FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
65
20%
2. Borbu za Evropu
151
47%
3. Sredinu tabele
56
17%
4. Borbu za opstanak
52
16%

Ukupno glasova: 324

ExBlueone
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la ExBlueone » 08 dec 2025, 13:15

Valter je napisao/la:
08 dec 2025, 11:41
Nekim ličnim mini bojkotom bio sam ubijeđen da me nema na Grbavici protiv Radnika i Sloge. Kako smo se riješili ovog stručnjaka meni od jutros raspoloženje kao da smo pobijedili pitare. Ima tu još puno kukolja za riješiti (spominje se neki Salčin) ali sada moramo iznaći snagu i podržati na Grbavici ovaj raštimani orkestar da pokuša bodovno spasiti šta se spasiti da. Nama su bodovi mnogo više potrebni radi neke sigurne luke, nego radi razmišljanja izlaska u Europu kroz prvenstvo. Nemamo kvalitet da to osiguramo u nastavku prvenstva kroz ligu jer mislim da ovaj put poslije ispadanja Borca četvrto mjesto neće voditi u Europu. Opet nam se dijelom otvorila opcija da to uradimo kroz kup pa tu pokušati baciti fokus. Al do tada moramo pogurati ove naše beskičmenjake da ostvare dobre rezultate protiv Radnika i Sloge.

Nakon 7 primljenih golova u zadnje dvije utakmice Karamarko i Sedorf moraju na klupu a u igru Osmanović i Šukilović i na hajp odigrati preostale utakmice. Morao bi i Vedo na klupu al teško da će to uraditi onaj koji nas bude vodio do kraja polusezone. Cvetanoskom kapitenska traka.

PS. Još da se riješiti ovih hulahopkinih nikova.
Sličan osjećaj, ali polako. Napisat ću u nekim narednim postovima par riječi o stručnjaku, ali sad je to već prošlost.
Moje neko viđenje stvari. Mislim da imamo kvalitet dobiti ove predstojeće dvije domaće utakmice, zapravo moramo, jer nemamo pobjede od 18.10., igramo kući i to protiv ekipa koje jesu nezgodne, ali ništa što se punim zalaganjem ne može riješiti gotovo pa rutinski.
Time smo sigurno treći, što je opet kažem više stvar neke satisfakcije i kakav takav podstrek za dalje, nego što je sad to odnos ovakav ili onakav ili pravo stanje kavliteta.
Bez ozbiljnog pristupa u narednim danima, prije svega uprave kluba, na proljeće nas čeka debakl i raspad sistema. Dakle neka zapnu i poprave stvari kako znaju i umiju ili neka zauvijek odstupe sa funkcije i odmaknu od stadiona.
Investitor nam treba jer ovako više ne ide i ne toliko zbog finansija (što naravno da je bitno) koliko zbog odnosa prema klubu, odgovornosti u poslu imidža i svega ostalog, jer nam u radu našeg trenutnog menadžmenta nedostaje discipline, odgovornosti, vizije, niko ni za šta i nikome ne polaže račun ma manje više svega. Ovdje je vrijeme za totalni restart i tek kad to riješimo, nadajmo se onda i rješavanju igračkog kadra i svega ostalog, ali ako će ovo biti dugotrajno rješenje, ok je istrpiti ovu sezonu. Realno i da se pojačaš ne znam kako, ljudima treba vremena da se skontaju i proigraju i rezultat možda odmah i ne bude tu. Nema rješenja preko noći, ali ovo su stvari koje se rade jednom u ne znam koliko decenija i bolje postaviti temelje kako valja pa poslije ubirati plodove tog rada.

Kajkutenjoyer
Kontakt:

Post Postao/la Kajkutenjoyer » 08 dec 2025, 13:18

Znaci ako je Adzem otjeran, jel to povratak Veličanstvenog i vjecitog talenta na mala vrata. Jel im skinuta suspenzija?
nek crknu dusmani, najjaci smo

Zulfo9
Kontakt:

Post Postao/la Zulfo9 » 08 dec 2025, 13:24

Iz pouzdanih izvora sam cuo da ako dodje Investitor kompletna uprava je spremna da radi za dzaba tj da volontira kao sve ove godine. Mirvicu se svidjela ideja al nije siguran jos.

Rivaldinho
Kontakt:

Post Postao/la Rivaldinho » 08 dec 2025, 13:28

I tako veliki internet navijači popularni forumaši nalaze se u čudu, kojeg trenera sad dovesti ( kao da se od njih iko ikad šta pitao - osim ako su u onoj mojoj kategoriji malicioznih i sitnosicarski za neki interes kojeg ne vidimo) da li ovog ili onog, šta je onaj rekao ili ovaj rekao kao nekakve tetkice.
Ali eto neki od njih će nas počastiti svojim prisustvom na grbavici i kao će to Napravit razliku.

Drugo, sada ova skupina sjedi i namislja kako ćemo upravu zamjeniti i koje će budale sada raditi za dzaba ali po moralnim načelima forumaša i kako da se oni pitaju i kako da oni budu moralne vertikale branioci stadiona i vrijednosti nekretnine, okorjeli socijalisti pod parolom svi za jednog jedan za sve, ali kad taj jedan pogriješi onda ćemo mu pravit sačekušu i tući ga i povrh svega tome se dičiti jer to je domet nas forumaša.

Budući da se mi providno održavamo na životu, kako su svi elementi kluba po kojem je bio poznati srozani na skoro samo dno, a tu prije svega mislim na omladinski pogon, stabilno financiranje i masa drugih stvari koji su vezani za sport i van njega ( čitaj vico).

Zanima me koja će to budala ulagati u nas klub i čekati kad će ga neko napaljivati na pravdi boga još za svoje pare.

Forumaši sigurno neće, jer su oni tu da gledaju one kad je lov na vještice i kad se glave sijeku - to je maksimalan domet realno.

Pitam se da li neko zaista ima zdravlja, želje i mogućnosti da udje u ovaj kotao i da se bori sa vetrenjacama - nadam se ali sumnjam da su u današnje vrijeme ljudi toliki mazohisti.

Do tada, krivi smo svi bez izuzetka svidjelo se to nekom ili ne.

Jedna off topic opaska, pratim ova dešavanja u liverpulu kada jedan igrač želi biti iznad sistema pa makar se zvao i mo salah kontra trenera koji ima podršku kluba u svojoj viziji i planu - sijeku na svakom koraku i ideju.
Bez obzira sto je ta slotina debil par excelence neće igrač voditi kolo, pa čak i tribini je smanjena mogućnost djelovanja.
Ista stvar sa Manchesterom a vjerovatno i sa realomom.

Zanima me samo da smo mi u situaciji Liverpoola gdje se skrhalo milijardu i imamo rezultate koje imamo, pa
Javno bi svakog vješali

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 08 dec 2025, 13:38

Kajkutenjoyer je napisao/la:
08 dec 2025, 13:18
Znaci ako je Adzem otjeran, jel to povratak Veličanstvenog i vjecitog talenta na mala vrata. Jel im skinuta suspenzija?
Pa jeste, Ado ih je suspendovao.

Inace video analitičar mrs iz kluba i ti i ostale veze sa menadzerom iz buljakovog koji se smjeska.
Mrs!
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Zulfo9
Kontakt:

Post Postao/la Zulfo9 » 08 dec 2025, 13:49

Rivaldinho je napisao/la:
08 dec 2025, 13:28
I tako veliki internet navijači popularni forumaši nalaze se u čudu, kojeg trenera sad dovesti ( kao da se od njih iko ikad šta pitao - osim ako su u onoj mojoj kategoriji malicioznih i sitnosicarski za neki interes kojeg ne vidimo) da li ovog ili onog, šta je onaj rekao ili ovaj rekao kao nekakve tetkice.
Ali eto neki od njih će nas počastiti svojim prisustvom na grbavici i kao će to Napravit razliku.

Drugo, sada ova skupina sjedi i namislja kako ćemo upravu zamjeniti i koje će budale sada raditi za dzaba ali po moralnim načelima forumaša i kako da se oni pitaju i kako da oni budu moralne vertikale branioci stadiona i vrijednosti nekretnine, okorjeli socijalisti pod parolom svi za jednog jedan za sve, ali kad taj jedan pogriješi onda ćemo mu pravit sačekušu i tući ga i povrh svega tome se dičiti jer to je domet nas forumaša.

Budući da se mi providno održavamo na životu, kako su svi elementi kluba po kojem je bio poznati srozani na skoro samo dno, a tu prije svega mislim na omladinski pogon, stabilno financiranje i masa drugih stvari koji su vezani za sport i van njega ( čitaj vico).

Zanima me koja će to budala ulagati u nas klub i čekati kad će ga neko napaljivati na pravdi boga još za svoje pare.

Forumaši sigurno neće, jer su oni tu da gledaju one kad je lov na vještice i kad se glave sijeku - to je maksimalan domet realno.

Pitam se da li neko zaista ima zdravlja, želje i mogućnosti da udje u ovaj kotao i da se bori sa vetrenjacama - nadam se ali sumnjam da su u današnje vrijeme ljudi toliki mazohisti.

Do tada, krivi smo svi bez izuzetka svidjelo se to nekom ili ne.

Jedna off topic opaska, pratim ova dešavanja u liverpulu kada jedan igrač želi biti iznad sistema pa makar se zvao i mo salah kontra trenera koji ima podršku kluba u svojoj viziji i planu - sijeku na svakom koraku i ideju.
Bez obzira sto je ta slotina debil par excelence neće igrač voditi kolo, pa čak i tribini je smanjena mogućnost djelovanja.
Ista stvar sa Manchesterom a vjerovatno i sa realomom.

Zanima me samo da smo mi u situaciji Liverpoola gdje se skrhalo milijardu i imamo rezultate koje imamo, pa
Javno bi svakog vješali
Vidimo kakve su pomake napravili u klubu volonteri. Sad ti nama trebas da objasnis kako su oni dobri a mi ćemo da vjerujem u to. Isto tako nije nijedan investitor budala da dodje u klub a da mu Tuna volonter I ostali volonteri nesto pametuju sta treba I kako. A nisu svi skupa donijeli u klub 50 hiljada pisljivi, al nema to veze oni hoce da se pitaju. Inace su to spasitelji volonteri, nesto kao u Crvenom krstu iz ljubavi rade, gube zdravlje koliko se bore.

I onda sagledas drugu stranu da staviš u poziciju tih volontera s prepostavkom da nemas nikakav interes, valjda bi rekao sto ce meni ovo. Probali smo, trudili se iz ljubavi al ne mozemo nista. Idemo cistog obraza.

Ne,ne, interesi samo. Kao sve u drzavi. Od zaposljavanja, konkursa, tendera I svega ostalog. Ljudi bez obraza, casti, morala uz to ne odgovaraju ni za sta. I to vise nije misljenje foruma nego svakog normalnog navijaca u društvu, samo ljudi kazu necemo ici na utakmice I to je to.
Zadnja izmjena: Zulfo9, dana/u 08 dec 2025, 13:53, ukupno mijenjano 1 put.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 08 dec 2025, 13:55

Vedrana je napisao/la:
07 dec 2025, 23:38
majtn22 je napisao/la:
07 dec 2025, 23:26
Savo izgleda kao realna i zanimljiva opcija, govorio je i sam par puta da je navijač kluba
Kojeg je kluba navijač? Možda Partizana... :D

slika
Brko iz druge galaksije!

mamonelafo
Kontakt:

Post Postao/la mamonelafo » 08 dec 2025, 13:56

Bespotrebno se nagađa o treneru. Nije još objavljeno ni da je ovaj finito. A i, ima tu hiljadu problema mimo njega, tipa uo i skupština. :D

Nadam se da je srateški blizu, da rastjera te leziljeboviće, od fan shopa do skupštine.
Zadnja izmjena: mamonelafo, dana/u 08 dec 2025, 13:58, ukupno mijenjano 1 put.
FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

Jači od ratova, režima i partija!

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 08 dec 2025, 13:58

mamonelafo je napisao/la:
08 dec 2025, 13:56
Bespotrebno se nagađa o treneru. Nije još objavljeno ni da je ovaj finito. A i, ima tu hiljadu problema mimo njega, tipa uo i skupština. :D
Nesmiju ni objavit.Nemaju nikog ko ce vodit jos uvijek,kad objave,svakako ce osut komentari paljbu po njima.
Brko iz druge galaksije!

itatabisine
Kontakt:

Post Postao/la itatabisine » 08 dec 2025, 13:58

Savo je nas navijac, nekada davno je bas izjavio da nas gotivni. Mene se ovaj covjek svidio kao covjek prije 15-20 godina kada je otreso Vucica u jednoj emisiji, da li je strucan pa moze se reci, da li je imao veliku igracku karijeru naravno da jeste, da li bi bio dobar izbor za nas sto da ne.

Opet kazem vise bih volio nekog sa strane, nego neke nase bivse igrace ili vojnike, koji nisu dobacili dalje od Tajlandske ili Ruske lige, dosta mi je vise nasih polovnjaka.

Hocu trenera koji je igrao u ligama petice i koji je imao sta da nauci od renomiranih trenera, hocu covjeka koji je naucen disciplini, hocu majka mu stara da vidim PET smislenih akcija u toku jedne utakmice
Zadnja izmjena: itatabisine, dana/u 08 dec 2025, 15:24, ukupno mijenjano 1 put.

mamonelafo
Kontakt:

Post Postao/la mamonelafo » 08 dec 2025, 14:00

1921boy je napisao/la:
08 dec 2025, 13:58
mamonelafo je napisao/la:
08 dec 2025, 13:56
Nesmiju ni objavit.Nemaju nikog ko ce vodit jos uvijek,kad objave,svakako ce osut komentari paljbu po njima.
Sve po zasluzi. Nadam se da će strateški rastjerati sve, od ovih gore pomenutih, ali i ove ostale koji su tu u ovoj garnituri.
FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

Jači od ratova, režima i partija!

Kajkutenjoyer
Kontakt:

Post Postao/la Kajkutenjoyer » 08 dec 2025, 14:01

meni je licno savo zelja jos kad smo denisa otjerali, svidjelo mi se njegovo vođenje u partizanu i partizan sam pratio radi njega, mnogo velik autoritet a zna fudbal.

Zulfo9
Kontakt:

Post Postao/la Zulfo9 » 08 dec 2025, 14:07

Sama cinjenica da navijaci kod nas misle kad se promjeni trener, ko god dosao da to nesto znaci. Bilo koji trener koji dodje u klub bez vizije, plana, koji nema ozbiljne ljude iza sebe ne moze napraviti nista. Zato nam jeste stanje kakvo jeste. Ne borimo se za trofeje godinama, uvijek ista priča se vrti a konacnica se zna.
I onda ti dodje neka botina koja brani upravu, da nas poredi s Liverpulom. A to je zato sto to nema obraza, stida. Bezobrazluk pro. Kao ljudi u upravi, nadzornom i skupstini.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 08 dec 2025, 14:08

itatabisine je napisao/la:
08 dec 2025, 13:58
Savo je nas navijac, nekada davno je bas izjavio da nas gotivni. Mene si ovaj covjek svidio kao covjek prije 15-20 godina kada je otreso Vucica u jednoj emisiji, da li je strucan pa moze se reci, da li je imao veliku igracku karijeru naravno da jeste, da li bi bio dobar izbor za nas sto da ne.

Opet kazem vise bih volio nekog sa strane, nego neke nase bivse igrace ili vojnike, koji nisu dobacili dalje od Tajlandske lige ili Ruske, dosta mi je vise nasih polovnjaka.

Hocu trenera koji je igrao u ligama petice i koji je imao sta da nauci od renomiranih trenera, hocu covjeka koji je naucen disciplini, hocu majka mu stara da vidim PET smislenih akcija u toku jedne utakmice
Ja bi najvise volio Hrvata nekog.Oni su dokazali svoju uspjesnost u nasoj ligi.Mada nebi bjezo od Save,to je isto dobra opcija.Autoritet,velik igrac,vodio je Partizan dobro,igrali su grupu europalige.Sto je najvaznije,nece sutit,prica o sudijama,savezu,kritikuje.Povrs svega ima jak strucni stab,kondicioni kojeg vodi sasobom je jedan od najboljih strucnjaka na balkanu,Marko Stojanovic.Prvo treba rijesit investitora,nek onda on odluci koga ce uzet.
Brko iz druge galaksije!

Lokomotifa
Kontakt:

Post Postao/la Lokomotifa » 08 dec 2025, 14:10

U poređenju sa Adžemom, Akrapovićem, Tuwajirijem i sličnima Savo Milošević je lično Ferguson. Ima frajer znanje, ali i karizmu i mu*a da vodi klub kao što je FK Željezničar.

Isto tako Maka Ivanković je dobro rješenje, ima fudbalsko znanje, gospodski se ponaša, ali ima i odlično poznavanje naše BH premijer lige.

Naravno, prvo treba sačekati investitora i zimsku pauzu, ali da se ja pitam obavezno mora doći trener sa strane sa svojim stručnim štabom, jer nas kao klub uništi mahalaština i sitni interes u i oko kluba. Neki naši treneri su ostali u 98-oj godini kad je Zubanović igrao. Fudbal je sport koji evoluira, sve više se zasniva na analitičkim podacima i na novim tehnologijama. To ko ne razumije, ne može raditi taj posao.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."

Valter
Kontakt:

Post Postao/la Valter » 08 dec 2025, 14:14

Ja što se hulahopka na ovoj strani raspisao sa više profila. Jedan hoće ovog trenera, drugi onog, jedan napada, drugi brani, replicira samom sebi. A šta je sa Nodijem

linija16bbb
Kontakt:

Post Postao/la linija16bbb » 08 dec 2025, 14:19

Jedino sto zelim od novog trenera, je da ako djeca znaju ista, da kaze ovaj je novi u21, imamo 3 u21 igraca, i da im se daju minute. A ako ne znaju ista, nek samo kaze nemamo u21 igraca, nisu dovoljno dobri. Znaci samo nek se zna, a ne imamo na klupi gojaka, sabica, a ne igraju. sta ce ti na klupi ako ne mogu ni minutu uci.
kako da te ne volim

Kajkutenjoyer
Kontakt:

Post Postao/la Kajkutenjoyer » 08 dec 2025, 14:25

crci ce dusmani, doci ce investitor, necete se moc ogrebat vise ni marke.
a vamo Savo ili Maka ....
Daj Boze koje god od njih

MrAmarOsim
Kontakt:

Post Postao/la MrAmarOsim » 08 dec 2025, 14:28

Ove zadnje dvije utakmice bih ovako volio vidjeti
Abdulahović
Bilo ko, obojica su tarabe teške - Šukilović - Karamarko - Alić
Ismail - Gojak - Milošević
Boljević - Krpić - Cvetanoski
Neka 4-3-3 gdje bi Gojak bio nešto malo istureniji naprijed ali ne tipična 10ka, a Ismail i Milošević igrali ono što najbolje znaju, box to box.
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim

linija16bbb
Kontakt:

Post Postao/la linija16bbb » 08 dec 2025, 14:37

MrAmarOsim je napisao/la:
08 dec 2025, 14:28
Ove zadnje dvije utakmice bih ovako volio vidjeti
Abdulahović
Bilo ko, obojica su tarabe teške - Šukilović - Karamarko - Alić
Ismail - Gojak - Milošević
Boljević - Krpić - Cvetanoski
Neka 4-3-3 gdje bi Gojak bio nešto malo istureniji naprijed ali ne tipična 10ka, a Ismail i Milošević igrali ono što najbolje znaju, box to box.
Po meni veza gojak milosevic i ismail ne bi bila dobra protiv radnika jer nemas nekog destruktivca. Mada mozda ici sve karte naprijed, pa igraj na go vise.

Milosevic nema s kim igrati po meni. Jer Jaganjac, Rakic, Pejic, Cveta, nemaju automatizme, ili neke kretnje iza ledja.
kako da te ne volim

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: dark44, sebalos, Zulfo9 i 69 gostiju.