Chelsea FC

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88

teamnorth1989
Kontakt:

Re: Chelsea FC

Post Postao/la teamnorth1989 » 10 dec 2025, 16:06

kakav otkaz Maresci covjek je obezbijedio ligu prvaka i dalje u vrhu Engleske premier lige. Ko je mislio da ce sa Garnachom, Gitensom,Tosinom, Delapom... osvojiti ligu je budala. Maresca je dobar trener puno bolji od Pochetina i u ovom momentu tesko se bolji moze naci. Problem je do uprave koja dovodi mlade a ne provjerene i sve dok je takva politika kluba teško da će se osvojiti titula ili liga prvaka.

wadethegreat
Kontakt:

Post Postao/la wadethegreat » 10 dec 2025, 16:31

Ma nece dobiti otkaz.
Prebrodit ce ovo nekako i onda cemo opet dici formu biti u top 4 to je to.
Ja se samo nadam u kupovima da iznenadimo da makar nesto uzmemo.
SLjedece ljeto nek dobro pogledaju ekipu jer koliko god je dobrog ova politika donijela na nekim pozicijama neke druge je totalno syebala.
Laiku je ocito gdje su mane ove ekipe a sigurno nam to nece popraviti jos jedno krilo...

Madafaka
Kontakt:

Post Postao/la Madafaka » 10 dec 2025, 16:52

U 83. minuti primili gol, a levat neće da iskoristi posljednju izmjenu, eto kakva neznalica sjedi na klupi.

TheShed
Kontakt:

Post Postao/la TheShed » 10 dec 2025, 17:09

Ne bih ja stoposto siguran bio da ćemo izboriti top4, konkurencija je velika za te pozicije. Aston Villa je bolja nego prošle sezone, Manchester United također, a ne treba zaboraviti Newcastle, Tottenham, itd.

Pensioner26
Kontakt:

Post Postao/la Pensioner26 » 10 dec 2025, 17:41

teamnorth1989 je napisao/la:
10 dec 2025, 16:06
kakav otkaz Maresci covjek je obezbijedio ligu prvaka i dalje u vrhu Engleske premier lige. Ko je mislio da ce sa Garnachom, Gitensom,Tosinom, Delapom... osvojiti ligu je budala. Maresca je dobar trener puno bolji od Pochetina i u ovom momentu tesko se bolji moze naci. Problem je do uprave koja dovodi mlade a ne provjerene i sve dok je takva politika kluba teško da će se osvojiti titula ili liga prvaka.
Pa jel uprava kriva što se yebeni Gusto stavi u sredinu, štoper na beka, krila mijenjaju svaku utakmicu, prvi tim ne moze nikad uigrati? Forsiranje Tosina i Badiashila iako zna da su u kanalu. Mi smo jedina ekipa ma svijetu koja nema prvih 11.

superFrankie
Kontakt:

Post Postao/la superFrankie » 10 dec 2025, 18:03

A jesu ljudi navalili da je Acheampong stoper, boze sacuvaj. I imamo mi prvih 11 itekako, ali rotacije su neophodne kako bi igraci izdrzali citavu sezonu. Nazalost James i Fofana ne mogu igrati svaku utakmicu, Palmer se tek oporavio, jedan nam je napadac konstantno ozljedjen, glavni stoper out skoro citavu sezonu. Nazalost nemoguce je svaku utakmicu igrati sa najjacih 11, kao da Maresca ne bi htio da to moze. Nije to igrica, nego stvarni zivot

Pensioner26
Kontakt:

Post Postao/la Pensioner26 » 10 dec 2025, 18:12

superFrankie je napisao/la:
10 dec 2025, 18:03
A jesu ljudi navalili da je Acheampong stoper, boze sacuvaj. I imamo mi prvih 11 itekako, ali rotacije su neophodne kako bi igraci izdrzali citavu sezonu. Nazalost James i Fofana ne mogu igrati svaku utakmicu, Palmer se tek oporavio, jedan nam je napadac konstantno ozljedjen, glavni stoper out skoro citavu sezonu. Nazalost nemoguce je svaku utakmicu igrati sa najjacih 11, kao da Maresca ne bi htio da to moze. Nije to igrica, nego stvarni zivot
A jel Mourinho igrao u svoje vrijeme 90% sa prvim kosturom, Ancelotti ili Conte? Tada se igrači nisu umarali? To nije bio stvarni život?

Pensioner26
Kontakt:

Post Postao/la Pensioner26 » 10 dec 2025, 18:23

Primjer Bayerna, iako ljudi igraju u yebenoj bundesligi gdje znaju da unaprijed osvajaju, 95% posto vremena igra prva postava, nebitno igraju li protiv ruta tipa Heidenheim, Union Berlin u kupu ili protiv Arsenala u Ligi prvaka. Ovaj čovjek nema ozbiljan pristup u Ligi i Ligi prvaka. Nonšalancija neka.

IQ200
Kontakt:

Post Postao/la IQ200 » 10 dec 2025, 18:59

I ja sam neki dan o tom razmisljao, kako su Azar i raja igrali svaka tri dana, ove ljude cuvas i opet nikad vise povrijedjenih. Jos plus tad si imao tri izmjene sad imas pet. To je zamisao da igramo konferencijsku pa moze igrati sa trecim timom. Jednostavno neozbiljno. Pravi iste greske.

superFrankie
Kontakt:

Post Postao/la superFrankie » 10 dec 2025, 20:57

Pensioner26 je napisao/la:
10 dec 2025, 18:23
Primjer Bayerna, iako ljudi igraju u yebenoj bundesligi gdje znaju da unaprijed osvajaju, 95% posto vremena igra prva postava, nebitno igraju li protiv ruta tipa Heidenheim, Union Berlin u kupu ili protiv Arsenala u Ligi prvaka. Ovaj čovjek nema ozbiljan pristup u Ligi i Ligi prvaka. Nonšalancija neka.
Utakmicu prije Sportinga, protiv Stuttgarta Bayern nije izveo 6 stadnardnih prvotimaca, tako da ne znam o cemu pricas. Niti se nogomet od prije 10 godina moze porediti sa danasnjim, a na to sve se puno vise utakmica danas igra, a rotiralo se i tad. Bas gluposti pisete

Pensioner26
Kontakt:

Post Postao/la Pensioner26 » 10 dec 2025, 22:10

10 dec 2025, 20:57
Utakmicu prije Sportinga, protiv Stuttgarta Bayern nije izveo 6 stadnardnih prvotimaca, tako da ne znam o cemu pricas. Niti se nogomet od prije 10 godina moze porediti sa danasnjim, a na to sve se puno vise utakmica danas igra, a rotiralo se i tad. Bas gluposti pisete
Gdje se igra više utakmica? O čemu ti care? Ukupno samo 2 utakmice više igraš zbog novog grupnog formata Lige prvaka. Da li bi to treba biti problem, gdje će se igrači non stop rotirati? I u čemu se nogomet promijenio u posljednjih 10 godina, da si rekao 30 pa bi imalo smisla. Hajde budi pametan pa pogledaj koliko puta su ovi igrači započeli kod Contea posljednju sezonu gdje smo trofej osvojili

slika

Mourinhova ekipa 2014/15

slika

Ancelottijeva iz sezone 09/10

slika

Gdje su ovdje konstantne rotacije u 2 glavna takmičenja? Što ne mogu sranja…

lobiranje
Kontakt:

Post Postao/la lobiranje » 10 dec 2025, 22:22

Chelsea 2009/2010 imao 20 igraca sa 20 ili vise nastupa u sezoni…

Pensioner26
Kontakt:

Post Postao/la Pensioner26 » 10 dec 2025, 22:32

lobiranje je napisao/la:
10 dec 2025, 22:22
Chelsea 2009/2010 imao 20 igraca sa 20 ili vise nastupa u sezoni…

Jest kod nekog što ne zna googlati…

slika

lobiranje
Kontakt:

Post Postao/la lobiranje » 10 dec 2025, 22:44

Nauci ti da premier liga nije jedino takmicenje prije nego se krenes brukati

slika

superFrankie
Kontakt:

Post Postao/la superFrankie » 10 dec 2025, 22:55

10 dec 2025, 22:10
10 dec 2025, 20:57
Gdje se igra više utakmica? O čemu ti care? Ukupno samo 2 utakmice više igraš zbog novog grupnog formata Lige prvaka. Da li bi to treba biti problem, gdje će se igrači non stop rotirati? I u čemu se nogomet promijenio u posljednjih 10 godina, da si rekao 30 pa bi imalo smisla. Hajde budi pametan pa pogledaj koliko puta su ovi igrači započeli kod Contea posljednju sezonu gdje smo trofej osvojili

slika

Mourinhova ekipa 2014/15

slika

Ancelottijeva iz sezone 09/10

slika

Gdje su ovdje konstantne rotacije u 2 glavna takmičenja? Što ne mogu sranja…
Dobro ti je rekao lobiranje, stvarno je vrijeme da se prestanes brukati. E cuj gdje se igra vise utakmica, pa pored te dvije dodatne iz lige prvaka imas i nova takmicenja poput lige nacija i svjetskog klupskog prvenstva. Ili si mozda zaboravio da smo prije pola godine dok je vecina klubova odmarala odigrali 7 utakmica. Igraci nikad manje odmora nisu imali, nit su ikad vise igrali. A nogomet se promijenio u poredjenju od prije 2-3 godine, a kamoli od prije 10-15, ti ako to ne vidis, zao mi je, ali stvarno nemas pojma.

TheShed
Kontakt:

Post Postao/la TheShed » 10 dec 2025, 23:02

Znači izgovor za lošu rotaciju Maresce su veći broj utakmica kod igrača, a ne njegovo loše rotiranje. :salut:

Pensioner26
Kontakt:

Post Postao/la Pensioner26 » 10 dec 2025, 23:05

lobiranje je napisao/la:
10 dec 2025, 22:44
Nauci ti da premier liga nije jedino takmicenje prije nego se krenes brukati

slika
Ove brojke na kraju su ukupni nastupi igrača, gdje su uračunati i ulasci sa klupe mentolu, i to u svim takmičenjima. De još jednom udahni, prelistaj pa saberi nastupe u Premier Ligi i Ligi Prvaka (2 takmičenja) koja sam naveo. Nigdje nije rečeno da u ove 3 sezone su igrali istih 11 igrača svih 90 minuta bez izmjena, sve te neyeblo, već o konstanti prve postave.

Ovaj gore kaže promijenio se nogomet u odnosu na posljednje 3 godine, hej Bože svašta, k’o da ste Maresci rodbine. De nam objasni fudbalski stručnjače u čemu se to značajno promijenio? Jel to što ima svjetsko klupsko svake 4 godine i Liga nacija?
Zadnja izmjena: Pensioner26, dana/u 10 dec 2025, 23:10, ukupno mijenjano 1 put.

superFrankie
Kontakt:

Post Postao/la superFrankie » 10 dec 2025, 23:09

TheShed je napisao/la:
10 dec 2025, 23:02
Znači izgovor za lošu rotaciju Maresce su veći broj utakmica kod igrača, a ne njegovo loše rotiranje. :salut:
Nije to nikakav izgovor za losu rotaciju, taj dio ni meni nije jasan. Tu ga ne branim, i sam sam napisao da nerijetko ima cudne rotacije i nadam se da ce se to popraviti. Samo sto ovom specijalcu penzioneru nije jasno zasto se uopste rotira

Pensioner26
Kontakt:

Post Postao/la Pensioner26 » 10 dec 2025, 23:25

10 dec 2025, 23:09
TheShed je napisao/la:
Nije to nikakav izgovor za losu rotaciju, taj dio ni meni nije jasan. Tu ga ne branim, i sam sam napisao da nerijetko ima cudne rotacije i nadam se da ce se to popraviti. Samo sto ovom specijalcu penzioneru nije jasno zasto se uopste rotira

Puno veći znalci od tebe, bivši igrači, eksperti, koji se razumiju u fudbal se čude tome što ćelavo stvorenje previše rotira, riječ je o prevelikom rotiranju, ne o rotiranju kada nema druge opcije. Chelsea kakav je danas nema svojih prvih 11, lik se pogubio. Njemu je jedini siguran Sanchez na golu, Cucurella i Caicedo u vezi. Veliki mag stavi jednu utakmicu Garnacha na lijevo krilo, pa Gittensa, pa onda vrati Neta na tu poziciju, onda Pedra na 10 ispod Delapa, zatim Guiu zaigra iduću u Ligi prvaka. Mi smo ekipa koja ouca na najveće trofeje, a ne neki middle team gdje se može igrati menadžera i šprdati.

superFrankie
Kontakt:

Post Postao/la superFrankie » 11 dec 2025, 00:24

10 dec 2025, 23:25
10 dec 2025, 23:09
TheShed je napisao/la:

Puno veći znalci od tebe, bivši igrači, eksperti, koji se razumiju u fudbal se čude tome što ćelavo stvorenje previše rotira, riječ je o prevelikom rotiranju, ne o rotiranju kada nema druge opcije. Chelsea kakav je danas nema svojih prvih 11, lik se pogubio. Njemu je jedini siguran Sanchez na golu, Cucurella i Caicedo u vezi. Veliki mag stavi jednu utakmicu Garnacha na lijevo krilo, pa Gittensa, pa onda vrati Neta na tu poziciju, onda Pedra na 10 ispod Delapa, zatim Guiu zaigra iduću u Ligi prvaka. Mi smo ekipa koja ouca na najveće trofeje, a ne neki middle team gdje se može igrati menadžera i šprdati.
Rijec je o cudnom, pogresnom rotiranju, ne prevelikom, jer je rotiranje neophodno. Imali smo zajedno sa PSG-om najkraci odmor i najkrace pripreme, i igramo svaka 3 dana, nemoguce je da se svaku utakmicu ne rotiraju barem 3-4 igraca. Samo sto Maresca nerijetko pogrijesi u odabiru igraca koje rotira.

I kazem ti ako ne vidis kako se nogomet promijenio u zadnje 2-3 godine, a tek u zadnjih 10-15, nemam ti ja sad sta objasnjavati jer je to duga prica i tema za sebe. Edukuj se malo, nece ti stetiti :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Chelsea FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.