Evo ga prvi korak ispunjen.Lokomotifa je napisao/la: ↑07 dec 2025, 17:41Ozdravljenje kluba mora početi sutra, ali to je postepen proces, ima tu nekoliko koraka:
Prvi korak mora biti otkaz Adžemu. Ove dvije utakmice nek nas vodi bilo ko, samo on više ne može ostati.
Drugi korak ulazak investitora ako Bog da sredinom mjeseca.
Treći korak imenovanje potpuno novog stručnog štaba. Niti jedan trener iz sadašnje garniture ne smije ostati u klubu.
Četvrti korak potpuno osvježenje igračkog kadra, od ovih sadašnjih samo 5-6 igrača mogu ostati, svima ostalima noga, pa nek negdje drugo uče osnove fudbala.
Peti, šesti, korak izgradnja infrastrukture, sistema, vizije, planova sve u okviru novog investitora za kojeg se nadamo da će doći, jer ako ovi ljudi ostanu u klubu i njima slični ne gine nam ispadanje iz lige kroz godinu-dvije.
Sada čekamo drugi korak, jer investitor MORA ući u klub da dugoročno možemo očekivati bilo šta konkretno. Ove dvije utakmice do kraja godine po meni treba voditi neki v.d. ala Dino Đurbuzović, mada nije korektno više ni Dinu trošiti ko sapun. Nije fer prema čovjeku. Ali uglavnom treba nam privremeno rješenje pa ko god bio.
I nemojte zaboraviti da i Tuna i cijela uprava imaju dio odgovornosti. Adžem je samo prvi u nizu. Po meni sljedeći treba letiti onaj član uprave koji je zajedno sa Adžemom kroz menadžerski tal doveo Seedorfa i Koningsa. Pogledao sam highlights sa derbija večeras pa pogledajte samo nonšalanciju i nezainteresovanost Seedorfa kod dva gola. Pa kunem vam se Amar Drina, Enes Sipović i ostala naša djeca bi ako ništa ginuli za plavi dres. A Seedorf niti zna, niti hoće da se zalaže. Katastrofa, živa katastrofa. Isto je i sa Pejićem, Jaganjcem, Rakićem, sve mrtvi promašaji. Tuna ako je to aminovao isto tako treba letiti. Neko je Adžemu odobrio te panjeve, a neko je isto tako Dangubića pustio da ide, a Dangubić je za njih sve Dani Olmo lično.
Nikad mračnijih šest utakmica Želje nisam zapamtio nego ovih šest u nizu u prvenstvu. Dabogda se ne ponovilo.