FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
65
20%
2. Borbu za Evropu
151
47%
3. Sredinu tabele
56
17%
4. Borbu za opstanak
52
16%

Ukupno glasova: 324

Samba71
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Samba71 » 07 dec 2025, 20:30

dubioza144 je napisao/la:
07 dec 2025, 20:14
Umjesto Prevljaka da nam posalju oni nama Jaganjca na posudbu :nedam:
Kakve smo kurate sreće, još ćemo im Jaganjca razigrati. :crazy:
K'o da gledam taman će proigrati kada bude trebao nazad.
Sve isto je k'o nekada, sve isto je, ali ništa isto nije ! HB ♥️

Pact1921
Kontakt:

Post Postao/la Pact1921 » 07 dec 2025, 20:30

godrina je napisao/la:
07 dec 2025, 20:15
Izgubimo 4:0 na derbiju i onda raja priziva Dinu ili Amara. Cekamo jos ove sto bi Sablju.
Tim razmisljanjem cemo mi sa bratskom Stupcanicom.
Jel moguce da tolike fudbalske neznalice navijaju za Zelju....
Inace kod nas su se ovi van kluba proslavljali kao : Tomislav Ivkovic , Nermin Basic , Al tuwajiri , Bruno Akrapovic , Milos Kostic, Slobodan Krcmarevic , Ivo Istuk , demir hotic , jiri Plisek ( on je jos trenirao sarajevo kasnije pa je to dvostruki minus ) . Jedina 2 koja su bila dobra trenera a da nisu nasi je Denis Coric kojeg optuzuju da je prodavao utakmice protiv sirokog pogotovu polufinale kupa . I Slavka Petrovica s kim smo prokockali titulu i zbog kojeg kasnije nismo isli u Evropu jer nas je tuzio . Eto Suma sumarum od 11 trenera 9 su bili potpuni promasaji a ni sa ova 2 nismo osvojili trofeja.
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 07 dec 2025, 20:31

Adzema kad smijene, ekipu ce ova dva preostala kola (Zeljo ima utakmicu manje) ce voditi Dzurbuzovic ili Svraka. Adzem je svakako bivsi. Sutra, prekosutra, za par dana, svejedno je.
Onda novi trener na pola sezone i hajmo ponovo istu pricu :puke: nikad izaci iz ovog zacaranog kluba, iz matrixa u kojem se vrtimo vec 10 godina.
Navijaci misle da je smijeniti trenera = rijesiti problem, a ne gladaju siru sliku, ne vide krivca u upravi. Dovoljno je da im uprava dovede novog trenera i oni se odmah fokusiraju na njega, sve zaborave.
Zadnja izmjena: let3, dana/u 07 dec 2025, 20:33, ukupno mijenjano 3 puta.

Cuspajz
Kontakt:

Post Postao/la Cuspajz » 07 dec 2025, 20:32

Aquamaris je napisao/la:
07 dec 2025, 20:12
Brkooo je napisao/la:
07 dec 2025, 19:44
Najveci krivac nije Adzem i njegov "strucni stab", nego oni koji su ga doveli (a to su Admir Tunovic, Ahmet Salcin, Jusuf Tanovic, Almir Hadziosmanovic i ostali clanovi uo i bivse skupstine) i dali mu ugovor na 3 godine i mogucnost da radi sta god zeli, ukljucujuci i ovo menadzersko dovodjenje igraca. Pretpostavljam da je tu vjerovatno bilo i talova jer nema nikakve logike za dovodjenje velike vecine ovih amatera koji su na kraju ipak dovedeni u Zelju..
Nisu 3 nego 2+1. Ako su bili talove to ce se brzo saznati. Hocete ti, cuspajz i hrasno u upravni odbor? Samo recite oni ce vam sa pjesmom mjesto ustupiti.
Inace je velika jagma za UO FK Zeljeznicara.
Druze ja sam bolesnik za zeljom ,patim se vec 13god redovno ,moje je da navijam platim kartu i to je to .Menadzer ovim holandanima je pitar koji je ismijavao klub prije par godina i to mi smeta.Ovo sto rade pojedinci ja ne znam jel namjerno jer prosto je ne moguce da neko normalan koji zivi od fudbala moze ovakve reakcije imati.Pa siroki i sarajevo iz bez normalne akcije iz posjeda 7 golova dali

mamonelafo
Kontakt:

Post Postao/la mamonelafo » 07 dec 2025, 20:34

Cisto da se zna, po Statutu, kriv je Upravni odbor sa admirom tunovicem. Nemamo SDa, oni su imenovali trenera, oni su potvrdili sve i jednog igraca. Ti strucnjaci za prodaju buslilica su odlucili da je adzem dobar projekat za naredne tri godine. Ti strucnjaci su skinuli proslog SDa, kao zrtveno janje, i sebe spasili. Ovaj put ce popushi1t adzem, zasluzeno, ali ce se tunovic i co izvuci. Moraju snositi odgovornost
FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

Jači od ratova, režima i partija!

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 07 dec 2025, 20:39

mamonelafo je napisao/la:
07 dec 2025, 20:34
Cisto da se zna, po Statutu, kriv je Upravni odbor sa admirom tunovicem. Nemamo SDa, oni su imenovali trenera, oni su potvrdili sve i jednog igraca. Ti strucnjaci za prodaju buslilica su odlucili da je adzem dobar projekat za naredne tri godine. Ti strucnjaci su skinuli proslog SDa, kao zrtveno janje, i sebe spasili. Ovaj put ce popushi1t adzem, zasluzeno, ali ce se tunovic i co izvuci. Moraju snositi odgovornost
:thumbup:

Al raja se tradicionalno ne bavi upravnim odborom ili upravama generalno.

Forumasima ti ljudi nista ne znace, niti predstavljaju, niti razmisljaju o njima.

Sav fokus je na trenere, u njihovim ocima on je glavni odgovorni. Bio to Basic, Coric ili Adzem. Nebitno.
I ti treneri lete svake godine ili svako pola godine, a ovi iz uprave (koji dovode takve trener) ostaju na svojom pozicijama. O njima se ne prica, oni nisu interesantni nikome. I to tako traje godinama.
Nevjerovatno koja kratkovidnost.

Hrammm1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrammm1921 » 07 dec 2025, 20:41

Ljudi nisu svjesni uopste da nam trebaju PARE, prvo to rijesiti pa onda razmisljati koga dovesti za sefa

Ja bih nekog naseg stavio dok se ne rijesi to pitanje oko investitora, nepotrebno je dovesti bilo koga sa strane
Zadnja izmjena: Hrammm1921, dana/u 07 dec 2025, 20:41, ukupno mijenjano 1 put.

b00t
Kontakt:

Post Postao/la b00t » 07 dec 2025, 20:41

slika

stay tuned

Aquamaris
Kontakt:

Post Postao/la Aquamaris » 07 dec 2025, 20:42

Cuspajz je napisao/la:
07 dec 2025, 20:32
Aquamaris je napisao/la:
07 dec 2025, 20:12
Brkooo je napisao/la:
07 dec 2025, 19:44
Najveci krivac nije Adzem i njegov "strucni stab", nego oni koji su ga doveli (a to su Admir Tunovic, Ahmet Salcin, Jusuf Tanovic, Almir Hadziosmanovic i ostali clanovi uo i bivse skupstine) i dali mu ugovor na 3 godine i mogucnost da radi sta god zeli, ukljucujuci i ovo menadzersko dovodjenje igraca. Pretpostavljam da je tu vjerovatno bilo i talova jer nema nikakve logike za dovodjenje velike vecine ovih amatera koji su na kraju ipak dovedeni u Zelju..
Nisu 3 nego 2+1. Ako su bili talove to ce se brzo saznati. Hocete ti, cuspajz i hrasno u upravni odbor? Samo recite oni ce vam sa pjesmom mjesto ustupiti.
Inace je velika jagma za UO FK Zeljeznicara.
Druze ja sam bolesnik za zeljom ,patim se vec 13god redovno ,moje je da navijam platim kartu i to je to .Menadzer ovim holandanima je pitar koji je ismijavao klub prije par godina i to mi smeta.Ovo sto rade pojedinci ja ne znam jel namjerno jer prosto je ne moguce da neko normalan koji zivi od fudbala moze ovakve reakcije imati.Pa siroki i sarajevo iz bez normalne akcije iz posjeda 7 golova dali
Svi smo mi bolesnici. I ovi iz uprave. Adzem ih je tražio i dobio ih je. Zeljin bolesnik je menadzer Radovcu, a bilo je kamaru igraca od Zeljinih bolesnika.

Nego ako mislite da mozete bolje prijavite se. Kazem jedva cekaju da ih neko zamijeni. Bas su oni zeljni da im neko **** mater.

mamonelafo
Kontakt:

Post Postao/la mamonelafo » 07 dec 2025, 20:47

let3 je napisao/la:
07 dec 2025, 20:39
:thumbup:

Al raja se tradicionalno ne bavi upravnim odborom ili upravama generalno.

Forumasima ti ljudi nista ne znace, niti predstavljaju, niti razmisljaju o njima.

Sav fokus je na trenere, u njihovim ocima on je glavni odgovorni. Bio to Basic, Coric ili Adzem. Nebitno.
I ti treneri lete svake godine ili svako pola godine, a ovi iz uprave (koji dovode takve trener) ostaju na svojom pozicijama. O njima se ne prica, oni nisu interesantni nikome. I to tako traje godinama.
Nevjerovatno koja kratkovidnost.
Najveći problem kluba godinama unazad! Najveći!!!! Uz naravno, ljude kojim je fudbal sporedna stvar.

Hrammm1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrammm1921 » 07 dec 2025, 20:48

Kako bih volio Prevljaka vidjeti kod nas, danas 3 gola , ubio Osijek nogama, jos dva put asistirao..

Platu od Koningsa,Pejica,Sedorfa njemu dati i imas spica kilera

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 07 dec 2025, 20:48

Zvat Dinu,ako nece on,ima Svraka,nadat se da cemo dobit ove dvije onda sve dalje.Jebbo vas vise uprava,svakako ce za dvije hefte otic.
Brko iz druge galaksije!

mamonelafo
Kontakt:

Post Postao/la mamonelafo » 07 dec 2025, 20:57

1921boy je napisao/la:
07 dec 2025, 20:48
Zvat Dinu,ako nece on,ima Svraka,nadat se da cemo dobit ove dvije onda sve dalje.Jebbo vas vise uprava,svakako ce za dvije hefte otic.
Nek idu, ali da se naglasi da su karin4si i ubleh4si na celu sa tunovicem, stenom i slicnim, i bivsim almirom, koji nam je ubleheu, navodno i doveo.

ELDIABLO20
Kontakt:

Post Postao/la ELDIABLO20 » 07 dec 2025, 20:57

Znat sta bi bilo najludje da klub ne prihvati ostavku ahaha

Pact1921
Kontakt:

Post Postao/la Pact1921 » 07 dec 2025, 21:01

Hrammm1921 je napisao/la:
07 dec 2025, 20:48
Kako bih volio Prevljaka vidjeti kod nas, danas 3 gola , ubio Osijek nogama, jos dva put asistirao..

Platu od Koningsa,Pejica,Sedorfa njemu dati i imas spica kilera
A kad bi on dosao kod nas pretvorio bi se u Rakica.
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici

Ideneide
Kontakt:

Post Postao/la Ideneide » 07 dec 2025, 21:01

Pablo11 je napisao/la:
07 dec 2025, 19:49
Ideneide je napisao/la:
07 dec 2025, 19:40
lakilone je napisao/la:
07 dec 2025, 19:34
Ima li neko neki prijedlog, koga biste voljeli vidjeti na poziciji sefa strucnog staba… Samo da nisu ova imena koja se godinama vrte u krug
Nažalost samo nas jedan vadi i svi mi ovdje znamo ko je on.
Ta vremena su prosla nazalost, fudbal koji je zastario sto smo vidjeli u zadnjom mandatu i u velezu. Ne vracajte se u proslost ljudi dragi, pa nece zivjeti 150 godina i njemu se moliti samo..
Mi fudbala trenutno nemamo. Treba ti autoritet i onaj koji i nakon 8:0 kudi ... ovdje nema ni i od igrača i to im se treba svakodnevno govoriti kako bi možda nekada zaigrali.

Al to nije glavna tema, glavna tema je što će nakon ko zna kojeg trenera ostati isti ljudi u klubu koji su sve te "trenere" i doveli i odveli zajedno sa 1000 nekih ubleha oko kluba.
"Odlazim i gotovo je... Ono jedino što mogu da učinim za taj grad pa da se i vi sjetite da sam se rodio u Sarajevu, a znate šta se dešava"

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 07 dec 2025, 21:06

Pact1921 je napisao/la:
07 dec 2025, 20:30
godrina je napisao/la:
07 dec 2025, 20:15
Izgubimo 4:0 na derbiju i onda raja priziva Dinu ili Amara. Cekamo jos ove sto bi Sablju.
Tim razmisljanjem cemo mi sa bratskom Stupcanicom.
Jel moguce da tolike fudbalske neznalice navijaju za Zelju....
Inace kod nas su se ovi van kluba proslavljali kao : Tomislav Ivkovic , Nermin Basic , Al tuwajiri , Bruno Akrapovic , Milos Kostic, Slobodan Krcmarevic , Ivo Istuk , demir hotic , jiri Plisek ( on je jos trenirao sarajevo kasnije pa je to dvostruki minus ) . Jedina 2 koja su bila dobra trenera a da nisu nasi je Denis Coric kojeg optuzuju da je prodavao utakmice protiv sirokog pogotovu polufinale kupa . I Slavka Petrovica s kim smo prokockali titulu i zbog kojeg kasnije nismo isli u Evropu jer nas je tuzio . Eto Suma sumarum od 11 trenera 9 su bili potpuni promasaji a ni sa ova 2 nismo osvojili trofeja.
Nije bitno jesu li nasi ili ne nego jer je jedan od njih zadnji put imao 5 poraza u nizu a drugi je star, zadnji put je uskocio samo da to ne bi bio Dino Pekic. Prozivanje njih znaci da nemamo uopste ideju sta i kako, nikakav plan i vizija. Doduse to i jest u našem stilu zadnje desetljeće.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 07 dec 2025, 21:09

Nebranim upravu,nabijem ih na tuki,krivi su jednako kolko i Adzem.Samo me interesuje sta je to Rahimic uradio pa da treba zalit za njim?Skinli su ga i trebali su.Uzeo je stoju i ispalio se.Sva produzenja ugovora je taj prodavac busilica odradio,Radovac,Krpic,Sukilovic,Karamarko,Boljevic,sve je on to ispregovaro.Sosica je on doveo.Kad je Rahimic trebo da zavrsi poso,da ispregovara on uzeo odmor i otiso u Tursku porodici.Adzema je doveo badzo Salcin uz Almirov amin.Sten
nije bio za opciju da se Adzem imenuje.Koncensuzom je odluceno da njega dovedu.Puno baba kilava djeca.Zato treba investitor.Da se jedan covjek pita za sve.
Brko iz druge galaksije!

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 07 dec 2025, 21:10

Volio bih da upravni odbor iz svoga džepa plati preostale 2.5 godine Adžemovog ugovora..
Treba neku peticiju pokrenuti. Prozivati ih i prisiliti na utakmicama.
Dvadeset godina svi u klubu snose odgovornosti, samo se uprave kluba uvijek izvuku.. to se mora promjeniti.
Pa bi se sutra razmislilo pri ulasku u Upravni odbor,vjeruješ li u samog sebe da možeš raditi u klubu kakav je Željo, uz neke minimalne greške u radu, a ne kolosalne koje nerijetko dovedu klub na rub provalije.
Zadnja izmjena: avalPacidoroP, dana/u 07 dec 2025, 21:10, ukupno mijenjano 1 put.

bablaz1
Kontakt:

Post Postao/la bablaz1 » 07 dec 2025, 21:10

Kao prvo nije ostavka, nego je dao mandat na raspolaganje. To govori da on ne misli da je za otkaza, već da UO skonta da li je
Da krenemo redom:
- koper- za tri minute dva gola, bez ikakve ideje prema naprijed.
- radnik- sedorf vezni, prodao nam priču da je čovjeku to rezervna pozicija, utvrdilo se da nikad nije igrao to
- posušje- ekipa koja je promijenila više igrača nego mi. Debitovao igrač koji zna dati gol, pogodio prečku. Alić dao neki čudan gol.
-rudar p- "Adžeme odlazi", cerekanje u facu, protiv ekipe koja se sastavila bukvalno 7 dana prije. Konings, Šabić.. sukob sa Madžidom.... On će to raspraviti. U međuvremenu daje izjavekako je odbrana utegnuta, jer smo primali puno golova...
Velež- u odnosu snaga 8/9 imali ljudi posjed 60%. Velež bio u rasulu. Spasio ga Eric evrogolom. Ponudio ostavku (ogromna greška uprave što nije pristala).
Zrinjski- po meni najbolje odigrana utakmica, već su odstranjeni krpić i radovac, madžid klupiran) pejić i rakić dobili zrinjski koji je smijenio trenera, borio se za grupnu fazu, bio umoran. 35% posjed. Izjava je da igramo na tranziciju., poslije visokog presinga, promijenili smo taktiku. Stoperi Osmanović, Šukilović...
sloga- išli da ne primimo gol, dobili more žutih, bez ikakvog sistema utakmica.
Borac- prvo poluvrijeme očaj, potrefio izmjene i okrenuli (meni najdraža pobjeda)
Široki- tri poništena gola VARom, nervoza...početak slabijeg trčana igrača.
Derbi- oni u totalnom rasulu, bez ovih strijelaca iz prvog poluvremena, uglavnom momentum na našoj strani. Ide narcisoidni podcast za Troupea, Erica... utegnuta nam je odbrana, sad ćemo raditi na posjedu isl.
Radnik- opet VAR, Ruku na srce počeli smo igrati loše već na toj utakmici. Vidjelo se da nije ništa kako treba, nema automatizama... Nemamo napadača...
Posušje- početak kraja. Očajna predstava, Povreda Šošića i kraj naših igara.
Rudar- držali nam ljudi loptu možda i 70 %. Tu smo vidjeli da nemamo napadača, da će teško biti bez Šošića, da Lagumdžija nije 10tka... Totalno se pogubio...
Kup sloboda . U 87 min dali prvi gol ekipi iz sredine tabele federalke.
Velež-bili bolji ljudi, dozvali se jer su na vrijeme uklonili ublehu sabljića. Sav fokus katastrofalne igre je usmjeren na igranja rukama kod penala i njihovog gola. Totalni raspad we već tada osjetio.
Zrinjski- suspenzije prije na noć, preamaterski golovi, totalno pogubljena ekipa..
Sloga odgođena, možda je i bolje, a možda i ne..
Borac- dva špica, lagano ubijanje Erica, jedinog koji je nešto i igrao, zbog manjka igrača u sredini. Promašaji mezimaca Rakića, Jaganjca . Uglavnom moglo se naslutiti lutanjem sa sastavom da neće na dobro.
Široki- odbrana očaj, nekako smo uzeli bod...
Derbi- totalni fijasko, a izjave nakon utakmice su za plakanje. Sreća nam je pa su oni bili zadovoljni sa 3:0 slutilo je na debakl.
Sve u svemu, zadnjih 5 kola smo najlošija ekipa lige, i treba razmisliti o treneru koji će imati svlačionicu, koji će napraviti sistem i izvuči iz igrača ono najbolje.
Nasjeli smo na ublehašku priču, igrač koji zna zabiti gol, arsenal, krpić kabadahija,... Itd...
Zbiti redove ova dva kola kako znaju i umiju, pokušati dobiti obje (mada su i porazi izvjesni). I na proljeće se potući za to 4 mjesto. Liga je zahtjevna i gubitak fokusa na 10 minuta, može značiti gubitak bodova.
Nek nam je Bog na pomoći

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: kontra, MostarReds22 i 59 gostiju.