FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Negdje mi "izleti" Kenan Piric zelja Sarajeva...
Nadam se da je suplja !
Nadam se da je suplja !
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
A da su kakvi dugovi ili bilo šta za šta se mogu uhvatiti, to bi bila rapsodija članaka.fks74 je napisao/la: ↑09 dec 2025, 16:08Sinoć sam o tome pisao, gledao sam namjerno dnevnik na novoj i još neki, ništa šute kao zaliveni samo vratiše snimak Borac- Posušje, derbi i ne pominju.gh0stHZ je napisao/la: ↑09 dec 2025, 10:43Svima je sad jasno, kada Sarajevo uzima tekme i derbije, mediji šute.
Smetamo i smetali smo. Uvijek.
Zato i plave, i ove što šire i širili su negativu, ne ulazeći u namjere, treba malo u stilu Adema. Nisam za Ismira generalno, jer glupi bi bili da mislimo da nema ljudi koji bi bolje radili posao i od njega i od ove uprave. Trenutno imamo ovo što imamo, radi se, tako da zbiti redove dok traje polusezona. Na pauzama raditi potrebne rezove jer dobro svi znamo da velike promjene u periodu utakmica nikada ne završe dobro.
P.S. Što se majice tiče, nije za Fan Shopa. Mišljenja sam uvijek za onu “sa gospodom gospodski, sa papcima na njihov način”, ali definitivno koliko dobro radimo marketing, trebamo se vratiti na neke vrijednosti otprije. Uvijek smo bili poštovani kao gospoda. Trebali bi biti primjer i na domaćim utakmicama prirediti gostima uvijek fin doček i u svlačionicama i sve. Osim ovim provokatorima.
I na kraju svijeta, tebe bodriti.
-
Samozdravlje
- Kontakt:
Da ga hoce nano, da ga hoce joj nanice, da ga hoce zabit......
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.
Zabio ga joj nanoooo, zabio ga joj naniceeeeee
-
bordospartanac
- Kontakt:
Neovisno o trenutnom raspolozenju, u Mostar idemo po pobjedu, u istu vjerujem.
Što se tiče prelaznog roka mislim da u Baniću, Gojkoviću, Ristovskom i Ljajiću imamo dovoljno iskustva i da će Mamić ganjat neke mlađe opcije koji će dati klubu svoj doprinos kroz G/A te će onda praviti transfere.
Moje razmisljanje je sa se mi nesmijemo vodit time da ce RENATO GOJKOVIC bit top igrac od prvog kola, cak ja licno smatram da nanjega treba gledat kao igraca koji opste nece dobivat nikako minutazu (5-10 minuta) i da ce mo ga vise koristit kao savjetnika mladim. Samim tim na njegovo mjesto moramo dovest bas top kvalitet kojem ce se reci JARO TVOJ PROTIV KANDIDAT JE GOJKOVIC, borices se sa njim za minutazu, ako budes bolji igraces ako ne klupa ako ti odgovara podpisi ako ne sretno.
Takodje smatram da Renana butica rockova julardziju raskinut A ristica i vrbana na dvojno registrovar sa hadzicina ili igman. Uz to ako se pojavi ponuda za Gulija prodao bi ga i doveo bi na njegovo mjesto krilo koje je fizicki jace (visocije cvrsci po cjenu da bude dosta spori nego Gulisa)
Od ovih 5 igraca jedino je Gulisa standardan ujedno i najbolji nas igrac (od neceg se mora zivit) i naravno njegovom prodajom cemo izgubit dosta na kvalitetu, e sad koliko cemo izgubit i koliko ce moci njegova zamjena odgovorit vidjecemo
Takodje na mjesto RENANA I BUTICA (plate koje dajemo njima dvoici nazalost moracemo platit i raskid jer nevjerujem da ce iko njih htjet uzet da im daje platu koju kod nas imaju al bilo bi dobro bar na pola da pristanu).
Smatram da mozemo dovest spica koji ce bit u mogucnosti da da 6-7 golova za 17 utakmica za lovu koju dajemo Buticu i Renanu.
Julardziju Rickova probat raskinut za papire, ili za par plata ili neka posudba gdje ce taj klub koji ih posudi placat bar pola plate. Al mislim da njih niko nece i da ce ici na full lovu po cjenu da sjede po zapadu, u tom slucaju raskinut julardziju pa naljeto i rockova..
Pored spica i krila (na gulijevo mjesto)
Dovest stopera i desnog beka i to je to
Ja znan da ce ovde mnogi ovo docekat na noz al ja bi NEMANJU BILBIJU doveo ako bi to bilo izvodljivo, neznam koliko jos ima ugovor sa laznjacima vjerujem kad bi mi mogli ponudit neku cifru koja bi njega zadovoljila smatram da bi njeg zrinjski pustio za neke normalne pare 300-400 k€. Cisto da mu se zahvale za sve sto im je dao a ujedno vodilibi se tim da je istrosen. Ja smatram da on moze igrat jos 2 godine na top nivou i jos jednu malo slabije.. ako bi to kostalo nas oko 1 m€ osteta i njegova plata za 3 godine ja mislim da to nije puno. Uz to da mu dano 100-200 k€ bonusa ako bude najbolji strijelac lige i ako osvoimo titulu.
Ja sam siguran da mi trosimo preko 1M€ na butic julardzija renan (plus osteta koju smo platili za Renana 175 k€)
Gojkovic ide na pauzu sad mjesec dana i onda prolazi pripreme, sto ne bi bio spreman nisu mu nogu amputiraliPitar6785 je napisao/la: ↑09 dec 2025, 20:02Moje razmisljanje je sa se mi nesmijemo vodit time da ce RENATO GOJKOVIC bit top igrac od prvog kola, cak ja licno smatram da nanjega treba gledat kao igraca koji opste nece dobivat nikako minutazu (5-10 minuta) i da ce mo ga vise koristit kao savjetnika mladim. Samim tim na njegovo mjesto moramo dovest bas top kvalitet kojem ce se reci JARO TVOJ PROTIV KANDIDAT JE GOJKOVIC, borices se sa njim za minutazu, ako budes bolji igraces ako ne klupa ako ti odgovara podpisi ako ne sretno.
Takodje smatram da Renana butica rockova julardziju raskinut A ristica i vrbana na dvojno registrovar sa hadzicina ili igman. Uz to ako se pojavi ponuda za Gulija prodao bi ga i doveo bi na njegovo mjesto krilo koje je fizicki jace (visocije cvrsci po cjenu da bude dosta spori nego Gulisa)
Od ovih 5 igraca jedino je Gulisa standardan ujedno i najbolji nas igrac (od neceg se mora zivit) i naravno njegovom prodajom cemo izgubit dosta na kvalitetu, e sad koliko cemo izgubit i koliko ce moci njegova zamjena odgovorit vidjecemo
Takodje na mjesto RENANA I BUTICA (plate koje dajemo njima dvoici nazalost moracemo platit i raskid jer nevjerujem da ce iko njih htjet uzet da im daje platu koju kod nas imaju al bilo bi dobro bar na pola da pristanu).
Smatram da mozemo dovest spica koji ce bit u mogucnosti da da 6-7 golova za 17 utakmica za lovu koju dajemo Buticu i Renanu.
Julardziju Rickova probat raskinut za papire, ili za par plata ili neka posudba gdje ce taj klub koji ih posudi placat bar pola plate. Al mislim da njih niko nece i da ce ici na full lovu po cjenu da sjede po zapadu, u tom slucaju raskinut julardziju pa naljeto i rockova..
Pored spica i krila (na gulijevo mjesto)
Dovest stopera i desnog beka i to je to
Ja znan da ce ovde mnogi ovo docekat na noz al ja bi NEMANJU BILBIJU doveo ako bi to bilo izvodljivo, neznam koliko jos ima ugovor sa laznjacima vjerujem kad bi mi mogli ponudit neku cifru koja bi njega zadovoljila smatram da bi njeg zrinjski pustio za neke normalne pare 300-400 k€. Cisto da mu se zahvale za sve sto im je dao a ujedno vodilibi se tim da je istrosen. Ja smatram da on moze igrat jos 2 godine na top nivou i jos jednu malo slabije.. ako bi to kostalo nas oko 1 m€ osteta i njegova plata za 3 godine ja mislim da to nije puno. Uz to da mu dano 100-200 k€ bonusa ako bude najbolji strijelac lige i ako osvoimo titulu.
Ja sam siguran da mi trosimo preko 1M€ na butic julardzija renan (plus osteta koju smo platili za Renana 175 k€)
Isti sam ti, vjerujem da uzimamo svinjebordospartanac je napisao/la: ↑09 dec 2025, 18:19Neovisno o trenutnom raspolozenju, u Mostar idemo po pobjedu, u istu vjerujem.
-
Tatamata1946
- Kontakt:
Svaka cast upravi, sš, igracima i navijacima za ovaj derbi! Realno provociramo ih svi (navijaci, igraci, nas marketing) maksimalno jer su zasluzili svi(od njihovih igraca, trenera, uprave, onog pekica, navijaca) nakon derbija na Grbavici i ne znam kako to moze smetati jednom navijacu Sarajeva
Zadovoljan sam i prije derbija kako je uprava reagovala i vratila im istom mjerom 5 posto
Zadovoljan igrom, navijanjem, sve super...napokon malo srece i za nas
Zadovoljan sam i prije derbija kako je uprava reagovala i vratila im istom mjerom 5 posto
Zadovoljan igrom, navijanjem, sve super...napokon malo srece i za nas
- teamnorth1989
- Kontakt:
Kakav crni Biblija nazabijao se golova u Zrinjskom iz penala ko Vranjes svojevremeno u Borcu. Da ima neki kvalitet igrao bi vani u nekoj jacoj ligi, gdje god se prodao za godinu se vracao u Bosnu. Catakovic je Adrijano za njega. Prije bi zaganjao Prevljaka, Koljica ili Catakovica ako postoji mogucnost da se vrati.
Normalno da ih treba ismijavati. Sirotinji je unazad 13,14 godina najveci uspjeh u sezoni, da nas uzmu. Za to zive.
A kad ih klepimo ovako momacki, onda normalno da cemo ih zayebavati.
A kad ih klepimo ovako momacki, onda normalno da cemo ih zayebavati.
- NisamInSajder
- Kontakt:
Uh, posebna utakmica, posebna emocija. Cvitanović dobija kredit za ovu pobjedu. Ako su prethodne dvije - tri utakmice bili njegovi kiksevi, kao što i jesu, ovo je definitvno njegova pobjeda. Napravio je razliku u taktičkoj postavci i motiviranosti igrača. A ovo drugo je odradio fantastično. I kapa do poda. Naravno, ovo gore ne umanje niti malo igrače, bez njih ne bi bilo to to. Pokazali su i do sada nebrojno puta da mogu i da znaju, hajde da sada svi zajedno nastave ovako raditi.
Što se tiče same igre, nije to bilo čisto, bez grešaka. U polju je upravu bilo suprotno, greške - greškice, nekada sporo, bez ideje, ali voljni momenat i defanzivna igra u uskom i kompaktnom duplom bloku sa pravovremenim izlascima su sve nadomjestili i donijeli pobjedu. Naprijed nas je pročepilo, zabili 4 gola, a realno još 2 si mogao pogoditi uz neke bolje odluke igrača ili trunku sreće. Banić, standardan. Bralić, prvo poluvrijeme nije bio prisutan na utakmici u pojedinim momentima, jedinu akciju koju je Željo stvorio je stvorio preko njegove grešjke postavljanja i loše procjene, sreća pa i Jaganjac nije kvlaitetan špic. U drugom poluvremenu dosta bolje je i on izgledao. Ristovski vrlo dobar, polako se nameće kao lider ekipe. Mujkić, vrlo dobra partija, pravovremen u odbrani, sa loptom treba još napretka, ali vrlo dobar. Beganović standardan, koja greška, ali i veliki posao odradio i gore i dole. Ignatkov, momak izgara, postavljanje odlično, fino je uskako u prostore, zatvarao saigrače, ali sa loptom veliki grč, prenos spor, bez ideje, jako malo pasova prema naprijed, gotovo ništa, iako ima vidna rješenja. Mlad jeste, prvi derbi, pa i to, ali ovo se ponavlja iz utakmice u utakmicu kod njega. Vidjet ćemo za nastavak, kako će dalje. Cimirot, miran, diktira tempo, nekada previše drži loptu kod sebe i traži čistu situaciju, ali u suštini siguran i da vidi se opasan manjak snage kod njega. Elezi, kvalitet, odlična rola u derbiju, defanzivnu disciplinovan, pomagao saigračima, a skoro da je nulirao Alića. Ljajić u polju na bljeskove, vidi se ogroman kvalitet, ali mora više, pogotovo u zadnjoj trećini. Gol, fantazija. Guiliashvili, najbolji igrač pravilo je razliku, kreirao šanse, vidi se i žudnja za golom, koja je zakočila i još poneku asistenciju. I još uvijek ovisimo u napadu o njemu, šta on uradi to nam je. Uz svu igru na derbiju zaslužio je gol. Renan, osim gola, ništa više. Bio je kandidati za izaći i na poluvremenu. Što se tiče igrača koji su ušli, korektni, Turda se pokazao kao neko ko mora više minuta dobiti.
Sada Zrinjski, imamo čitavu sedmicu za regeneraciju i spremanje ove utakmice. Na Koševu smo pokazali da možemo igrati sa njima, na papiru da moramo igrati sa njima. Imamo priliku iskoristiti njihov gust raspored, evidentan umor glavnih igrača i nerazigranost ostatka njihove momčadi.
Što se tiče same igre, nije to bilo čisto, bez grešaka. U polju je upravu bilo suprotno, greške - greškice, nekada sporo, bez ideje, ali voljni momenat i defanzivna igra u uskom i kompaktnom duplom bloku sa pravovremenim izlascima su sve nadomjestili i donijeli pobjedu. Naprijed nas je pročepilo, zabili 4 gola, a realno još 2 si mogao pogoditi uz neke bolje odluke igrača ili trunku sreće. Banić, standardan. Bralić, prvo poluvrijeme nije bio prisutan na utakmici u pojedinim momentima, jedinu akciju koju je Željo stvorio je stvorio preko njegove grešjke postavljanja i loše procjene, sreća pa i Jaganjac nije kvlaitetan špic. U drugom poluvremenu dosta bolje je i on izgledao. Ristovski vrlo dobar, polako se nameće kao lider ekipe. Mujkić, vrlo dobra partija, pravovremen u odbrani, sa loptom treba još napretka, ali vrlo dobar. Beganović standardan, koja greška, ali i veliki posao odradio i gore i dole. Ignatkov, momak izgara, postavljanje odlično, fino je uskako u prostore, zatvarao saigrače, ali sa loptom veliki grč, prenos spor, bez ideje, jako malo pasova prema naprijed, gotovo ništa, iako ima vidna rješenja. Mlad jeste, prvi derbi, pa i to, ali ovo se ponavlja iz utakmice u utakmicu kod njega. Vidjet ćemo za nastavak, kako će dalje. Cimirot, miran, diktira tempo, nekada previše drži loptu kod sebe i traži čistu situaciju, ali u suštini siguran i da vidi se opasan manjak snage kod njega. Elezi, kvalitet, odlična rola u derbiju, defanzivnu disciplinovan, pomagao saigračima, a skoro da je nulirao Alića. Ljajić u polju na bljeskove, vidi se ogroman kvalitet, ali mora više, pogotovo u zadnjoj trećini. Gol, fantazija. Guiliashvili, najbolji igrač pravilo je razliku, kreirao šanse, vidi se i žudnja za golom, koja je zakočila i još poneku asistenciju. I još uvijek ovisimo u napadu o njemu, šta on uradi to nam je. Uz svu igru na derbiju zaslužio je gol. Renan, osim gola, ništa više. Bio je kandidati za izaći i na poluvremenu. Što se tiče igrača koji su ušli, korektni, Turda se pokazao kao neko ko mora više minuta dobiti.
Sada Zrinjski, imamo čitavu sedmicu za regeneraciju i spremanje ove utakmice. Na Koševu smo pokazali da možemo igrati sa njima, na papiru da moramo igrati sa njima. Imamo priliku iskoristiti njihov gust raspored, evidentan umor glavnih igrača i nerazigranost ostatka njihove momčadi.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi
suti moj djecace plavi
Nebi se slozio da je catakovic bolji od bilbije u pl bh.. catakovicu je trebalo 2 godine da bi zabio go nemanja je dao 5 golova iz igre posle povratka potrgani ligamenata.
Garantujem da Pljevljak ni koljic nebi dali vise golova od Nermina sledece dvije godine u FK SARAJEVU.
On je igrac kojem pl bh odgovara tempo stoperi sudisko neznanje mentalitet lige..
Nemanja nemoze vani da igra jer je amaterski igrac za njih, bioloski, kapacitet pluca brzina pretrcani kilometri snaga itd itd. ALI ON IMA SVE STO TREBA ZA STOPERE KAO STO JE SERBEDZIC PASKSLEV CAROLINA HERERA, i debilne golmane kao sto je rockov muftic siskivic karic itd itd..
Dosta igraca u pl bh ima sezonu da 13-+ golova al rijtko koji igrac je 2x uzastopno to uradio. Biblija to radi 8 sezona uzastopno cak u nekim i preko 20 golova.
Gledaj Gulija i Mlinarica zajedno nemaju 50% golova ko bilbija aprosle godine su dali 39 golova zajedno..
Catakovic pjvljak koljic su dobri igraci i bolji u nekim segmentima ali za pl bh i titule u istoj NISU.. NAMA JE CILJ TITULA I GRUPNA FAZA KONFEDERACIJE SLEDECE 2 godine 3 godina dupla kruna i grupa lige evrope tek nakon 4x kad uzmemo dk i budemo igrali 4-5x u grupama lige evrope mozemo se nadat da jesnom odemo dalje u ligi sampiona, i da budemo konstantno dominatni u bh ligi
Ja se nadam da ce Renato Gojkovic bit bolji nego sto je bio al malo je takvih igraca u godinama u kojim je on kad dobiju povredu koju je on ima da se vratio i da je na istom il boljem nivou
Ibisevic
Ahmetovic
Catakovic
Huseinovic
Pidro
Sabanovic
Bilbija
Jakovljevic
To je nabrzinu sto mi je naumpalo..
GULASH I DJORDJEVIC koji su dosta mladji i sa dosta manjom povredom nisu ustanju da se vrate na nivouu evo vec 6 mjeseci.
Renan takodje
Garantujem da Pljevljak ni koljic nebi dali vise golova od Nermina sledece dvije godine u FK SARAJEVU.
On je igrac kojem pl bh odgovara tempo stoperi sudisko neznanje mentalitet lige..
Nemanja nemoze vani da igra jer je amaterski igrac za njih, bioloski, kapacitet pluca brzina pretrcani kilometri snaga itd itd. ALI ON IMA SVE STO TREBA ZA STOPERE KAO STO JE SERBEDZIC PASKSLEV CAROLINA HERERA, i debilne golmane kao sto je rockov muftic siskivic karic itd itd..
Dosta igraca u pl bh ima sezonu da 13-+ golova al rijtko koji igrac je 2x uzastopno to uradio. Biblija to radi 8 sezona uzastopno cak u nekim i preko 20 golova.
Gledaj Gulija i Mlinarica zajedno nemaju 50% golova ko bilbija aprosle godine su dali 39 golova zajedno..
Catakovic pjvljak koljic su dobri igraci i bolji u nekim segmentima ali za pl bh i titule u istoj NISU.. NAMA JE CILJ TITULA I GRUPNA FAZA KONFEDERACIJE SLEDECE 2 godine 3 godina dupla kruna i grupa lige evrope tek nakon 4x kad uzmemo dk i budemo igrali 4-5x u grupama lige evrope mozemo se nadat da jesnom odemo dalje u ligi sampiona, i da budemo konstantno dominatni u bh ligi
Ja se nadam da ce Renato Gojkovic bit bolji nego sto je bio al malo je takvih igraca u godinama u kojim je on kad dobiju povredu koju je on ima da se vratio i da je na istom il boljem nivou
Ibisevic
Ahmetovic
Catakovic
Huseinovic
Pidro
Sabanovic
Bilbija
Jakovljevic
To je nabrzinu sto mi je naumpalo..
GULASH I DJORDJEVIC koji su dosta mladji i sa dosta manjom povredom nisu ustanju da se vrate na nivouu evo vec 6 mjeseci.
Renan takodje
Zadnja izmjena: Pitar6785, dana/u 09 dec 2025, 21:56, ukupno mijenjano 1 put.
- DoktorXabaras
- Kontakt:
JA bi bio najsretniji kad nikog ne bi dovodili, riješio se ovih nekoliko igrača koji u posljednje vrijeme nemaju neku minutažu ili ne igraju nikako. Ove mlade što si nabrojao priključio prvom timu i davao im šanse jer će svakako biti prostora u prvenstvu da se pokažu pa ako jedan od njih uspije i nametne se bio bi ogroman uspjeh.N3R3D je napisao/la: ↑09 dec 2025, 14:57Tako je, možda jedno ili dva pojačanja. Uvesti Mehmedovića, Tiru, Vrbana i Cerića na polusezoni u prvi tim i to je to.DoktorXabaras je napisao/la: ↑09 dec 2025, 14:53Kakav mrtvi Petković, puna nam ekipa "Petkovića".
Konačno imaš ekipu kojoj ne treba nikakav remont nego samo vrijeme i desetak utakmica u kontinuitetu, 3-4 majstora, 3-4 starosjedioca i 3-4 mlada, kvalitetna, perspektivna igrača. Treba rastjerati ovaj škart, uvoditi što više momaka iz akademije.
Podržati ove igrače jer se vidi da mogu i ovaj koncept Mirvić u Americi, Mamić u klubu.
Šta misliš za Mostar, pod uslovom da su svi spremni, da li izlazimo u istom sastavu ili je povratak sa trojicom nazad.
Zrinjski ce izgubit od Rakowa to je sigurno, a stimac je vec na klimavim nogama. Mi cemo ga smijeniti ko i adzema, ocekujem 0:2 u Mostaru sa dominantnom igrom. Ne bih nista mijenjao sa sastavom, eventualno bi dao kupresaku prednost i mozda kyeremeha gurnuo u drugom.
2x šampion Jugoslavije
5x šampion Bosne i Hercegovine
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
--Najtrofejniji klub u Bosni i Hercegovini--
---------Saraj'vo, za tebe zivimo!!--------
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
Zrinjski ce izgubit od Rakowa to je sigurno, a stimac je vec na klimavim nogama. Mi cemo ga smijeniti ko i adzema, ocekujem 0:2 u Mostaru sa dominantnom igrom. Ne bih nista mijenjao sa sastavom, eventualno bi dao kupresaku prednost i mozda kyeremeha gurnuo u drugom.
2x šampion Jugoslavije
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
Posuditi Bazdara na zimu i uzeti prevljaka za iduću sezonu !
-
jurisicduska
- Kontakt:
Gojkovic ima 30 godina i umjesto da pričamo da oko njega gradimo ekipu da ostane 6 slijedećih godina ovaj priča da treba sjedit na klupi i bit savjetnik mladim e svašta.

.png)