Sličan osjećaj, ali polako. Napisat ću u nekim narednim postovima par riječi o stručnjaku, ali sad je to već prošlost.Valter je napisao/la: ↑08 dec 2025, 11:41Nekim ličnim mini bojkotom bio sam ubijeđen da me nema na Grbavici protiv Radnika i Sloge. Kako smo se riješili ovog stručnjaka meni od jutros raspoloženje kao da smo pobijedili pitare. Ima tu još puno kukolja za riješiti (spominje se neki Salčin) ali sada moramo iznaći snagu i podržati na Grbavici ovaj raštimani orkestar da pokuša bodovno spasiti šta se spasiti da. Nama su bodovi mnogo više potrebni radi neke sigurne luke, nego radi razmišljanja izlaska u Europu kroz prvenstvo. Nemamo kvalitet da to osiguramo u nastavku prvenstva kroz ligu jer mislim da ovaj put poslije ispadanja Borca četvrto mjesto neće voditi u Europu. Opet nam se dijelom otvorila opcija da to uradimo kroz kup pa tu pokušati baciti fokus. Al do tada moramo pogurati ove naše beskičmenjake da ostvare dobre rezultate protiv Radnika i Sloge.
Nakon 7 primljenih golova u zadnje dvije utakmice Karamarko i Sedorf moraju na klupu a u igru Osmanović i Šukilović i na hajp odigrati preostale utakmice. Morao bi i Vedo na klupu al teško da će to uraditi onaj koji nas bude vodio do kraja polusezone. Cvetanoskom kapitenska traka.
PS. Još da se riješiti ovih hulahopkinih nikova.
Moje neko viđenje stvari. Mislim da imamo kvalitet dobiti ove predstojeće dvije domaće utakmice, zapravo moramo, jer nemamo pobjede od 18.10., igramo kući i to protiv ekipa koje jesu nezgodne, ali ništa što se punim zalaganjem ne može riješiti gotovo pa rutinski.
Time smo sigurno treći, što je opet kažem više stvar neke satisfakcije i kakav takav podstrek za dalje, nego što je sad to odnos ovakav ili onakav ili pravo stanje kavliteta.
Bez ozbiljnog pristupa u narednim danima, prije svega uprave kluba, na proljeće nas čeka debakl i raspad sistema. Dakle neka zapnu i poprave stvari kako znaju i umiju ili neka zauvijek odstupe sa funkcije i odmaknu od stadiona.
Investitor nam treba jer ovako više ne ide i ne toliko zbog finansija (što naravno da je bitno) koliko zbog odnosa prema klubu, odgovornosti u poslu imidža i svega ostalog, jer nam u radu našeg trenutnog menadžmenta nedostaje discipline, odgovornosti, vizije, niko ni za šta i nikome ne polaže račun ma manje više svega. Ovdje je vrijeme za totalni restart i tek kad to riješimo, nadajmo se onda i rješavanju igračkog kadra i svega ostalog, ali ako će ovo biti dugotrajno rješenje, ok je istrpiti ovu sezonu. Realno i da se pojačaš ne znam kako, ljudima treba vremena da se skontaju i proigraju i rezultat možda odmah i ne bude tu. Nema rješenja preko noći, ali ovo su stvari koje se rade jednom u ne znam koliko decenija i bolje postaviti temelje kako valja pa poslije ubirati plodove tog rada.