Liverpool FC
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo
Re: Liverpool FC
Ma ovako su I Stevena bacali navijaci pod voz zbog Brendana pa smo vidjeli kako je to zavrsilo. Siguran sam da Salah nije zaboravio igrati preko noci, a tako ni Wirtz ni Isak ni Alexis. Trener koji ne moze izvuci dobru igru od ovakvih igraca ne treba da trenira ovaj klub.
-
LiverpoolREDS
- Kontakt:
Jasno ko dan, svima je jasno u cemu je problem, meni ovo djeluje da Edwards i Huges nece da priznaju gresku pa guraju celu i traze drugog krivcanerkolfc je napisao/la: ↑07 dec 2025, 13:28Ma ovako su I Stevena bacali navijaci pod voz zbog Brendana pa smo vidjeli kako je to zavrsilo. Siguran sam da Salah nije zaboravio igrati preko noci, a tako ni Wirtz ni Isak ni Alexis. Trener koji ne moze izvuci dobru igru od ovakvih igraca ne treba da trenira ovaj klub.
“Ne možete sebe nazvati igračima Liverpula ako se predate. Mi smo Liverpul. Igrate za Liverpul. Mislite o navijačima. Morate da ovo uradite zbog njih.” – Benitez.
Salah zlocinac
Ide prodaja Salaha arapima, a autisticni celavi boomer ce nastavit partijati po Ibizi
Ide prodaja Salaha arapima, a autisticni celavi boomer ce nastavit partijati po Ibizi
- OTNYS_YNWA
- Kontakt:
Uvijek bih u ovoj situaciji stao na stranu Salaha. Ne samo zbog toga sto smo ocajni i sto igraci daju 20% onoga sto mogu iskljucivo zbog sistema kako se igra i na koji nacin se pristupa igri, pocev od presinga do prenosa lopte u napad. Drugi razlog je taj sto je recimo Gakpo kriminalan, Konate uzasan, i ima tu mnogo igraca koji nisu nista pokazali ( opet kazem ne svojom krivicom jer mi realno trenutno nemamo SOLIDNOG igraca u timu ), pa opet ti isti igraci dobijaju minutazu. 45 minuta za Salaha u 3 utakmice je kriminal koji se treba izucavati, bez obzira sto je los. Rekao sam, najlosija njegova sezona u premier ligi je 27 G\A po utakmici, on nije zaboravio igrati lopte samo se uklopio u sve ovo sivilo! Wirtz, Isak, Ekitike, Salah, moraju igrati! Ako si ih vec doveo i platio toliko pronadji odgovarajuci sistem za sve njih, a ne rotiranja, klupa i slicno jer ce nas dovesti do toga da im se uopste nece ni igrati. On to ne zna, on to ne moze i Slot mora cim prije napustiti klub!
- SoloControTutti
- Kontakt:
Ekitike lijevo krilo, Isak u vrhu napada, Salah desno, iza Wirtz, dupli pivot Graven i Sobo, nazad standardno rotiras bekove i nazalost nemas opcija na stoperskom paru koji je odvratan ovu sezonu, doduse Virgil je u prvih 10ak tekmi ove sezone bio jedan od boljih igraca pored Sobe i Ekitikea ali je pao u tesku rupcagu u zadnje vrijeme. S ovim sastavom imas najvise sanse da uigras nesto i da budes opasan cak i kad ne ide, Salaha rotiras s Chiesom ili cak pravis neke vece rotacije, mijesas Ekitikea desno i Chiesu lijevo, imas Ria malog koji sjedi na klupi takodjer koji je sposoban da napravi razliku 1v1. To je sto se tice napada, a Slot je izjavio nakon pitanja novinara zasto Gakpo izgleda tupo i da li je to sto nema rotacije odnosno konkurencije da Ekitikea ne koristi lijevo zbog Isaka i nedovoljno dobre spreme i manjka forme itd pa mora da Hugu stavlja u vrh, nigdje veze s obzirom da imas Chiesu i Ria koji mogu da pokriju i lijevo, a Chiesa cak sve tri pozicije u napadu po potrebi. Ta izjava ne pije vode nikako. Onda ovamo imas Gravena i Sobu koji trebaju da donesu back up neki po potrebi kada se ide prema naprijed pogotov Sobo koji je trkac, on ga je dosta puta koristio gdje ne treba iako je to ovaj odradjivao vojnicki. Maccu je forsirao zbog imena dosta a covjek je van forme totalno i ne lici na sebe jos, iako Jonesa nikad nisam mirisao jer mi je taj igrac nedorecen i dalje ali nudi stabilnost i kontrolu barem u ovom periodu dok su ostali van forme ili povrijedjeni itd...Tu u tih par odabira i situacija se pogubio i previse je tvrdoglav, a uz to ima dozu ega koji mu ne dozvoljava da neke stvari sam sebi prizna. Ja sam takodjer pricao da Salah treba malo i na klupu, neke da pocne s iste, neke da izadje ranije da se ne muci 90 min ali niko nije rekao da bude zakucan za klupu cijele tekme, nema smisla. Napad i sredina su mogli bolje da funkcionisu da nije sam selekcijom minirao formu nekih igraca. Najgori dio ekipe je odbrana koja je jedna od najgorih u ligi sto zvuci nevjerovatno. Konate je trenutno najgori stoper u ligi, krivac za mnoge golove, direktno je napravio toliko gresaka koje su vodile do golova ili sansi, uzasno postavljanje, citanje igre, reakcije, build up i pasovi takodjer, a vremenm je i Van Dijk poceo da radi slicne stvari, ocigledno je samopouzdanje palo jako i iz ovoga se tesko cupa, jedina nada je prokret neki na mini pauzi i januarskom transfer roku, do tad ce biti mucenje i gubljenje bodova, zabrinjava i mogucnosti ispadanja iz LP takodjer, ako se nastave ovi rezultati do kraja decembra uvjeren sam da Slot ide...
Ekitike u ovom momentu ne može igrati lijevo jer se Isak i on rotiraju za istu poziciju devetke. Obzirom da njih dvojica mogu odigrati max 70 minuta i da nemas jos jednog centarfora onda moraju pokrivati jedan drugog. Ako ti je Ekitike lijevo koga onda ubacujes na devetku kad Isak treba izaci ili ako dođe do povrede ?
Gakpa, Chiesu ili Ria mozes ubaciti umjesto Ekitikea ako mu sta bude kada gledamo poziciju lijevog krila, ali nazalost na poziciji devetke imas samo Isaka i Ekitikea da se mogu rotirati
Gakpa, Chiesu ili Ria mozes ubaciti umjesto Ekitikea ako mu sta bude kada gledamo poziciju lijevog krila, ali nazalost na poziciji devetke imas samo Isaka i Ekitikea da se mogu rotirati
FSG zestoko uzvratio preko Joycea. Djeluje da fkt zele da mu vide ledja u januaru i izvuku pare da se malo poravnaju racuni.
Joyce: "Consider that [Salah wanting to leave in 2024 because of Klopp] in light of Salah’s latest brattish behaviour and, really, who is the problem here?"
Joyce: "Liverpool’s owners have given Arne Slot their full backing and it is unlikely that Salah’s outburst will have any bearing on their stance."
Joyce: "Towards the end of last season, Salah claimed to have an agreement with Slot that he did not need to defend as long as he scored or created goals. That is not how the Dutchman viewed it when asked recently but, in any case, Salah has stopped scoring. So just who has broken promises?"
Joyce: Mo Salah would have considered leaving Liverpool in 2024 had Jurgen Klopp not already decided to depart in the summer.
Joyce: "One key question remains unanswered and that is what he [Salah] hopes to achieve from a remarkable act of betrayal."
Joyce: "FSG wants Arne Slot to come through what is proving a hugely difficult second season and has shown no signs of wavering on that. Patience will not be limitless but results will ultimately dictate Slot's future, not Salah stomping his feet."
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Vidi klub da nema od LP nista pa odmah žele i plate skresati.
Pa nisu baš ni arapi tolike budaletine da izvale neku bolesnu cifru kad vide ovo sve
I found freedom. Losing all hope was freedom.
“Once you overcome the one-inch tall barrier of subtitles, you will be introduced to so many more amazing films.”
“Once you overcome the one-inch tall barrier of subtitles, you will be introduced to so many more amazing films.”
- SoloControTutti
- Kontakt:
Zasto mora biti Isak ili Ekitike u vrhu, posao lazne devetke i nekog ko ce raditi posao slican Firminu moze da obavlja neko drugi, a ima ih jos u timu, ne bas kao Bobby ali vrijedi pokusati jer ovako ne ide. Moze da se proba vise varijanti naprijed, npr, Florian ti mora biti takodjer blizi golu gore jer je korisniji, igrac koji ima pas i viziju, dobar tehnicar i rjesava stvari na malom prostoru, stavljajuci ga na centar da se vraca po lopte ili dajuci mu zadatke da sprinta gura se i vuce ne prolazi jer je tako beskoristan bukvalno i zbog toga luta po terenu, nije do njega. Ima opcija da se i on gurne vise gore samo Slot nema nerv za to i ego ga dere trenutno. Sve i da ne zelis eksperimentisati na nacin na koji sam napisao opet ne pije vode izjava za Gakpa koji je jednodimenzionalan i mali Rio sjedi na klupi koliko tekmi vec bez minute na terenu kao sub. Chiesa je tek prica za sebe, imas opcije ali ne koristis ih. Pogresne selekcije i rotacije ili bolje receno nema rotacije.EBSCO je napisao/la: ↑07 dec 2025, 19:09Ekitike u ovom momentu ne može igrati lijevo jer se Isak i on rotiraju za istu poziciju devetke. Obzirom da njih dvojica mogu odigrati max 70 minuta i da nemas jos jednog centarfora onda moraju pokrivati jedan drugog. Ako ti je Ekitike lijevo koga onda ubacujes na devetku kad Isak treba izaci ili ako dođe do povrede ?
- JayCatwright
- Kontakt:
3-4-1-2 jedino gdje Frimpong i eventualno gluperda Kerkez mogu doci do izrazaja
To je njima bio plan od pocetka, ja pricam od septembra, nisu toliko glupi da dovode ovu dvojicu bez da ne planiraju prelazak na tri pozadi, jer su ovako beskorisni. Sve je usrao nedolazak guehija i povreda leonija. Ne mozes sa trojicom iza jer nemas kadra, kerkez je nesto glumio u izgradnji, ali to je prelose.JayCatwright je napisao/la: ↑07 dec 2025, 21:033-4-1-2 jedino gdje Frimpong i eventualno gluperda Kerkez mogu doci do izrazaja
Sve je prelogicno, kerkez i frimpong wb-ovi, wirtz sa potpunom slobodom iza dva spica, istrpio bi se salah do kraja sezone s nekakvim varijantisanjem i sljedece god svi uigrani za napad na titulu. Nije ni sad kasno da se to u konacnici ostvari, ali su naruseni odnosi.
Slot nikad u karijeri nije vodio ekipu sa formacijom 3 pozadi. Pisalo se i kad je Amorim otpao da ga klub ne želi jer svi uzrasti akademije igraju s 4 u odbrani i ne žele da gube taj kontinuitet koji postoji ko zna koliko godina. Ako pogledamo i zadnjih 10 godina jedino je Conte igrao na taj način i osvojio ligu, to je možda dobar sistem za kup takmičenja.Finn je napisao/la: ↑07 dec 2025, 21:12To je njima bio plan od pocetka, ja pricam od septembra, nisu toliko glupi da dovode ovu dvojicu bez da ne planiraju prelazak na tri pozadi, jer su ovako beskorisni. Sve je usrao nedolazak guehija i povreda leonija. Ne mozes sa trojicom iza jer nemas kadra, kerkez je nesto glumio u izgradnji, ali to je prelose.JayCatwright je napisao/la: ↑07 dec 2025, 21:033-4-1-2 jedino gdje Frimpong i eventualno gluperda Kerkez mogu doci do izrazaja
Sve je prelogicno, kerkez i frimpong wb-ovi, wirtz sa potpunom slobodom iza dva spica, istrpio bi se salah do kraja sezone s nekakvim varijantisanjem i sljedece god svi uigrani za napad na titulu. Nije ni sad kasno da se to u konacnici ostvari, ali su naruseni odnosi.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Alonso ligu bez poraza uzeo u tom sistemu, evo i Glasner sjajno igra sa Palaceom u toj formaciji.StevieG8 je napisao/la: ↑07 dec 2025, 21:32Slot nikad u karijeri nije vodio ekipu sa formacijom 3 pozadi. Pisalo se i kad je Amorim otpao da ga klub ne želi jer svi uzrasti akademije igraju s 4 u odbrani i ne žele da gube taj kontinuitet koji postoji ko zna koliko godina. Ako pogledamo i zadnjih 10 godina jedino je Conte igrao na taj način i osvojio ligu, to je možda dobar sistem za kup takmičenja.Finn je napisao/la: ↑07 dec 2025, 21:12To je njima bio plan od pocetka, ja pricam od septembra, nisu toliko glupi da dovode ovu dvojicu bez da ne planiraju prelazak na tri pozadi, jer su ovako beskorisni. Sve je usrao nedolazak guehija i povreda leonija. Ne mozes sa trojicom iza jer nemas kadra, kerkez je nesto glumio u izgradnji, ali to je prelose.JayCatwright je napisao/la: ↑07 dec 2025, 21:033-4-1-2 jedino gdje Frimpong i eventualno gluperda Kerkez mogu doci do izrazaja
Srce, čast i ponos!
Govorim o Engleskoj.Venom je napisao/la: ↑07 dec 2025, 21:35Alonso ligu bez poraza uzeo u tom sistemu, evo i Glasner sjajno igra sa Palaceom u toj formaciji.StevieG8 je napisao/la: ↑07 dec 2025, 21:32Slot nikad u karijeri nije vodio ekipu sa formacijom 3 pozadi. Pisalo se i kad je Amorim otpao da ga klub ne želi jer svi uzrasti akademije igraju s 4 u odbrani i ne žele da gube taj kontinuitet koji postoji ko zna koliko godina. Ako pogledamo i zadnjih 10 godina jedino je Conte igrao na taj način i osvojio ligu, to je možda dobar sistem za kup takmičenja.Finn je napisao/la: ↑07 dec 2025, 21:12
To je njima bio plan od pocetka, ja pricam od septembra, nisu toliko glupi da dovode ovu dvojicu bez da ne planiraju prelazak na tri pozadi, jer su ovako beskorisni. Sve je usrao nedolazak guehija i povreda leonija. Ne mozes sa trojicom iza jer nemas kadra, kerkez je nesto glumio u izgradnji, ali to je prelose.
Bez obzira, nama bi taj sistem po profilima igraca najvise odgovarao. I Salahu bi ta pozicija lijeve desetke vise prijala jer bi bio blizi golu, ne bi primao loptu siroko uz aut liniju. A i Szobo bi tu također bio top opcija.
Sumnjam da cemo ikada zaigrati tako, a nesto se mora mijenjati, ovako je jedino da ce nas Inter razguzit u utorak
Sumnjam da cemo ikada zaigrati tako, a nesto se mora mijenjati, ovako je jedino da ce nas Inter razguzit u utorak
Srce, čast i ponos!
Ipak podrska za autisticnog celavca
Pobjeda, 2 poraza i nerjeseno do kraja godine. Ljepota za united 2.0
Pobjeda, 2 poraza i nerjeseno do kraja godine. Ljepota za united 2.0
Skršiš budžet pola zemalja EU na Isaka i Hugu da bi na kraju pokušavao sa nekim random statistom da pokuša glumiti Firmina. Nah, mislim ipak da je isplativije nabiti nogom trenera.SoloControTutti je napisao/la: ↑07 dec 2025, 21:01
Zasto mora biti Isak ili Ekitike u vrhu, posao lazne devetke i nekog ko ce raditi posao slican Firminu moze da obavlja neko drugi, a ima ih jos u timu, ne bas kao Bobby ali vrijedi pokusati jer ovako ne ide.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
-
LiverpoolREDS
- Kontakt:
Kad je Klop odlazio nadu je uljevao povratak Edwardsa, al kako vrijeme prolazi sve mi se vise cini da je on najodgovorniji za ovo rasulo. Pretvara Liverpool u neki Real koji je slicno postupio sa svojim legendama Raulom i Casillasom,to nije Liverpool koji smo zavolili koji ima duso.
Slot ni u snovima ne moze docekat sljedecu sezonu, pitanje je samo vremena kad ce dobit otkaz, sto duze ostane bice teze da se vratimo. Vec sad je ukanalio svlacionicu da to ni Klop nebi odmah prodrmao.
Kakva crna formacija bez krila, pa nismo talijani da to forsiramo i ta 3-4-2-1 bi bila dobra samo na fifi jer nasi bekovi to ne mogu izdrzat. Svaku utakmicu novi desni bek kod nas igra(a jedino Frimpong je sposoban za to a max. Moze odigrat 2 za redom).Nadam se da ce Inter prekinut ovu agoniju i otjerat celavca konacno
Slot ni u snovima ne moze docekat sljedecu sezonu, pitanje je samo vremena kad ce dobit otkaz, sto duze ostane bice teze da se vratimo. Vec sad je ukanalio svlacionicu da to ni Klop nebi odmah prodrmao.
Kakva crna formacija bez krila, pa nismo talijani da to forsiramo i ta 3-4-2-1 bi bila dobra samo na fifi jer nasi bekovi to ne mogu izdrzat. Svaku utakmicu novi desni bek kod nas igra(a jedino Frimpong je sposoban za to a max. Moze odigrat 2 za redom).Nadam se da ce Inter prekinut ovu agoniju i otjerat celavca konacno
“Ne možete sebe nazvati igračima Liverpula ako se predate. Mi smo Liverpul. Igrate za Liverpul. Mislite o navijačima. Morate da ovo uradite zbog njih.” – Benitez.
- SoloControTutti
- Kontakt:
Moras da improvizujes i pravis iznimke jer ne ide ovako, raditi istu stvar iznova s losim rezultatima je ludost i idiotizam. Da samo je problem sto vlasnicka struktura stoji uz trenera u ovom slucaju koji upravo radi sva ta sranja. Btw. Naveo sam da bi u mojim vizijama Isak i Ekitike zajendo igrali konstantno na terenu jer sam naveo i back up opcije i rotaciju, u tom je i fazon. Mogu zajedno, imas kvalitet i potencijal, Isaku trebaju minute i treba se kreirati trozubac koji ce da funkcionise zavezanih ociju, a to ne mozes ako lose odabire imas u sastavu, reckas im formu itd. Ovo sto sam naveo kao eksperiment je u slucaju da ne ide, u slucaju umora i vrsenja izmjena itd iako je Isak vec izasao davno iz faze umora zamora i manjka priprema itd. sad je vec kasno i za to. Imas krilnih igraca koji mogu da ponude drukcije opcije ali ih ne koristi...Ja sam se razocarao jer sma smatrao Slota pragmaticnijim, nejasno mi je da ja kao laik vidim neke stvari, a da on ne vidi ili neko od pomocnih, prosto nevjerovatno.Arvid je napisao/la: ↑07 dec 2025, 22:04Skršiš budžet pola zemalja EU na Isaka i Hugu da bi na kraju pokušavao sa nekim random statistom da pokuša glumiti Firmina. Nah, mislim ipak da je isplativije nabiti nogom trenera.SoloControTutti je napisao/la: ↑07 dec 2025, 21:01
Zasto mora biti Isak ili Ekitike u vrhu, posao lazne devetke i nekog ko ce raditi posao slican Firminu moze da obavlja neko drugi, a ima ih jos u timu, ne bas kao Bobby ali vrijedi pokusati jer ovako ne ide.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.