Formula 1

Moderator/ica: rio_Ferdy88

BosniaBoston
Kontakt:

Re: Formula 1

Post Postao/la BosniaBoston » 07 dec 2025, 16:50

BosniaBoston je napisao/la:
18 maj 2025, 16:50

Ne bih ulazio u ove rasprave, samo ću reći da će za 10 godina za nove generacije izgledati apsolutno apsurdno i nikad vidjeno to da je Max uzeo 400injak bodova (po trenutnom tempu) u bolidu u kojem su mu kolege zbirno skupile jedno 50. Toliko od mene
Nije baš 400-50, nego 421-33, ali tu je to :kafa:
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 07 dec 2025, 16:56

DamirT je napisao/la:
07 dec 2025, 16:42
Lynx je napisao/la:
07 dec 2025, 16:23
slika
Za ovo je iskljucivo kriv Piastri. Ne bi vala pustio ni Maxa ispred, a gotivim ga najvise od svih vozaca uz Bearmana. Izvoli izbori se na stazi, pa je lako pruziti ruku ako budes brzi.

Ovdje se Mclaren vadi na onu jednu pomoc Norrisa prema Piastriju, a ovaj njemu je brat bratu u cetiri navrata uzvratio. Jednom uzvrati, ostalo yebi mater, nije niko tvoj asistent. De nek osvoji titulu za tebe, a ti je preuzmi :mrgreen:
Haj ziv bio, navedi nam ta 4 puta?

Lynx
Kontakt:

Post Postao/la Lynx » 07 dec 2025, 17:04

A jbg na kraju dana koliko god to ne volio treba čovjeku čestitati, poklopila mu se sretna sezona i okolnosti i to je to. Spuštaj paravan na ovu sezonu i idemo pratiti do februara razvoj bolida i timova.

Žao mi je Ferrarija pa malo i Hamiltona, iako ih ne gotivim, ali šta su sve preživjeli ove godije je užas. Drago mi je da su se svi timovi poboljšali osim Alpine i da će zanimljivo biti gledati narednu godinu. A o svom Red Bullu, šteta samo oscilacija unutar tima prvih pola sezona, inače bi bili itekako kompetitivni na mnogo više utrka. Mekies unio osvježenje.

Nadam se da će makar 3 ekipa sljedeće sezone biti kompetitivne, a za to najviše šansi dajem Mercedesu, McLarenu i Aston Martinu
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono

“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”
Velid Spaho

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 07 dec 2025, 17:08

Sad na stranu sve ovo, eto zavrsena sezona. Moze li naredne sezone neko iz sjene unijeti pometnju u vrhu?

Red bi bio da se Russell potuce malo jace za naslov, uz standardnu ekipu iz ove sezone, 2 Mclarena, Maxa (mada je to pod upitnikom dok se ne vidi kako ce se ponasati bolid sa novim motorom), pa i Leclerc. Tesko da mu mogu dati losiji bolid od ovogodisnjeg.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

BocaJuniors1905
Kontakt:

Post Postao/la BocaJuniors1905 » 07 dec 2025, 17:15

Lynx je napisao/la:
07 dec 2025, 17:04
A jbg na kraju dana koliko god to ne volio treba čovjeku čestitati, poklopila mu se sretna sezona i okolnosti i to je to. Spuštaj paravan na ovu sezonu i idemo pratiti do februara razvoj bolida i timova.

Žao mi je Ferrarija pa malo i Hamiltona, iako ih ne gotivim, ali šta su sve preživjeli ove godije je užas. Drago mi je da su se svi timovi poboljšali osim Alpine i da će zanimljivo biti gledati narednu godinu. A o svom Red Bullu, šteta samo oscilacija unutar tima prvih pola sezona, inače bi bili itekako kompetitivni na mnogo više utrka. Mekies unio osvježenje.

Nadam se da će makar 3 ekipa sljedeće sezone biti kompetitivne, a za to najviše šansi dajem Mercedesu, McLarenu i Aston Martinu
Ma pratićeš ****, nije ovo fudbal da Fabrizio ima sve informacije gdje će ko, ovdje nema curenja nećeš ništa znati do 11. Februara i prvih krugova
MANIJACI JUG 1987
MI SMO ONI ŠTO NE DAJU NA SVOJE!

Xaniesta
Kontakt:

Post Postao/la Xaniesta » 07 dec 2025, 17:26

Kad se sve sabere, paket bolid+vozac+tim je pobijedio. Ostalo je sve sta bi bilo kad bi bilo.
Verstappen dobio vise navijaca ove godine, nego kad je pobjedjivao. I to nesto govori.
Realno sa problemima u RedBullu na pocetku sezone, prvak bi se davno trebao svesti na dva imena, Nor i Pia.

Nadat se kompetitivnoj sljedecoj sezoni i da nece jedan tim bit daleko izmad ostalih, nebitno ko bio od njih.

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 07 dec 2025, 17:31

Smiješni su mi ovi sa komentarima tipa najgori prvak, sramota u 2 boda sa ovakvim bolidom,bla bla bla...
Momak je svjetski prvak i to je jedino sto se pamti.
Il Club più titolato al mondo!

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 07 dec 2025, 18:20

:urnebes:
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 07 dec 2025, 19:00

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 07 dec 2025, 19:25

DamirT je napisao/la:
07 dec 2025, 17:08
Sad na stranu sve ovo, eto zavrsena sezona. Moze li naredne sezone neko iz sjene unijeti pometnju u vrhu?

Red bi bio da se Russell potuce malo jace za naslov, uz standardnu ekipu iz ove sezone, 2 Mclarena, Maxa (mada je to pod upitnikom dok se ne vidi kako ce se ponasati bolid sa novim motorom), pa i Leclerc. Tesko da mu mogu dati losiji bolid od ovogodisnjeg.
Ako Newey napravi iole konkurentan bolid Alonsu,bit ce najopasniji na gridu.Nadam se da je nesto skovao,doveli su ga da razvije novin bolid i da ih ispali u sam vrh preko noci.Njegova reputacija je ogromna,ne vjerujem da je bez plana šarnuo ugovor cisto da mazne lovu.

SHZ82
Kontakt:

Post Postao/la SHZ82 » 07 dec 2025, 19:31

JoeBleck je napisao/la:
07 dec 2025, 19:25
DamirT je napisao/la:
07 dec 2025, 17:08

Ako Newey napravi iole konkurentan bolid Alonsu,bit ce najopasniji na gridu.Nadam se da je nesto skovao,doveli su ga da razvije novin bolid i da ih ispali u sam vrh preko noci.Njegova reputacija je ogromna,ne vjerujem da je bez plana šarnuo ugovor cisto da mazne lovu.
Newey ce svakako nacrtati odlican bolid i kroz sezonu ce to dotegnuti, ali ako Honda ne isporuci dobar motor djaba sve

Lynx
Kontakt:

Post Postao/la Lynx » 07 dec 2025, 19:40

Imam osjećaj da bi Williams ili Audi mogli biti nenadano dobri
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono

“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”
Velid Spaho

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 07 dec 2025, 19:44

Biti ce Audi sigurno. Ako ne ove sezone sto nastupa, onda za 2 hoce. Ipak je to brend, ne vjerujem da su usli u F1 onako, da zauzimaju mjesto.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 07 dec 2025, 19:56

Rano je pricati o tome s obzirom na promjenu pravila niko ne moze sa sigurnoscu reci ko ce kakav biti. Mi mozemo na osnovu toga sto znamo koje su bile top5 ekipa prethodnih godina traziti medju njima novog najboljeg, naravno veliku prednost imaju i zbog svojih budzeta u odnosu na ostatak grida. U dobro je vrijeme doslo ovo osvjezenje s pravilima i novim bolidima, rijesili smo se DRSa hajde da vidimo na sta ce to sad liciti..

Inace zanimljivo.

Simi
Kontakt:

Post Postao/la Simi » 07 dec 2025, 20:24

Jbg mira se cestitati Landu. Bio je konstantan kroz citavu sezonu bilo bi pretjerivanje da se kaze da nije zasluzio. Vrlo vjerovatno jedini uslovi u kojima je on mogao biti u prici za titulu. Max je spasio ovu sezonu i hvala mu na uzbudljivoj zavrsnici. Sad kad se sezona unatrag pogleda mnoge sitnice su na kraju odlucile prvaka. Meni prva misao i nakon Katra je bila sumnivi Safety car u Mexicu u presudnom dijelu trke za Maxa i Oscara i ispostavilo se da su ta 3 boda bila kljucna u borbi za titulu. Cestitke Landu svjetskom sampionu.

Nikad iscekivaniji dan zena
Jednom kraj pruge, uvijek kraj pruge!

Jabroni
Kontakt:

Post Postao/la Jabroni » 07 dec 2025, 21:05

Izgleda da se GP povlači s role Maxovog trkaćeg inženjera. Već je ove godine propustio par trka radi privatnih razloga, vjerovatno je vezano za istu stvar

Helmut isto možda ide

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 07 dec 2025, 21:10

Antonelli mu donio titulu u prosloj utrci, naravno on ostaje u istoriji zapisan kao osvajac i tu nema sta ali da je najgori prvak ikada - jeste :)

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 07 dec 2025, 21:13

Kvote za slijedecu sezonu. Mozda ljudi znaju vise od nas, ili je ovo samo gatanje. Nova su pravila, ne bi trebalo iko ista da zna, cak ni nakon testiranja.
Moje misljenje, za titulu slijedece godine ce se boriti Mclaren i Russel.
Vjerujem da ce Mercedes najbolji motor napraviti. Ali, mozda bas bude suprotno. Velika nepoznanica je pred nama.sreca pa je ova zimska pauza nikad kraca.

slika

slika

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 07 dec 2025, 21:25

Zbogom DRS, dobrodošao MOM (Manual Override Mode). MOM je dodatna snaga motora koja se može osloboditi na bilo kojem dijelu staze ako je vozač unutar jedne sekunde iza drugog.
Mozda ovo bude i zanimljivije od DRS-a.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 07 dec 2025, 21:29

DamirT je napisao/la:
07 dec 2025, 21:25
Zbogom DRS, dobrodošao MOM (Manual Override Mode). MOM je dodatna snaga motora koja se može osloboditi na bilo kojem dijelu staze ako je vozač unutar jedne sekunde iza drugog.
Mozda ovo bude i zanimljivije od DRS-a.
Samo bi bilo cool da ima neki indikator na bolidu da znamo da se desava :D

Odgovori

Natrag na “Auto-moto”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.