Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

RajvoSA03
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la RajvoSA03 » 05 dec 2025, 23:57

Maroon1946 je napisao/la:
04 dec 2025, 12:59
RajvoSA03 je napisao/la:
04 dec 2025, 12:48
RajvoSA03 je napisao/la:
01 dec 2025, 12:34
Darko Nejasmic kontaktiran.
Haris Medunjanin oduševljen Nejašmićem: Pravi „usisivač“ i vrhunski profesionalac

Obzirom da je pomoćni trener u NEC-u naš bivši reprezentativac, Haris Medunjanin, kontaktirali smo ga jer nas je iz prve ruke zanimalo jedno: kakav je Darko igrač?

”On se nama priključio pred početak sezone i vrlo brzo se dokazao pa je sada stalno u prvih 11. On je prava „šestica“, mogu reći „usisivač“ na sredini terena, baš sjajan igrač. Može skoro sve, trčati po svim stranama, baš ga svuda ima, svaku utakmicu je sve bolji i bolji. Osim toga, zna i lopte. Od svega mi se iskreno najviše sviđa što je vrhunski profesionalac” kaže Medunjanin te dodaje:

”Mislim da bi odlično bilo ako bi mogao da dođe u reprezentaciju jer se radi baš o profilu igrača kakav nam treba na sredini, pravi borac, a osim toga što je borac zaista pozitivno je to što zna da igra sa loptom. Sigurno bi pojačanje” kazao je Haris Medunjanin za ****.
Kakav je u ofanzivi? Imamo Sunjica koji je dovoljno dobar za taj posao.
Evo, momci odradili sve :

92:48 - La Decima

"Dan bez nogometa je izgubljen dan." - Ivica Osim

SanaBosna
Kontakt:

Post Postao/la SanaBosna » 06 dec 2025, 01:34

U nas je reprezentacija kao fudbalski klub, dosta transfera :rol:

Shogun
Kontakt:

Post Postao/la Shogun » 06 dec 2025, 04:22

SanaBosna je napisao/la:
06 dec 2025, 01:34
U nas je reprezentacija kao fudbalski klub, dosta transfera :rol:
Istina. Nazalost smo osudjeni da kupimo škart kona koji bi maksimalno zabiljezeli 10ak minuta u prijateljskoj u njihovom dresovima, dok oni uzimaju "naše" perspektivne momke (najrecentniji Petar Sučić).

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 07 dec 2025, 15:36

Ne znam, meni bi ovaj Hasic ako nista bio na sirem spisku. Upravo gledam cracoviu, igra na desetki, strasno pametan i agilan
naprijed rejal

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 07 dec 2025, 17:15

Sveti je napisao/la:
07 dec 2025, 15:36
Ne znam, meni bi ovaj Hasic ako nista bio na sirem spisku. Upravo gledam cracoviu, igra na desetki, strasno pametan i agilan
Hasic bi mogao cak u prvih 11. Ili da ulazi sa klupe. Igrac kao on kad udje sa klupe moze nesto uraditi. Ovako kad udju ovi tipa Basic, Saric pisi propalo

Confiance
Kontakt:

Post Postao/la Confiance » 07 dec 2025, 17:31

soko je napisao/la:
07 dec 2025, 17:15
Sveti je napisao/la:
Hasic bi mogao cak u prvih 11. Ili da ulazi sa klupe. Igrac kao on kad udje sa klupe moze nesto uraditi. Ovako kad udju ovi tipa Basic, Saric pisi propalo
+1

Sigurno da zasluzuje poziv, tim prije sto mi nemamo igraca njegovog profila u ekipi. Dobar sut sa distance, zna loptu i podvaliti prema napadacima, razmisliti s loptom i tako. Definitivno zasluzuje poziv

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 07 dec 2025, 17:35

soko je napisao/la:
Sveti je napisao/la:
Ne znam za prvih 11, ali je stvarno igrac koji moze dati ruke.
naprijed rejal

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 07 dec 2025, 17:44

soko je napisao/la:
Sveti je napisao/la:
onda ga moramo malo ovdje izreklamirati, pa ce mozda i barbarez reagovati..

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 07 dec 2025, 17:46

Confiance je napisao/la:
07 dec 2025, 17:31
soko je napisao/la:
Sveti je napisao/la:
+1

Sigurno da zasluzuje poziv, tim prije sto mi nemamo igraca njegovog profila u ekipi. Dobar sut sa distance, zna loptu i podvaliti prema napadacima, razmisliti s loptom i tako. Definitivno zasluzuje poziv
nakon povratka zbog povrede, on je nastavio sa dobrim partijama, poziv je zasluzio 100%!

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 07 dec 2025, 17:56

Hasic i Busuladzic bi trebali biti prioritet za sledeci spisak!

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 07 dec 2025, 18:07

Treba prestati prizivati i stavljati na neke proširene spiskove ove oje.bine iz Osijeka koji će očigledno ispasti iz raspale HNL. Sramotno da je neko iz te ekipe reprezentativac naše zemlje.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 07 dec 2025, 18:18

Sad kad Prevljaka pocnu prizivati...
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 08 dec 2025, 01:12

baboedindzeko09 je napisao/la:
07 dec 2025, 18:07
Treba prestati prizivati i stavljati na neke proširene spiskove ove oje.bine iz Osijeka koji će očigledno ispasti iz raspale HNL. Sramotno da je neko iz te ekipe reprezentativac naše zemlje.
Nail Omerović (Osijek) neće nikad biti nivo iznad nekih osrednjih ekipa turske lige. Stjepan Radeljić (Rijeka) je i tamo loš, bezveze se zove. Nihad Mujakić (Eyub) isto sad samo može još više prema dole. Dženis Burnić (Karslruhe) nikad neće igrati prvoligaški fudbal. Haris Hajradinović (Kasimpasa) je i godinama i povredom odsvirao svoje. Na ovo svakako idu tipovi ala Beširović, Đakovac, Bajić (koji je čak bio smislen cijelu karijeru, ali 31 godina). Svakako i Baždara izostaviti dokle god nema pristojan klub i igru.

I pored ovih, mi na širem spisku ostajemo s 25 igrača (uključujući one koje Barbarez ne zove, ima svađu). Evo malo dopunjeno ovim:
A: Vasilj, Dedić, Ahmedhodžić, Muharemović, Kolašinac, Tahirović, Gigović, Alajbegović, Bajraktarević, Demirović, Tabaković.
B: Zlomislić, Malić, Katić, Barišić, Karić, Šunjić, Hadžiahmetović, Memić,
C: GOLMAN, Gazibegović, Hadžikadunić, Radeljić, Burnić, Šarić, Huseinbašić, Bašić, Menalo, Kulenović, Baždar!?

Dakle, preko 30 igrača koji su tu (Džeke nema jer računam da je tu još 2 utakmice). U "A" grupi gotovo svi lige petice ili klubovi nivo liga petice, sa dobrim ulogama (sredina ne). Iza toga isto super potencijala, a i već super klubova (Basel, Sturm, Hull, Pafos, Plzen, Schalke, Koln, Hercules i sl.).

I dalje stojim kod toga da je bezveze tek tako mijenjati igrače ako ne donose prevagu, kvalitet, ili su ultra talenti. Dovoditi tek tako igrače da se "oprobaju" je gubitak vremena i uigravanja za ove iznad. Busuladžić je recimo taj tip talenta, jer ima samo 18. Hasić mora da se ustabili, bez povreda, pa i da na ljeto napravi neki transfer čak (plus je što taj tip igrača nedostaje). Po meni je već prioritet vratiti Mahmića pod našu zastavu.

napapijri1987
Kontakt:

Post Postao/la napapijri1987 » 08 dec 2025, 07:58

zaostrog je napisao/la:
08 dec 2025, 01:12
Nail Omerović (Osijek) neće nikad biti nivo iznad nekih osrednjih ekipa turske lige. Stjepan Radeljić (Rijeka) je i tamo loš, bezveze se zove. Nihad Mujakić (Eyub) isto sad samo može još više prema dole. Dženis Burnić (Karslruhe) nikad neće igrati prvoligaški fudbal. Haris Hajradinović (Kasimpasa) je i godinama i povredom odsvirao svoje. Na ovo svakako idu tipovi ala Beširović, Đakovac, Bajić (koji je čak bio smislen cijelu karijeru, ali 31 godina). Svakako i Baždara izostaviti dokle god nema pristojan klub i igru.

I pored ovih, mi na širem spisku ostajemo s 25 igrača (uključujući one koje Barbarez ne zove, ima svađu). Evo malo dopunjeno ovim:
A: Vasilj, Dedić, Ahmedhodžić, Muharemović, Kolašinac, Tahirović, Gigović, Alajbegović, Bajraktarević, Demirović, Tabaković.
B: Zlomislić, Malić, Katić, Barišić, Karić, Šunjić, Hadžiahmetović, Memić,
C: GOLMAN, Gazibegović, Hadžikadunić, Radeljić, Burnić, Šarić, Huseinbašić, Bašić, Menalo, Kulenović, Baždar!?

Dakle, preko 30 igrača koji su tu (Džeke nema jer računam da je tu još 2 utakmice). U "A" grupi gotovo svi lige petice ili klubovi nivo liga petice, sa dobrim ulogama (sredina ne). Iza toga isto super potencijala, a i već super klubova (Basel, Sturm, Hull, Pafos, Plzen, Schalke, Koln, Hercules i sl.).

I dalje stojim kod toga da je bezveze tek tako mijenjati igrače ako ne donose prevagu, kvalitet, ili su ultra talenti. Dovoditi tek tako igrače da se "oprobaju" je gubitak vremena i uigravanja za ove iznad. Busuladžić je recimo taj tip talenta, jer ima samo 18. Hasić mora da se ustabili, bez povreda, pa i da na ljeto napravi neki transfer čak (plus je što taj tip igrača nedostaje). Po meni je već prioritet vratiti Mahmića pod našu zastavu.
Ma ova generacija ce abd nadmasiti onu iz brazila. Nevjerovatno kako nam se poklopilo.
-Golman- njemacka Bundesliga,kada bi se tu doveo jos onaj iz austrije bukvalno za narednih 10 godina sigurna pozicija.
- Stoperi: Tarik koji ce abd igrati u vrhunskom klubu,Katic koji je takodje igrac za slabije klubove prvih pet liga Evrope, Hadzikadunic takodje, Ahmedhodzic ( staviti cemo ga na spisak) takodje igra na visokom nivou,Barisic igra u jednoj od najjacih ekipa svice.
- Bekovi: Dedic koji takodje igra na visokom nivou,Malic se jos trazi ali kao back up vrhunski,Kolasinac igra u vrhunskom klubu,Karic kao zamjena takodje ok. Nazalost ponovo je ta pozicija lijevog beka upitna za 3-4 godine.
-Vezni red je nazalost rak rana ove ekipe ali nadamo se dolasku Janelta i to bi bilo nekako ok. Ali kada pogledas igrace koji tu konkurisu,sve su to mladi momci koji vec imaju puno internacionalnog iskustva i uz Hasica npr bi se dobilo na dodatnim opcijama.
-Napad: definitivno najjaci od osamostaljenja: Bajraktar sa 20 godina igra u vrhunskom klubu i nadamo se da ce procepiti ( treba uzeti u obzir cinjenicu da on ako odigra sezonu sa 10+ golova i toliko asistencija kuca na vrata najjacih evropskih klubova)
Kerim takodje s tim da je jos veci potencijal. Memic ce takodje igrati u nekim od klubova iz liga petice, Omerovic kao back up- ovdje ne znam sta da kazem jer realno jos se nije dokazao na visokom nivou.
Demirovic trpa vec godinama u Bundesligi, kao i Tabakom,Edina necu spominjati. Tu su jos Bazdar,Kulenovic,Hamulic,onaj mali iz USA abd.
Ova ekipa ima puno vecu sirinu i raznolikost od one iz brazila i ubjedjen sam da ce napraviti puno veci uspjeh.
Samo pogledati godine ovih igraca i gdje igraju i koliko utakmica vec imaju u nogama.

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 08 dec 2025, 16:44

+1

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 08 dec 2025, 16:55

HNL se puno vise reklamira nego li je kvalitetna liga...bar u pogledu igraca koji igraju.

Po meni iz HNL samo u obzir dolazi da je neko bas jak talent ili da nam je prijela potreba radi poizcije.

Radeljic i omerovic nisu ni jedno i drugo

Pitanje ..ako je neko upuceniji za ovog malca iz amerike..koliki je taj nivo gdje igra i koliko je trenutno dobar? Moze li se pokusat predpostavit neki plafon realni?

Da li je nivo Esmira?
=\_1921_/=

Diadora
Kontakt:

Post Postao/la Diadora » 09 dec 2025, 06:48

Nejvise boli sto ovi komsijski otoadci upadaju na raxun boljih I kvalitetnijih bosnjaka. Kojom logikom bi ovaj propalitet up so na spisak prije malog buljubasica. Kockar ce nam glave doci I sad I za euro sa ovim amaterima

bhfanatic14
Kontakt:

Post Postao/la bhfanatic14 » 09 dec 2025, 10:42

Ahmedhodzic Hadzikadunic Gazibegovic Tabakovic Huseinbasic OUT - Radeljic, Katic, Sunjic, Basic, Kulenovic, Saric,Zlomislic, Bazdar IN ! Nevidjeno u svijetu fudbala, sve i jedan nas momak otjeran tri puta bolji od otpada menadzerskog kojeg smo dobili. Kockar sa bijelog brijega sve je unistio i jos vise ce unistit. Fiasko tek sljedi za EP sto je zalosno, jer imamo predobre igrace za uspjehe. A ko je zadovoljan sa barazima i sa Tva gledat velika takmicenja neka mu ovako ostane i gore jos.
SAVEZ NAPOLJE ! ! ! NSBIH = 0% fudbal 100% kriminal
Stadion Koševo

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 231983, hurem, NebeskaSila96, RobijasiZenica1988 i 64 gosta.