FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koju poziciju će zauzeti FKS na kraju ove sezone?

Prvaci
28
11%
Drugi
20
8%
Treći
66
26%
Četvrti
66
26%
Peti
24
10%
Šesti
15
6%
Sedmi
6
2%
Osmi
10
4%
Ispadamo iz lige
16
6%

Ukupno glasova: 251

JavierBosnia
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la JavierBosnia » 10 dec 2025, 18:51

plisek je napisao/la:
10 dec 2025, 16:13
Braco jel samo meni zapalo za oko ili je trava na kosevu pred umiranje? Sta je ono onako zuto, ko da nikad sunca nije vidjela... Jel moguce da nismo u stanju odrzavat ovo, ako se ovako nastavi na ljeto ce nam nova pogloda trebat
Ljudski faktor, na Kosevu odavno trava ima gljivicnu bolest koja se povremeno sanira, to su one fleke po terenu. U takvim uslovima se neki hemijski rastvor priprema u omjeru 1:50, dok se kod nas mijesao 1:20 a to je preagresivno za vec "oboljeli" travnjak i zbog toga je "spaljen" pa izgleda zuto.
Tome dodaj sarajevsku zimu i savrsena kombinacija. Ali nije unisteno, samo ce se morati cekati april-maj da zazeleni
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 10 dec 2025, 19:13

robertkosar je napisao/la:
10 dec 2025, 18:04
NazorUso je napisao/la:
10 dec 2025, 13:25
10 dec 2025, 12:52

Pogodi koje Smjecanina odveo Dzerzelez :beba:
:bow: da nije, da nijeeee, da nijeeeee legendaaaa :rol:
Voli Sarajevo vise od zivota😁 on je tada bio trener Dzerzeleza i igrali su domace utakmice u Zenici :bih:
Znam, znam, zato i pitam :rol: imam i ja godina da se sjecam toga hahaha
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

plisek
Kontakt:

Post Postao/la plisek » 10 dec 2025, 19:18

JavierBosnia je napisao/la:
10 dec 2025, 18:51
plisek je napisao/la:
Braco jel samo meni zapalo za oko ili je trava na kosevu pred umiranje? Sta je ono onako zuto, ko da nikad sunca nije vidjela... Jel moguce da nismo u stanju odrzavat ovo, ako se ovako nastavi na ljeto ce nam nova pogloda trebat
Ljudski faktor, na Kosevu odavno trava ima gljivicnu bolest koja se povremeno sanira, to su one fleke po terenu. U takvim uslovima se neki hemijski rastvor priprema u omjeru 1:50, dok se kod nas mijesao 1:20 a to je preagresivno za vec "oboljeli" travnjak i zbog toga je "spaljen" pa izgleda zuto.
Tome dodaj sarajevsku zimu i savrsena kombinacija. Ali nije unisteno, samo ce se morati cekati april-maj da zazeleni
kad kazes ljudski faktor jel to znaci da je ljudskom greskom doslo do ovoga ili je ta bolest sama od sebe dosla?
2x šampion Jugoslavije
5x šampion Bosne i Hercegovine
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
--Najtrofejniji klub u Bosni i Hercegovini--
---------Saraj'vo, za tebe zivimo!!--------

Bajroni
Kontakt:

Post Postao/la Bajroni » 10 dec 2025, 19:31

Pitar6785 je napisao/la:
09 dec 2025, 20:02
MSOZ101 je napisao/la:
09 dec 2025, 19:17
Što se tiče prelaznog roka mislim da u Baniću, Gojkoviću, Ristovskom i Ljajiću imamo dovoljno iskustva i da će Mamić ganjat neke mlađe opcije koji će dati klubu svoj doprinos kroz G/A te će onda praviti transfere.
Moje razmisljanje je sa se mi nesmijemo vodit time da ce RENATO GOJKOVIC bit top igrac od prvog kola, cak ja licno smatram da nanjega treba gledat kao igraca koji opste nece dobivat nikako minutazu (5-10 minuta) i da ce mo ga vise koristit kao savjetnika mladim. Samim tim na njegovo mjesto moramo dovest bas top kvalitet kojem ce se reci JARO TVOJ PROTIV KANDIDAT JE GOJKOVIC, borices se sa njim za minutazu, ako budes bolji igraces ako ne klupa ako ti odgovara podpisi ako ne sretno.

Takodje smatram da Renana butica rockova julardziju raskinut A ristica i vrbana na dvojno registrovar sa hadzicina ili igman. Uz to ako se pojavi ponuda za Gulija prodao bi ga i doveo bi na njegovo mjesto krilo koje je fizicki jace (visocije cvrsci po cjenu da bude dosta spori nego Gulisa)

Od ovih 5 igraca jedino je Gulisa standardan ujedno i najbolji nas igrac (od neceg se mora zivit) i naravno njegovom prodajom cemo izgubit dosta na kvalitetu, e sad koliko cemo izgubit i koliko ce moci njegova zamjena odgovorit vidjecemo

Takodje na mjesto RENANA I BUTICA (plate koje dajemo njima dvoici nazalost moracemo platit i raskid jer nevjerujem da ce iko njih htjet uzet da im daje platu koju kod nas imaju al bilo bi dobro bar na pola da pristanu).
Smatram da mozemo dovest spica koji ce bit u mogucnosti da da 6-7 golova za 17 utakmica za lovu koju dajemo Buticu i Renanu.

Julardziju Rickova probat raskinut za papire, ili za par plata ili neka posudba gdje ce taj klub koji ih posudi placat bar pola plate. Al mislim da njih niko nece i da ce ici na full lovu po cjenu da sjede po zapadu, u tom slucaju raskinut julardziju pa naljeto i rockova..

Pored spica i krila (na gulijevo mjesto)

Dovest stopera i desnog beka i to je to

Ja znan da ce ovde mnogi ovo docekat na noz al ja bi NEMANJU BILBIJU doveo ako bi to bilo izvodljivo, neznam koliko jos ima ugovor sa laznjacima vjerujem kad bi mi mogli ponudit neku cifru koja bi njega zadovoljila smatram da bi njeg zrinjski pustio za neke normalne pare 300-400 k€. Cisto da mu se zahvale za sve sto im je dao a ujedno vodilibi se tim da je istrosen. Ja smatram da on moze igrat jos 2 godine na top nivou i jos jednu malo slabije.. ako bi to kostalo nas oko 1 m€ osteta i njegova plata za 3 godine ja mislim da to nije puno. Uz to da mu dano 100-200 k€ bonusa ako bude najbolji strijelac lige i ako osvoimo titulu.

Ja sam siguran da mi trosimo preko 1M€ na butic julardzija renan (plus osteta koju smo platili za Renana 175 k€)
Navodno ce dovesti ovog mladog Telalovica iz Celika i poslati 3 igraca na posudbu do ljeta.

DoktorXabaras
Kontakt:

Post Postao/la DoktorXabaras » 10 dec 2025, 19:35

Evo ih... četiri mladića idu s Trebevića :opaopa:

slika

Bajroni
Kontakt:

Post Postao/la Bajroni » 10 dec 2025, 19:42

Ajlah je napisao/la:
10 dec 2025, 01:22
Zbog visoke pobjede niko ne pise o namjernon gresci peljte i govvana iz var sobe. Onaj faul nad gulasem prije ademovov gola je cist crveni karton. Namjerno udaranje laktom a uz to jos i zadnji covjek, dva razloga za crveni.
Po pravilima crveni dobijes ako je napadac u izglednoj situaciji po protivnicki go. Nije prekrsaj kao zadnji igrac automatski crveni.

Varijantas8
Kontakt:

Post Postao/la Varijantas8 » 10 dec 2025, 19:45

DoktorXabaras je napisao/la:
10 dec 2025, 19:35
Evo ih... četiri mladića idu s Trebevića :opaopa:

slika
:clap:

Ajlah
Kontakt:

Post Postao/la Ajlah » 10 dec 2025, 19:46

Bajroni je napisao/la:
10 dec 2025, 19:42
Ajlah je napisao/la:
Zbog visoke pobjede niko ne pise o namjernon gresci peljte i govvana iz var sobe. Onaj faul nad gulasem prije ademovov gola je cist crveni karton. Namjerno udaranje laktom a uz to jos i zadnji covjek, dva razloga za crveni.
Po pravilima crveni dobijes ako je napadac u izglednoj situaciji po protivnicki go. Nije prekrsaj kao zadnji igrac automatski crveni.
Cak i ako je to tako kao sto kazes opet je zasluzio crveni zbog namjernog udaranja laktom po faci.

Bajroni
Kontakt:

Post Postao/la Bajroni » 10 dec 2025, 19:53

Ajlah je napisao/la:
10 dec 2025, 19:46
Bajroni je napisao/la:
10 dec 2025, 19:42
Ajlah je napisao/la:
Cak i ako je to tako kao sto kazes opet je zasluzio crveni zbog namjernog udaranja laktom po faci.
To je vec do sudije i VAr sobe da procjene intzsitet udarca

robertkosar
Kontakt:

Post Postao/la robertkosar » 10 dec 2025, 20:00

NazorUso je napisao/la:
10 dec 2025, 19:13
10 dec 2025, 18:04
NazorUso je napisao/la:
10 dec 2025, 13:25

:bow: da nije, da nijeeee, da nijeeeee legendaaaa :rol:
Voli Sarajevo vise od zivota😁 on je tada bio trener Dzerzeleza i igrali su domace utakmice u Zenici :bih:
Znam, znam, zato i pitam :rol: imam i ja godina da se sjecam toga hahaha
Ok :salut: ziv bio NazorNizaso :zviz:
KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM

IstinskiPitar
Kontakt:

Post Postao/la IstinskiPitar » 10 dec 2025, 20:25

Zanimljivo kako se više ne priča o kašnjenju plata i ne traži alibi za igrače. Valjda je sada i to okej, nakon pobjede od 4-0. Inače, izađe danas vijest da u Borcu nema plata još od augusta. Zrinjski je prošle godine uzeo titulu nakon nekoliko mjeseci bez plata, ali to je samo u Sarajevu problem, navikli smo. Izgleda da nas predsjednik Mirvić definitivno napušta na zimu. Nadam se da će promijeniti mišljenje, ali žalit će mnogi za njim kad shvate neke stvari ako zaista ode.

Lecler
Kontakt:

Post Postao/la Lecler » 10 dec 2025, 20:26

plisek je napisao/la:
10 dec 2025, 19:18
JavierBosnia je napisao/la:
10 dec 2025, 18:51
plisek je napisao/la:
kad kazes ljudski faktor jel to znaci da je ljudskom greskom doslo do ovoga ili je ta bolest sama od sebe dosla?
Dovoljno je da bilo ko u zaraženim kopačkama prošeta po terenu tako se trava zarazi i vremenom se širi.
ISTINA ZA VEDRANA!

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 10 dec 2025, 20:26

plisek je napisao/la:
10 dec 2025, 19:18
Gljivicna bolest je nesto normalno, ali se moze sprijeciti. Ona osim estetske nema neku drugu ulogu, pa zato kod nas vecinom puste da teren oboli, pa ga lijece. U prosjeku mjesecno odrzavanje kosta 20.000 KM, na tome se stedi, pa ta cifra se nekako i prepolovi, zato imamo ove situacije, jeftinije je lijeciti nego sprijeciti oboljenje.
A ljudski faktor se odnosio na to zutilo, radnik na odrzavanju je pogrijesio u rastvoru i tako "spalio" travnjak
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 10 dec 2025, 20:35

Telalovic se mora dovesti !
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 10 dec 2025, 21:05

NazorUso je napisao/la:
10 dec 2025, 20:35
Telalovic se mora dovesti !
Ko ima više para, mi ili Slavija ( Sparta ) ne znam ko ga od njih traži ? Ako nam kasne plate, kako ga dovesti ?

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 10 dec 2025, 21:05

IstinskiPitar je napisao/la:
10 dec 2025, 20:25
Zanimljivo kako se više ne priča o kašnjenju plata i ne traži alibi za igrače. Valjda je sada i to okej, nakon pobjede od 4-0. Inače, izađe danas vijest da u Borcu nema plata još od augusta. Zrinjski je prošle godine uzeo titulu nakon nekoliko mjeseci bez plata, ali to je samo u Sarajevu problem, navikli smo. Izgleda da nas predsjednik Mirvić definitivno napušta na zimu. Nadam se da će promijeniti mišljenje, ali žalit će mnogi za njim kad shvate neke stvari ako zaista ode.
:ljepota:
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

Ado_77
Kontakt:

Post Postao/la Ado_77 » 10 dec 2025, 21:20

H8Z7 je napisao/la:
10 dec 2025, 21:05
Ja prvi necu zaliti za njim,nama u klubu ne trebaju influenseri,razne nebitne stvari itd, nama treba dobar tim i rezultati, titule, grupne faze, i dobra promocija kluba u evropi sa ovim amerom ni za 10 godina to nebi postigli. :salut:

Herson

Post Postao/la Herson » 10 dec 2025, 21:27

Ado_77 je napisao/la:
10 dec 2025, 21:20
H8Z7 je napisao/la:
Ja prvi necu zaliti za njim,nama u klubu ne trebaju influenseri,razne nebitne stvari itd, nama treba dobar tim i rezultati, titule, grupne faze, i dobra promocija kluba u evropi sa ovim amerom ni za 10 godina to nebi postigli. :salut:
Očekujem da se vas dvojica posebno istaknete u pomoći klubu u tranzijcijskom periodu, odnosno dok u klub ne počne stizati novac iz drugog izvora.

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 10 dec 2025, 21:30

Herson je napisao/la:
10 dec 2025, 21:27
Ado_77 je napisao/la:
H8Z7 je napisao/la:

Očekujem da se vas dvojica posebno istaknete u pomoći klubu u tranzijcijskom periodu, odnosno dok u klub ne počne stizati novac iz drugog izvora.
On će napustiti klub, neće prodati, jer eto tako se valjda napušta investicija. :facepalm:
@Ado_77 šta ćemo sad? :plac:
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

Ado_77
Kontakt:

Post Postao/la Ado_77 » 10 dec 2025, 21:31

Herson je napisao/la:
10 dec 2025, 21:27
Ado_77 je napisao/la:
H8Z7 je napisao/la:

Ja sam clan kluba i imam sezonsku to je to od mene,ne poznajes me i ne volim da mi neko soli pamet,i da me klasificira kakav sam navijac. :crazy:

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: laszlo, ZmajTuzla i 26 gostiju.