AC Milan

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Raonffa
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la Raonffa » 08 dec 2025, 22:50

Prava je misterija kako je Pulišić u najboljim godinama uopšte došao u Milan. Doduše, došao je iz Chelseaja koji kao na traci mijenja igrače od odlaska Abramoviča. Da je bio u nekom drugom većem klubu u Premiershipu vjerovatno bi tamo igrao i danas.

Jedino što je nerijetko imao problem sa kontinuitetom zbog povreda (dešava se to i u Milanu, ali čini se ipak u manjoj mjeri), a generalno se vidi na njemu da je igrač za kakvog je čudo da je "zalutao" u Milan.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Uknaac
Kontakt:

Post Postao/la Uknaac » 08 dec 2025, 22:50

Od očaja do sjaja

b00t
Kontakt:

Post Postao/la b00t » 08 dec 2025, 22:52

Kakv je igrac Pulisic :O

Za mene je ovo Sampionska igra,nakon 2-0 vratiti se nije lako... Idemo kolo,po kolo i na zimu dovesti pod HITNO napadaca

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 08 dec 2025, 22:53

Prodas dva uhljupa ( naravno ako ima budala da ih kupe ) Gimeneza i ovog Nkunku i imas 70 mil e ( toliko trziste pokazuje da vrijede )....moze se neki napadac nafatat za te pare....
Zadnja izmjena: memaga, dana/u 08 dec 2025, 22:54, ukupno mijenjano 1 put.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 08 dec 2025, 22:54

A budimo fer, počeli su dobro igrati već poslije tog drugog gola, a pogotovo u drugom poluvremenu. Kapa dole za preokret i prvenstveno želju koju su pokazali, biti ću iskren i reći da nisam očekivao da mogu ovdje do 3 boda. :mrgreen:

Pulisik pokazuje ko je babo :kafa:
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

meecko
Kontakt:

Post Postao/la meecko » 08 dec 2025, 22:55

Jbg bolestan čovjek uđe i najbolji igrač..... Pulišić je klasa, Leao ponovno počinje da nervira, koja razlika u pristupu igri između ove dvojice igrača. Imam osjećaj da se nehljebar nije ni zagrijao kako treba i da je zbog toga se povrijedio.
Pavlović drvo bukovina kuhana, bez grama mozga.....
Crveno-crna boja krvi ACM
Sloboda do groba

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 08 dec 2025, 22:59

Ja iskreno ovdje nisam prije pocetka ocekivao pobjedu, a pogotovo ne nakon 2-0 :)

Svaka cast ekipi na volji i zelji za preokretom. Ogroman preokret i jako bitna pobjeda, pogotovo jer su ovi ispod dosta kiksali. Malo smo se mi , napoli i inter odvojili.

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 08 dec 2025, 23:06

Ova ekipa je pokazala da ima pobjednički mentalitet, što nam je tako nedostajalo u protekle dvije sezone. Mislim da su taj mentalitet sa sobom donijeli Allegri, Modrić i Rabiot i da polako i ostali igrači preuzimaju šampionske osobine. ❤️🖤

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 08 dec 2025, 23:12

Pobjeda sampionska, kao fenix se izdigli i na krilima najboljeg igraca dosli do pobjede.
Vise je i smijesno Leaoa uzimati kao nekog lidera, zvijezdu, najboljeg igraca, jer to on odavno nije niti ce biti. Mnogi i ovdje su vjerovali u njega, ali kad ti gledas lika iz sezone u sezonu sa istim mrtvim govorom tijela, procitanom igrom i sve manje ucinkovitim, prije ili kasnije shvatis da nikad od njega igracine. Mozda negdje drugo klikne, ali to nije Milan. Steta je bilo ne prodati ga prije oge sezone i dovesti adekvatna pojacanja.

Klupa uzasno kratka i limitirana.
Gimenez itekako fali, njegova energija i trka, pressing, gol sanse.
Mozda ovim potencijalnim odsustvom Leaoa se opet vratimo na pocetak sezone i timsku igru.
Pavlovic i Tomori kao da se nadmecu ko ce vise biti debilan, napraviti vecu glupost u toku utakmice, skriviti penal ili faul i blizini sesnaesterca... jadni Gabbia pored njih dvojice i silnih gluposti ne dolazi do izrazaja, kao da ne postoji. 🤣

Pulisic ❤️
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 08 dec 2025, 23:19

Sudija čist penal nije dosudio za Milan. Ali ovako je slađe.

P. S skoro 4 mjeseca bez poraza u ligi.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 08 dec 2025, 23:19

Da je sreće pa da ubodu još nekog igrača tipa Pulišića. Navodno je T. Silva blizu povratka u Milan ❤️

Leaoa treba prodati, uzeti šta dok se može. Ne bi bilo loše krenuti po Lewandowskog, pa što da ne probati i sa Salahom.
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 08 dec 2025, 23:25

Ma Leao je trebao otići ljetos, baš kao i Theo, iako je jasno da nikome nije bilo prihvatljivo da u jednom prelaznom roku ostaneš bez dva takva igrača, koliko god da smo više bili siti obojice.

Njih dvojica su definitivno magični igrači (svako na svoj način) i sasvim sigurno su obilježili ovu novu eru Milana koji se postepeno vraćao tamo gdje i pripada nakon 7-8 godina tavorenja u talijanskoj prosječnosti.

E sad druga strana priče je da su obojica na svoj način kočila (odnosno Rafa to još uvijek radi) ekipu i evidentno je da sa njima više nije bilo moguće napredovati, čak smo počeli i stagnirati.

Leao će svakako ostati do kraja sezone, ali ako se nešto baš drastično ne promjeni u njegovom pristupu prilično sam siguran da će na ljeto otići iz kluba baš kao što se to pretpostavljalo za Thea.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 08 dec 2025, 23:35

Opet klasicna paljba po Rafi, covjek izasao radi povrede. Umjesto da se uziva u bravurama Pulisica.
Rafa nece nigdje akobogda 😁
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 08 dec 2025, 23:45

muha milanez je napisao/la:
08 dec 2025, 23:19
Da je sreće pa da ubodu još nekog igrača tipa Pulišića. Navodno je T. Silva blizu povratka u Milan ❤️

Leaoa treba prodati, uzeti šta dok se može. Ne bi bilo loše krenuti po Lewandowskog, pa što da ne probati i sa Salahom.
Daj Silvu makar da ga još jednom vidim u dresu Milana :ljepota:
Igrač za kojim sam žalio možda i više nego kad je Kaka otišao.
Il Club più titolato al mondo!

enzo777
Kontakt:

Post Postao/la enzo777 » 09 dec 2025, 11:10

1/8 - 3 boda

Imamo 8 tekmi zaredom do Rome. Nadam se svi 24 boda, jer to bi bilo moguce uzet.
Nažalost sad nam dolazi naša najveća noćna mora: Sassuolo i Berardi. Imamo priliku i da vidimo ovog Muharemovica, mozda ga dovedemo u odbrani.

Nebi ja toliko palio po Rafi, ipak je čovjek odigrao dobri tekmi ove sezone. Nije on igrac koji svaku tekmu moze liferovat 100%, jer da je takav nebi sigurno bio sad ovdje vec u engleskoj. Ono sto je do sada uradio je itekako nam bilo od pomoći, zato pusti nek se odmori i vratit ce se. Nažalost ovo nije njegova pozicija i to znamo. A ima i debila naprijed koji je toliko smotan da ne znam koja ce budala njega uzet za 2 mil a kamoli 20+. Jučer 80ta minuta tip trci sam i toliko je smotan i Svetlana, da daje loptu lijevo i to čovjeku unazad. Dragi Nkunjknjku ko tebe dovede kod nas. Mislim da ćemo sa Bebote bolje proradit.

Za januar se spominje prodaja Bebote i dovođenje novog napadača, jer na njemu mozes dobit pare. Ovog Njkunjknjunja nece ni njegova žena a kamoli neki tim.

Zadržat igrace koje imamo i dovest mlađeg napadača koji ima potencijal. Eto Bertesaghi oduzeo poziciju pe*isu, eto kakva je to prevara od igraca.

Zanima me ko vodi našu kupovinu? Tare ili onaj prodavac šerpi i lonaca Moncada

Adi33
Kontakt:

Post Postao/la Adi33 » 09 dec 2025, 11:41

enzo777 je napisao/la:
09 dec 2025, 11:10
1/8 - 3 boda

Imamo 8 tekmi zaredom do Rome. Nadam se svi 24 boda, jer to bi bilo moguce uzet.
Nažalost sad nam dolazi naša najveća noćna mora: Sassuolo i Berardi. Imamo priliku i da vidimo ovog Muharemovica, mozda ga dovedemo u odbrani.

Nebi ja toliko palio po Rafi, ipak je čovjek odigrao dobri tekmi ove sezone. Nije on igrac koji svaku tekmu moze liferovat 100%, jer da je takav nebi sigurno bio sad ovdje vec u engleskoj. Ono sto je do sada uradio je itekako nam bilo od pomoći, zato pusti nek se odmori i vratit ce se. Nažalost ovo nije njegova pozicija i to znamo. A ima i debila naprijed koji je toliko smotan da ne znam koja ce budala njega uzet za 2 mil a kamoli 20+. Jučer 80ta minuta tip trci sam i toliko je smotan i Svetlana, da daje loptu lijevo i to čovjeku unazad. Dragi Nkunjknjku ko tebe dovede kod nas. Mislim da ćemo sa Bebote bolje proradit.

Za januar se spominje prodaja Bebote i dovođenje novog napadača, jer na njemu mozes dobit pare. Ovog Njkunjknjunja nece ni njegova žena a kamoli neki tim.

Zadržat igrace koje imamo i dovest mlađeg napadača koji ima potencijal. Eto Bertesaghi oduzeo poziciju pe*isu, eto kakva je to prevara od igraca.

Zanima me ko vodi našu kupovinu? Tare ili onaj prodavac šerpi i lonaca Moncada

Kao prvo Berrardi je povrijedjen i nema ga prije Januarua u rosteru Sassuoloa

Drugo, prodaju "ko fol" vodi Tare, ali glavni i odgovorni je Furlani, on aminuje sve poslove i odobrava novac, sto kao Izvrsni direktor, sto kao neko ko je ekonomista po struci. Nije njega dzabe tu Eliott postavio ;)

I na kraju , Moncada osim Tidjanija, nije pogodio niti jedan transfer.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 09 dec 2025, 19:43

Zar nije Moncada "otkrio" Thea, Kjaera i jos neke ili sam ipak napravio previd?

075 ❤

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 09 dec 2025, 20:49

Nadam se da su Italijani gledali utakmicu Bajerna protiv Sportinga. Momak od 17 godina u prvoj postavi u utakmici LP.
Il Club più titolato al mondo!

Adi33
Kontakt:

Post Postao/la Adi33 » 10 dec 2025, 13:30

Beduin je napisao/la:
09 dec 2025, 19:43
To je mozda rekao neki ne znalac. Sta ce Thea otkrivati covjek dospio do Reala, pa poslan na posudbu u Sociedad, jer pored tadasnjeg Marcela mogao je samo sjediti na klupi. Takodjer, "otkrio" Kjaera koji je igrao za Romu i bio tada u 5 stopera Calcia, pa ga karijera odvela do Fenera,i Sevilje ;)

Moncada nije nikog otkrio osim pomenutog Tidjanija, sve zasluge idu Paolu, i Bobanu (dok je bio tu). Ah da Moncada nam je uvalio Balo Tourea, jer ga je šatro poznavao iz Monaca.

P.S. Sve se vise u medijima pise da su uspostavljeni kontakti sa Agentima Muhameda Salaha? Koliko je vjerovati vidjet cemo.
Takodjer, novi golman u opticaju Alison Becker, ako ne uspiju produziti i ubijediti Magic Mike Maignana.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 10 dec 2025, 14:04

Adi33 je napisao/la:
10 dec 2025, 13:30
Beduin je napisao/la:
09 dec 2025, 19:43
To je mozda rekao neki ne znalac. Sta ce Thea otkrivati covjek dospio do Reala, pa poslan na posudbu u Sociedad, jer pored tadasnjeg Marcela mogao je samo sjediti na klupi. Takodjer, "otkrio" Kjaera koji je igrao za Romu i bio tada u 5 stopera Calcia, pa ga karijera odvela do Fenera,i Sevilje ;)

Moncada nije nikog otkrio osim pomenutog Tidjanija, sve zasluge idu Paolu, i Bobanu (dok je bio tu). Ah da Moncada nam je uvalio Balo Tourea, jer ga je šatro poznavao iz Monaca.

P.S. Sve se vise u medijima pise da su uspostavljeni kontakti sa Agentima Muhameda Salaha? Koliko je vjerovati vidjet cemo.
Takodjer, novi golman u opticaju Alison Becker, ako ne uspiju produziti i ubijediti Magic Mike Maignana.
De ponovo procitaj prije nekih lekcija. Pogledaj i apostrof koji sam stavio kod "otkrio". Asocirao sam na ulogu dovodjenja igraca, da ih je Moncada pratio i preporucio Maldiniju, treneru ili kome sve.

Theo tada nije bio formiran bek, nije bio igracina i kao takav nije ni ostao u Realu, nemojmo sad sve preuvelicavati.
Ali nebitno, nije to bila poenta posta, nego sam se referirao na to da Moncada nije pogodio ni jedan transfer pa sam pitao koliko je imao uticaja i uloge u dovodjenju navedenih, ali i drugih. A zna ae da jeste imao svoju ulogu, ako se dobro sjecam.

075 ❤

Odgovori

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.