FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
65
20%
2. Borbu za Evropu
151
46%
3. Sredinu tabele
56
17%
4. Borbu za opstanak
53
16%

Ukupno glasova: 325

Railwayman30
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Railwayman30 » 08 dec 2025, 10:01

Zanimljivo je sto se opet vrte ljudi oko kluba,koji bas ne zele dobro klubu. I to se godinama ponavlja.

Neko je napisao i u pravu je,ako je otisao trener,s njim bi trebao i UO. Kojeg moze Skupstina raspustiti. Ali se ove stvari kod nas nikada nisu desile.
Drvlje i kamenje smo na slup ljudi iz 2000 godine gdje su se vrtili oko kluba godinama poslije.

Sada je skoro sve isto. Za ove 2 tekme bih ja Svraku postavio,a na proljece zaganjat nekoga sa vecim iskustvom.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 08 dec 2025, 10:01

slika

Valjda neko dodje pametan i iskoristi konekciju sa Sturmom
Mogu nam poslati nekog na posudbu ili mi svog igraca promovisati kod njih….

Npr Kororu ako ne planirate u prvi tim, posaljite dijete u Sturm neka napravi karijeri
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 08 dec 2025, 10:14, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

Zulfo9
Kontakt:

Post Postao/la Zulfo9 » 08 dec 2025, 10:08

Sama cinjenica da ga neko priziva Krpica a svi znamo kakav je bio, vise na centru a najmanje u sesnestercu pokazuje u kakvom smo mi kurcu i koliko navijaci ne znaju bil sralii ili pisali.
Adzem ko Adzem imao svoju priliku, odgovara za igrace, nista nije unaprijedio i otkaz je normalna stvar.

Ali mi imamo puno vecih problema od Adzema. Imamo kako nam kazu volonteri vode klub. Bez ikakve vizije, plana, cilja, novca. Znači, ama bas nista. Jug tri mjeseca stoji kako stoji, ne mogu snijeg ocistiti, teren uništen.
Svi segmenti kluba su na razini -0.

Da nije bilo prodaje Jabera, niti ga uprava doveli, niti ga uprava prodala osim što su dobili priliv novca da ga mogu potrositi na invalide poput Rakica, Odinake, Koningsa i ostalih debila.

I sad nasi pametni navijaci misle da ako otjeras Adzema a ista ti uprava ostane dolazi novi trener s carobnim stapicem da napravi idilu od kluba. Glup gluplji navijaci

mamonelafo
Kontakt:

Post Postao/la mamonelafo » 08 dec 2025, 10:14

Railwayman30 je napisao/la:
08 dec 2025, 10:01
Zanimljivo je sto se opet vrte ljudi oko kluba,koji bas ne zele dobro klubu. I to se godinama ponavlja.

Neko je napisao i u pravu je,ako je otisao trener,s njim bi trebao i UO. Kojeg moze Skupstina raspustiti. Ali se ove stvari kod nas nikada nisu desile.
Drvlje i kamenje smo na slup ljudi iz 2000 godine gdje su se vrtili oko kluba godinama poslije.

Sada je skoro sve isto. Za ove 2 tekme bih ja Svraku postavio,a na proljece zaganjat nekoga sa vecim iskustvom.
Devet trenera. Devet. I niko nikad nije za njih odgovarao. Ne može mi njih kažnjvati, ali javno objaviti - Meho Mehić je doveo Tuwarija, Beko Bekić Adžema. I da svi zauvijek znaju kome je taraba. Ali, zbog vlastitih sitnih interesa, naravno da neće nikad priznati krivicu ili nekoga osuditi. Skupština je fikus već godinama, samo dižu ruke, sve može. Mislim da i ne razumiju koja im je uloga i značaj u najvećem i najbitnijem organu kluba.
Zadnja izmjena: mamonelafo, dana/u 08 dec 2025, 10:19, ukupno mijenjano 1 put.
FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

Jači od ratova, režima i partija!

Zulfo9
Kontakt:

Post Postao/la Zulfo9 » 08 dec 2025, 10:17

Srz problema nije u trenerima nego u upravi i skupštini.
Sama cinjenica da ti ljudi u upravi i skupštini nakon toliko trenera sami ne napastaju klub znaci da imaju jake interese. Jer da nemas interese, vidis da ti ne ide, sam bi napustio klub čista obraza. Ali ne, oni su dalje tu. Neko ce nam reci volonteri koji spasavaju klub od nevidljivih neprijatelja. Vanzemaljaca ili čega vec.

Cwirek
Kontakt:

Post Postao/la Cwirek » 08 dec 2025, 10:17

NerminFatic je napisao/la:
08 dec 2025, 09:56
Cwirek je napisao/la:
08 dec 2025, 09:31
Evo riješili smo se Koningsa i Obradova. Idemo još još dalje.
Pejic je naredni nadam se.. a neka ga na aerodromu sretnu i Rakić, Seedorf i Troupe..
To mahalska, ili je info provjerena? Volio bih da je tacna ali i da nisu samo oni napustili klub.
Nisu još napustili nego im je rečeno na kraju polusezone.
I nećemo skraćivati roster bez ovih igrača jer ćemo dovesti 3,4 igrača na polusezoni, vratiti dvojicu sa posudbi te NADAM se uspjeti registrirati Garsiju.

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 08 dec 2025, 10:18

Cuj Ivankovic pa nek nas ne vodi niko
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

Allosio
Kontakt:

Post Postao/la Allosio » 08 dec 2025, 10:19

Evo malo da kazem koju hladnije glave i nakon prospavane noci.
Realno, odigrali smo najlosiju utakmicu ove sezone, takticki sve fulili, individualno bili prelosi i svaki gol je bio plod individualnih cistih gresaka. Ovo je poraz strucnog staba koji je katastrofalno pripremio ekipu kako takticki, tako i psihicki. Ne moze strucni stab dozvoliti jednom od najiskusnijih igraca i kapitenu da bude frustiran cijelu utakmicu, da skace, mase rukama, nasjeda na pitarske provokacije. Onda ono svadjanje kod slobodnjaka izmedju Bolje, Alica i na kraju reakcija klupe pa i Boljevica je dokaz kako smo usli i kakvi smo bili u derbiju.
Znaju se hvaliti iz strucnog staba video analizama kada pobjede protivnika i da je to njihova zasluga, a kada prime 4 komada obore glavu. Mozda ovi sto objavljuju storije i statuse o tome, ne bi lose bilo da nam objasne u cemu su pogrijesili kada je u pitanju derbi. Ako su mislili da ce na isti nacin ponovo dobiti Sarajevo grdno su pogrijesili. Prvo, nisu igrali protiv senilnog strucnog staba za razliku od prvog derbija, drugo, nasi igraci su u puno losijoj formi nego li onda, trebala nam je svjezina u vezi i brzina na krilima. Mi nista od toga nismo imali. Gradnja nase igre krene od golmana koji nabija loptu, a ako stoperi kojim slucajem krenu da igraju, dva pasa izmedju sebe razmjene i onda ide duga na Jaganjca. Kao da se igra termin. Na derbiju Sarajevo je samo neutralisalo nase "kreativne i brze" igrace i time su rjesili sav problem. Stalo se blizu Ericku, Ismailu, Deniju i Cveti i to je to. Iskusni Cimirot ugasio nasa 2 veznjaka, Pejic koji je trebao njima pomagati, ali on je ugasen usao u utakmicu, bio je igrac manje na terenu. Nama se igra zasnivala kako sam ranije rekao samo na dugim loptama koje su lahko rjesavali igraci Sarajeva.

Referisat cu se na pojedine igrace, pa cu krenuti od kapitena. Svaka cast na svemu, na odbranama koje su nas prije drzale u zivotu, ali njegove izvedbe zadnjih 6 utakmica su za duboke analize. Kao prvo, ne pamtim kada je izasao i uhvatio dugu loptu (na tom segmentu mora ozbiljno da poradi), masovna nabijanja lopte onako nasumicno sto opet njemu ne zamjeram toliko. Jer ti ako imas plan kroz pas igru da dodjes do protivnicke polovine neces je nabijati. Na tim izlascima i kupljenjem tzv. nicije lopte donosis sigurnost odbrani, onako on i kada izadje na dugu loptu gleda samo da je boksuje. Misljenja sam da golman na njegovom nivou kod prvog gola izlazi na onaj centarsut, ali helem nejse.
Troupe je odigrao na nivou treceligasa. Tri gola je lik kiksao, katastrofalno izdanje. Galic koji je igrao bez mozga, da je odigrao onakvu utakmicu njega bi razapeli komentarima i psovkama.
Seedorf, Troupe i Pejic su menadzerski igraci i samo zato igraju od prve minute u ekipi. To mi je jedino logicno objasnjenje, jer drugacije je fakat nemoguce da igraju Oni su u ocajnoj formi, fakat ne znam kako i cime zasluzuju mjesto u ekipi.
Jucer se bas vidjelo koliko je lose sto je Adzem suspendovao Krpica i Radovca. Krpic kakav god da je bio, na terenu je izgarao, dobijao duele koje Rakic i Jaganjac ne mogu dobiti u snu. Sa druge strane Radovac da je tu, drugacije bi bilo Ericku, jer bi morao da se bori za svoju poziciju. Ovako Erick kakav god da je, on igra. Mozda je lik povrijedjen, ne znam fakat, ali njegove predstave su ocaj, od dugih lopti, pasova, defanzive, nigdje ga nema. On je opet mlad igrac, treba da se bori za svoje mjesto u ekipi, a ne da se ponasa kako je Xavi i moze da radi sta zeli, jer jednostavno lik nema konkurenciju.
Rakica i Jaganjca ne bih vise spominjao, valjda je svima jasno da oni nisu za ovog nivoa, pogotovo Rakic.
Klupiranje Boljevica je uz suspenzije Radovca i Krpica najveca fula strucnog staba, jos kada ga uvedu i stave da igra iza napadaca je za svaku osudu. Bolja je igrac momenta, majstor fudbala, jednim potezom ce rjesiti mec, plus njegova zavrsnica je nesto sto treba svakoj ekipi, ali eto nije trebao Adzemu, nas strucni stab se oslanjao na Pejica i Rakica. Zamjena pozicije Cveti, forsiranje Denija na krilu, sve to na kraju dodje na naplatu.

Sve u svemu ne trebamo se mi previse ibretiti, ovo je stanje koje se vrti u nasem klubu vec 10 godina najmanje, sto znaci da su najveci problemi u upravi kluba, a ne u igracima. Eto vidjet cemo sta ce biti kada dodje taj novi investitor, hocemo li napokon progledati na oci. Sa druge strane, kada pogledamo stanje na tabeli, uzmemo u obzir formu, odnos saveza prema nama treba se fokusirati kako da dobijemo ove dvije utakmice do kraja i da se borimo za to 3. mjesto.

mamonelafo
Kontakt:

Post Postao/la mamonelafo » 08 dec 2025, 10:19

dubioza144 je napisao/la:
08 dec 2025, 10:18
Cuj Ivankovic pa nek nas ne vodi niko
Pa kad ti uo odlucuje, ljudi busilice i gace prodaju.
FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

Jači od ratova, režima i partija!

Cwirek
Kontakt:

Post Postao/la Cwirek » 08 dec 2025, 10:21

Kandidati sa kojim će se obaviti razgovor su Savo Milosevic, Stojanović (Koper), onaj sto je svekru vodio na početku sezone, katastrofalno..
ali to su treneri za narednu polusezonu. Ko će trenirati posljednja dva kola to još niko ne zna.

Ideneide
Kontakt:

Post Postao/la Ideneide » 08 dec 2025, 10:22

Treneri se mijenjaju... Moramo jednom pogoditi i krenuti od glavnih odgovornih, a to su svi u klubu kojima je jedina stavka u CV-ju Željezničar bez dana iskustva, UO i dalje. Bez pitanja eto kad hoćeš da mijenjaš imaš li ti ... to su više saprani izgovori, evo ima onih koji vole klub da nastave dalje ili barem dok se ne pojavi investitor.
Zadnja izmjena: Ideneide, dana/u 08 dec 2025, 10:23, ukupno mijenjano 1 put.
"Odlazim i gotovo je... Ono jedino što mogu da učinim za taj grad pa da se i vi sjetite da sam se rodio u Sarajevu, a znate šta se dešava"

Zulfo9
Kontakt:

Post Postao/la Zulfo9 » 08 dec 2025, 10:23

Dosta kandidata ima. Vlado Jagodic je u igri ..

Hrammm1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrammm1921 » 08 dec 2025, 10:23

Yebo li vam Ivankovic rod i porod , ne brukajte nam klub !

Ne treb niko jos da preuzme dok se ne rijese mnoga pitanja.
Trener novi ce nesto pomoc?
Zadnja izmjena: Hrammm1921, dana/u 08 dec 2025, 10:24, ukupno mijenjano 1 put.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 08 dec 2025, 10:23

Ovo samo sa motkama treba rastjerat.Majku vam vasu.Za 15 dana trebas glasat za investitora,koji u startu hoce svog trenera,oni hoce Maku da dovedu.Gdje je tu logika?Da ga smijene za mjesec?Opet se krcme Zeljine pare.Cija je Maka ideja?Majku li vam vasu.Svi cete vi iz kluba ic.Svi.E cuj Maka.Za njega je Almir Memic trener.
Brko iz druge galaksije!

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 08 dec 2025, 10:28

Ne bi me cudilo da Zeljka Obradovica kontaktiraju
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

ELDIABLO20
Kontakt:

Post Postao/la ELDIABLO20 » 08 dec 2025, 10:29

Ma dosta je suplje price, ovo su samo nagadjanja…nema nista od toga. Ne treba vjerovati u sve sto se pise.

Pact1921
Kontakt:

Post Postao/la Pact1921 » 08 dec 2025, 10:30

Zulfo9 je napisao/la:
08 dec 2025, 10:23
Dosta kandidata ima. Vlado Jagodic je u igri ..
Da vlado dodje ne bi mi bilo krivo nego bi bio ono sto bi rekli sjeb. Frajer trenirao pola lige sve ove najvece dusmane osim FK sarajeva on ako isto je i osvojio titulu 2010/11 usred nase zlatne generacije . Ali objektivno ja mislim da ce dovesti Savu Milosevica.
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici

Hrasno15
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno15 » 08 dec 2025, 10:31

Ove dvije utakmice treba da odradi neko iz omladinskog ko ima licencu. Ako se do nove godine dogovori sa investitorom onda on treba da odredi i trenera i sve ostalo.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 08 dec 2025, 10:32

ELDIABLO20 je napisao/la:
08 dec 2025, 10:29
Ma dosta je suplje price, ovo su samo nagadjanja…nema nista od toga. Ne treba vjerovati u sve sto se pise.
Za Stojanovica mogu rec da se interesuje Sanjin.Kazu da je on njegoa prva opcija i ako ima jos kandidata.Pretezno Hrvati koje bi oni doveli.
Brko iz druge galaksije!

Hrammm1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrammm1921 » 08 dec 2025, 10:32

Hrasno15 je napisao/la:
08 dec 2025, 10:31
Ove dvije utakmice treba da odradi neko iz omladinskog ko ima licencu. Ako se do nove godine dogovori sa investitorom onda on treba da odredi i trenera i sve ostalo.
Bas to govorim!

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: b00t, Laudrup, Pablo11, RoadRunner85, WeekendOffender i 57 gostiju.