FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
65
20%
2. Borbu za Evropu
151
46%
3. Sredinu tabele
56
17%
4. Borbu za opstanak
53
16%

Ukupno glasova: 325

linija16bbb
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la linija16bbb » 08 dec 2025, 08:11

Ovako se desavalo isto 2023-24 sezone. brdo igraca koji nisu za zelju, na polusezoni novi trener i njegov strucni stab i 5+ igraca. Navijaca sve manje na tribinama->manji prihodi, jedine igrace koje si mogao prodati su ili pali u formi ili povrijedjeni. Ako Mirvica blokiraju, sve ide ka novom pomoziba broju.

Vratit ce se Krpic, i u preostale dvije utakmice zabit 4 gola i bit najbolji strijelac. Nekad se trebas i dodvoriti igracima, barem kod nas.

VOLIM TE ZELJO
kako da te ne volim

AjkulaCekicarka
Kontakt:

Post Postao/la AjkulaCekicarka » 08 dec 2025, 08:16

Sve već viđeno.
Ode Adžem, nema šta, zaslužio je da ide.
Nama opet ostaju krampe, doći će vjerovatno novi trener da dovede još, boljih krampi.
Nismo bolje ni zaslužili.
Što brže smijenili Đurbuzovića jer se već ufatio red stručnjaka
spremnih za velike stvari.

Pamtim vrijeme kad oko Grbavice u krugu od 50 kilometara menadžer nije mogo prismrdit.
MA HAJTE MOLIM VAS

Frane2020
Kontakt:

Post Postao/la Frane2020 » 08 dec 2025, 08:19

Frane2020 je napisao/la:
09 avg 2025, 23:11
Najvece zlo u FK Zeljeznicar je Salcin iz UO. Covjek koji je uspio unistiti OP svojim ponasanjem, a ovo ljeto i prvi tim sa dovodjenjem svog bađe za trenera i igracima svog prijatelja Sukala sa kojim je sarađivao ranije i sa kojim je bio desna ruka Dini selimovicu u osnivanju Akademije FK Sarajeva.
Dok je tog zla u klubu ja nikad vise necu otici na utakmici, na iste utakmice na koje idem bez fule od 1997.
Pozdrav
Kad je cika Frane pisao o ovom zlu koje ce unistiti nas Klub...
Iz sjene upravljaj i kes uzimaj.

zastitaIdentiteta
Kontakt:

Post Postao/la zastitaIdentiteta » 08 dec 2025, 08:24

Jurica95 je napisao/la:
08 dec 2025, 07:53
Kao prvo ispravka krivog navoda, nije 0 golova, do juče je imao 2 a sad ima 5 golova dok npr najbolji strijelac HNL ima 8. Kao drugo nisam se uspalio na članak jer to nisam ni pročitao. Ako te baš zanima utakmicu sam gledao uživo u Osijeku jer mi je blizu pa pogledam ih s vremena na vrijeme. I kao treće radi objektivnosti kad si već iznio Smajlovu statistiku ( mada pogrešno) red bi bio da to učiniš i za Elvira
Treba čitati s razumijevanjem.
OD prvog kola (Hajduku dao gol u 1. kolu u porazu) do PROŠLE SEDMICE (kvrcnuo jednu glavom protiv belupa) odigrao je 10 utakmica, sa kako rekoh, 0 pozitivnog učinka na igru.

Nervira me što već treći ili četvrti put od sinoć gledam kako se priziva Smail koji je odigrao utakmicu karijere u sezoni za zaborav.
Ja ne prizivam Elvira baš zbog straha od njegove vječne rovitosti.
Međutim razlika u doprinosu ekipi je ogromna čak i sa "istim" početnim statističkim brojkama (pogledaj zadnji paragraf).

Da to pretvorimo u jedino što se broji. Ove sezone:
- Smail je doprinio osvajanju 4 boda svojoj ekipi (1 pobjeda, 1 remi, 1 poraz u kojim je imao G ili A, ostatak 0)
- Elvir je doprinio osvajanju 14 bodova svojoj ekipi (4 pobjede, 2 remija). Jedine poraze u sezoni ekipa mu je doživjela kad je on bio klupiran do 70. minute.
Pošteno, pa kako bude.

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 08 dec 2025, 08:47

Možemo o Krpiću misliti šta hoćemo ali činjenica je da Koninngs, Jaganjac i Rakić u 18 kola SVI ZAJEDNO imaju 2 pogotka.

Siguran sam da bi Krpića samog 2 puta u 18 utakmica lopta pogodila u glavu i da bi ušla u gol.

A treba definintivno vratiti i Radovca, za ove je Xabi.
Grupa iznad svakog pojedinca.

mamonelafo
Kontakt:

Post Postao/la mamonelafo » 08 dec 2025, 09:07

Valjda će najodgovorniji za sve, a to je UO, statutom, s obzrom da nikad nisu imenovali SD-a, napustiti svoju poziciju. Vakat je, ovo je treća velika bruka u eri ovog UO, nakon srinjskog i šb. I to od uhljupa. Sad imamo 6 poraza, na kraju prošle sezone smo imali uupno 8 u ligi. I to je apgrejd koji nam je uradio ovaj UO, i to, navodno, sada kada možemo malo i platiti igrače? Zanimljivo.

Oba puta se kola slomila, zasluženo, naravno, na trenerima - ali neko ih je imenovao, neko je davao njima ugovore i neko je aminovao igrače. A to je jedino može raditi UO (i SD - ali ga sad i nema).

vakat je, makar sve otišlo u trij lijepe, ali vakat je!!!!!!!
Zadnja izmjena: mamonelafo, dana/u 08 dec 2025, 09:10, ukupno mijenjano 1 put.
FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

Jači od ratova, režima i partija!

Rivaldinho
Kontakt:

Post Postao/la Rivaldinho » 08 dec 2025, 09:08

Pact1921 je napisao/la:
07 dec 2025, 18:02
Ferroviere1987 je napisao/la:
07 dec 2025, 17:57
Mamba21 je napisao/la:
07 dec 2025, 17:56
Kad kurve imaju trening ili je sutra slobodan dan, da malo odmore?
**** im bog mater sta ce se odmarat sutra u prvu nek idu zidat jug Pejica na lopatu stavit da bude pomocni bagerista
On bi i bager izgubio kao sto se gubi na terenu . Ja shvatam sve ali to je brate igrac prevara od priprema do dana danasnjeg.

Ali cemo tebe strucLJaka ostavit da vodis politiku.

Sad kad je otisao Adzem, jedno 50-ti trener u zadnjih 20 godina. Bas me zanima ko je naredna zrvtva i sa kim cemo ugledati svjetlo dana.

Zao mi je tebe i mnogih slicnih sto mislis da je ovdje nesto do trenera.

BiHSportman
Kontakt:

Post Postao/la BiHSportman » 08 dec 2025, 09:08

slika
Ide danas sa radnog mjesta ekskluziva šta je to bilo.
1921!

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 08 dec 2025, 09:10

Rivaldinho je napisao/la:
08 dec 2025, 09:08
Pact1921 je napisao/la:
07 dec 2025, 18:02
Ferroviere1987 je napisao/la:
07 dec 2025, 17:57

**** im bog mater sta ce se odmarat sutra u prvu nek idu zidat jug Pejica na lopatu stavit da bude pomocni bagerista
On bi i bager izgubio kao sto se gubi na terenu . Ja shvatam sve ali to je brate igrac prevara od priprema do dana danasnjeg.

Ali cemo tebe strucLJaka ostavit da vodis politiku.

Sad kad je otisao Adzem, jedno 50-ti trener u zadnjih 20 godina. Bas me zanima ko je naredna zrvtva i sa kim cemo ugledati svjetlo dana.

Zao mi je tebe i mnogih slicnih sto mislis da je ovdje nesto do trenera.
Do trenera je itekako, ali nije sam u ovome, neko je morao aminovati ovo.

Lokomotifa
Kontakt:

Post Postao/la Lokomotifa » 08 dec 2025, 09:19

Ne volim se vraćati na bivše trenere, ali definitivno iz kluba treba letiti i onaj ko je Ćorića otjerao (koji je imao na papiru dobre rezultate, posebno u poređenju sa prošlom sezonom), zatim onaj ko nakon Rahimića nije htio dovesti novog SD i onaj ko je Adžema doveo i dao mu takvu slobodu da dovodi menadžerske igrače bez ikakve kontrole.

Ako je to taj Salčin i on treba da leti iz kluba još danas.

Ne mogu reći da u upravi sjede ljudi koji mrze Želju, ali 100% mogu reći da sjedi veliki broj ljudi koji sebe ipak malo više voli i svoj interes. To važi i za UO i za skupštinu. Toliko o našem radničkom i kolektivnom identitetu, to je ba samo mit šta vam je. Klub muze i iskorištava kako ko hoće, samo gledaju svoj interes. A mi navijači teladi opet ćemo napuniti stadion i podržavati tw ublehaše. I do nas je.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 08 dec 2025, 09:20

Nedim Jusufbegovic jel vrijeme :urnebes:
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

Zhustri
Kontakt:

Post Postao/la Zhustri » 08 dec 2025, 09:22

Odlaskom Adžema dobijamo pojačanja u vidu igrača koji su bili pod suspenzijom. Zamislite da biko koji tim u ligi dovede Krpića. Pa to bi bilo zvučno pojačanje. Čovjek kada je pukne glavom, kao da je neko punim iz voleja opali.
Radovac, inteligentan igrač, a malo ih je takvih u ovoj našoj ligi.
Suspenzija koju je Adžem dao tim igračima se pokazala kao neopravdana, jer se jučer vidjelo da je disciplina u ekipi i dalje poljuljana.
Povreda Šošića je također uzdrmala ekipu.

Smatram da garnitura igrača koji su u rosteru, nije loša za našu ligu, čak je i Rakić igrač koji se bori osvaja lopte i dobro se zna gurati. Unekoj kombinaciji sa Krpićem i Radovcem to može izgledati baš kao opasna navala.

Nisam upućen u dešavanja u klubu, ali ako postoji neki problem u vođenju kluba, onda je to problem koji ne može riješiti ni Guardiola, ni Murinjo, ali ako postoji neka hijerarhija i red, onda trener sa autoritetom, koji neće dovesti roster u situaciji da neki fudbaleri gledaju sa tribina, a primaju platu, onda ova ekipa može dobiti jedan pozitivan impuls, koji može popraviti situaciju da se ozbiljno pozitivno iznenadimo.

Nismo još završili ni drugi krug od ukupno četiri kruga utakmica, sa istim protivnicima. Tu se može desiti još mnogo toga pozitivnog, ali i to da borba za opstanak postane realnost... ne samo za Želju, nego i za ostale klubove koji tipuju na prve 4 pozicije osim Borca i Zrinjskog, za koje znamo da nema zime.

Zna li se, ko su potencijalni kandidati?

BiHSportman
Kontakt:

Post Postao/la BiHSportman » 08 dec 2025, 09:23

Sada svi hvalite Radovca, a kad je igrao svi ste ga tjerali. Samo malo budite dosljedni pa zagovarajte jedno i kada nam ide dobro i kada ne ide. I da gubiš 10-0….
1921!

Lynx
Kontakt:

Post Postao/la Lynx » 08 dec 2025, 09:30

BiHSportman je napisao/la:
08 dec 2025, 09:23
Sada svi hvalite Radovca, a kad je igrao svi ste ga tjerali. Samo malo budite dosljedni pa zagovarajte jedno i kada nam ide dobro i kada ne ide. I da gubiš 10-0….
U ovom veznom redu može biti samo pojačanje
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono

“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”
Velid Spaho

Cwirek
Kontakt:

Post Postao/la Cwirek » 08 dec 2025, 09:31

Evo riješili smo se Koningsa i Obradova. Idemo još još dalje.
Pejic je naredni nadam se.. a neka ga na aerodromu sretnu i Rakić, Seedorf i Troupe..

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 08 dec 2025, 09:33

BiHSportman je napisao/la:
08 dec 2025, 09:23
Ma Radovac ima poneki potez inteligentan je on igrac mozda i najbolji tehnicar od ovih veznjaka koje imamo al dzaba kad je spor trom nikakav a opet kad se sve sabere i oduzme ne moze bit Stila pa da ga trpis, meni samo nije jasno kakve je on probleme mogo pravot pa da bude odstranjen i to od pocetka sezone cudno mi je to malo.. za Krpica ja mogu shvatit jer je on takav kakav je pa i da je Boljevica odstranio i to bi mi jasno bilo evo bas zbog one situacije oko slobodnjaka juce i tako tih mahanja rukicama, al sogurno da bi nam valjali i Krpic i Radovac pogotovo protiv ekipa poput Sloge Posusja Radnika Rudara pa i Veleza Sirokog
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

Zhustri
Kontakt:

Post Postao/la Zhustri » 08 dec 2025, 09:38

Cwirek je napisao/la:
08 dec 2025, 09:31
Pejic je naredni nadam se.. a neka ga na aerodromu sretnu i Rakić, Seedorf i Troupe..
Ne slažem se da treba tjerati igrače i skraćivati roster. Svi oni mogu da se preporode adekvatnim pristupom trenera i motivacijom koja će ih probuditi. Ako se bude moglo dovesti nešto kvalitetno, a za našu ligu je potrebna neka skuplja varijanta, onda OK. Ovako moramo da imamo pokrivene sve pozicije...

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 08 dec 2025, 09:50

mamonelafo je napisao/la:
07 dec 2025, 20:34
Cisto da se zna, po Statutu, kriv je Upravni odbor sa admirom tunovicem. Nemamo SDa, oni su imenovali trenera, oni su potvrdili sve i jednog igraca. Ti strucnjaci za prodaju buslilica su odlucili da je adzem dobar projekat za naredne tri godine. Ti strucnjaci su skinuli proslog SDa, kao zrtveno janje, i sebe spasili. Ovaj put ce popushi1t adzem, zasluzeno, ali ce se tunovic i co izvuci. Moraju snositi odgovornost
Što bi odgovarao kada Nurko nije u prošlosti? A nije Bgm ni Badžak poslije Zeca i nagovora da se digne kredit na mašinskom fakultetu pa je nakon što nas je tada zavalio ponovo bio po klubu..
Grupa iznad svakog pojedinca.

NerminFatic
Kontakt:

Post Postao/la NerminFatic » 08 dec 2025, 09:56

Cwirek je napisao/la:
To mahalska, ili je info provjerena? Volio bih da je tacna ali i da nisu samo oni napustili klub.

seha77
Kontakt:

Post Postao/la seha77 » 08 dec 2025, 09:59

NerminFatic je napisao/la:
08 dec 2025, 09:56
Cwirek je napisao/la:
To mahalska, ili je info provjerena? Volio bih da je tacna ali i da nisu samo oni napustili klub.
Faktor objavio.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Anpa, Cwirek, Hrasno15, Zulfo9 i 44 gosta.