Adi33 je napisao/la: ↑11 dec 2025, 03:01
Beduin je napisao/la: ↑10 dec 2025, 23:11
Adi33 je napisao/la: ↑10 dec 2025, 22:04
A majstore da procitas moju prvu recenicu i sve ce ti biiti jasno o tim koji su pisali da je Moncada otkrio navedene
Ne znam sta znaci "ne znalac", vjerovatno zato nisam ni skont'o
Koja je onda bila uloga Moncade tada, nije imao nista sa transferima? I dalje nista konkrrtno i cinjenicno nisi odgovorio. Ajd nebitno, nema fajde.
Tuzlak hocemo sada malo to glumiti profesore Bosanskoga jezika, tumaciti pravopis ili slicno. Ok, neznalica ! Ah da mora se tebi posebno "crtati" i pojasnjavati, jer si ti ko ono šatro odmah tik do Fukara, zaris i palis u krim vodama, bar si meni tako prijetio, pa i 1234 puta me dodao, ali dobro. Za kraj i tada a i dan danas uloga Moncade je jedno ubleharenje u klubu, ne zna ni on cemu sluzi, je li ti sada bar malo jasno? Ili moram jos da pojednostavim, ali jbg, moram pripaziti na rijecnik, pravopis, lingvistiku i sl
Ako zanemarim tvoje lupetanje o dodavanjima i drugo, i dalje nisi konkretno odgovorio na normalno pitanje koje sam postavio.
Iako si poznat po tome da volis pametovati i sve znati, opet cekam da konkretno odgovoris, a ne "ubleharenje u klubu, ne zna ni on cemu sluzi", osim ako i sam nisi bio tada u klubu kad su dovedeni pomenuti igraci pa znas to sto tvrdis.
Dakle, pitam jer vidim da si subjektivan, kolika je uloga Moncade u dovodjenju Thea i drugih igraca koji su dovodjeni?
Moncada naravno da nije prva firuga u potpisivanju i dovodjenju igraca, ali jeste dio tima u tom profesu preporuke, pracenja, skautinga igraca koje kasnije ostali dio tog tima (zajedno sa Maldinijem, sportskim direktorom, vlasnikom...) odluci hoce li pregovarati oko dovodjenja i potpisa. Samo sto se cesto pogresno interpretira necija uloga pa se svako dobro dovodjenje veze za Maldinije (npr Theo), a svako lose za Moncadu ( u tvom slucaju Balo Toure).
Nije li isto tako poznato da je upravo Moncada skautirao Leaoa jos u kad je ovaj igrao za Sporting, pa kasnije dao preporuku Milanu?
A pratio je i Maignana, Kjaera licno preporucio, pratio uzivo Haugea, Kalulu doveden u njegovoj eri skautinga, Thiaw takodjer, Tomori, Saelemaekers...
Sve to ne znaci da je direktni i iskljucivi "krivac" za njihovo dovodjenje, ali je tada bio sef skautinga, imao svoju ulogu u pracenju i preporuci igraca, a onda i ostatak ekipe radi svoj posao, pregovara sa igracima i menadzerima, vrbuju, daju svoje misljenje i sta sve vec rade.
Nema na cemu

Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤