Allosio je napisao/la: ↑08 dec 2025, 10:19
Evo malo da kazem koju hladnije glave i nakon prospavane noci.
Realno, odigrali smo najlosiju utakmicu ove sezone, takticki sve fulili, individualno bili prelosi i svaki gol je bio plod individualnih cistih gresaka. Ovo je poraz strucnog staba koji je katastrofalno pripremio ekipu kako takticki, tako i psihicki. Ne moze strucni stab dozvoliti jednom od najiskusnijih igraca i kapitenu da bude frustiran cijelu utakmicu, da skace, mase rukama, nasjeda na pitarske provokacije. Onda ono svadjanje kod slobodnjaka izmedju Bolje, Alica i na kraju reakcija klupe pa i Boljevica je dokaz kako smo usli i kakvi smo bili u derbiju.
Znaju se hvaliti iz strucnog staba video analizama kada pobjede protivnika i da je to njihova zasluga, a kada prime 4 komada obore glavu. Mozda ovi sto objavljuju storije i statuse o tome, ne bi lose bilo da nam objasne u cemu su pogrijesili kada je u pitanju derbi. Ako su mislili da ce na isti nacin ponovo dobiti Sarajevo grdno su pogrijesili. Prvo, nisu igrali protiv senilnog strucnog staba za razliku od prvog derbija, drugo, nasi igraci su u puno losijoj formi nego li onda, trebala nam je svjezina u vezi i brzina na krilima. Mi nista od toga nismo imali. Gradnja nase igre krene od golmana koji nabija loptu, a ako stoperi kojim slucajem krenu da igraju, dva pasa izmedju sebe razmjene i onda ide duga na Jaganjca. Kao da se igra termin. Na derbiju Sarajevo je samo neutralisalo nase "kreativne i brze" igrace i time su rjesili sav problem. Stalo se blizu Ericku, Ismailu, Deniju i Cveti i to je to. Iskusni Cimirot ugasio nasa 2 veznjaka, Pejic koji je trebao njima pomagati, ali on je ugasen usao u utakmicu, bio je igrac manje na terenu. Nama se igra zasnivala kako sam ranije rekao samo na dugim loptama koje su lahko rjesavali igraci Sarajeva.
Referisat cu se na pojedine igrace, pa cu krenuti od kapitena. Svaka cast na svemu, na odbranama koje su nas prije drzale u zivotu, ali njegove izvedbe zadnjih 6 utakmica su za duboke analize. Kao prvo, ne pamtim kada je izasao i uhvatio dugu loptu (na tom segmentu mora ozbiljno da poradi), masovna nabijanja lopte onako nasumicno sto opet njemu ne zamjeram toliko. Jer ti ako imas plan kroz pas igru da dodjes do protivnicke polovine neces je nabijati. Na tim izlascima i kupljenjem tzv. nicije lopte donosis sigurnost odbrani, onako on i kada izadje na dugu loptu gleda samo da je boksuje. Misljenja sam da golman na njegovom nivou kod prvog gola izlazi na onaj centarsut, ali helem nejse.
Troupe je odigrao na nivou treceligasa. Tri gola je lik kiksao, katastrofalno izdanje. Galic koji je igrao bez mozga, da je odigrao onakvu utakmicu njega bi razapeli komentarima i psovkama.
Seedorf, Troupe i Pejic su menadzerski igraci i samo zato igraju od prve minute u ekipi. To mi je jedino logicno objasnjenje, jer drugacije je fakat nemoguce da igraju Oni su u ocajnoj formi, fakat ne znam kako i cime zasluzuju mjesto u ekipi.
Jucer se bas vidjelo koliko je lose sto je Adzem suspendovao Krpica i Radovca. Krpic kakav god da je bio, na terenu je izgarao, dobijao duele koje Rakic i Jaganjac ne mogu dobiti u snu. Sa druge strane Radovac da je tu, drugacije bi bilo Ericku, jer bi morao da se bori za svoju poziciju. Ovako Erick kakav god da je, on igra. Mozda je lik povrijedjen, ne znam fakat, ali njegove predstave su ocaj, od dugih lopti, pasova, defanzive, nigdje ga nema. On je opet mlad igrac, treba da se bori za svoje mjesto u ekipi, a ne da se ponasa kako je Xavi i moze da radi sta zeli, jer jednostavno lik nema konkurenciju.
Rakica i Jaganjca ne bih vise spominjao, valjda je svima jasno da oni nisu za ovog nivoa, pogotovo Rakic.
Klupiranje Boljevica je uz suspenzije Radovca i Krpica najveca fula strucnog staba, jos kada ga uvedu i stave da igra iza napadaca je za svaku osudu. Bolja je igrac momenta, majstor fudbala, jednim potezom ce rjesiti mec, plus njegova zavrsnica je nesto sto treba svakoj ekipi, ali eto nije trebao Adzemu, nas strucni stab se oslanjao na Pejica i Rakica. Zamjena pozicije Cveti, forsiranje Denija na krilu, sve to na kraju dodje na naplatu.
Sve u svemu ne trebamo se mi previse ibretiti, ovo je stanje koje se vrti u nasem klubu vec 10 godina najmanje, sto znaci da su najveci problemi u upravi kluba, a ne u igracima. Eto vidjet cemo sta ce biti kada dodje taj novi investitor, hocemo li napokon progledati na oci. Sa druge strane, kada pogledamo stanje na tabeli, uzmemo u obzir formu, odnos saveza prema nama treba se fokusirati kako da dobijemo ove dvije utakmice do kraja i da se borimo za to 3. mjesto.