KK Bosna Visit Sarajevo

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

Kaunas
Kontakt:

Re: KK Bosna Visit Sarajevo

Post Postao/la Kaunas » 11 dec 2025, 00:50

Velizar je napisao/la:
10 dec 2025, 20:13
Kaunas je napisao/la:
10 dec 2025, 19:10
Ko spominje rastjerivanje, rijec je o liku koji nema 2 ciste u glavi jos od kadetskih dana.
ovaj pajser nikad ne propusti prilku da ispadne glup.

ima tu i ovih par balavaca koji nicim ne doprinose temi osim spama i psovki
Vidim da svrsavas na Atica pa necu ulazit u dalju diskusiju

Izvadi mu materinu sisu nek je potpise
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

Jadnimi
Kontakt:

Post Postao/la Jadnimi » 11 dec 2025, 07:39

Šta je sa ovim centrom Jahorine, ima li hljeba od njega.

Samo da napomenem da su Cedevita i Cedevita Olimpija, ekipe iz dvije razlićite države sa istim sponzorom :kafa:

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 11 dec 2025, 08:39

CAZIN je napisao/la:
10 dec 2025, 23:55
Do Februara nam slijedi vjerovatno i najteži dio sezone gdje igramo 10 utakmica a to su:
1. Cedevita Olimpija - Bosna BH Telekom (Ljubljana, 13. 12) ABA
2. Bosna BH Telekom - Cedevita Junior (Sarajevo, 17. 12) Europa
3. Spartak - Bosna BH Telekom (Subotica, 21. 12) ABA
4. Bosna BH Telekom - Zadar (Sarajevo, 2. 1)ABA
5. Crvena Zvezda - Bosna BH Telekom (Beograd, 12. 1) ABA
6. Reggio Emilia - Bosna BH Telekom (Reggio Emilia, 14. 1) Europa
7. Bosna BH Telekom - Mega (Sarajevo, 18. 1) ABA
8. Bosna BH Telekom - Oradea (Sarajevo, 21. 1) Europa
9. Budućnost - Bosna BH Telekom (Podgorica, 24. 1) ABA
10. Vienna - Bosna BH Telekom (Beč, 30. 1) ABA

Da je kako ovih 10 utakmica završiti sa skorom 6-4 ili 7-3 bilo bi perfektno. Mada je to veoma teško jer će se za takvo nešto trebati dobiti Cedevita, Zvezda, Spartak ili Budućnost na gostovanju. Najveće su šanse da završimo sa skorom 5-5 gdje bi izgubili od ove 4 ekipe navedene iznad i u Italiji.
Svakako da se Cedevita može pobjediti u Sloveniji kao i Spartak u Subotici te treba ići utakmicu po utakmicu.
Mislim da ako bi krenula kriza rezultata u ovih 10 utakmica da će se imati pameti i ne povlačiti neke poteze gdje bi se Muha sklonio jer sigurno da ima potencijal da bude kvalitetan trener.

Kad na kraju do Zadra upišemo 3 od 3 :D
Tri ključne utakmice su gostovanja Spartaku i Beču i kuci Zadar to ako se dobije onda top4 vrlo blizu , gostovanja Olimpija,Budućnost,Zvezda ,realno tu nema bodova . Sto se tice fiba kupa poslje pobjede u Rumuniji četvrtfinale je vrlo realno.

Jarodwest
Kontakt:

Post Postao/la Jarodwest » 11 dec 2025, 09:46

Jadnimi je napisao/la:
11 dec 2025, 07:39

Samo da napomenem da su Cedevita i Cedevita Olimpija, ekipe iz dvije razlićite države sa istim sponzorom :kafa:
Graham?

Dobra sirovina.

Jadnimi
Kontakt:

Post Postao/la Jadnimi » 11 dec 2025, 10:08

Jarodwest je napisao/la:
11 dec 2025, 09:46
Jadnimi je napisao/la:
11 dec 2025, 07:39

Graham?

Dobra sirovina.
Slobodan, na dohvat ruke, nebi trebao biti skup, no stvarno nisam upoznat sa kvalitetom, ugovor poput ovoga sa Lopezom... :kafa:

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 11 dec 2025, 10:28

Kad smo vec kod igraca iz nase like ako ne uspije sa Lautarom, ja bih gledao Jetta Sternbergera iz Zivinica

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 11 dec 2025, 10:43

bordobijeli je napisao/la:
11 dec 2025, 08:39
CAZIN je napisao/la:
Do Februara nam slijedi vjerovatno i najteži dio sezone gdje igramo 10 utakmica a to su:

Da je kako ovih 10 utakmica završiti sa skorom 6-4 ili 7-3 bilo bi perfektno. Mada je to veoma teško jer će se za takvo nešto trebati dobiti Cedevita, Zvezda, Spartak ili Budućnost na gostovanju. Najveće su šanse da završimo sa skorom 5-5 gdje bi izgubili od ove 4 ekipe navedene iznad i u Italiji.
Svakako da se Cedevita može pobjediti u Sloveniji kao i Spartak u Subotici te treba ići utakmicu po utakmicu.
Mislim da ako bi krenula kriza rezultata u ovih 10 utakmica da će se imati pameti i ne povlačiti neke poteze gdje bi se Muha sklonio jer sigurno da ima potencijal da bude kvalitetan trener.

Tri ključne utakmice su gostovanja Spartaku i Beču i kuci Zadar to ako se dobije onda top4 vrlo blizu , gostovanja Olimpija,Budućnost,Zvezda ,realno tu nema bodova . Sto se tice fiba kupa poslje pobjede u Rumuniji četvrtfinale je vrlo realno.
Mislim da je u ovih 10 utakmica moranje dobiti Megu, Zadar, Beč i Spartak ako želimo u Top 8 što će biti teško ali ne i nemoguće.

A u eurocupu mislim da bi pobjede protiv Cedevite Junior i Oradee bile veliki korak ka playoffu.

Adnan33
Kontakt:

Post Postao/la Adnan33 » 11 dec 2025, 10:48

CAZIN je napisao/la:
11 dec 2025, 10:43
bordobijeli je napisao/la:
11 dec 2025, 08:39
CAZIN je napisao/la:

Mislim da je u ovih 10 utakmica moranje dobiti Megu, Zadar, Beč i Spartak ako želimo u Top 8 što će biti teško ali ne i nemoguće.

A u eurocupu mislim da bi pobjede protiv Cedevite Junior i Oradee bile veliki korak ka playoffu.

I da dodamo Iliriju, ona nam dolazi u Zetru takodjer. Ako ne budemo TOP4, ja sam siguran da će KK Bosna igrat play in za četvrtfinale ABA lige.

N3R3D
Kontakt:

Post Postao/la N3R3D » 11 dec 2025, 10:49

A kako ide ono, ako budemo peti imamo neki play off?

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 11 dec 2025, 11:36

N3R3D je napisao/la:
11 dec 2025, 10:49
Prve 4 ekipe idu u playoff fazu, a ostali u playout.
Prve 2 ekipe iz playout faze će igrati play-in sa sedmoplasiranom i osmoplasiranom ekipom iz playoff faze.

Mislim da je ovako.

Jadnimi
Kontakt:

Post Postao/la Jadnimi » 11 dec 2025, 11:38

N3R3D je napisao/la:
dva najbolja iz donjeg doma razigravaju sa dva najgora iz gornjeg doma(top 8) za play off

Adnan33
Kontakt:

Post Postao/la Adnan33 » 11 dec 2025, 11:40

N3R3D je napisao/la:
Ekipe plasirane od 5-9 mjesta u svojim grupama igraju u drugoj fazi takmičenja, play-outu, dvokružni sistem protiv ekipa koje su u drugoj ABA grupi zauzele mjesta od 5-9, pri čemu se bodovi iz prve faze prenose, a dvije najbolje plasirane ekipe nakon play-out faze odigravaju međusobni duel čiji pobjednik ide u play-in meč protiv poraženog tima iz susreta između 7 i 8 plasirane ekipe iz Top ABA faze. Pobjednik te utakmice igra četvrtfinale ABA lige protiv prvoklasirane ekipe. Dakle, zamršeno i komplikovano ali sam siguran da će Bosna minimalno dogurati do ove faze i TOP8 u EuropaKupu. Realno fantastičan uspjeh za ovu sezonu, mada, ja bi najvećim uspjehom smatrao da poslije toliko godina uzmemo titulu prvaka Bosne i Hercegovine, jednostavno predugačak je period bez titule.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 11 dec 2025, 11:42

TripleThreat je napisao/la:
10 dec 2025, 23:22
Ako su sugestije kako se može još više popraviti igra naprđivanje, onda ne treba ni gledati utakmicu, samo krajnji rezultat na boxscoreu i vozdrica.
Jedno su sugestije, drugo je svaki promašeni šut, svako pogrešno dodavanje, Atića treba otpustiti, West nije za ove ekipe, amater, Đoko, vidi mu glave, Joesara treba otpustiti...to nisu nikakve sugestije, to je crnačenje i depresija iz minute u minutu.

Bosna nakon toliko godina igra ABA ligu, u konkurenciji koja je realno nivo iznad imamo realne šanse da završimo u top 4, prošli grupu u eurokupu, tu otvorili odlično, pobjeda u gostima.
Doveli se i neki igrači, pokazuje se da bi mogli biti odlična pojačanja.
Ima li nedostataka? Ima. Ima ih svaka ekipa, što ih ne bi imala Bosna koja je u rebildingu i koja se pokušava vratiti na staze stare slave.
Koševo Zapad

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 11 dec 2025, 11:46

Ma sve ovo je i više nego odlično. I prebrz rast može ubiti, nek se samo stvara kontinuitet i sve će doći na svoje mjesto.

kupus army
Kontakt:

Post Postao/la kupus army » 11 dec 2025, 14:08

Sta se dogadja sa Separdom, zasto jos nije debitovao?
Kao dijete 's tobom ja osjetilo bol,svu srecu ovog svijeta,dobro,a i zlo!

N3R3D
Kontakt:

Post Postao/la N3R3D » 11 dec 2025, 15:04

kupus army je napisao/la:
11 dec 2025, 14:08
Sta se dogadja sa Separdom, zasto jos nije debitovao?
Neko je ovdje napisao da će biti raskid ugovora, valjda povreda.

Jarodwest
Kontakt:

Post Postao/la Jarodwest » 11 dec 2025, 17:26

Kad za Bosnu navijam, kao vuk ja zavijam!
Auuuuuu

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 11 dec 2025, 18:24

VensanKasel je napisao/la:
10 dec 2025, 22:31
GIBRA je napisao/la:
10 dec 2025, 19:03
Surreal je napisao/la:
10 dec 2025, 18:58
Joj preseravanja, odeš na termin pokačiš se, a kamo li na profesionalnoj utakmici, normalne stvari.
Ovoj drzavi i narodu ne treba sport na većem nivou, treba da ostane kako Jes da niko ne zna za nas

Jer po praćenju KK Bosne ove sezone, ja vidim da je više ljudi kojima nije drago zbog povratka Bosne od onih kojima jest

Svakakvih gluposti ovdje možeš procitati, ali kosarkaskih postova gotovo da i nema
Jedan od razloga što sam prestao pisati tokom utakmice .

Većinu gluposti pišu ovi fudbalski navijači , kojima nikako u glavu da se utuvi da je KK Bosna institucija i za Želju i za Sarajevo . Nikako da skontaju da se ne može trener i igrači tjerati nakon dva poraza , fascinantno koliko su ograničeni . Ne mogu da shvate da igrači nisu yebeni roboti.

Onda im se i ostali pridruže , pa se takmiče u negativnosti i ko će više vrijeđati .

Pisao sam nakon Zadra , dobro prvo poluvrijeme 1 stranica ispisana , loša treća četvrtina 5 stranica ispisano .

Ljudi su bolesno negativni .
Željo i Sarajevo, koliko god mi voljeli te klubove i bili vezani za njih trebaju tek dostići nivo toga da im Sloga Doboj, Rudar Prijedor i Radnik Bijeljina ne prave probleme, a da ne pričam o evropskim okvirima oba kluba

KK Bosna je jedino što se kvalitetno od sporta u državi može pogledati trenutno

A ovaj nivo sramote da glavni grad Sarajevo nema arenu u 21 vijeku...
Ne znam....
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 11 dec 2025, 20:55

GIBRA je napisao/la:
11 dec 2025, 18:24
VensanKasel je napisao/la:
10 dec 2025, 22:31
GIBRA je napisao/la:
10 dec 2025, 19:03

Ovoj drzavi i narodu ne treba sport na većem nivou, treba da ostane kako Jes da niko ne zna za nas

Jer po praćenju KK Bosne ove sezone, ja vidim da je više ljudi kojima nije drago zbog povratka Bosne od onih kojima jest

Svakakvih gluposti ovdje možeš procitati, ali kosarkaskih postova gotovo da i nema
Jedan od razloga što sam prestao pisati tokom utakmice .

Većinu gluposti pišu ovi fudbalski navijači , kojima nikako u glavu da se utuvi da je KK Bosna institucija i za Želju i za Sarajevo . Nikako da skontaju da se ne može trener i igrači tjerati nakon dva poraza , fascinantno koliko su ograničeni . Ne mogu da shvate da igrači nisu yebeni roboti.

Onda im se i ostali pridruže , pa se takmiče u negativnosti i ko će više vrijeđati .

Pisao sam nakon Zadra , dobro prvo poluvrijeme 1 stranica ispisana , loša treća četvrtina 5 stranica ispisano .

Ljudi su bolesno negativni .
Željo i Sarajevo, koliko god mi voljeli te klubove i bili vezani za njih trebaju tek dostići nivo toga da im Sloga Doboj, Rudar Prijedor i Radnik Bijeljina ne prave probleme, a da ne pričam o evropskim okvirima oba kluba

KK Bosna je jedino što se kvalitetno od sporta u državi može pogledati trenutno

A ovaj nivo sramote da glavni grad Sarajevo nema arenu u 21 vijeku...
Ne znam....
Tako je , sve potpisujem .

Gledaj ovog čuda , perverzija :ljepota:

Valencia i Španija , zemlja sporta :salut:
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

Jarodwest
Kontakt:

Post Postao/la Jarodwest » 11 dec 2025, 21:14

Pa da kod nas krenu ovo raditi došli bi Mandići, Vesne Papas, Nikšići da kažu kako je Skenderija ljepotica

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.