Potpuno si u pravu, ali inicijatori takvih rasprava su uglavnom navijači, koji se predstavljaju kao navijači Borca, svojim nebuloznim tvrdnjama, kao npr. da je Fk Borac iz Banja Luke "srpski klub". Ljudi pričajmo malo o sportu, a ne o prebrojavanju krvnih zrnaca, jer nas to nigdje neće dovesti.SrdjanBL je napisao/la:O boze o cemu ovde ljudi sve nece raspravljati...
Podsijecanja radi tema je FK Borac a ovde se pise o, Zelji, Sarajevu, savezu BIH, velicina grada Osijeka, nacionalnim pripadnostima igraca od prije 20 i kusur godina itd. Smijesno zar ne?![]()
![]()
![]()
![]()
FK Borac - Banja Luka - ARHIVA POSTOVA
Moderator/ica: vlakanje
Re: FK Borac - Banja Luka
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
avlami97,harishp(mislim da se tako zove onaj sto na avataru ima valderamu i sušića) & co
pa hoćete li ikad,ali ikad navratiti na temu da komentarisete o sportu.sve i jedan post vam je vezan ko je zvizdao,psovao vam drzavu,ciji je borac klub itd. bolesno zar ne?uletiš na hinjaka sa nekom svojom tvrdnjom koja naravno bude dočekana na nož,eto i ostalih šibicara i cirkus...a to što smo na +7 je koliko vidim najmanje važno
pa hoćete li ikad,ali ikad navratiti na temu da komentarisete o sportu.sve i jedan post vam je vezan ko je zvizdao,psovao vam drzavu,ciji je borac klub itd. bolesno zar ne?uletiš na hinjaka sa nekom svojom tvrdnjom koja naravno bude dočekana na nož,eto i ostalih šibicara i cirkus...a to što smo na +7 je koliko vidim najmanje važno
Zadnja izmjena: VAM, dana/u 26 apr 2011, 11:01, ukupno mijenjano 1 put.
Republika Srpska le,Borac dolazi iz nje,za nju bori se i pobjeđuje,Borac Banjaluka le ale... Naš klub, naš grad,samo nama pripada,samo Borac u Evropi neka Srpskom odzvanja...
- Бањалучанин
- Kontakt:
$ " ", ' $ $ $ " у " за ?.
$ гостовања, ? " $...
$ $ се " " ", $ ? " " " " ' ?, & на ' терену...
$ гостовања, ? " $...
Let's go, Fighter!
"!
"!
Igrate dobro, ali mislim da nećete u Tuzli moći do bodova. U Prijedoru ovjeravate titulu? je napisao/la:$ " ", ' $ $ $ " у " за ?.
$ гостовања, ? " $...
Čelik Zenica 1945
- Бањалучанин
- Kontakt:
Све " $ " ".
& " $ $ своје , ' - " 4 $ " ове $ "...
& $ проспу $, $ ' је $ " 2.
' је " у ", ? " је $ " ' 4 $
& " $ $ своје , ' - " 4 $ " ове $ "...
& $ проспу $, $ ' је $ " 2.
' је " у ", ? " је $ " ' 4 $
Let's go, Fighter!
"!
"!
Vjeruj, itekako trebaš da vjeruješ, malo se spustite na zemlju, jer tako je kako je!? je napisao/la:Ја " " не '...krivajaš je napisao/la:
Ovim si sve rekao pametnjakoviću, a znaš li ti kako je na kraju završio Juventus, sa svojim pobjedama od 1:0???? Završio je tamo gdje će te i vi uskoro.
A kažeš plakao si nakon utakmice sa Žepčem, a ako me sjećanje dobro služi to isto Žepče je pljusnulo vas u sred Gradskog stadiona sa 2:1, i zašto to ne bi uradio i Želji, jer je uvijek bilo lakše pobjedit na Grbavici nego u Banja Luci, ili sada Travniku, Tuzli i takvim mesarima od ekipa, kod vas svaki poraz navijači po terenu, tuča, i problemi. A dopustit sebi da zavisiš od rezultata Žepča i u to vrijeme Rudara iz Ugljevika i Budućnosti, te očekivato opstanak treba biti stvarno glup i lud. Stoga, živi u zabludi da ste veliki kluba, da ste institucija, a jedan vas je Boksit i Rudar Ugljevik redovno derali.
Mada opet, za sadašnje rezultate koje ostvarujete u zadnje dvije godine, meni je drago jer je odmah i liga bolja i zanimljivija. A dokad će te, to ćemo vidjeti! Kraj priče!
", $ " " ' &...
Reci nešto pametnije, argumentovano, pa dokaži da nije tako bilo!
" I kad nam muške uzmete živote, grobovi naši borit će se s vama"
- Armageddon2012
- Kontakt:
Izbacivanju Željezničara u treću ligu se možemo nadati samo ako novo rukovodstvo Saveza odluči da se ozbiljno uhvati u koštac sa problemima i namještanjima utakmica i odluči da stane na rep klubovima koji su predvodnici u tome,a svi znamo da je Željo perjanica kad je lopovluk u pitanju.Denis Ispušlić je napisao/la:Bili su i veci od vas u trecoj ligi,cak i cetvrtoj,kao Fiorentina prije par godina.
Inace,bez vaseg izbacivanja, ne vidim drugog nacina za ozdravljenje naseg fudbala,cak se ni tituli ne radujem toliko dok u Ligi postoje timovi kao Zeljeznicar,Velez ili Leotar. Sta ce mi takva titula iz lige kojoj se ljudi smiju raznoraznim predstavama.
Hocu postenu ligu sa postenim klubovima,i tek onda bi titula imala pravu draz,stadioni bi bili puni (nisu ljudi budale da ih mozete varati), a nasi klubovi se vise ne bi brukali po pretkolima!
Međutim,pošto je u novom Savezu glavni Ivica Osim,bojim se da ćemo na to izbacivanje morati sačekati bar još 4-5 godina,a dotad će ova liga i dalje više ličiti na cirkus i seosku pijacu!
Ali,kad-tad ćemo dočekati dan da takvi klubovi više neće egzistirati u Premijer Ligi.
sa gospodinom gospodski,sa konjem-konjski...
Bojim se da ces prije onaj svijet vidjeti

Jači od ratova,režima i partija...FK ŽELJEZNIČAR
-
MostaracVelezovac
- Kontakt:
Denise ja ti citam post 3-4 puta i ne kontam uopste sta si posao reci.Armageddon2012 je napisao/la:Izbacivanju Željezničara u treću ligu se možemo nadati samo ako novo rukovodstvo Saveza odluči da se ozbiljno uhvati u koštac sa problemima i namještanjima utakmica i odluči da stane na rep klubovima koji su predvodnici u tome,a svi znamo da je Željo perjanica kad je lopovluk u pitanju.Denis Ispušlić je napisao/la:Bili su i veci od vas u trecoj ligi,cak i cetvrtoj,kao Fiorentina prije par godina.
Inace,bez vaseg izbacivanja, ne vidim drugog nacina za ozdravljenje naseg fudbala,cak se ni tituli ne radujem toliko dok u Ligi postoje timovi kao Zeljeznicar,Velez ili Leotar. Sta ce mi takva titula iz lige kojoj se ljudi smiju raznoraznim predstavama.
Hocu postenu ligu sa postenim klubovima,i tek onda bi titula imala pravu draz,stadioni bi bili puni (nisu ljudi budale da ih mozete varati), a nasi klubovi se vise ne bi brukali po pretkolima!
Međutim,pošto je u novom Savezu glavni Ivica Osim,bojim se da ćemo na to izbacivanje morati sačekati bar još 4-5 godina,a dotad će ova liga i dalje više ličiti na cirkus i seosku pijacu!
Ali,kad-tad ćemo dočekati dan da takvi klubovi više neće egzistirati u Premijer Ligi.
Borcu zelim sve najbolje - zasluzili su titulu. Istina, neko rece gore, Borac je najtanji na bokovima. Slazem se. Zato je Velez i mogao da ga nadigra u Mostaru - upravo jer smo imali dobre bokove tu utakmicu. 2 nova bocna igraca i bicete bolji od dosta onih koji su prosli u Evropu proslih godina.
Puno srece!
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/
- Denis Ispušlić
- Kontakt:
Cuj ne kontas sta sam htio reci! Ne znam da li se pravis nevjest ili sta...?Denise ja ti citam post 3-4 puta i ne kontam uopste sta si posao reci.
da ne idemo na druge klubove,na primjeru tvog kluba cu objasniti zasto BH fudbalu nema napretka dok postoje klubovi kao Zeljeznicar, Zadrzimo se samo na zadnje dvije sezone. Znaci,u jesenjem dijelu igrate utakmicu na Grbavici gdje vas pobjedjuju nakon sto ste dobili tri crvena kartona. Vi ste danima kukali,a oni se laganini smiju (ali nece dugo).
Zatim,za 1.maj prosle godine kupuju od vas utakmicu kojom se odvajaju od nas na tabeli i kasnije osvajaju titulu.Nekon te prodaje RA 6 mjeseci bojkotuje Velezove utakmice.
Sada ponovo,izmisljaju penal,potkupljuju Skaljica da dadne autogol,ma strasno.....
Ovo je samo sa tvojim klubom,i samo zadnja dva prvenstva,onda mozes zamisliti koliki bi roman bio kad bi se sve ostalo pisalo,i nadam se da sad shvatas o kakvom se zlu i rak rani radi kad je u pitanju taj klub!
Meni ni titula nista ne znaci dok postoje takvi klubovi,jer umjesto da igramo i skupljamo bodove i gledamo svoja posla mi se moramo opterecivati sa kim ce oni sve zatvoriti i kupiti utakmicu!
Ili da pojasnim,njima je 11.ili 12.mjesto realan plasman,a ne 2.!!!
Nadam se da ti je sad jasnije!
Vaznije od svih statuta i svega ostalog je izbacivanje Zeljeznicara u trecu Ligu,i to bi trebao biti apsolutni prioritet ovog Komiteta za normalizaciju!
ŽEPČE 2005.
NIKAD ZABORAVITI,NIKAD OPROSTITI!!!
-
MostaracVelezovac
- Kontakt:
Nije majke mi, nisam skonto o cemu pricas, ali sad jeste jasnije.
Prvo, ja se slazem u potpunosti da se svaki, ali bas svaki kriminal u BH fudbalu treba kaznjavati najstrozijom kaznom (klub umjesan u 3. ligu + novcana kazna), pa ako moze i kriminalna protiv direktno umjesanih osoba (sudija itd). Ja se s tobom u cjelosti slazem i to da je manjak etike bolna tacka i najveca kocnica BH fudbalu.
Sto se tice kupovine prosle godine i bojkota - RA je upravo radi obraza svog kluba i stao tome u kraj i tribine su bile prazne sve dok ljudi iz uprave umjesani u to sve nisu izasli napolje. Sjetices se i transparenta "kad se vrati fudbal, vraticemo se i mi". Tako je i bilo. Znaci RA je debelo platila ceh neaktivnosti 6 mjeseci da bi se to cistilo (bar u nasem dvoristu).
Sto se tice 3 crvena na Grbavici prije 2-3 godine - 100% tacno. To je bila jedna ruzna epizoda gdje je Velagic (tada, a i danas) bitan igrac Veleza dobio crveni karton u tunelu na poluvremenu. Znaci nije dobio crveni na utakmici, nego na pauzi. I nije cak bilo ni nesportskog ponasanja niti guranja niti udaranja, nego je nesto prigovorio sudijama i ovaj mu pokazao crveni u, ili pred, svlacionicom.
Sto se tice utakmice neki dan. Penal nije postojao garant. I taj sudija koji je dosudio penal je izgleda vec pod istragom. Taj isti sudija je ostetio Slaviju nedavno. Znaci nije mu ovo prvi put. Sto se tice Skaljica, cudno jeste da Skaljic dadne autogol pogotovo jer je Skaljic jako dobar igrac opcenito i jako rijetko pravi greske. Ali s druge strane Skaljic je stari igrac koji, bar u Mostaru, nema istoriju prljavog ponasanja pa mu radi toga i raja ne uzima za zlo sve to. Drugim rijecima, ima igraca koji su na glasu kao "svakakvi" i neki od njih su igrali u Velezu ( 1-2 su i sad tu), ali Skaljic nije jedan od njih. Sad, sta je bilo s njim - neznam, ali bi se iznenadio da je on bio sudionik svega. Prije cu reci da su sudije to same odradile a on se (moguce) samo zahyebao - mada to vjerovatno nemozemo nikad saznati. Ali sve u svemu, posmatrajuci Skaljica kroz godine, on nema reputaciju prevaranta i zato nisam bas 100% siguran za tu konstataciju o njemu. Mada i ako reputacije i cinjenice obicno idu zajedno, ko zna. Ali ipak ako se ovo momku ne desava nikad, pa ispadne slucaj jednom - nemozes odma tvrdit da je lopov, pogotovo jer nema dokaza nizasta.
Znaci Velez je tu ostecen za 2 boda, ne za 3. Mada, da nije bilo penala bilo bi 0:2 za Velez, mozda i 0:3 jer bi Zeljo morao igrati agresivnije da se izvuce. Ali eto. Bila. Ni prva ni zadnja.
Ali sve u svemu - ja se iskreno nadam da se ovim radnjama stane u kraj kako-tako, kad-tad i da svaki klub koji je umjesan u namjestaljke bilo koje vrste automatski dobije kartu za nizi rang. Drugacije, mi nikad necemo napuniti svoje stadione onako kako smo nekad znali.
PS... sramota bola da Borac, recimo, dodje u Mostar i 4000 ljudi se pojavi. Tuga.
Prvo, ja se slazem u potpunosti da se svaki, ali bas svaki kriminal u BH fudbalu treba kaznjavati najstrozijom kaznom (klub umjesan u 3. ligu + novcana kazna), pa ako moze i kriminalna protiv direktno umjesanih osoba (sudija itd). Ja se s tobom u cjelosti slazem i to da je manjak etike bolna tacka i najveca kocnica BH fudbalu.
Sto se tice kupovine prosle godine i bojkota - RA je upravo radi obraza svog kluba i stao tome u kraj i tribine su bile prazne sve dok ljudi iz uprave umjesani u to sve nisu izasli napolje. Sjetices se i transparenta "kad se vrati fudbal, vraticemo se i mi". Tako je i bilo. Znaci RA je debelo platila ceh neaktivnosti 6 mjeseci da bi se to cistilo (bar u nasem dvoristu).
Sto se tice 3 crvena na Grbavici prije 2-3 godine - 100% tacno. To je bila jedna ruzna epizoda gdje je Velagic (tada, a i danas) bitan igrac Veleza dobio crveni karton u tunelu na poluvremenu. Znaci nije dobio crveni na utakmici, nego na pauzi. I nije cak bilo ni nesportskog ponasanja niti guranja niti udaranja, nego je nesto prigovorio sudijama i ovaj mu pokazao crveni u, ili pred, svlacionicom.
Sto se tice utakmice neki dan. Penal nije postojao garant. I taj sudija koji je dosudio penal je izgleda vec pod istragom. Taj isti sudija je ostetio Slaviju nedavno. Znaci nije mu ovo prvi put. Sto se tice Skaljica, cudno jeste da Skaljic dadne autogol pogotovo jer je Skaljic jako dobar igrac opcenito i jako rijetko pravi greske. Ali s druge strane Skaljic je stari igrac koji, bar u Mostaru, nema istoriju prljavog ponasanja pa mu radi toga i raja ne uzima za zlo sve to. Drugim rijecima, ima igraca koji su na glasu kao "svakakvi" i neki od njih su igrali u Velezu ( 1-2 su i sad tu), ali Skaljic nije jedan od njih. Sad, sta je bilo s njim - neznam, ali bi se iznenadio da je on bio sudionik svega. Prije cu reci da su sudije to same odradile a on se (moguce) samo zahyebao - mada to vjerovatno nemozemo nikad saznati. Ali sve u svemu, posmatrajuci Skaljica kroz godine, on nema reputaciju prevaranta i zato nisam bas 100% siguran za tu konstataciju o njemu. Mada i ako reputacije i cinjenice obicno idu zajedno, ko zna. Ali ipak ako se ovo momku ne desava nikad, pa ispadne slucaj jednom - nemozes odma tvrdit da je lopov, pogotovo jer nema dokaza nizasta.
Znaci Velez je tu ostecen za 2 boda, ne za 3. Mada, da nije bilo penala bilo bi 0:2 za Velez, mozda i 0:3 jer bi Zeljo morao igrati agresivnije da se izvuce. Ali eto. Bila. Ni prva ni zadnja.
Ali sve u svemu - ja se iskreno nadam da se ovim radnjama stane u kraj kako-tako, kad-tad i da svaki klub koji je umjesan u namjestaljke bilo koje vrste automatski dobije kartu za nizi rang. Drugacije, mi nikad necemo napuniti svoje stadione onako kako smo nekad znali.
PS... sramota bola da Borac, recimo, dodje u Mostar i 4000 ljudi se pojavi. Tuga.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/
- Denis Ispušlić
- Kontakt:
Vidim ja da se ti u vecini stvari slazes samnom,lako bi se mi sportski orijentisani ljudi dogovorili,ali problem je ovaj polusvijet koji se nakotio,a ciji su pravi prototipovi likovi poput Nijaza Brkovica,Cvike,Zuje....
Za sve su krivi demokratija i ljudska prava,ne smijes vise lopovima pera odbiti,nemas dokaza....
Da mi je Titina drzava i Sajberova ovlascenja,ja bi taj klub jos nakon prodaje Zepcu izbacio u cetrvrtu ligu,bez ikakvih dokaza,pa se ti pusi! A likove poput Cvike bih odmah slao u zatvor,ne moraju nista uraditi,cisto zato sto izgledaju kao klosari!
Vjeruj mi na rijec da bi sad i oni igrali posteno kao vecina ostalih ekipa i ova liga bi licila na ligu a ne na cirkus!
Za sve su krivi demokratija i ljudska prava,ne smijes vise lopovima pera odbiti,nemas dokaza....
Da mi je Titina drzava i Sajberova ovlascenja,ja bi taj klub jos nakon prodaje Zepcu izbacio u cetrvrtu ligu,bez ikakvih dokaza,pa se ti pusi! A likove poput Cvike bih odmah slao u zatvor,ne moraju nista uraditi,cisto zato sto izgledaju kao klosari!
Vjeruj mi na rijec da bi sad i oni igrali posteno kao vecina ostalih ekipa i ova liga bi licila na ligu a ne na cirkus!
ŽEPČE 2005.
& ' $ " све $ " ово. $ " $ су " ? " &,? $ " $ о " " $ & $ & $ $ ?.
А све ? је неважно,јер " " понос ? " " " " ? ' % " ¥ &,а ' " " ? $ нову снагу " " $ ' на путу " ' $ " ?.
А све ? је неважно,јер " " понос ? " " " " ? ' % " ¥ &,а ' " " ? $ нову снагу " " $ ' на путу " ' $ " ?.
& ' ГАЗЕ & ' &, ? & " ?!
taj isti šajber o kojem ti pišeš je ostavio sarajevo u ligi i ja mislim da je to bilo jedino prvenstvo u istoriji fudbala sa neparim brojem klubova,ako ne znaš o čemu govorim raspitaj se kod malo starijih navijača borcaDenis Ispušlić je napisao/la:Vidim ja da se ti u vecini stvari slazes samnom,lako bi se mi sportski orijentisani ljudi dogovorili,ali problem je ovaj polusvijet koji se nakotio,a ciji su pravi prototipovi likovi poput Nijaza Brkovica,Cvike,Zuje....
joj @nidi mozeli kod tebe jedan post bez Sarajeva zivotatii..nidi je napisao/la:taj isti šajber o kojem ti pišeš je ostavio sarajevo u ligi i ja mislim da je to bilo jedino prvenstvo u istoriji fudbala sa neparim brojem klubova,ako ne znaš o čemu govorim raspitaj se kod malo starijih navijača borcaDenis Ispušlić je napisao/la:Vidim ja da se ti u vecini stvari slazes samnom,lako bi se mi sportski orijentisani ljudi dogovorili,ali problem je ovaj polusvijet koji se nakotio,a ciji su pravi prototipovi likovi poput Nijaza Brkovica,Cvike,Zuje....
FK SARAJEVO.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
- KB-TM87
- Kontakt:
Dobri ovi iz RS-a što neće da prihvate statut, bravo momci
Izgleda " uloženi milioni " odoše u Vrbas...
Željezničar - kult glavnog grada
I nostri cuori non finiranno mai di battere - Forza Lazio!
- Denis Ispušlić
- Kontakt:
Evo opet istraga o utakmici Fk Zeljeznicar,pa stvarno ne mogu da vjerujem!
I onda se nadje neko pametan i kaze da ih ne treba izbaciti u trecu ligu,a poslije svake druge njihove utakmice se vuku repovi!Glavni sudija na meču 23. kola Premijer lige Željezničar - Velež (3:2) Dragan Skakić pod istragom je Sudijske komisije FS BiH zbog sumnje da je namestio pobedu Sarajlija.
Podsetimo, „rođeni" su na odmoru vodili 2:0, a Željezničar je za devet minuta (od 70. do 79. minuta) potpuno preokrenuo rezultat. Sudija Skakić je najpre dosudio krajnje sumnjiv penal, a imao je i niz drugih diskutabilnih odluka. Osim toga, arbitri su kasnili na drugo poluvreme, tačnije na teren su izašli tri minuta nakon fudbalera, što je protiv pravila. Interesantno je i da su navijači Želje odmah reagovali i s tribina poručili da im „takav penal i pobeda ne trebaju". Željezničar je u svakom slučaju ostao na sedam bodova minusa iza lidera Borca.
ŽEPČE 2005.
- KB-TM87
- Kontakt:
Inače u nogometu ili ti ga fudbalu nije tako često da se rezultat preokreće, svaki rezultat koji bude takav FIFA strogo kažnjavaDenis Ispušlić je napisao/la:Evo opet istraga o utakmici Fk Zeljeznicar,pa stvarno ne mogu da vjerujem!
I onda se nadje neko pametan i kaze da ih ne treba izbaciti u trecu ligu,a poslije svake druge njihove utakmice se vuku repovi!Glavni sudija na meču 23. kola Premijer lige Željezničar - Velež (3:2) Dragan Skakić pod istragom je Sudijske komisije FS BiH zbog sumnje da je namestio pobedu Sarajlija.
Podsetimo, „rođeni" su na odmoru vodili 2:0, a Željezničar je za devet minuta (od 70. do 79. minuta) potpuno preokrenuo rezultat. Sudija Skakić je najpre dosudio krajnje sumnjiv penal, a imao je i niz drugih diskutabilnih odluka. Osim toga, arbitri su kasnili na drugo poluvreme, tačnije na teren su izašli tri minuta nakon fudbalera, što je protiv pravila. Interesantno je i da su navijači Želje odmah reagovali i s tribina poručili da im „takav penal i pobeda ne trebaju". Željezničar je u svakom slučaju ostao na sedam bodova minusa iza lidera Borca.
Željezničar - kult glavnog grada
Ovi iz Borca su se oglasili da zele da igraju kvalifikacije za LS, ali izgleda da gospoda is FSRS im nece omoguciti to.KB-TM87 je napisao/la:Dobri ovi iz RS-a što neće da prihvate statut, bravo momci![]()
Ne samo njima nego ce cijelu drzavu zakocit sto se tice fudbala.
Zadnja izmjena: Elegant, dana/u 26 apr 2011, 22:54, ukupno mijenjano 1 put.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
- drinin vuk
- Kontakt:
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.