sto prije, a trenutna praksa je takva da su oni defanzivna sila, da ce se vrlo lako prilagoditi nama, da u napadu znaju sta rade i ko im je tu lider, da ce npr.u 2.petorci Caruso ili ko vec napraviti strasan pritisak na naseg rookiea Harpera, on sigurno gubiti neke lopte, a svi znamo da je on motor nase 2.petorke itd.
Mislim da bi Wemby trebao biti izmedju 25-30minuta veceras iako ce biti na limitiranim minutama,ono sto me najvise raduje je sto moze defanzivno prevagnuti veceras,ofanzivno je ekipa i bez njega u zadnjih mjesec dana dobra bila i tu nije bilo problema.
Vidjet cemo kako ce se mec odvijati,ali mislim da ih mozemo ispratit u pogledu matchupa,samo se nadam jednakom kriteriju sudjena i da Castle ne upadne u probleme sa faulima.Pokazao je kako moze dobro cuvati Doncica pa ne vidim razlog zasto to ne bi mogao i protiv SGA napraviti.
Po meni treba zatvoriti reket i pustit ih da sutaju pa cemo vidjeti,kao sto kazes sve je stvar prilagodbe ali i prosle godine je SA pokazao da se OKC moze pobjediti.
Bilo kako bilo,treba se potuć sa njima pa sta god bude,poraz ili pobjeda sve je to lekcija neka za buducnost!

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 13 dec 2025, 22:04

@Kugla Prije ce to biti izmedju 20 i 25min za Wembya.Iznenadio bih se da bude vise.

I ja ocekujem da on prvenstveno doprinese odbrani u tim minutama.Napad jeste bio bolji bez njega, ali isto tako nije ni igrao protiv ovakave odbrane.

Mislim da ce sudjenje biti ok i izjednaceno.Ipak ce svi gledati ovo veceras, tako da ako budu sudili nesto na jednoj, sudice i na drugoj strani.

Mi jesmo pokazali da ih mozemo dobiti, ali je isto tako bilo i dosta njihovih blowouta.Nasa sansa je da oni mozda budu malo i prepotentni nakon svih ovih pobjeda i udju sa nesto lezernijim stavom, pa da to kaznimo, ali tesko za ocekivati, jer nije obicna tekma RSa.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 14 dec 2025, 04:17

Nazalost, nema se ovdje sta puno nauciti sa ovom igrom od veceras.Ne mozes pogoditi otvorene suteve, ne mozes pogoditi bacanja i gubis lopte i kad nisi pod pritiskom.Recept za blowout.

Takodje, ne znam zasto se Wemby vracao ako ce igrati 10min.Nema smisla nikakvog.

EDIT:Jako zatvaranje poluvremena.Totalno neocekivano, jer smo bili mrtvi.Samo -3.Odbrana je zaista tu, ali smo prokockali bas, bas puno toga u napadu.Bukvalno nas je Wemby vratio u utakmicu.
Zadnja izmjena: NEZALAGANJE, dana/u 14 dec 2025, 04:27, ukupno mijenjano 1 put.

Kugla3
Kontakt:

Post Postao/la Kugla3 » 14 dec 2025, 04:27

14 dec 2025, 04:17
Nazalost, nema se ovdje sta puno nauciti sa ovom igrom od veceras.Ne mozes pogoditi otvorene suteve, ne mozes pogoditi bacanja i gubis lopte i kad nisi pod pritiskom.Recept za blowout.

Takodje, ne znam zasto se Wemby vracao ako ce igrati 10min.Nema smisla nikakvog.
Smanjis na 4 razlike i izvodis Wembya nakon 3-4 minute ovi odu na +15,pa koji ku.rac ga je zvao onda.
I cim je se opet vratio na teren evo nas tu na samo 3 razlike.Kakva defanziva zadnje 2 minute,svima se gaće tresu kad je tata ispod reketa.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 14 dec 2025, 04:28

Kugla3 je napisao/la:
14 dec 2025, 04:27

Smanjis na 4 razlike i izvodis Wembya nakon 3-4 minute ovi odu na +15,pa koji ku.rac ga je zvao onda.
I cim je se opet vratio na teren evo nas tu na samo 3 razlike.Kakva defanziva zadnje 2 minute,svima se gaće tresu kad je tata ispod reketa.
Kad je on na parketu, tu smo.Kad ga nema, rade se gluposti.Castle mora biti pametniji.5 TOa za poluvrijeme jbt on sam!! Ovo nije ekipa gdje igras na misice.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 14 dec 2025, 04:32

Nasa 3 najbolja sutera za 3 u 1.poluvremenu 1-13. :crazy: :crazy:

4 promasena bacanja od 10, 11 TO za poluvrijeme.Bog dragi zna kako je samo minus 3!? Vjerovatno kombinacija nase odbrane i toga da ni oni ne mogu pogoditi nista za 3.

Kugla3
Kontakt:

Post Postao/la Kugla3 » 14 dec 2025, 04:37

14 dec 2025, 04:28
Kugla3 je napisao/la:
14 dec 2025, 04:27

Kad je on na parketu, tu smo.Kad ga nema, rade se gluposti.Castle mora biti pametniji.5 TOa za poluvrijeme jbt on sam!! Ovo nije ekipa gdje igras na misice.
Da previse izgubljenih od Castlea a OKC zivi od toga,imao je u 2-3 navrata gdje je mogao sutat a umjesto toga je odigravao i gubio lopte,mislim bolje osutat i promasit nego njima kontru dat.
Ove zadnje 2-3 minute su pokazatelj da ih se moze zaustavit na perimetru i Shai i Jalena,samo treba igrat sa mudima i srcem.Harper i Devin odigrali fenomenalne odbrane sa tijelom,Fox isto a kad znas da je Wemby iza tebe odmah igraju sa vise samopouzdanja.

Sad je sve do Mitcha,hoce li povecati minutazu Wembyu u drugom poluvremenu pa se potuc ili ce ga stedit kao u prvom poluvremenu,a onda su nam sanse tanke skoro nikakve.

Kugla3
Kontakt:

Post Postao/la Kugla3 » 14 dec 2025, 06:02

Jeb.eno se moze igrati sa Thunderima!!!
Hvala i dovidjenja :beba:

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 14 dec 2025, 06:04

Glupo bi bilo da ovakva fransisza ne uzme kup..
Idemo jos jednu i to je to :tokralju:
Max Allegri

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 14 dec 2025, 06:07

Jedna tekma @Kugla, jedna tekma. :mrgreen:

Strasna pobjeda i ogromna stvar za samopouzdanje kad ih ovako dobijes sa Wembyem na jednoj nozi fakticki.Svi su odigrali na nivou, a zaista nije izgledalo dobro kad sam pisao 1.post.Mirisalo je na blowout i takva nasa igra je mozda i uljuljala OKC.

Sad finale u utorak i posao treba zavrsiti, iako tekma na ulazi u rekord, ali bi bilo fino osvojiti.2 dana su odmora.

Idemoooooo!!! :ljepota: :ljepota:

Kugla3
Kontakt:

Post Postao/la Kugla3 » 14 dec 2025, 06:09

@nez jedna po jedna,nabere se toga na kraju :D

Odgovori

Natrag na “San Antonio Spurs”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.