FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
65
20%
2. Borbu za Evropu
151
46%
3. Sredinu tabele
56
17%
4. Borbu za opstanak
53
16%

Ukupno glasova: 325

majtn22
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la majtn22 » 07 dec 2025, 23:26

Savo izgleda kao realna i zanimljiva opcija, govorio je i sam par puta da je navijač kluba

WeekendOffender
Kontakt:

Post Postao/la WeekendOffender » 07 dec 2025, 23:28

Otprilike fali ti po jedan igrac na svakoj poziciji
Curva Sud

Vedrana
Kontakt:

Post Postao/la Vedrana » 07 dec 2025, 23:38

majtn22 je napisao/la:
07 dec 2025, 23:26
Savo izgleda kao realna i zanimljiva opcija, govorio je i sam par puta da je navijač kluba
Kojeg je kluba navijač? Možda Partizana... :D
? $ - ? " $!

NekoSaDaleka
Kontakt:

Post Postao/la NekoSaDaleka » 07 dec 2025, 23:43

Valter je napisao/la:
07 dec 2025, 23:18
Negdje mislim da je bolje da smo danas ovako izgubili nego da smo izvukli kakav mrljav, nezaslužen bod. Pitari previše veličaju svoju današnju igru, iskreno ništa specijalno. Al mi ovakvi nemamo šanse učiniti nešto više ni protiv Radnika iz Hadžića.
slazem se, 3 gola naše greške Ljaljić slobodnjak majstorija al i tu je onaj glup faul prethodio
belaj sto nama svaku grešku kazne i zabijaju a mi se gore patimo da je uguramo, penal nismo dobili ne pamtim

bablaz1
Kontakt:

Post Postao/la bablaz1 » 07 dec 2025, 23:44

Koga dovesti, a da ga istrpimo? Kako je glupa ova riječ istrpiti. Nikog ne treba trpiti, to je samo trenerski alibi za lošu igru. Realno mi smo bez igre svo vrijeme od dolaska Adžema. Daleko im kuća bila. Protivnik sam investitora, jer može otići u pogrešnom smjeru, ali ne ide ovako. Jednostavno probati i s tim , pa vidjeti gdje smo i šta smo.
Ostaviti:
Trouppea, Karamarka, Osmanovića, Alića ( većinu za rezervne opcije) možda i Odinaku
Erika, Miloševića, Madžida (eventualno ovog marokanca)
Cvetanoskog,
Od omladine Gojaka (da ga vidimo), Foču,i te juniore. Ostalo iz juniora pokušati nekog afirmisati.
Riješiti se:
Svih golmana,
Sedorfa, Šukilovića, Obradova, Lagumdžije, Radovca, Boljevića, Pejića, Koningsa, Rakića, Jaganjca, Krpića, Šabića, Kolića. Viniciusa
Dovesti:
2 golmana
2 stopera za 1.postave
Zadnjeg veznog tipa Tomića
Dva krila
Dva špica i jednog prednjeg veznog.
Kapitalci: golman, stoper, vezni, krilo i špic

Trener, pomoćni trener, kondicioni trener, trener golmana, dovesti i to. Ako ne mogu ovi iz uprave ostvariti ovo, onda nek ide investitor, ako ima da hoće iko

Zulfo9
Kontakt:

Post Postao/la Zulfo9 » 07 dec 2025, 23:51

Nazalost nijedan trener od Rakica nece napraviti igraca. Valjda nas volonter od predsjednika kluba koji je isto trebao dati ostavku za ovu bruku sto je napravio od kluba nadje rijesenje u smislu da nije volonter nesto kvalitetno.

Na kakve su panjeve potrosili pare to je za Haga, al naravno lako je kad ti ne doneses taj novac jer si volonter.
Zadnja izmjena: Zulfo9, dana/u 07 dec 2025, 23:56, ukupno mijenjano 1 put.

seha77
Kontakt:

Post Postao/la seha77 » 07 dec 2025, 23:54

Meni je Jaganjac sasvim korektan igrac, svakako nema niko drugi da ga zamijeni. Rakic taraba. Nadam se dovodenju spica na zimu

Hrasno15
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno15 » 07 dec 2025, 23:57

Lakši dio našeg problema je rješen.
Sada ide teži dio, naći trenera koji će pristati da radi sa ovim menadžerskim igračima i još teži dio, ako ga uopšte bude da dobijemo investitora.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 08 dec 2025, 00:00

Dragovic (17) 7 golova i 6 asistencija za juniore u 13 utakmica
Takodjer 2 asistencije za prvi tim protiv Slavije i Vukovara

Evo asistencije Dragovica za Pejica
Momak je ono sto nam treba

Takodjer treba probati Efendica, Ibraheema, Kororu, Mujkica, Omerbasica, Freemana, Babaluka
Znaci ima opcija samo neko poput Djurbuzovica treba naci najboljeg
Nemoguce da niko ne valja, sigurno imamo talenata koji su potencijal za nesto vise
Bez talenata Zeljo nije Zeljo, jer Zeljina skola je kljucan dio zeljinih historijskih uspjeha
Dajte sad Svraki i Djurbuzovicu priliku da vode naredne dvije utakmice
Mozda Dino prenese znanje na Svraku koji ima samo 37 godina i bio bi ubjedljivo najmladji trener u ligi

Nije Messi nije Kaka to je nas Muamer Svraka
Nemojte da vas zavaraju rezultati s juniorima, jer Muslic Miron nije imao neke specijalne rezultate sa Ried u18 i dobio je sansu u prvom timu
Dajte Svraku pa sta bude, to je kapiten posljednje sampionske generacije Zeljeznicara
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

F1921B
Kontakt:

Post Postao/la F1921B » 08 dec 2025, 01:35

Ja i? Adzem otjeran i sta sad, svi su se problemi rijesili? Klub je upropasten skroz na skroz a to sve se to vidjelo one sezone kad smo zamalo ispali. Ja kad sam to govorio ovdje me ovi slagirani forumasi napadali u fazonu ma ide jug, ma ide Adzem nas vojnik, ma idu mladi, ma bili smo cetvrti xd

Sad ide opet novi trener a postoje samo dvije opcije:

1. Stranac do proljeca - pa noga i onda ce bit Dino, Vico spasavajte nas
2. 5 6 pozicija - noga -> neki Zeljin trener, mozda Joldic i idemo u krug

I onda ovdje meni dodje neki retardinjo kaze veznjak nama fali. Nama fali kompletna reorganizacija, restruktuiranje pa se necemu nadat za par godina. Nama sportski vrhunac saradnja sa Slavijom. Joj kud ne ispadosmo one godine sve bi bolje bilo, konacno bi dosli pameti

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 08 dec 2025, 01:44

F1921B je napisao/la:
08 dec 2025, 01:35
Ja i? Adzem otjeran i sta sad, svi su se problemi rijesili? Klub je upropasten skroz na skroz a to sve se to vidjelo one sezone kad smo zamalo ispali. Ja kad sam to govorio ovdje me ovi slagirani forumasi napadali u fazonu ma ide jug, ma ide Adzem nas vojnik, ma idu mladi, ma bili smo cetvrti xd

Sad ide opet novi trener a postoje samo dvije opcije:

1. Stranac do proljeca - pa noga i onda ce bit Dino, Vico spasavajte nas
2. 5 6 pozicija - noga -> neki Zeljin trener, mozda Joldic i idemo u krug

I onda ovdje meni dodje neki retardinjo kaze veznjak nama fali. Nama fali kompletna reorganizacija, restruktuiranje pa se necemu nadat za par godina. Nama sportski vrhunac saradnja sa Slavijom. Joj kud ne ispadosmo one godine sve bi bolje bilo, konacno bi dosli pameti
Postoji jedina opcija. Ulazak Mirvica i potpuna rekonstrukcija sportskog dijela. Znaci ozbiljniji trener od ovih nekih nasih vojnika sa DNK, Mulalic i slicni zatvoriti im vrata zauvijek sto se tice trenerske karijere. Hvala, ali nikad vise.
Fk Željezničar.

MrAmarOsim
Kontakt:

Post Postao/la MrAmarOsim » 08 dec 2025, 02:00

Virtu4l je napisao/la:
07 dec 2025, 19:06
Seedorf danas poklanja korner iz kojeg primamo gol, potpuno bespotrebno, i ko zna koji je to po redu gol koji ide njemu na dušu. Amaru Drini smo zbog takvih grešaka redovno spominjali najmilije, a ovaj siguran u prvoj postavi. Nestvarno.
Virto, znaš da te cijenim, a zbog ovog još i više. Drina je kihao i svoje greške i greške Cocalića i Kosorića, dok Seedorf igra kako mu je ćejf.
I da, još jednom da se sjetim svima u klubu mrtvih što u 2 sata navečer san neće na oči, i da poručim jednom za svagda. Od naredne polusezone ne bude li Amar na 4 godine, mene stadion neće vidjeti do daljnjeg. Apsolutno me ne zanima koga Mirvić hoće, kad će ući itd. SAMO AMAR!!!
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 08 dec 2025, 04:11

MrAmarOsim je napisao/la:
08 dec 2025, 02:00
Virtu4l je napisao/la:
07 dec 2025, 19:06
Seedorf danas poklanja korner iz kojeg primamo gol, potpuno bespotrebno, i ko zna koji je to po redu gol koji ide njemu na dušu. Amaru Drini smo zbog takvih grešaka redovno spominjali najmilije, a ovaj siguran u prvoj postavi. Nestvarno.
Virto, znaš da te cijenim, a zbog ovog još i više. Drina je kihao i svoje greške i greške Cocalića i Kosorića, dok Seedorf igra kako mu je ćejf.
I da, još jednom da se sjetim svima u klubu mrtvih što u 2 sata navečer san neće na oči, i da poručim jednom za svagda. Od naredne polusezone ne bude li Amar na 4 godine, mene stadion neće vidjeti do daljnjeg. Apsolutno me ne zanima koga Mirvić hoće, kad će ući itd. SAMO AMAR!!!
Znas i sam da su procenti ravni nuli da se to dogodi.
Fk Željezničar.

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 08 dec 2025, 04:33

Adzem se totalno pogubio na kraju. Taj prvi dio se mogao i iscupati jer je dobio kuci ove velike.

Samo nemojte molim vas zaliti za ovim propalitetima zadnjih godina.
Nermin Basic je Al Jabera na klupi drzao dok je gurao Rustemovica npr.. imao igrace ali nije to prepoznao ili nije znao. Debakl na Kosevu mu presudiio uz niz uzasnih rezultata.

Coric izgubio 5:0, imali smo srece da ovi nisu ubacali ko danas(jucer) jer bi nam preslo u naviku. Uzasno vodjene "velike" utakmice. Npr Sloga nas je prosle godije tamburala 4-0, tako da je ovo napredak 😂

Tuwairija i Akrapa nexu ni komentariaati.

Uglavnom jedini trener koji je mogao i zasluzio sansu to je Dino Djurbuzovic. Ali na zalost i njega su godine stigle..

Valjda ovo nekad izdobri.

Dosla su Adzemu glave surovanja sa Sukalom i ostalim prevarantima..
Nadam se da ce neko iz uprave da obrazlozi sta ce nama 40+ igraca na platnom spisku.

Jurica95
Kontakt:

Post Postao/la Jurica95 » 08 dec 2025, 05:12

ManIng je napisao/la:
07 dec 2025, 23:01
Sad ili nikad pokusati dovesti Elvira Koljica, ja vjerujem da bi momak bio ubitacan. Znamo svi da ima dobru platu i sveu Rumuniji, ali zasto ne pokusati sad kad Mirvic dode. Jos uz to je navijac Zelje
Bolji je Smajl Prevljak

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 08 dec 2025, 06:00

Evi sad svi menedzeri i svi znaju koga bi trebalo dovest.Samo taj sa parama i njegovo je da dovodi i razmišlja jer on će svoje pare davat.Mi mozemo iznosit samo zelje.Moja je mladi brzi igraci tehnicki podkovani sto znaci znaju igrat desnim lijevom glavom a i plucnim krilom ako treba.Modernog trenera bez zvake bez stomacine i sportskog duha.

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 08 dec 2025, 06:02

Jurica95 je napisao/la:
08 dec 2025, 05:12
ManIng je napisao/la:
Sad ili nikad pokusati dovesti Elvira Koljica, ja vjerujem da bi momak bio ubitacan. Znamo svi da ima dobru platu i sveu Rumuniji, ali zasto ne pokusati sad kad Mirvic dode. Jos uz to je navijac Zelje
Bolji je Smajl Prevljak
Ne provaljuj se

Jurica95
Kontakt:

Post Postao/la Jurica95 » 08 dec 2025, 06:32

perodeformero je napisao/la:
08 dec 2025, 06:02
Jurica95 je napisao/la:
08 dec 2025, 05:12
ManIng je napisao/la:
Bolji je Smajl Prevljak
Ne provaljuj se
Argumenti ??? Neko ko je rovit i pola karijere kuburi sa povredama u odnosu na igrača Istre. Ako ti je argument, ne provalju se itd, onda nemamo o čemu diskutovati

zastitaIdentiteta
Kontakt:

Post Postao/la zastitaIdentiteta » 08 dec 2025, 07:25

Jurica95 je napisao/la:
08 dec 2025, 06:32
Argumenti ??? Neko ko je rovit i pola karijere kuburi sa povredama u odnosu na igrača Istre. Ako ti je argument, ne provalju se itd, onda nemamo o čemu diskutovati
Pa, nisam OP, al za početak argument bi bio što momak po sezoni jednu-dvije utakmicu odigra kako treba, ostatak smeta.
Jučer 3 gola i 2 assista, prošli vikend kvrcnuo glavom jednu, a ostatak sezone????
Od prvog kola odigrao 10 utakmica, 0 golova, 0 asistencija. Znači uspalio si se na jedan članak na ss.ba jer je eto natrpao fenjeraša.
Pošteno, pa kako bude.

Jurica95
Kontakt:

Post Postao/la Jurica95 » 08 dec 2025, 07:53

zastitaIdentiteta je napisao/la:
08 dec 2025, 07:25
Jurica95 je napisao/la:
08 dec 2025, 06:32
Pa, nisam OP, al za početak argument bi bio što momak po sezoni jednu-dvije utakmicu odigra kako treba, ostatak smeta.
Jučer 3 gola i 2 assista, prošli vikend kvrcnuo glavom jednu, a ostatak sezone????
Od prvog kola odigrao 10 utakmica, 0 golova, 0 asistencija. Znači uspalio si se na jedan članak na ss.ba jer je eto natrpao fenjeraša.
Kao prvo ispravka krivog navoda, nije 0 golova, do juče je imao 2 a sad ima 5 golova dok npr najbolji strijelac HNL ima 8. Kao drugo nisam se uspalio na članak jer to nisam ni pročitao. Ako te baš zanima utakmicu sam gledao uživo u Osijeku jer mi je blizu pa pogledam ih s vremena na vrijeme. I kao treće radi objektivnosti kad si već iznio Smajlovu statistiku ( mada pogrešno) red bi bio da to učiniš i za Elvira

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: NeSamSafetee, Pact1921 i 26 gostiju.