Vidim da svrsavas na Atica pa necu ulazit u dalju diskusiju
Izvadi mu materinu sisu nek je potpise
Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz
Vidim da svrsavas na Atica pa necu ulazit u dalju diskusiju
Tri ključne utakmice su gostovanja Spartaku i Beču i kuci Zadar to ako se dobije onda top4 vrlo blizu , gostovanja Olimpija,Budućnost,Zvezda ,realno tu nema bodova . Sto se tice fiba kupa poslje pobjede u Rumuniji četvrtfinale je vrlo realno.CAZIN je napisao/la: ↑10 dec 2025, 23:55Do Februara nam slijedi vjerovatno i najteži dio sezone gdje igramo 10 utakmica a to su:
1. Cedevita Olimpija - Bosna BH Telekom (Ljubljana, 13. 12) ABA
2. Bosna BH Telekom - Cedevita Junior (Sarajevo, 17. 12) Europa
3. Spartak - Bosna BH Telekom (Subotica, 21. 12) ABA
4. Bosna BH Telekom - Zadar (Sarajevo, 2. 1)ABA
5. Crvena Zvezda - Bosna BH Telekom (Beograd, 12. 1) ABA
6. Reggio Emilia - Bosna BH Telekom (Reggio Emilia, 14. 1) Europa
7. Bosna BH Telekom - Mega (Sarajevo, 18. 1) ABA
8. Bosna BH Telekom - Oradea (Sarajevo, 21. 1) Europa
9. Budućnost - Bosna BH Telekom (Podgorica, 24. 1) ABA
10. Vienna - Bosna BH Telekom (Beč, 30. 1) ABA
Da je kako ovih 10 utakmica završiti sa skorom 6-4 ili 7-3 bilo bi perfektno. Mada je to veoma teško jer će se za takvo nešto trebati dobiti Cedevita, Zvezda, Spartak ili Budućnost na gostovanju. Najveće su šanse da završimo sa skorom 5-5 gdje bi izgubili od ove 4 ekipe navedene iznad i u Italiji.
Svakako da se Cedevita može pobjediti u Sloveniji kao i Spartak u Subotici te treba ići utakmicu po utakmicu.
Mislim da ako bi krenula kriza rezultata u ovih 10 utakmica da će se imati pameti i ne povlačiti neke poteze gdje bi se Muha sklonio jer sigurno da ima potencijal da bude kvalitetan trener.
Kad na kraju do Zadra upišemo 3 od 3![]()
Slobodan, na dohvat ruke, nebi trebao biti skup, no stvarno nisam upoznat sa kvalitetom, ugovor poput ovoga sa Lopezom...
Mislim da je u ovih 10 utakmica moranje dobiti Megu, Zadar, Beč i Spartak ako želimo u Top 8 što će biti teško ali ne i nemoguće.bordobijeli je napisao/la: ↑11 dec 2025, 08:39Tri ključne utakmice su gostovanja Spartaku i Beču i kuci Zadar to ako se dobije onda top4 vrlo blizu , gostovanja Olimpija,Budućnost,Zvezda ,realno tu nema bodova . Sto se tice fiba kupa poslje pobjede u Rumuniji četvrtfinale je vrlo realno.CAZIN je napisao/la: ↑10 dec 2025, 23:55Do Februara nam slijedi vjerovatno i najteži dio sezone gdje igramo 10 utakmica a to su:
Da je kako ovih 10 utakmica završiti sa skorom 6-4 ili 7-3 bilo bi perfektno. Mada je to veoma teško jer će se za takvo nešto trebati dobiti Cedevita, Zvezda, Spartak ili Budućnost na gostovanju. Najveće su šanse da završimo sa skorom 5-5 gdje bi izgubili od ove 4 ekipe navedene iznad i u Italiji.
Svakako da se Cedevita može pobjediti u Sloveniji kao i Spartak u Subotici te treba ići utakmicu po utakmicu.
Mislim da ako bi krenula kriza rezultata u ovih 10 utakmica da će se imati pameti i ne povlačiti neke poteze gdje bi se Muha sklonio jer sigurno da ima potencijal da bude kvalitetan trener.
CAZIN je napisao/la: ↑11 dec 2025, 10:43Mislim da je u ovih 10 utakmica moranje dobiti Megu, Zadar, Beč i Spartak ako želimo u Top 8 što će biti teško ali ne i nemoguće.bordobijeli je napisao/la: ↑11 dec 2025, 08:39Tri ključne utakmice su gostovanja Spartaku i Beču i kuci Zadar to ako se dobije onda top4 vrlo blizu , gostovanja Olimpija,Budućnost,Zvezda ,realno tu nema bodova . Sto se tice fiba kupa poslje pobjede u Rumuniji četvrtfinale je vrlo realno.CAZIN je napisao/la: ↑10 dec 2025, 23:55Do Februara nam slijedi vjerovatno i najteži dio sezone gdje igramo 10 utakmica a to su:
A u eurocupu mislim da bi pobjede protiv Cedevite Junior i Oradee bile veliki korak ka playoffu.
Ekipe plasirane od 5-9 mjesta u svojim grupama igraju u drugoj fazi takmičenja, play-outu, dvokružni sistem protiv ekipa koje su u drugoj ABA grupi zauzele mjesta od 5-9, pri čemu se bodovi iz prve faze prenose, a dvije najbolje plasirane ekipe nakon play-out faze odigravaju međusobni duel čiji pobjednik ide u play-in meč protiv poraženog tima iz susreta između 7 i 8 plasirane ekipe iz Top ABA faze. Pobjednik te utakmice igra četvrtfinale ABA lige protiv prvoklasirane ekipe. Dakle, zamršeno i komplikovano ali sam siguran da će Bosna minimalno dogurati do ove faze i TOP8 u EuropaKupu. Realno fantastičan uspjeh za ovu sezonu, mada, ja bi najvećim uspjehom smatrao da poslije toliko godina uzmemo titulu prvaka Bosne i Hercegovine, jednostavno predugačak je period bez titule.
Jedno su sugestije, drugo je svaki promašeni šut, svako pogrešno dodavanje, Atića treba otpustiti, West nije za ove ekipe, amater, Đoko, vidi mu glave, Joesara treba otpustiti...to nisu nikakve sugestije, to je crnačenje i depresija iz minute u minutu.TripleThreat je napisao/la: ↑10 dec 2025, 23:22Ako su sugestije kako se može još više popraviti igra naprđivanje, onda ne treba ni gledati utakmicu, samo krajnji rezultat na boxscoreu i vozdrica.
Neko je ovdje napisao da će biti raskid ugovora, valjda povreda.
Željo i Sarajevo, koliko god mi voljeli te klubove i bili vezani za njih trebaju tek dostići nivo toga da im Sloga Doboj, Rudar Prijedor i Radnik Bijeljina ne prave probleme, a da ne pričam o evropskim okvirima oba klubaVensanKasel je napisao/la: ↑10 dec 2025, 22:31Jedan od razloga što sam prestao pisati tokom utakmice .GIBRA je napisao/la: ↑10 dec 2025, 19:03Ovoj drzavi i narodu ne treba sport na većem nivou, treba da ostane kako Jes da niko ne zna za nas
Jer po praćenju KK Bosne ove sezone, ja vidim da je više ljudi kojima nije drago zbog povratka Bosne od onih kojima jest
Svakakvih gluposti ovdje možeš procitati, ali kosarkaskih postova gotovo da i nema
Većinu gluposti pišu ovi fudbalski navijači , kojima nikako u glavu da se utuvi da je KK Bosna institucija i za Želju i za Sarajevo . Nikako da skontaju da se ne može trener i igrači tjerati nakon dva poraza , fascinantno koliko su ograničeni . Ne mogu da shvate da igrači nisu yebeni roboti.
Onda im se i ostali pridruže , pa se takmiče u negativnosti i ko će više vrijeđati .
Pisao sam nakon Zadra , dobro prvo poluvrijeme 1 stranica ispisana , loša treća četvrtina 5 stranica ispisano .
Ljudi su bolesno negativni .
Tako je , sve potpisujem .GIBRA je napisao/la: ↑11 dec 2025, 18:24Željo i Sarajevo, koliko god mi voljeli te klubove i bili vezani za njih trebaju tek dostići nivo toga da im Sloga Doboj, Rudar Prijedor i Radnik Bijeljina ne prave probleme, a da ne pričam o evropskim okvirima oba klubaVensanKasel je napisao/la: ↑10 dec 2025, 22:31Jedan od razloga što sam prestao pisati tokom utakmice .GIBRA je napisao/la: ↑10 dec 2025, 19:03
Ovoj drzavi i narodu ne treba sport na većem nivou, treba da ostane kako Jes da niko ne zna za nas
Jer po praćenju KK Bosne ove sezone, ja vidim da je više ljudi kojima nije drago zbog povratka Bosne od onih kojima jest
Svakakvih gluposti ovdje možeš procitati, ali kosarkaskih postova gotovo da i nema
Većinu gluposti pišu ovi fudbalski navijači , kojima nikako u glavu da se utuvi da je KK Bosna institucija i za Želju i za Sarajevo . Nikako da skontaju da se ne može trener i igrači tjerati nakon dva poraza , fascinantno koliko su ograničeni . Ne mogu da shvate da igrači nisu yebeni roboti.
Onda im se i ostali pridruže , pa se takmiče u negativnosti i ko će više vrijeđati .
Pisao sam nakon Zadra , dobro prvo poluvrijeme 1 stranica ispisana , loša treća četvrtina 5 stranica ispisano .
Ljudi su bolesno negativni .
KK Bosna je jedino što se kvalitetno od sporta u državi može pogledati trenutno
A ovaj nivo sramote da glavni grad Sarajevo nema arenu u 21 vijeku...
Ne znam....
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.